14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
-
#5393 mondjuk lehet, hogy van olyan tagja a személyzetnek amely nem kell minden repüléshez, bár ezt nem tudom, én eddig minden alkalommal láttam legalább 5 személyt, néha hatot is. de az is lehet hogy a becsapódás előtti pillanatban kiugrott az ablakon :D -
#5392 na, senki nem tudja? Segond. majd egyszer lehet hogy megálmodom -
#5391 ja hát az régen volt és nem is tudtam róla. -
#5390 1982 dec.6, ha érdekel még -
#5389 hát régen. most nem tudom, majd megnézem -
#5388 és mikor zuhant le? -
#5387 an-26-ra gondoltam, de most hogy így utóbb át néztem, lehet hogy nem voltam egyértelmű. na akkor a kérdésem: hogy lehet hogy az egyetlen lezuhant magyar katonai an-26 fedélzetén 4 ember volt amikor lezuhant. -
#5386 na szerinted milyen??? -
#5385 milyen gép zuhant le? -
#5384 találtam egy érdekes dolgot!!
narazzino kolléga lentebb írta hogy az an-26 személyzete öt fő. de az egyetlen katonai gépnek ami magyarföldön lezuhat, csak négy ember volt a fedélzetén. ez hogy lehet? -
#5383 Az aerodinamikája is romlot egy keveset, meg a nagyobb tömeg miatt a teljesítményadatai is. Emiatt egy erősebb hajtóművet, az RD-43-at tervezték beleszerelni, amely egyenként 98kN tolóerőt adott le utánégetővel (az RD-33 81kN-t). -
#5382 vagy a repülési teljesítménye? -
#5381 az aerodinamikája nem romlott ezzel? -
#5380 Azt hiszem a 9.12-es MiG-29M esetén is már többfeladatú volt a kijelző, de az még egyszínű (monochrome) volt.
A "rondaság" oka a púp. Szerencsétlen MiG iroda azon találta magát, hogy a rövid hatótávolságú MiG-29-ese nem igazán versenyképes a fegyverpiacon, mert a hatótávolsága erősen korlátozott volt. Ez eredetileg nem lett volna gond, lévén arra tervezték, hogy a saját csapatok felett őrködjön, a frontvonalhoz közel lévő repterekről felszállva. Csak az 1990-es évekbe lépve a kulcsszó a többfeladatú vadászgép lett, lehetőleg nagy hatótávolsággal. A MiG iroda meg fel tudta mutatni a MiG-29-est, ami egy rövid hatótávolságú elfogó-vadászgép, meg a Mig-31-est, ami egy drága, nagy hatótávolságú, dedikált elfogó vadászgép volt. Arra nem volt pénzük, hogy kifejlesszenek egy teljesen új típust, ezért a MiG-29-est kezdték el kalapálni, az meg alakult, mint a mesebeli púpos gyerek, csak éppen fordítva. A gépbe plusz üzemanyagot kellett valahogy belepaszírozni. Jobb ötletük nem volt, hát adtak egy púpot a gép gerincére, abba meg némi plusz (mintegy 1.2 tonnányi) üzemanyagot. Csak szegény ettől kicsit quasimodos lett... :) -
#5379 tényleg ronda ez a SzMT -
#5378 az "m"-é nem ilyen mi? -
#5377 A többfeladatú kijelzők (Multi-Functional Display - MFD) érdekes tulajdonsága, hogy mindenféle dolgokat meg tudnak jeleníteni, mindig éppen azt, amit a pilóta akar. :D
Egyébként az SzMT nem került rendszeresítésre. -
#5376 ? -
#5375 ez az SzMT amúgy rendszerbe van állítva -
#5374 ehh... itt valami csalás van. a 4815-ös hozzászólásodban van SzMT kabinkép. ott a jobb displayen más van mint az enyémen. tökre más -
#5373 odaérünk...:D -
#5372 Alul van egy topickereső, beírod, hogy MiG-29SzMT, és találsz egy hozzászólást (#4817), ahol felsoroltam a MiG-29 főbb altípusait. :) -
#5371 Hát igen elég sokat kell vele evezni mire svédből ideérünk magyarba. :) -
#5370 kösz. ezeknek milyen a rendfokozatuk? gondolom a pilóták tisztek -
#5369 ja. azok voltunk mi. :D -
#5368 plusz 20 ember, akik az ablakokon kinyúlva eveznek -
#5367 kis Kvazimódó -
#5366 5 fős. Kapitány és másodpilóta, fedélzeti technikus, navigátor és rádiós. (bár eddig 8-szor repültem vele, ebből legalább 3 szor voltak hatan a gépen, csak azt nem tudom, miért) -
#5365 hát így a kabin alapján az SzMT jobban tetszik, viszont a púpja randa. hogy a második "m"-e aztat nem tudom. -
#5364 amúgy az an-26-nak hány fős személyzete van? -
#5363 szép egy kabin -
#5362 aha. ez a második az "m"? melyik a jobb altípus? -
#5361 Hát hasonlísd össze a kettőt - még a középen lévő hagyományos műszerek sem azonos módon vannak beszerelve, a műszerfal tetején lévő visszajelző fények is másképpen vannak megoldva, az SzMT-be nagyobb kijelzők lettek beépítve, és a jobb "karfájának" az elején egy digitális számítógép található. -
#5360 ez?
-
#5359 a Mig-29M-nek is ugyanilyen kabinja van nem? -
#5358 Jujj de csini ez meg... -
#5357 MiG-29SzMT:
[center]
-
EZ MELYIK MIG-29 KABINJA? -
#5355 Ja látok, csak normális böngészővel kell nézni.