Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
[/cserf][/fülünyúl]

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
(amúgy mi ennek "ismeritek ezt-meg-azt?" dolognak az értelme? Kata legalább az õrületbe tudott kergetni azzal, hogy benyomta egy olyan civil kisgépnek a képét, amelyrõl az életbe még csak nem is hallottam...
)A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
És a Mávag Héjját ismeritek??

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Nem, sose hallotunk róla...

Please wait - kérem álljon készenlétben
Egyébként az FB ben hol lehet megtekinteni az érmeket? Vagy csak kiírja, de kép nincs?
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Megvan a Forgotten Battles, totál magyar....
LOÁLabb mint a yamada DVDjátékos!
Soundblaster Live - Hangrobbanás élõ
Install - Beállítás
Exit - Kijárat
és még van néhány dolog, csak hirtelen ezek ugranak be 😄DDDDD
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Ja, és asszem már csináltak neki egy 330S-et is (együléses). Annak ugyanazok a méretei és tömegei, mint a 300S-nek, csak a 330L AEIO-580-as motorja van benne.
[/cserf][/fülünyúl]
DESCRIPTION
Length 6.96 m
Height 2.60 m
Wing span 8.00 m
Wing area 10.70 m²
Engine Lycoming AEIO 580
Horse power 330 HP
Propeller MT 4-blade constant speed
Construction Steel tube fuselage. Wings, tail & control surfaces = carbon fiber materials
Fuel 171 Lit Gasoline 100LL (AVGAS)
WEIGHTS
Empty Weight
745 kg
Maximum aerobatic weight (A) 820 kg
Maximum take off weight (N) 950 kg
PERFORMANCE DATA
Load Factor +10g / -10g
Max. allowed speed 407 km/h
Max. cruising speed 305 km/h
Max. roll rate 360°/sec
Max. rate of climb 18 m/sec.
Take-off run (brake release to lift off) 110 m
Take - off to 15 m (brake release to 15 m height) 180 m
Landing distance over 15 m (15 m height to stop) 250 m
Landing roll (touch down to stop) 130 m
Touchdown speed 115 km / h
De csak azért, mert olyan qrva rendes vagyok.......

[/cserf][/fülünyúl]
Az a gazdaságtal, ilyen ilyen baromi széles = nagy légellenállás a függölöges felszállásnál.
Szvsz nézz utána... egyszer legyen a kulcsszó "Venture Star", aztán meg "Linear Spike Engine".
BTW nem értem, miért gazdaságtalan az, hogy egy ûrhajó függõlegesen szál fell...
Továbbra sem értelek. Nem írtam olyat, hogy lapos, csak olyat, hogy lapos szög(ben lép a légkörbe). Mint már említettem, azért néz ki így a Venture Star, mert nagy felhajtóerõre van szüksége a légkörben való belépéshez. Ehez ilyen alak az ideális. Alacsonyabban, ahol már sûrû a légkör más a helyzet, ott úgy is viselkedik, mint egy tégla. Az ûrsikló is hasonló aerodinamikai szempontból, a légkörbe való ideális belépéshez alakították ki. Az, hogy kis magasságban nem a legjobb ez az alak, a kutyát nem érdekli...
Mindkét gép meglehetõsen áramvonalas....
Az X-30 ugye kb. úgy néz ki, mint az X-43A, hiszen ahoz hasonlóan scramjettel rendelkezett volna.
A Venture Star pedig azért ilyen alakú, mivel a légkörbe való visszatéréskor nagyon lapos szögben lép be, és ehez tompa orr kell.

Ne haragudj, nem akartalak az õrületbe kergetni. 😊