14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#5515 Én is szeretem az USAF -t!
-
#5514 Hát ja végülis szép, de 1 Tomcathez képest sehol sincs :)
-
#5513 Lásd.:5502
Nekem a sárkánya nagyon bejön. -
#5512 Meg tegyük hozzá szép is! -
#5511 Nem vagyok annyira oda a Migekért, de a 29esért azért kár lenne, mert azon a Nato berát felismerős rendszeren túltéve, a világ 1ik legjobban manőverezhető vadászgépe. Na mind1. -
#5510 NEmtudom, remélem nem bár idővel biztos... De MIG -re már nem képeznek ki senkit, csak Gripenre tudtommal. -
#5509 Azért mert jönnek a Grippenek, csak nem fogják leselejtezni az összes Miget, vagy igen?! -
#5508 Ehhehe. Én személy szerint jobban örültem volna ha a Falconokat vesszük.
Nagyon Szééép! -
#5507 A gripen eleve torz, a képtorzulások már nem rontanak rajta. :D -
#5506 Pffff... Tényleg, meg sem néztem, mert belinkeltem és kirohantam. Tényleg torz ...
-
#5505 úgy valahogy, csak a kép egy kicsit torz, nem? -
#5504 Jajaja. Tudom!
-
#5503 nemkülönben, de a jövő már nem az övék -
#5502 Ehhhehehe... Odavagyok a MIG-29 -ért.
-
#5501 ha valaki tudna még ilyen képeket az írja már meg plz! -
#5500 a kidobott migekről egy kis gyűjteményitt található -
#5499 A makettezős topik egyik linkjében találtam. Milyen gép ez?
-
#5498 Tök jól szívathatnánk velük az új Gripeneket. :D -
#5497 Kis... :P -
#5496 Nemhogy nekünk adnák itthoni használatra. :P -
#5495 Jönnek Gripenek a MIG -et meg kidobják! Szééép...
-
#5494 Helló!
-
#5493 Nagyasszony...:) -
#5492 Senki sem állította az ellenkezőjét...de mindkettő fémből van... :))))))))
Így a te logikádat követve tényleg kellene cserélni a hidakat is... :)))))))
Egy szó mint 5112478, egy 60 éves szárnnyal is simán lehet üzemelni hosszú-hosszú évekig, ha az időszakos ápolásokon rendben találnak rajta mindent, hidd el!
Amit Cifu mond, az is teljesen igaz, ilyen is van - bár azt azért hozzáfűzném, hogy ez eléggé gyártó-függő dolog. Van amelyik gyár engedélyezi bizonyos típusaira, van amelyik hallani sem akar róla. És itt elsősorban a volt "Keleti blokk" gyáraira gondolok, nyugaton az állapot szerinti üzemeltetés bevett szokás, mondhatni hagyomány hosszú évtizedek óta. -
#5491 Ja értem, így már világos! :) Bár azt hiszem félreértetted, nem lett volna belőle vita, mi Zacsival folyton így ba**tjuk egymást hosszú évek óta, ez nálunk a sztenderd kommunikáció! :)))))) -
#5490 Nemtom mit hiányolsz, csak a veszekedést, illetve annak gerjesztéseit töröltem. Lehet, kicsit szubjektíven, de semmi esetben sem sértő szándékkal. -
bgabor #5489 Picit más erőhatások hatnak egy repülőgép szárnyára, mint egy híd tartópillérére... -
#5488 Hát én már hallottam olyanról, hogy állapot szerinti (és nem repült órák szerinti) karbantartás, de biztos csak a memóriám csapott be. -
#5487 sőt... 50évente a hidakat is kicserélik...
-
#5486 Naptári idő van a gumitömlőkre is, meg még pár dologra.
De maga a sárkány ideje repidőben mért, és nem naptári dátumban. -
#5485 Hmmm...hová tűnt a vásznazással kapcsolatos előző kommentem? Mi volt vele a baj?? Kata? -
#5484 Hát erre bizony ne vegyél mérget. Erre valók ugyanis a különböző repedés- és korrózió meg satöbbi vizsgálatok (álltalában így kezdik a felújítást minden egyes oldtimer gép esetéban...már ami fémből van :D). Ha a vizsgálatok megfelelő eredményt hoz, nyugodtan levegőbe emelkedhetsz akár egy 120 éves repülővel is! :)
Vagy szerinted le kéne gyártani a komplett részegységeket (szárny, törzs, stb.)? Na ne má! :)
Legjobb tudomásom szerint - mint azt már említettem pár kommentel lejjebb - max. a vásznazásra van naptári idő kiszabva. -
bgabor #5483 Hát, nem azért, de egy gép 60 éves szárnyakkal tuti hogy nem fog felszállni, ha másért nem, akkor a biztonsági előírások miatt. Bizonyos repült óra után az anyagfáradás veszélye miatt cserélni kell, oldtimer vagy sem. Nyilván a múzeumban álló gépek ízig-vérig eredetiek, de amikkel repülnek, azok nem. -
Cat #5482 http://www.aaronkoblin.com/work/faa/
Figyelemreméltó animáció a légiforgalomról - az európai horda a lényeg :D -
Cat #5481 Távrepülési rekordot döntött a Boeing 777-200LR
Megdöntötte csütörtökön minden idők leszállás nélküli távrepülési rekordját az amerikai Boeing repülőgépgyár egy 777-200LR típusú gépe, amely Hongkongból a lehetséges leghosszabb utat választva jutott el a londoni Heathrow repülőtérre.
A gyár kék-fehér színeire festett, kétmotoros óriásgépe 23órás, csaknem 20 ezer kilométeres repülés után szállt le csütörtök délután a Heathrow-n. Az úttal a vállalatnak kifejezetten a rekorddöntés volt célja, a rekorddal pedig az, hogy vevőket szerezzen a jövőre piacra kerülő új típusnak. A Boeing 777-200LR a világ leghosszabb hatótávolságú utasszállító repülőgépe lesz. Az amerikai gyártó szerint a típus messzebbre tud repülni tankolás nélkül, mint a jelenlegi rekorder, az európai Airbus A340-500-as típusa, amely már menetrendszerű forgalomban közlekedik.
Az A340-500-ast a Singapore Airlines használja a világ jelenlegi leghosszabb menetrendszerű útvonalán, a Szingapúr-New York közvetlen járaton; a több mint 16 ezer kilométeres út 18 órát vesz igénybe. A Hongkong-London utat a menetrendszerinti járatok nyugati irányban teszik meg, a szerdán indult, csütörtökön Londonba érkezett Boeing 777-es azonban kelet felé indult, átszelve a Csendes- és az Atlanti-óceánt. Az út során a gép mintegy 200 ezer liter üzemanyagot fogyasztott.
Az ilyen extra hosszú repülőutakat elsősorban a környezetvédők bírálják, mondván: ekkora távolságon éppen a hatalmas súlyú üzemanyagteher szállítása okoz tetemes túlfogyasztást, és ezzel jelentős környezetszennyezést. Veszélyekre hívják fel a figyelmet az orvosok is, akik szerint az ilyen időtartalmú repülések során fokozott kockázata van a mélyvénás trombózis (DVT) kialakulásának, amely egyébként is a hosszú repülőutak egyik fő egészségügyi veszélye.
A 300 személyes Boeing 777-200LR hivatalos üzemi hatótávolsága 17350 kilométer; ez lehetővé teszi a London-Sydney távolság leszállás nélküli megtételét. Ezen az útvonalon, amely világ leghosszabb menetrendszerű repülőútja, az utasszállító repülőgépek jelenleg egy ázsiai - rendszerint bangkoki, szingapúri vagy hongkongi - leszállást iktatnak be. Az új Boeing-típusra eddig összesen öt megrendelés futott be a Pakistan International Airlines, illetve a tajvani Eva Air részéről. -
#5480 Megvan. [INST]Cifu #5269 -
#5479 Nos attól még nem replika, hogy utángyártanak hozzá alkatrészeket. Ezt még mindig restaurálásnak hívják.
A fődarabokról meg csak annyit ,hogy a HA-LIX 49-es gyártmány...Így akár hogy is nézem, 56 éves. -
#5478 A hiba az ön készülékében van -
#5477 Hát ezesetben remélem hamarosan jelentkezik a "tettes" aki onnan linkelt.
-
#5475 Nálam nem ugrik fel semmi, nem tudom mi a probléma. Ha kapok hozzászólás számot, akkor tudom törölni. Szerkeszteni nem, mert nem vagyok moderátor.