14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Fenrir
    és maradtál szakmában?

Cifu mondjuk a malévnál a metil-etil-ketonra esküsznek sokan :D

nagy mennyiségben megvakíthazt ezért szokták higítani valamivel
  • Lockheed
    Ehhhh... Jajjj de széééép...
  • [NST]Cifu
  • [NST]Cifu
    [center]

• Papirzacsi
    hehe... kicsi a net. :-) szerelő+technikusi. :-)
  • Lockheed
    Szépek, mondjuk nekem tetszik a Chinook meg a Black Hawk is!

• [NST]Cifu
    Itthon még etilalkoholt használnak? Anno az oroszok Afganisztánban áttértek valami vegyületre, mert egész egyszerűen nem bírta a logisztika a brutális mennyiségű alkohol utánpótlását. Utána meg persze hirtelen megcsappant a jegesedésgátló-folyadék igénylés. :D
  • Fenrir
    hajjaj, repülőgép műszerész szak érettségi után
  • Papirzacsi
    Kossuth?....
  • Fenrir
    az amerikánoszok nem láttak még igazi helikoptert

• Fenrir
    jah alá is irattak velünk egy titoktartási nyilatkozatot is, hogy minek nemtom

akik ott dolgoztak azok a nagy része masszív alkoholista volt, namost azokból nem lett volna nehéz kiszedni bármit is :)

jah és általában a jegesedésgátló alkoholt itták valamilyen keverési arányban :D
  • Lockheed
  • [NST]Cifu
    Lehet le is tépték volna a karoddal együtt. A HM-ben olyan hülyeségeket tudnak összehozni, hogy nyilt napon nem egedték fényképezni pl. a radarkocsikat, merthogy nemzetvédelmi okok, és egyebek... Nem volt lelkierőm elmagyarázni, hogy akit érdekel, az akár a teljes kezelési útmutatót is megszerezheti... :D
  • Fenrir
    amúgy külön élmény volt mikor a tököli reptért felett berepülték a mi-24-eseket nagyjavítás után, nagyon komolyan tolták a pilóták, soxor a hangárok felett csak 1-2 méterrel mentek el

kár hogy akkor még nem voltak olyan mobiltelók amikkel lehetett videót is rögzíteni
  • [NST]Cifu
    És tudod-e miért tudtál kézben megtartani egyáltalán egy ilyen kaliberű fegyvert? :)

Mert a hajtásáról nem elektromos vagy pneumatikus motor felelős, hanem lőporgáz - így könnyebb lett, de egyben sajnos megbízhatattlanabb (ez a fő különbség az amerikai és a letöbb orosz gatling-fegyverek között).
  • Lockheed
    Jaja, jó nagy "dög"... :)
  • Kit--Kat
    tetszetős helikopter
  • Fenrir
    baxott nagy és nehéz ám a gatling kézben ;)
  • Lockheed
    Pfff :)))))
  • Fenrir
    én meg szedtem szét nagyjavításon
  • Lockheed

Nagyon tetszik az a helikopter... :)))
  • tomcat1
    Ya és repültem is benne...
  • tomcat1
    BE-Be 4 Én már ültem 24-esben! :)
  • Lockheed
    Jujjuujjj... Lehet. Bár 1024*1024 van megadva, ez meg csak 1024*768.
  • Kata
    Csak 1024 széles képek, nem jár érte hari. Egyébként meg olvas fejléc.
  • Nyiri
    Kata kinyir :) Szettolod a forumot. Jaj neked. Mostanaban harapos.
  • Lockheed

• Fenrir
    Mi-35 a sri-lankai légitársaság színeiben

• Lockheed

• Fenrir
    csak sétáltatja a kutyát :)
  • Nyiri
    Multkor spotterkedni voltunk kint a 2-n es nem egy ilyen esetet lattunk. Biztos azert viszi porazon, hogy ne virgonckodjon.
  • Fenrir
    ilyet szabad?

kollégám akcióban :)

• Lockheed
    :))

• Lockheed
    Köszönöm szépen CifuMester!
  • [NST]Cifu
    De bevetették, a te képeden egy RQ-1 Predator van, amely már évek óta végez felderítéseket (az RQ-1 ugyanis egy pilóta nélküli felderítőgép) Szerbia, Afganisztán és Irak felett. Ennek van egy felfegyverzett változata, amely két Hellfire rakétával szereltek fel. Egy ilyennel vadásztak ki egy Al-kaida kisfőnököt. A direkt felfegyverzett Predatorok jelölése MQ-1-re változott, és már készül a csapásmérő változat, az MQ-9, amely akár lézerirányítású légibombákat is bevethet.

[center]
    RQ-1 Hellfire rakétákkal

MQ-1

MQ-9
  • [NST]Cifu
    A Boeing X-45C (ha rendszeresítik, feltehetően AQ-45 lesz a jelölése) pilóta nélküli könnyűbombázó. 2004-ben az USAF-tól 760 millió $-os megbízást kapott a cég a prototípus megépítésére, várhatóan 2007-2008 körül fog elkészülni.

[center]
    F-15E, F-18F és X-45C (ez utóbbi csak makett, egyelőre)

Ez meg a konkurens Lockheed X-47B 'Pegasus'.
  • [NST]Cifu
    Dehogynem. 2008-ra a 29-esek le lesznek selejtezve. Ismerve a HM csodás képességeit, valószinűleg azok is mennek rohadni a rétre, az ex-NDK Mi-24D-k mellé. :(
  • Lockheed

• Lockheed
    Ááááá!! Nagyonkemééény...
  • Lockheed
    Tudom, hogy már van és működik, csak még asszem nem vetették még be. Tudtommal... De azért nemgyenge!