Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
hümm hümm, az lehet, de én imádok repüln nagyon kúl dolog, és ezért be is rakom a kedvenc gépemeimet ide:

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kata
Te még több képet tudnál nekem mutatni, amirõl meg nekem nem lenne lövésem. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Nem haragszom, csak bánt önön tudatlanságom.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kata
Felesleges tesztelned a srácokat, mert repülésbõl pengébbek akárkinél.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Ne haragudj, nem akartalak az õrületbe kergetni. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Õõõ..... A Reggiane Re 2000 "Falco" Weiss-Manfréd motoros magyar lincencváltozatát? Nem, sose hallottam róla...

(amúgy mi ennek "ismeritek ezt-meg-azt?" dolognak az értelme? Kata legalább az õrületbe tudott kergetni azzal, hogy benyomta egy olyan civil kisgépnek a képét, amelyrõl az életbe még csak nem is hallottam... )

Kit--Kat
Na ez csak ilyen pudingpróba volt, kiváncsi vagyok ismeritek-e.
És a Mávag Héjját ismeritek??

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kata
Én hallottam, az egy új alaplap.

[/cserf][/fülünyúl]

Seaweed
[NST]Cifu
Arról Jumo motoros Focke-Wulf FW-190 változatról, amelyet kifejezetten a nagy magasságú légiharcra tervezett Kurt Tank a háború végén, és amelynél a 'Ta' a tervezõ nevébõl jött?

Nem, sose hallotunk róla...

Kit--Kat
Halottatok már a Focke-Wulf Ta-152-h1 rõl????

Kata
Ne nyafogjatok, állítsátok be mozaikra a hátteret.

[/cserf][/fülünyúl]

Falconer
Hát vazze, mostmár én is tudom!
Please wait - kérem álljon készenlétben
Egyébként az FB ben hol lehet megtekinteni az érmeket? Vagy csak kiírja, de kép nincs?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Bucser
installnál csak az lett volna gázosabb, ha azt írják, hogy beszerelés😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Glpetyus
Tényleg összementek!!!!!4 😊))))))))))))

modellmaker
Ezt lehetne nagyobba is? Mert így elég gáz.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Punkerwork
150*113 volt nekem 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

[NST]Cifu
Megnyitom, és 150x116 pixeles valóján képes is megjelenülni... 😊

Glpetyus

Glpetyus
He?

[NST]Cifu
Hát nem rossz valpépõr, csak a desktopom kicsival nagyobb felbontású, mint 150x116 pixel. 😊))

Glpetyus

Glpetyus
Glpetyus
Glpetyus
Az Isten

Glpetyus
Egy elfogott Ju-188-as

Glpetyus

Glpetyus

[NST]Cifu
Az ég óvjon minket a magyar nyelvre lefordított játékoktól...

Bucser
Én ezért játszom angollal😊 Az ilyenek hallatán vagy láttán elfog a röhögõgörcs😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Falconer
Huhuhu.....
Megvan a Forgotten Battles, totál magyar....
LOÁLabb mint a yamada DVDjátékos!
Soundblaster Live - Hangrobbanás élõ
Install - Beállítás
Exit - Kijárat
és még van néhány dolog, csak hirtelen ezek ugranak be 😄DDDDD

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Bucser
Köszi😊

Kata
Egyébként a mûrepülõs közösség csak "Nagy Tehénnek" becézi ezt a gépet a súlya miatt - mivel ugye 2 személyes.

Ja, és asszem már csináltak neki egy 330S-et is (együléses). Annak ugyanazok a méretei és tömegei, mint a 300S-nek, csak a 330L AEIO-580-as motorja van benne.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
EXTRA 330L (Two Seater)

DESCRIPTION
Length 6.96 m
Height 2.60 m
Wing span 8.00 m
Wing area 10.70 m²
Engine Lycoming AEIO 580
Horse power 330 HP
Propeller MT 4-blade constant speed
Construction Steel tube fuselage. Wings, tail & control surfaces = carbon fiber materials
Fuel 171 Lit Gasoline 100LL (AVGAS)

WEIGHTS
Empty Weight
745 kg

Maximum aerobatic weight (A) 820 kg
Maximum take off weight (N) 950 kg

PERFORMANCE DATA
Load Factor +10g / -10g
Max. allowed speed 407 km/h
Max. cruising speed 305 km/h
Max. roll rate 360°/sec
Max. rate of climb 18 m/sec.
Take-off run (brake release to lift off) 110 m
Take - off to 15 m (brake release to 15 m height) 180 m
Landing distance over 15 m (15 m height to stop) 250 m
Landing roll (touch down to stop) 130 m
Touchdown speed 115 km / h

De csak azért, mert olyan qrva rendes vagyok.......

[/cserf][/fülünyúl]

Bucser
Ott néztem, de csak eléggé kacifántos logika alapján jutottam el az infohoz😊 Besenyei Péter Honlapja onnan a mûrepülõliga hivatalos honlapja és onnan Péter személyes adatai és ott volt egy nagyon rövid leírás a géprõl😊 HA meg símán Extra 330L-re kerestem csak a makettekrõl és modellekrõl volt információ a gugliban

Seaweed
gugli?
Bucser
MEg tudja valaki nekem mondani Besenyei Péter extra 330-asának pontos adatait??? a súlya érdekelne.. és esetleg egy forrás az információ fellelhetõségérõl...

[NST]Cifu
Az a visszatéréshez kell, nem az indításhoz.

I.C.ram
Nem gazdaságosabb, csak akkor még megértettem volna, hogy hova ez a fene nagy fesztáv.
[NST]Cifu
Értem. Szóval szerinted vízszintes felszállásnál gazdaságosabb... Ahhh....

I.C.ram
Elbeszélünk egymás mellett 😊

Az a gazdaságtal, ilyen ilyen baromi széles = nagy légellenállás a függölöges felszállásnál.
[NST]Cifu
...........

Szvsz nézz utána... egyszer legyen a kulcsszó "Venture Star", aztán meg "Linear Spike Engine".

BTW nem értem, miért gazdaságtalan az, hogy egy ûrhajó függõlegesen szál fell...

I.C.ram
Akkor meg, ha a földrõl, akkor eléggé gazdaságtalan.
[NST]Cifu
A Venture Star függõlegesen szállt volna fel...

I.C.ram
Nem arra írtam, amit mondtál, hanem a formára. Légkörbõl kilépni sokkal nehezebb lesz ilyen formával, hacsak nem horizontálisan fog felszállni, és nem vertikálisan.
[NST]Cifu

Továbbra sem értelek. Nem írtam olyat, hogy lapos, csak olyat, hogy lapos szög(ben lép a légkörbe). Mint már említettem, azért néz ki így a Venture Star, mert nagy felhajtóerõre van szüksége a légkörben való belépéshez. Ehez ilyen alak az ideális. Alacsonyabban, ahol már sûrû a légkör más a helyzet, ott úgy is viselkedik, mint egy tégla. Az ûrsikló is hasonló aerodinamikai szempontból, a légkörbe való ideális belépéshez alakították ki. Az, hogy kis magasságban nem a legjobb ez az alak, a kutyát nem érdekli...

I.C.ram
De bazi széles. Hiába lapos, ha baromi széles.
[NST]Cifu

Mindkét gép meglehetõsen áramvonalas....
Az X-30 ugye kb. úgy néz ki, mint az X-43A, hiszen ahoz hasonlóan scramjettel rendelkezett volna.
A Venture Star pedig azért ilyen alakú, mivel a légkörbe való visszatéréskor nagyon lapos szögben lép be, és ehez tompa orr kell.

I.C.ram
Az elsõ kettõnek, szerntem nagyon elõnytelen alakja van. Ha csak nem Holdról akarják fellõni õket 😊
Punker
milyen gép zuhant le?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"