Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kata
Mert amikor nyitottam, egoista kényelmi szempontjaimat szem elõtt tartva úgy döntöttem, hogy a Fiúk-lányokban lesz, mert többnyire az itt lévõ topikokba írtam.
De minden repülés iránt érdeklõdõ idetalált, és mindenkinek teljesen mindegy hogy mely fõtémába tartozik.

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Nem szimpi a side-stick? 😊)
Ha a "glass-cockpit" nem jön be, akkor meg gyakorlatilag egyetlen mai gép sem tetszhet neked, hiszen már regionális kisgépektõl (ATR, Bombardier, Fokker, stb.) a 777-es óriásgépekig mindenhol LCD vagy TFT kijelzõk vannak...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kit--Kat
tudom, mert retkes franciáknak is benne van a kezük a fejlesztésbe
látta a másik gépüket is lezuhanni

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Galy
ok, világos 😄
Punkerwork
mert Kata itt érzi jól magát 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Galy
ez a topik amúgy miért a "Fiúk, lányok, kapcsolatok" szekcióban van?

Kata?
Nekem pl. leginkabb a Cockpit miatt nem jon be az Airbus.

[NST]Cifu
Aha... Tehát szerinted csak az Airbus-nál "szokott elõfordulni" az A320-ashoz hasonló eset, mi? Racionalitás rulz... 😊)

Soha nem fogom szeretni az Airbust, akarmi lesz.

[NST]Cifu
Tessék, lehet olvasgatni. Máig vitatott, hogy pontosan mi történt annál az esetnél.

Nekem csak az "Airbusnál elõfordul" szöveg szúrt szemet. Ezzel az erõvel lehetne sorolni, hogy hány más tipusnál is fordult még elõ hasonló...

Jah, persze pilotahiba. Mindketto oktatopilota es 8-9 rugos repult ora volt mogottuk. A videon latszik, hogy a gep approach modban volt (allasszog), csak nem volt palya ahova leszalljon. A pilotak azt nyilatkoztak, hogy porbaltak tobb kakaot adni es mozgatni a kormanyt, de a gep szart rajuk.

[NST]Cifu
Volt 1 darab eset, ahol egy bemutató repülésnél konkrétan belerepült az erdõbe a pilóta - ám ez pilótahiba volt emlékeim szerint...

Egyébként nekem küllemre jobban bejön, mint a 747-es széria...

Ja. Europa buszkesege 😊
Lehet fogadni. Lezuhan e vagy nem zuhan le a bemutato repen? 😊
Airbusnal elofordul.

Kit--Kat
ez Airbus??

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Csunyasag 😊

Seaweed

Punkerwork
THX

Seaweed
Igen van az is..de tavaly nagyon csunyan osszetortek egy leszallas kozben..azota folyik az ujjaelitese/javitasa ...
(szarny rongalodott, egyik hajtomu leszakadt..torzson vannak csunya deformaciok..stb...)
Seaweed
Ugyanugy mint az elso kepeden levo gep is egy Hispano(Casa) spanyol licensz gep, van(volt) repkepes allapotban 1 vagy 2 (most pontosan nem tudom) repkepes He-111 is! (bar nem igazan repkednek vele, ertheto okokbol)

(Iletve meg nem erositett (hivatalos forrasbol) informacioim szerint: utoljara vagy 10 eve repult a gep, akkor is egy filmforgatas kedveert, ami tulkepp biztositotta a felujitashoz a penzt..azota az USA-ban volt foldhoz ragadva...de tavaly osszetortek...)

Fw-190 is van..csak nem repulnek vele..egy van usaban(nem reg lett kesz!(2004 ben, Arizonaban-Mesa air base)), egy nagyon ritka Dora D-13!

...es egyet epitenek nemetorszagban, ha jol tudom tellejesen ujbol, a regi tervrajzok alapjan, de nem BMW motorral (mert az nincs), hanem az os konkurens a Lavocskinok motorjaval az Ash-82FN-el!!! (mar elso repuleset a gep meg is tette!!(2002))

Utángyártott kivitelben van még egykét Me-262.

Kit--Kat
De azért He111-bõl meg F190esbõl maradt még az utókorra, nem??

Kit--Kat
inkább a ruszenkók romboltak, azt nem mondom, hogy amcsik nem, de ez inkább rájuk volt jellemzõ

[NST]Cifu
Azért ez nem igaz. A Franciák pl. még jó tíz évig használták a németek Pz.V.-öseit, sok nemzet, köztük a spanyolok vagy az izraeliek pedig még évekig Bf-109-esekkel repkedtek...
A német repülõgépek szinte már egyáltalán nem tudtak 1945-ben felszálni az üzemanyaghiány miatt, többet közülük a visszavonuló németek robbantottak fel, hogy ne kerüljenek az ellenség kezére...

Bucser
hát jahh:8 A Németek mindent elhasználtak a végsõ túléléshez... A szövik meg mindent leromboltak amit találtak és nem kísérleti volt...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Csodálkoznék...
Mivel az egész világon van kb. fél tucat repképes Bf-109, és ezzel ki is fújt, se FW-190, se Bf-110/210/410, se He-111, se egyéb.

A Bf-109-esekrõl azonban itt van két kép:

Punkerwork
a 3-as képbõl nincs német verzió?

Falconer
Hát ja...
Ez az égõs nem rossz

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

[NST]Cifu
A topic megint kicsit szárnyaszegett lett... adok hát párat... 😊)

Bocs a képméret miatt...

Falconer
Nézzétek meg az IL2 topikot plz!
Nincs vmi ötletetek?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

TheGOro

http://GOro.hu

Kit--Kat
biztos...

TheGOro
vatsim-en

TheGOro
Már is bezárták? pedig nem olyan régi az a sûllyedõs vizi cucc... Azért elég sok szép légi gyakorlatot mutattak be ott...:

Kit--Kat
meginn nem válaszoltál az összeskérdésemre

Kit--Kat
te is csak neten nyomod ugye?

de sikerult csakhat linkvedelem van bakker 😊
Itten van

TheGOro
Én az european-expressnél vok pilóta de eux pirepet még nem teljesítettem, álltalában PMDG-s 737-800-assal szoktam nyomulni, amikor idõm van késõ este, akkor elég lazák az ATC-sek, vagy pedig eggyáltalán nincs...

Kit--Kat
volt??? már nincs olyan járat?
rakd be újból a képet, nem sikerült

Air China az szerintem utas volt bar nem hiszem, hogy lenne annyi utas, ami megerne egy 747-st

Kai Tak 😊 Hongkong bezart reptere. Volt ott forgalom rendesen. (Ez volt az egyik ok, ami miatt bezartak).

Kit--Kat
jó ok akkor a többire is válaszolj!

LHBP - Ferihegy ICAO kodja

Kit--Kat
tehát utas az nincs??
legalább jólbeazonosítottam a gépt😊
LHBP pontosan mit jelent??

Nem hiszem hogy lenne, de nemtok pontosan valaszolni. Altalaban a 747 az Cargo ami LHBP-n maszkal.

Kit--Kat
Haverommal is szoktunk Flightsimezni sokat, letöltött Malév skines Boingel, utoljára a Róma-Budapest volt.
Na de válaszolsz a másik kérdéseimre?

Nem 😊
MVA-s vagyok. Malev Virtual Airlines. Vagyis a Malevnak megfeleo virtualis cegenel vagyok pilota. Online (vatsimen) repulok utakat 737-l. Eleg komoly dolog, mert real ATC van, angol fonia, kemeny es komoly szabalyok. Probaljuk ugy csinalni, mint az eletben 😊

Kit--Kat
aha ja ebbõl leesett, hogy 2 csak árút szállít, van köztük utas is, ha van melyik, és olyan pl, hogy Lufthansa vagy British Airways???
Te Malébos vagy?

Z
Ez nagyon jó kép! A Chicago-i reptéren állítólag 30mp-enként érnek földet a "libasorban" leszálló gépek. Az valami bitang látvány lehet. Ott egy kis hiba, és gatter...

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Persze hogy jarnak. Cargolux, Air China, ANA, Atlas Air, Air Atlanta Cargo peldaul.

Kit--Kat
halló!!!
olyan lehet, hogy már járnak Jumbok a Ferihegyre?????
Azt hallottam nem elég hosszú a kifutónk ahhoz.