Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az lehet, hogy tényleg Jumbo volt?
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
London Heathrow. Jo iranyitasnak koszonhetoen tobb gep a finalen. (Bar ez alap dolog). Mint lathato eleg komoly crosswind land lesz 😊
Kedvenc gepem. Tu-154. Erdekes land 😊 Meg le sem ert a gep de mar surgarforditot koppra huzta a pilcsi. Ez eleg veszelyes, mert a tuskonal nem szokas alapgazzal sem letenni a gepet, nemhogy sugarforditoval (ez alapbol nem szokas es veszelyes). Lehet tul gyorsan jott vagy rovid a palya. De akkor is 😊
Egy "erdekes" touchdown egy balkan pilotatol. Nem ez a szabvany 😊)))
"B" vizsga: 5 egyedül repült iskolakör. A növendék tudása ekkor kb. arra elég, hogy behatárolt meteorológiai és forgalmi feltételek mellett (gyenge szél, nincsenek erõs emelések-merülések és nincs nagy forgalom, ahol sok egyszerre leszálló gép között kell "befûznie" magát) az iskolakört biztonsággal megrepüli.
Második szakasz: "B"-tol "C" vizsgáig: kb. 20-25 felszállás részben egyedül, részben oktatóval. Célja a manuális rutin erõsítése és a vitorlázás alapelemeinek megtanulása (termikelés, lejtõ repülés).
"C" vizsga: minimum 10 perc egyedüli vitorlázás, ekkor már termikelni vagy lejtõvitorlázni is kell.
Harmadik szakasz: "C"-tol "D" vizsgáig (ezüst koszorú). Innen kezdõdnek az élvezetes repülések: 1/2 óra, 1 óra oktatóval és egyedül, 3 óra, 5 óra majd egy min. 50 kilométeres távrepülés. Eközben 1000 méteres magasságrepülést is kell teljesíteni.
Arany koszorú: ("E" vizsga) 5 óra, 3000 m magasság, 300 km távrepülés
Gyémánt koszorú: ("F" vizsga): 5000 méter magasság (ez mindig tiszta magasság-nyerést jelent, amit vitorlázva önállóan emelkedik a pilóta) 300 km befejezett táv háromszögben vagy hurokban, 500 km szabad távrepülés.
Körülbelül így megy manapság. Persze gyémántkoszorúja már tudtommal csak kb. 100 embernek van Magyarországon. 😊
Hát igen. 😊 Én "szimpla" motoros röpködést 20E / óráért láttam. ...egyszer megyek el repülõoktatónak. 😄
Az USA és az EU is fontolóra veszi, hogy a Világkereskedelmi Szervezethez (WTO) fordul, miután megfeneklettek a két fél között az egyeztetések a Boeing és az Airbus állami támogatásáról, az 1992-es egyezmény újratárgyalásáról.
Az USA tiltakozik amiatt, hogy az európai kormányok - Bush szerint - illegálisan szubvencionálják az európai repülõgépgyártást. Az EU ugyanakkor úgy véli, a Boeing jut jelentõs forrásokhoz rejtett módon, az amerikai védelmi minisztérium és a NASA költségvetésébõl.
Az 1992-es egyezmény lehetõvé teszi, hogy a kormányok kedvezményes kamatozású hitelekkel segítsék az európai repülõgépgyártás fejlesztését. Az USA - a Boeing követelésére - most minden segítséget megtiltatna az új megállapodásban. Európai illetékesek azt is megemlítik, hogy az amerikai fellépés George W. Bush újraválasztási kampányának része a jelentõs számú Boeing-alkalmazott szimpátiájának elnyerése érdekében.
Az Európai Unió figyelmeztette a washingtoni kongresszust: nem fogja eltörölni a szankciókat az USA-val szemben folyamatban lévõ ügyekben, ha Amerika agresszivitást mutat az amerikai érdekek védelmében és panaszt tesz a WTO-nál.
A polgári repülõgépgyártást egy évtizeddel ezelõtt még 80 százalékban a Boeing uralta; részesedése mára drasztikusan visszaesett: az Airbus a piac több mint 50 százalékát tudhatja magáénak.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
hogy-hogy ilyen korán kelsz mostanában?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
A fokozatokkal kapcsolatban: tényleg nem vagyok értõje a dolgoknak, tehát csak emlékezet morzsáim alapján írtam. (Tudom, hogy nem csak álmodtam...
)Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Ez az ezüstkoszorú valami teljesítményrepülés a vitorlázóknál: most nem tom pontosan, hogy adott órát kell a levegõben tölteni, vagy adott távot teljesíteni...
[/cserf][/fülünyúl]
De a mûrepülés oktatás kb.35-40ezer HUF óránként, mert ott már azért nem kávédarálóval mennek...
[/cserf][/fülünyúl]
Meg azt is mondta, hogy a felhõk alja lapos, sík. És azt csak akkor látni, amikor ott van fent az ember.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Amúgy tényleg nem értek a lovakhoz!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
[/cserf][/fülünyúl]

http://GOro.hu
...hozzáteszem: tudtommal. 😊
Azért voltam kíváncsi, hátha repül itt vki, és esetleg el tudna látni addig is pár tanáccsal, vagy felvilágosítással, neten nem sok minden van errõl. 😊
Arról nem is szólve, hogy mentõ-ejtõernyõt elég ritkán visznek magukkal, bármilyen repülésrõl is legyen szó (kisgépes, nagygépes, stb.)
Dzsíz! 7:55-kor tudsz ilyesmikre válaszolni? 😊)
Biztos jó lehet, de vitorlázóból nem lehet "katapultálni" - nem szóvicc a neveddel!!! -, vagy ejtõernyõvel kiugrani vész esetén, ugye?

[/cserf][/fülünyúl]
Én nem értek a lovakhoz! 😄
Te már csak itt?Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
[/cserf][/fülünyúl]