14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#5434 A felségjelzés után olvasható a szériaszáma (36246), ebből én a Curtiss P-40E-1-re tippeltem, de kiderült, hogy jóóól elnéztem (1941-ben nem ez volt a légierő felségjelzése...). Így viszont fogalmam sincs akkor milyen gép is ez... -
#5433 Mjaszicsev?! Ez is valami tervező iroda -
#5432 Az Curtiss^^
Tuti, hogy ilyen Curtisst nem rendszeresítettek a légierőnél.
Szal tuti csak prototípus típus van belőle. -
#5431 A Buran üres tömege 42 tonna. Nem a súly a probléma az űrrepülőgépek szállításánál, hanem a méret és az alak.
Amúgy az An-226 elött a Mjaszicsev VM-T vitte az orosz űrrepülőgépeket és makettjeiket.
[center]
-
#5430 A Mrya hátán még csak-csak kinéz vhogy, de hogy ezen?
-
#5429 laknál-e itt?
-
#5428 kúl csapatás :)
-
#5427 Na jó ne menjünk bele.A modellről ezen az oldalon (gondolom a képek egy része is innen van) van még egy kis video is.
Üdv: Lt.Balu (HA-FUN)
(Még mindig nemtom mér gondolok sokat magamról) -
#5426 nagy kép
Milyen nehéz a hátán az űrrépa? -
#5425 -
#5424 Jajj de cseles volt a kisasszony! :D -
#5423 ... de hogy le ne petézzetek, megmutatom teljes valójában. Csak a funpic feliratot meg az antennáit töröltem ki. :P
-
#5422 Nem fake... -
#5421 1.Abszolut nem tartom magam annak,de azért köszi,boknak vettem. (amugy ezt miért is mondtad?...mind1)
2.Amúgy meg csak ütöttem egy google-t és kb ezt kaptam:
"Etihad Airways' A380 Aircraft takes to the Skies for Test Flight" -> innen gondoltam...
3.Ha ugyis tudod,hogy fake, akkor miért nem a vicces képek topicba rakod,vagy legalább miért nem raksz egy szmájlit oda,hogy aki laikus betéved ide,ne vegye komolyan?...Mind1
Üdv: Lt.Balu (HA-FUN) -
#5420 Pedig létezik a gép a képen. -
#5419 Nem jön be a képed, linkvédelem van. -
#5418 Én a hírre céloztam (Etihad + A380 berepülés), a kép egyértelmű photoshop. :)
Ráadásul ezen jobban néz ki. :D -
#5417 Ez az alulinformáltság nem jellemző rád Cifu, mi van veled? :) -
#5416 Nos tisztázzunk valamit - a hír abból a szempontból igaz, hogy a 3. prototípus (a 007-es gyártási számú) is csatlakozott a két elsőhöz. Ez a gép pedig később (2008 január, elvileg) át lesz adva az ETIHAD légitársaságnak.
Legalábbis ez alapján erre következtetek... -
#5415 Te nagy repülési szakértő vagy magad szerint. Szerinted légitársaság mikor tesztelt repülőgépet? Tudtommal azt a gyártó végzi. Csak egy kérdés volt... :) -
#5414 Remek hír,bár koránt sem szolgálatba állásról van szó, annál inkább tesztrepülésről,illetve a tesztsorozat megkezdéséről.
Üdv: Lt.Balu (HA-FUN) -
#5413 Hír: Az Arab Emirátusok első óriás Airbusa szolgálatba állt az ETIHAD égisze alatt.
-
#5412 kösz -
#5411 Na, egy kicsit kavarodtam, nem a frontlégierő és a honi légierő olvadt össze, hanem a légierő (aminek a része a frontlégierő) és a honi légierő.
A szovjet/orosz légierő (Военно-воздушные силы - BBC -> VVS angol fonetikus írásban) 1918-tól kezdve él, és végig gyakorlatilag a szovjet, majd az orosz légierőt jelentette. 1948-ban viszont létrehozták a honi légierőt (Войска ПВО -> PVO), amely dedikáltan a légvédelemért felelt. A feladata a Szovjetúnió védelme a NATO bombázóktól. A szovjet légierő három részle oszlott: volt a frontlégierő, amely 1948-tól alapvetően az országhatáron túl (vagy azon belül) harcoló csapatok támogatását és védelmét látta el, illetve az ellenséges légierő elleni küzdelemért felelt, és vadászgépek ill. vadászbombázók tartoztak alá. Volt a stratégiai légierő, amely alá a bombázók tartoztak, és volt a szállító légierő, amely a légi szállításért volt felelős.
1981-től kezdve a PVO-t elkezdték leépíteni, elször csak pár részétől fosztották meg (pl. a kiképzés és egyes parancsnoki láncelemek átkerültek a frontlégierőhöz), majd 1998 után elvileg teljesen összeolvadt a kettő, és maradt a légierő.
A PVO teljesen eltért a frontlégierőtől, mivel alapvetően nagy hatótávolságú bombázók támadására készültek, illetve alájuk tartoztak a légvédelmi rakéták is. Az eltérésnek részben politikai okai is voltak, és igen brutális szinten ment, olyannyira, hogy a két légierő eltérő géptípusokat használt, eltérő radarberendezéseket, eltérő fegyvereket. A PVO keményen védte a saját nézeteit, és nem akart közösködni a VVS-el.
A PVO például a Tu-128 vagy a Szu-15 gépeket exclusive használta. A Szu-27 és a MiG-29 volt az "egyesítés" első jele, ugyanis azoknak mindkét légierőnek meg kellett, hogy feleljenek (pl. ugyanolyan radarberendezés került a PVO és a VVS MiG-29-be is).
Ezen kívűl külön légiereje volt még a haditengerészetnek is, ahova a tengerészeti felderítőgépek, partvédelmi repülőgépek, helikopterek illetve vadászgépek tartoznak. -
#5410 és miben különbözött a frontlégierő és a honi légierő? -
#5409 Nem, az egy P-40E-1, ha jól tévedek. -
#5408 A frontlégierő kiképzőbázisa volt hajdan, egykor volt, hogy akár négy vadászgép-ezred is ott állomásozott. Most ha jól tudom két ezrede van a teljes rendszerben lévő gépállománnyal (MiG-23, MiG-25, MiG-29, MiG-31, Szu-24 (csapásmérő és felderítő változatok), Szu-25, Szu-27).
Hogy most mi van vele, azt nem tudom, elvileg nemrég összeolvadt a honi légierő és a frontlégierő. -
#5407 Lipeck? Ismerős, de nem tudom.De vannak itt nálam okosabbak is, ők majd szerintem megmondják. -
#5406 Középen az 1 Curtiss XY akármilyen számú kísérleti gép ha nem tévedek, ugye? -
Nyiri #5405 Kemeny csavo nyitott ablakkal :D -
#5404 Elnézést, úgytünik a képfeltöltésnél valami gikszer adódott, az első kép újra:
-
#5403 ja, és az Aranysas oldalán is jártam, láttam írtak valami cikket a bázisról Orosz sasfészek címmel, de nem tudtam meg mi van ott, csak még jobban felkeltette az érdeklődésemet. -
#5402 Ahogy nézegettem az interneten orosz légierőről képeket, feltűnt, hogy a Lipeck-i bázison található talán a legtöbb fajta gép. Mi van ott? ez valami különleges ezred? -
#5401 thnx:) -
#5400 Köszönöm, el vagyok kényeztetve képügyileg. :) -
#5399 Csak egyet találtam a neten, de szvsz ez is utólag szinezett:
[center] -
#5398 [center]
-
#5397 [center]
-
#5396 Ta-152-ről valami szép képed nincs színes? -
#5395 jóak! Corsairt is lécci! :)