14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#5595 és maradtál szakmában?
Cifu mondjuk a malévnál a metil-etil-ketonra esküsznek sokan :D
nagy mennyiségben megvakíthazt ezért szokták higítani valamivel -
#5594 Ehhhh... Jajjj de széééép... -
#5593 -
#5592 [center]
-
#5591 hehe... kicsi a net. :-) szerelő+technikusi. :-) -
#5590 Szépek, mondjuk nekem tetszik a Chinook meg a Black Hawk is!
-
#5589 Itthon még etilalkoholt használnak? Anno az oroszok Afganisztánban áttértek valami vegyületre, mert egész egyszerűen nem bírta a logisztika a brutális mennyiségű alkohol utánpótlását. Utána meg persze hirtelen megcsappant a jegesedésgátló-folyadék igénylés. :D -
#5588 hajjaj, repülőgép műszerész szak érettségi után -
#5587 Kossuth?.... -
#5586 az amerikánoszok nem láttak még igazi helikoptert
-
#5585 jah alá is irattak velünk egy titoktartási nyilatkozatot is, hogy minek nemtom
akik ott dolgoztak azok a nagy része masszív alkoholista volt, namost azokból nem lett volna nehéz kiszedni bármit is :)
jah és általában a jegesedésgátló alkoholt itták valamilyen keverési arányban :D -
#5584 -
#5583 Lehet le is tépték volna a karoddal együtt. A HM-ben olyan hülyeségeket tudnak összehozni, hogy nyilt napon nem egedték fényképezni pl. a radarkocsikat, merthogy nemzetvédelmi okok, és egyebek... Nem volt lelkierőm elmagyarázni, hogy akit érdekel, az akár a teljes kezelési útmutatót is megszerezheti... :D -
#5582 amúgy külön élmény volt mikor a tököli reptért felett berepülték a mi-24-eseket nagyjavítás után, nagyon komolyan tolták a pilóták, soxor a hangárok felett csak 1-2 méterrel mentek el
kár hogy akkor még nem voltak olyan mobiltelók amikkel lehetett videót is rögzíteni -
#5581 És tudod-e miért tudtál kézben megtartani egyáltalán egy ilyen kaliberű fegyvert? :)
Mert a hajtásáról nem elektromos vagy pneumatikus motor felelős, hanem lőporgáz - így könnyebb lett, de egyben sajnos megbízhatattlanabb (ez a fő különbség az amerikai és a letöbb orosz gatling-fegyverek között). -
#5580 Jaja, jó nagy "dög"... :) -
#5579 tetszetős helikopter -
#5578 baxott nagy és nehéz ám a gatling kézben ;) -
#5577 Pfff :))))) -
#5576 én meg szedtem szét nagyjavításon -
Nagyon tetszik az a helikopter... :))) -
tomcat1 #5574 Ya és repültem is benne... -
tomcat1 #5573 BE-Be 4 Én már ültem 24-esben! :) -
#5572 Jujjuujjj... Lehet. Bár 1024*1024 van megadva, ez meg csak 1024*768. -
#5571 Csak 1024 széles képek, nem jár érte hari. Egyébként meg olvas fejléc. -
Nyiri #5570 Kata kinyir :) Szettolod a forumot. Jaj neked. Mostanaban harapos. -
-
#5568 Mi-35 a sri-lankai légitársaság színeiben
-
-
#5566 csak sétáltatja a kutyát :) -
Nyiri #5565 Multkor spotterkedni voltunk kint a 2-n es nem egy ilyen esetet lattunk. Biztos azert viszi porazon, hogy ne virgonckodjon. -
#5564 ilyet szabad?
kollégám akcióban :)
-
#5563 :))
-
#5562 Köszönöm szépen CifuMester! -
#5561 De bevetették, a te képeden egy RQ-1 Predator van, amely már évek óta végez felderítéseket (az RQ-1 ugyanis egy pilóta nélküli felderítőgép) Szerbia, Afganisztán és Irak felett. Ennek van egy felfegyverzett változata, amely két Hellfire rakétával szereltek fel. Egy ilyennel vadásztak ki egy Al-kaida kisfőnököt. A direkt felfegyverzett Predatorok jelölése MQ-1-re változott, és már készül a csapásmérő változat, az MQ-9, amely akár lézerirányítású légibombákat is bevethet.
[center]
RQ-1 Hellfire rakétákkal
MQ-1
MQ-9 -
#5560 A Boeing X-45C (ha rendszeresítik, feltehetően AQ-45 lesz a jelölése) pilóta nélküli könnyűbombázó. 2004-ben az USAF-tól 760 millió $-os megbízást kapott a cég a prototípus megépítésére, várhatóan 2007-2008 körül fog elkészülni.
[center]
F-15E, F-18F és X-45C (ez utóbbi csak makett, egyelőre)
Ez meg a konkurens Lockheed X-47B 'Pegasus'. -
#5559 Dehogynem. 2008-ra a 29-esek le lesznek selejtezve. Ismerve a HM csodás képességeit, valószinűleg azok is mennek rohadni a rétre, az ex-NDK Mi-24D-k mellé. :( -
-
#5557 Ááááá!! Nagyonkemééény... -
#5556 Tudom, hogy már van és működik, csak még asszem nem vetették még be. Tudtommal... De azért nemgyenge!