14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • narazzino
    má kezdtem aszinni hogy kipusztul a topic :DD
  • Kata
    ok, ezzel kellett volna kezdened. :) De látom, Cifu-lexikon már rámozdult úgyis a témára. :)
  • Kit--Kat
    őőőőő óhhh külön nekem ismertető róla??:)
    Köszi, de én 1 sima átcopyzott ismertetővel is beértem volna.
    Akkor ez esetben természetesen türelemmel várom:)
  • [NST]Cifu
    Elkezdtem, de időbe tellik egy ismertető megírása, az meg szűkös. Pár nap, és kész lesz. :)
  • Kit--Kat
    Jó a kinézetre ismerem, meg a szerepkörét is, de magyar leírást nem találok sehol és angollal annyira nem agyok jóban, hogy a szakszavas leírásokat is megértsem.
  • Kata
    google, A-7 Corsair, és lőn csoda :)
  • Kit--Kat
    !!!
  • Falconer
    Nem, de qrva jól néz a kipufogobol kicsapo láng :)
  • DJviolin
    Sziasztok!

Nem ismerős nektek ez a gép?
    Ferihegy,
    2005. July 28.

(Egy hét múlva, a kecskeméti repnapon ez állta el a netes közvetítő lángos kocsit. :-))
  • Kata
    Új lakásba költöztem, ahol nem volt bekötve. Fatáv kollega - alias Tö-Cöm - mostanra varázsolta be.
  • Bucser
    én 1 évvel ezelőtt lemaradtam na mikor összeveszejtettem magam vele:D
  • Falconer
    Én erröl lemaradtam.
  • [NST]Cifu
    Már anno tisztázódott, hogy orvosnak készül. :D
  • Falconer
    Biztos csak megy vmi fotozásra, ahol felöltöztetik nővérkének :)
  • Falconer
    Majd ha praktizálsz, áruld el, hogy hol, aztán majd megyek. :D
    Egyébként mi volt a neteddel?
  • Bucser
    miva már az orvosira jársz??? atyaisten:D Menj nemibeteg kutatónak és akkor kevés dolgod lesz:) első vizsgálatnál megállapíthatod, hogy minden rendben:D

^just kiddin egyébként welcome back:)
  • Kata
    Semmi probléma. Mint leendő dokinéni, konstatáltam, hogy a tesztoszteronszinted normális. :)
  • Bucser
    hopp egy betűt elnéztem és csak 3.-ra esett le hogy nem végre tudom izgatni a topicot rendszeresen volt hanem igazgatni:D
  • Kata
    Végre van netem, újra tudom látogatni és igazgatni a topikot rendszeresen. :)
  • Kit--Kat
    Corsair II-ről kaphatnék 1 leírást, sehol se találtam róla semmit.
  • DerMee
    Azoknak akik szeretnek(nének) repülni szívből ajánlom:
    Budai György FELHŐK KÖZÖTT ÉBREN ÁLMODVA

www.papirusz.hu/cikkek/?id=2474
    www.hetedhethatar.hu/irasok/lcsk20050715.htm
    www.felhokkozott.com

Jó szórakozást.
    DerMee
  • Kit--Kat
    Jóhh valószínű te vagy a mindentudó, mindenhez jobbanértő legokosabb, akkor bocsánat, köszi, hogy a te pesszimizmusoddal építően járulsz hozzá hazánk előrejutásához.
  • bgabor
    Szerintem pedig nem. És az "itt tart az ország" egészen pontosan jellemezte a helyzetet. Pacalpörkölt.
  • Kit--Kat
    Én ilyen vagyok és kész, de nem fogok többet itt róla beszélni.
  • Falconer
    Az itt tart az ország az tényleg erős volt, de abban igaza van, hogy nem kell feltétlenül egy hallott dologhoz ragaszkodni, hanem értelmezni kéne pl Bucser és a többiek hozzászólását(ami jelen esetben a realitást tükrözi)
  • Kit--Kat
    Te nem ismersz engem én se téged hál istennek, ilyenek alapján gratulálok, ha megtudod ítélni embereket, és ezzel az ittart az országos szövegeddel csak magadat minősíted...
    És végezetül ne dobáld a szánalmas szót pacalpörkölt, mer lehet több dologhoz értek mint te, nem tudhatod.
  • bgabor
    Én pont ezért nem reagálok már a hülye kérdéseire. Az összes kérdésére le lett már írva a válasz vagy ötször. Mégis újra és újra föltette a hülye kérdéseit, bizonygatta, mennyire nagyszerű az F-14es. Hiába érveltünk,falra hányt borsó volt. Nézd meg a "záró" hozzászólását (#5283). Ugyanazt a szöveget adja vissza, amit valamelyik amerikai "dokumentumfilmben" hallott. Szánalmas. Pontosan az ilyen emberek miatt tart itt ez az ország.
  • Falconer
    Ez az orr nagyon gáz. Csak rá kell nézni, és látni lehet, hogy halálra volt ítélve.
  • [NST]Cifu
    Szuperszonikus sose volt gépek:

[center]

Boeing 2707-100 fantáziarajz

Boeing 2707-100 orrész-makett

Boeing 2707-300 életnagyságú makett

Lockheed L-2000 makett

Lopckheed SCV makett
  • [NST]Cifu
    Sose volt gépek / meddig jutottak:

[center]
    Bristol Barbazon (1949), az óriás, drága, lassú angol utasszállító / prototípus

Baade VL-DDR 152 (1958), a kelet-német tömeg-utasszállító / prototípus

Fairey Rotodyne (1959), ambiciózus helikopter-repülő / prototípus

Hawker Siddeley 141 Cíberlioner (1970), emelőhajtóművekkel ellátott helyből felszálló utasszállító / tervezőasztal

Boeing 747-300 (1971), a három hajtóműves "kis-jumbo" / tervezőasztal
  • Kit--Kat
    Te meg újreg kussolfekszel!
  • Kit--Kat
    Nem védem, csak próbálok minél többet megtudni róla, és amit megtudok azt felteszem kérdésbe igazak-e, ezeket az elektronikai dolgokat sem én találtam ki, hanem megnéztem a migek elektronikai tudását és ott láttam, hogy elég sivár.
    1ként azért szeretem, mert a legszebb, legkecsesebb modern vadászgép számomra, és sok ember számára, ami az amerikai haditengerészet jelképe lett és még mindíg az a sima ember szemébe, attól függetlenül, vannak modrenebb hornetek és társai.
    Attól függetlenül milyen régi konstrukció azóta sem tudtak ehhez fogahtóan szép és stílusos gépet csinálni.

Az, hogy a hozzá állásom a géphez tök pozitív nézd már el nekem, én olyan cikkeken nőttem fel aminek a bekezdsést most idézni is fogom:

"A Tomcat a csúcstechnika repülő fegyverrendszer- Nagy sebességének és nagy hatósugarú fegyvereinek köszönhetően több száz mérföldnyire a repülőgép-anyahajótól is képes végrehajtani feladatát. AWG-9 típusú fedélzeti radarja segítségévelhat célpont egyidejű megtámadására alkalmas, és Phoenix rakétáival az ellenséges bombázógépet már 150 mérföld távolságból is letudja lőni."

Lehet elfogult vagyok vele mert tényleg nagyon imádom a gépet, de te meg pont az ellenkezője, csak kritikát tudsz rá mondani hogy iylen szar olyan régi semmire se valo okádék gép ami 1 lomha roncs, azt nem veszed hozzá, hogy ahhoz képest milyen idős mit tud, vagy milyen volt fénykorában.

Akkor részemről ennyi volt a Tomcat itt. Köszönöm [NST]Cifu-nak és a többieknek a válaszokat.
  • Berkut111
    Cifu, Bácser! Vegyétek már észre hogy Tom Cruise-t soha nem fogjátok meggyözni.
  • [NST]Cifu
    Miért nem jó, ha a pilótafülkében játszik valaki?
  • Bucser
    Nem értrem miért véded azt a csoffadt öreg fogatlan macskát... mindegy én feladom... MEg vagy győződve róla hogy jobb anélkül hogy utánnanéznél meg vagy győződve hogy egy lassan 40 éves konstrukciónak jobb elektronikája van még felújítás után is mint egy Mig29-A-nak vagy istenugyse egy Mig-29Sz-nek??? ÉS ha neadj isten van neki mire megy vele?? őszintén áruld el nekem?? mit csináljanak vele?? kitörölheti a seggét vele mert egy nagy lomha nehéz dög amibe nem szorult egy cseppnyi agilitás sem!!! A fegyverzete maximum Bombázók ellen hatásos.. hiába látja a gépeket a radarjával egy szük tartományban (pl csekkold csak le hogy az az általad annyira übernek tartott radar milyen szögtartományban hozza az adott maximális teljesítményét??? és utána hasonlítsd a Mig vagy a Szuhoj "elavult" technikájához...

Ez kicsit kezd olyan lenni mint mikor a ruszkik azon vitatkoznak, hogy a LA-7 gyorsabb volt mint a Me-262....PArttalan és nincs értelme.. tőlünk várod, hogy alátámasszuk azt a zöldséget amit mondassz?? mert az! Adatokkal te támaszd alá keresd metg őket.. nem egy linket kaptál már.. én Kicsit belefáradtam ebbe az idióta beszélgetésbe.,. kérdezel válaszolunk és újra megkérdezed amíg neked tetsző nem lesz a válasz...
  • Kit--Kat
    De most nefordítgassuk ki összevissza a dolgokat. A Mig29esek elektronikája le van maradva a tomikéhoz képest? Igen és nem is kevéssel. Annak ehhez semmi köze, hogy 2x olyan könnyű, meg a mig jobban menőverezik. A Tomcaetek amúgy is 1. sorban bombázok ellen fejlesztették ki és jórégen, és azok ellen még mindíg nagyon jól tud operálni nagy távolságból és 1xre 26 ellenséges gépet tud követni és 6 ellen tud rakétát vezetni, ennek így a felét se tudja a MIG és 16 évvel frissebb konstrukció, az máskérdés, dogfightban jobban teljesít mert ez erre lett kihegyezve, ezt jól is tudja bizonytív sok díjjal.
  • [NST]Cifu
    Nekünk MiG-29B (9.12A) gépeink vannak, az nem a legfrissebb, sőt, exportváltozat, vagyis egy kicsit "butított".
    A rendszeresített gépek közül a MiG-29 (9.13) a legújabb (a MiG-29B gépek az 1980-as évek második felét képviselik amúgy, a MiG-29Sz képviseli az 1990-es évet). Ez nagyobb belső üzemanyagtartályt és "Gardenyja" (vagy mi a szösz :)) ECM berendezést kapott. A MiG-29Sz pedig új radart és fedélzeti rendszereket.

[center]
    Magyar MiG-29B

MiG-29Sz, jól látható a "púpos" hát.
  • Bucser
    A régi Tomcat kétszer olyan nehéz volt mint a Mig29 az RD33.as hajtóművel és kisebb volt a hajtóműteljesítménye is. Az RD33K-nál 15K LB-vel van jobb teljesíténye a F14-A+-nak de a súlya kb 2-szer akkora üresen is!!! nem hogy megpakolva!!! A mighez képest a Tomcat egy lassú tehén ami ha sokáig szalad egy irányba akkor felgyorsul.. de nem agilis!! rossz a tolóerő tömeg aránya nagyon...

Az pedig csak egy gonosz téveszme, hogy az oroszok elektronikailag el lettek volna maradva.. nagyon nagyon sokmindenben az amcsik előtt jártak csak nem volt rá pénz...
  • Bucser
    ????????

mig 29 adatok:

WEIGHTS:
    Empty 24,030 lb (10,900 kg)
    Typical Load 33,600 lb (15,240 kg)
    Max Takeoff 40,785 lb (18,500 kg)
    Fuel Capacity internal: unknown
    external: unknown
    Max Payload

6,614 lb (3,000 kg)

PROPULSION:
    Powerplant (MiG-29A) two Klimov/ Sarkisov RD-33 afterburning turbofans
    (MiG-29M) two Klimov/ Sarkisov RD-33K afterburning turbofans
    Thrust (RD-33) 36,600 lb (162.8 kN)
    (RD-33K) 41,450 lb (184.44 kN)

PERFORMANCE:
    Max Level Speed at altitude: 1,520 mph (2,445 km/h) at 36,090 ft (11,000 m), Mach 2.3
    at sea level: 805 mph (1,200 km/h), Mach 1.06
    Initial Climb Rate 65,000 ft (19,800 m) / min
    Service Ceiling 60,700 ft (18,500 m)
    Range typical: 810 nm (1,500 km)
    340 nm (630 km) with max payload
    ferry: 1,570 nm (2,900 km)

Nézd a sebességet a hajtóerőt és a tömeget!!!!

És itt van mellé az F-14-esé:
    F14A F14A+ F14D
    Empty Weight | 40,104 pounds | 41,780 pounds | 43,735 pounds
    Max. Weight | 72,000 pounds | 74,349 pounds | 74,349 pounds
    Powerplants |2 P&W TF-30-P-414A |2 GE F-110-GE-400 | 2 GE F-110-GE-400
    Max. Thrust | 34,154 lbs | 56,400 lbs | 56,400 lbs

Max. Speed | 1,544 mph | 1,544 mph | 1,544 mph
    Mach 2.38 Mach 2.38 Mach 2.38
  • Kit--Kat
    Jó, de ha összehasonlítjuk a legfrissebb mig 29eseket amik nekünk is vannak, mert ezek már 90 utániak és akármeylik tomit (bocs ezzel jövök mindíg, de minimális tudásom szeritn is ezt simerem a leginkább) akkor már így félelmetes a 2 gép közti elektronikai űr, a mig 1etlen dologgal tud visszavágni, a sisakba épített célmegjelölő rendszerrel és ki is fújt.