14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • narazzino
    azért megnéztelek volna a fedélzeten...:D még szerencse hogy nem az ancsánknak gyulladt ki a hajtóműve a Balti-tenger felett, mert azzal megnéztem volna hogy mit tudnak csinálni...szvsz ezt már nem írtam volna ide...
  • Fenrir
    nem olyan nagy dolog ez, csak mindig felfújják :)

hajtóművet leállítják, tűzoltást rákapcsolják és ennyi, visszajön 1 hajtóművel

olyan fél éve az egyik malév fokkernak is kigyulladt a hajtóműve, le is állították repülés közben

sehol semmilyen szenzáció nem lett belőle mert nem annyira vészes ha a személyzet ura a helyzetnek
  • Papirzacsi
    Izgi lehetett:
    www.airliners.net/open.file/963368/L/
  • Kit--Kat
  • DJviolin
    http://radio.tmp.hu:8000/;stream.nsv

Ezt winampba beírni. :-)) Újra él a kecskeméti repnap közvetítési sávja. Nézzétek meg, hogy mi megy most. :-))
  • Lockheed
    Nagyon kemény... :))
  • Cat #5669
    Ismét lesz repülőgép-gyártás Magyarországon

Jövő év elejétől indítja saját fejlesztésű kétszemélyes repülőgépének sorozatgyártását a Corvus-Aircraft Kft. - mondta a társaság egyik tulajdonosa. Gecse Tamás elmondta: a gyártás engedélyeztetése folyamatban van, a Polgári Légügyi Hatóság dokumentumát valószínűleg még az idén megkapják, az ultrakönnyű gép gyártását januárban kezdik el.

Hozzátette: a darabonként 15 millió forintba kerülő, Corvus-Corone (Dolmányos Varjú) Mk. I. típusú kisrepülő eladásaiból jövőre 300 millió forintos forgalmat várnak. A légi járműre Magyarországon is van érdeklődés, de az eladások nagy részét a német, olasz, amerikai és dél-afrikai megrendelések képezik majd. A repülőgépet építődobozban és berepülve légialkalmassági vizsgával is meg lehet majd vásárolni.

A gyártást a 2004-ben, 100 millió forintos törzstőkével alapított vállalat, a Kecskeméthez közeli Ballószögön két csarnokban, összesen 1000 négyzetméteren kezdi meg. A jelenleg 15 főt alkalmazó vállalat a sorozatgyártás megkezdésekor már 25-30 főt kíván foglalkoztatni.

A speciális, az űrkutatásban és a vadászrepülőkhöz használt anyagokból és különleges technológiával épülő kisgép kifejlesztéséhez a cég összesen 6,6 millió forint uniós támogatást kapott pályázat útján. Gecse Tamás ismertetése szerint 1,6 millió forintot a minőségbiztosító rendszer kiépítésére, 5 millió forintot pedig operatív program útján eszközvásárlásra kaptak.

A vállalatnak a tulajdonos ismertetése szerint sem magyarországi, sem európai versenytársa nincs. A különleges anyagokat, amelyek csak a közelmúltban kerültek kereskedelmi forgalomba, kizárólag Amerikában használják kisrepülő-gyártáshoz. A gyártás megkezdésére és a fejlesztésekre eddig több száz millió forintot beruházó cég a tervek szerint 2007-től behúzható futóművek gyártását is megkezdi. A konstrukció kifejlesztéséhez 23 millió forintos uniós támogatást kaptak - ismertette a Gecse Tamás.
  • Clidey
  • Papirzacsi
    New Yorkban a 13as pályára a vizuális, Vor, Gps megközelítést nem pályairányon végzik, hanem a pályára merőlegesen, és egy short finallel szállnak le, amit sötétben, és ne mtökéletes látási viszonok között is produkálniuk kell. Így
    kell vmi vizuális segítség, aminek segítségével biztonságosan végre tudják hajtani a megközelítést. Ezért van ennyi fény.
  • tomcat1
    Az bizony!
    De nem tudod mér van olyan hosszú felvezetőfény?
    bár lehet, hogy egyszerüen csak ennyi muszály.
  • Nyiri
    Nagy elmeny lehet :)
  • narazzino
    Hands On Throttle And Stick. Azaz kezek a boton és a gázkaron. Előnye: légiharc közben a pilóta mindent megtalál ezeken ami szükséges, tehát nem kell keresztbe-kasba nyúlkálnia. Az új vadászgépeket már ezzel gyártják.
  • grotesk
    mi az a HOTAS?
  • narazzino
    csoda hogy befér a kabinba :D

• [NST]Cifu
    Javíts ki, ha tévednék, de az MLS esetén nem változtak a kategóriák (asszem csak a Cat.I.-et csökkentik vagy akarják csökkenteni), minden meghatározás maradt a régi ILS szabványok szerint, csak a technológia változott.
  • Fenrir
    ezt el tudod mondani MLS-re is? :)

mert arra én is kíváncsi lennék
  • tomcat1
    Mármint én nem voltam csak az oktatóm...
  • tomcat1
  • tomcat1
    Hangárbuli után szerintem ez számomra 1 kicsit módosult...
  • tomcat1
    Szeretném kijelenteni hogy, iménti képeid kurvára jók!!!
  • narazzino

• narazzino

• [NST]Cifu
    Döntési Magasság (DM): az a repülési magasság, ahol a pilótának el kell döntenie, hogy végrehajtja a leszállást, vagy megszakítja, és átstartol, értelemszerűen ez azt is jelenti, hogy látja a leszállópályát ebből a magasságból.

Látási Távolság (LT): a leszállópályán mekkora látási távolság szükséges a biztonságos leszálláshoz

ILS: DM / LT, megjegyzés

Cat I.: 200 láb / 2400 láb, (LT 1800 láb megfelelő leszállási fények mellett)
    Cat II.: 100 láb / 1200 láb
    Cat III.a.: >100 láb / 700 láb
    Cat III.b.: >50 láb / 150 és 700 láb között
    Cat III.c.: nincs limit / nincs limit

Látható, hogy Cat III.c. esetén vakon is le lehet szállni, a pilóta tehát vizuális kapcsolat nélkül, csak a leszállást segítő technikára támaszkodik.
  • Nyiri
    Kb. Zero latasnal is le lehet rakni a gepet. Persze ehhez olyan gep is kell es olyan palya melyek megkaptak a szukseges engedelyeket.

Jah es full autoland, termeszetesen. A pilota csak monitorozik.
  • [NST]Cifu
    Attól függően milyen böngésződ van, telepíteni kell a nyelvi támogatást. Én pár éve a tapasztalatok alapján az orosz és a főbb ázsiai (Japán, Kínai és Koreai) nyelvi készleteket alapból betárazom, mert ezen nyelvterületeken sok érdekes oldal van, és az Altavista Babelfish-el le lehet őket többé-kevésbé fordítani angolra.
  • Sanyix
    Biztos valami leszállást segítő izé :)
  • grotesk
    amúgy mi az a CATlll?
  • narazzino
    mondjuk biztos csak telepítenem kell ezeket a betűket
  • narazzino
    ahogy látom, ezeket a képeket a worldweapon.ru-ról szerezted, de nekem nemhogy esetleg a normális betűk, de még az orosz betűk se jönnek be. Ez csak nálam van így?
  • narazzino
    akkor nem szóltam, csak ez tűnt ésszerűnek
  • Nyiri
    Jo pilotanal nem gond, de ha CATIII-s akkor meg nem is kell kilatni.
  • [NST]Cifu
    A hátsó kabin így néz ki:

[center]
  • grotesk
    így mindjárt más :D
  • grotesk
    leszálláshoz azért ki is kell látni
  • narazzino
    hátsó kabin gondolom
  • Nyiri
    Kilatni? Minek? :) Muszer mire valo? :D
  • grotesk
    nagyon állat képek! de vajon hogy látnak ki?
  • [NST]Cifu
    [center]

• Fenrir
    nembaj, azért vagyunk itt hogy kérdezzünk és segítsünk egymásnak :)
  • Clidey
    Jujuj! Itt komoly gondok vannak az alapoknál úgyhiszem...!