14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#5675 azért megnéztelek volna a fedélzeten...:D még szerencse hogy nem az ancsánknak gyulladt ki a hajtóműve a Balti-tenger felett, mert azzal megnéztem volna hogy mit tudnak csinálni...szvsz ezt már nem írtam volna ide... -
#5674 nem olyan nagy dolog ez, csak mindig felfújják :)
hajtóművet leállítják, tűzoltást rákapcsolják és ennyi, visszajön 1 hajtóművel
olyan fél éve az egyik malév fokkernak is kigyulladt a hajtóműve, le is állították repülés közben
sehol semmilyen szenzáció nem lett belőle mert nem annyira vészes ha a személyzet ura a helyzetnek -
#5673 Izgi lehetett:
www.airliners.net/open.file/963368/L/ -
#5672 -
DJviolin #5671 http://radio.tmp.hu:8000/;stream.nsv
Ezt winampba beírni. :-)) Újra él a kecskeméti repnap közvetítési sávja. Nézzétek meg, hogy mi megy most. :-)) -
#5670 Nagyon kemény... :)) -
Cat #5669 Ismét lesz repülőgép-gyártás Magyarországon
Jövő év elejétől indítja saját fejlesztésű kétszemélyes repülőgépének sorozatgyártását a Corvus-Aircraft Kft. - mondta a társaság egyik tulajdonosa. Gecse Tamás elmondta: a gyártás engedélyeztetése folyamatban van, a Polgári Légügyi Hatóság dokumentumát valószínűleg még az idén megkapják, az ultrakönnyű gép gyártását januárban kezdik el.
Hozzátette: a darabonként 15 millió forintba kerülő, Corvus-Corone (Dolmányos Varjú) Mk. I. típusú kisrepülő eladásaiból jövőre 300 millió forintos forgalmat várnak. A légi járműre Magyarországon is van érdeklődés, de az eladások nagy részét a német, olasz, amerikai és dél-afrikai megrendelések képezik majd. A repülőgépet építődobozban és berepülve légialkalmassági vizsgával is meg lehet majd vásárolni.
A gyártást a 2004-ben, 100 millió forintos törzstőkével alapított vállalat, a Kecskeméthez közeli Ballószögön két csarnokban, összesen 1000 négyzetméteren kezdi meg. A jelenleg 15 főt alkalmazó vállalat a sorozatgyártás megkezdésekor már 25-30 főt kíván foglalkoztatni.
A speciális, az űrkutatásban és a vadászrepülőkhöz használt anyagokból és különleges technológiával épülő kisgép kifejlesztéséhez a cég összesen 6,6 millió forint uniós támogatást kapott pályázat útján. Gecse Tamás ismertetése szerint 1,6 millió forintot a minőségbiztosító rendszer kiépítésére, 5 millió forintot pedig operatív program útján eszközvásárlásra kaptak.
A vállalatnak a tulajdonos ismertetése szerint sem magyarországi, sem európai versenytársa nincs. A különleges anyagokat, amelyek csak a közelmúltban kerültek kereskedelmi forgalomba, kizárólag Amerikában használják kisrepülő-gyártáshoz. A gyártás megkezdésére és a fejlesztésekre eddig több száz millió forintot beruházó cég a tervek szerint 2007-től behúzható futóművek gyártását is megkezdi. A konstrukció kifejlesztéséhez 23 millió forintos uniós támogatást kaptak - ismertette a Gecse Tamás. -
#5668 -
#5667 New Yorkban a 13as pályára a vizuális, Vor, Gps megközelítést nem pályairányon végzik, hanem a pályára merőlegesen, és egy short finallel szállnak le, amit sötétben, és ne mtökéletes látási viszonok között is produkálniuk kell. Így
kell vmi vizuális segítség, aminek segítségével biztonságosan végre tudják hajtani a megközelítést. Ezért van ennyi fény. -
tomcat1 #5666 Az bizony!
De nem tudod mér van olyan hosszú felvezetőfény?
bár lehet, hogy egyszerüen csak ennyi muszály. -
Nyiri #5665 Nagy elmeny lehet :) -
#5664 Hands On Throttle And Stick. Azaz kezek a boton és a gázkaron. Előnye: légiharc közben a pilóta mindent megtalál ezeken ami szükséges, tehát nem kell keresztbe-kasba nyúlkálnia. Az új vadászgépeket már ezzel gyártják. -
#5663 mi az a HOTAS? -
#5662 csoda hogy befér a kabinba :D
-
#5661 Javíts ki, ha tévednék, de az MLS esetén nem változtak a kategóriák (asszem csak a Cat.I.-et csökkentik vagy akarják csökkenteni), minden meghatározás maradt a régi ILS szabványok szerint, csak a technológia változott. -
#5660 ezt el tudod mondani MLS-re is? :)
mert arra én is kíváncsi lennék -
tomcat1 #5659 Mármint én nem voltam csak az oktatóm... -
tomcat1 #5658 -
tomcat1 #5657 Hangárbuli után szerintem ez számomra 1 kicsit módosult... -
tomcat1 #5656 Szeretném kijelenteni hogy, iménti képeid kurvára jók!!! -
-
-
#5653 Döntési Magasság (DM): az a repülési magasság, ahol a pilótának el kell döntenie, hogy végrehajtja a leszállást, vagy megszakítja, és átstartol, értelemszerűen ez azt is jelenti, hogy látja a leszállópályát ebből a magasságból.
Látási Távolság (LT): a leszállópályán mekkora látási távolság szükséges a biztonságos leszálláshoz
ILS: DM / LT, megjegyzés
Cat I.: 200 láb / 2400 láb, (LT 1800 láb megfelelő leszállási fények mellett)
Cat II.: 100 láb / 1200 láb
Cat III.a.: >100 láb / 700 láb
Cat III.b.: >50 láb / 150 és 700 láb között
Cat III.c.: nincs limit / nincs limit
Látható, hogy Cat III.c. esetén vakon is le lehet szállni, a pilóta tehát vizuális kapcsolat nélkül, csak a leszállást segítő technikára támaszkodik. -
Nyiri #5652 Kb. Zero latasnal is le lehet rakni a gepet. Persze ehhez olyan gep is kell es olyan palya melyek megkaptak a szukseges engedelyeket.
Jah es full autoland, termeszetesen. A pilota csak monitorozik. -
#5651 Attól függően milyen böngésződ van, telepíteni kell a nyelvi támogatást. Én pár éve a tapasztalatok alapján az orosz és a főbb ázsiai (Japán, Kínai és Koreai) nyelvi készleteket alapból betárazom, mert ezen nyelvterületeken sok érdekes oldal van, és az Altavista Babelfish-el le lehet őket többé-kevésbé fordítani angolra. -
#5650 Biztos valami leszállást segítő izé :) -
#5649 amúgy mi az a CATlll? -
#5648 mondjuk biztos csak telepítenem kell ezeket a betűket -
#5647 ahogy látom, ezeket a képeket a worldweapon.ru-ról szerezted, de nekem nemhogy esetleg a normális betűk, de még az orosz betűk se jönnek be. Ez csak nálam van így? -
#5646 akkor nem szóltam, csak ez tűnt ésszerűnek -
Nyiri #5645 Jo pilotanal nem gond, de ha CATIII-s akkor meg nem is kell kilatni. -
#5644 A hátsó kabin így néz ki:
[center] -
#5643 így mindjárt más :D -
#5642 leszálláshoz azért ki is kell látni -
#5641 hátsó kabin gondolom -
Nyiri #5640 Kilatni? Minek? :) Muszer mire valo? :D -
#5639 nagyon állat képek! de vajon hogy látnak ki? -
#5638 [center]
-
#5637 nembaj, azért vagyunk itt hogy kérdezzünk és segítsünk egymásnak :) -
#5636 Jujuj! Itt komoly gondok vannak az alapoknál úgyhiszem...!