Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ColdFire
htx!

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

szerintem az én voltam és szerintem erre gondolsz
ColdFire
pls segítsetek!

régebben vki linelt egy repbalesetekkel foglalkozó lapot (hogy túl élték-e a pilóták, vagy kattintottak stb), na hát én azt nem találom sehol... :\

ha vkinek megvan, be tudná linkelni?
elõre is köszönöm!

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

[NST]Cifu
Kubinkán üzemelt a VVS fõ kiképzõ egysége, itt kapták meg a pilótatanoncok az sugárhajtású gépekre a kiképzést, tehát gyakorlatilag igen.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

grotesk
kiképzés alatt érted azt, hogy a fiatal pilótákat beosztották a fõiskola után ide, hogy valamennyi itt töltött idõ után vigyék ki õket külföldre (pl.: NDK, Magyarország) más alakulatokhoz?

grotesk
jujj, bazz most esett le, pedig már majdnem két hete itt van <#idiota><#vigyor3>

[NST]Cifu
Azért akadt jópár, de a VVS zászlaja alatt. A VVS egységek természetesen attól még szovjet területen is állomásoztak, gyakorlatoztak, hogy feladatukat tekintve nem az õ dolguk volt a légtér védelme. Lásd Kubinkai légibázis, ahol a kiképzés is folyt.

grotesk
visszatérve ehhez a témához (mivel más úgyse nagyon van), a szovjeteknek nem is nagyon voltak MiG-21eseik a saját országuk területén?

DJ Skyline
😄

narazzino
találtam is itt egy jó helyet: Rogachevo

nem tudom ki akart oda menni repülni...😄

narazzino
grotesk
kösz. kár hogy típus nincs hozzá

[NST]Cifu

grotesk
tudsz-e valami táblázatot vagy valami hasonlót, a volt szovjet légierõ (vagy a jelenlegi orosz) bázisairól?

[NST]Cifu
Hogy befogja a radarjával a közeledõ amerikai bombázógépeket, és rakétákat indítson ellenük. Gépágyúfegyverzettel nem is rendelkezett.

grotesk
A vadászgép, amelynél szabályzatban tiltották a komolyabb manõvereket és a mûrepülést - a Jak-28P

akkor mire volt jó?

[NST]Cifu
Igen, mindkettõ használta, de más feladatra, a PVO a MiG-25P változatott használta, amely elfogó vadászgép volt. A VVS a MiG-25R és RB (meg a kismillió R**) változatot használta, amelyek optikai-felderítõ, radar-felderítõ, rádióelektronikai-felderítõ ill. radar-gyilkos (MiG-25BM) változatok.

[NST]Cifu
A Szu-9 1959-ben állt szolgálatba, és az 1970-es években váltotta le a Szu-15, a Szu-11 kicsivel tovább bírta, 1964-ben állta rendszerbe, és az 1980-as évek elején vonták ki, a MiG-23P váltotta.

grotesk
a MiG-25-õst használta mind a kettõ? én azt a PVO-hoz tettem volna ezek alapján a szempontok alapján.

narazzino
én úgy tudom, hogy a Szu-9/11-et viszonylag gyorsan felvátltotta a Szu-15. igaz ez?

[NST]Cifu
A tipikus PVO vadászgépek a hidegháborúból aligha lehetnek ismerõsek. Persze a PVO is használta pl. a MiG-23-ast vagy a MiG-25-öst, de a MiG-21-est nem, helyette Szu-9/-11/-15 gépeket rendszeresített:

Vmax = 1.65M, hatótávolság = 3500km, max. felszállótömeg = 40 tonna - Ez a Tu-128

MiG-21? Nem, Szu-9, a PVO legnépesebb vadászgéptípusa az 1960-as évek elején.

A Szu-9 feltuningolt változata, a Szu-11.

A vadászgép, amelynél szabályzatban tiltották a komolyabb manõvereket és a mûrepülést - a Jak-28P

Amikor a Szuhoj gépek kinézetéért még nem rajongtak annyian: Szu-15

grotesk
aha, értem. de hát gondolom pl: MiG-21-es bõl és MiG-23-asból is volt mindkettõnek...

[NST]Cifu
A PVO (Protivo-Vozdushnaya Oborona, ami kb. annyit tesz, hogy légvédelem, magyar terminusban Honi légierõnek keresztelve) anno a szovjet légvédelem biztonságáért felelt. Elsõdleges feladata a hideg háborúban az ellenséges bombázógépek elfogása, illetve a szovjet légtér általános felügyelete. A PVO alá tartozott a teljes szovjet légvédelmi eszköztár, tehát a radarok, a csöves légvédelem és légvédelmi rakéták is.

A VVS (Voyenno-vozdushnye Sily, ami kb. Vörös légierõt jelent, magyarítva Frontlégierõ) felel a légi szállítmányozásért, a csapásmérésért (nagy hatótávolságú bombázók) és a "frontvadászokért", tehát a szovjet területen kívûli szovjet erõk légvédelméért és az ellenséges légi és szárazföldi erõk leküzdéséért.

Az AV-MF (Aviatsiya Voenno-Morskogo Flota, kb. Flottalégierõ) a haditengerészet saját légiereje, amely a tengeri célpontokra koncentrál, tehát ide tartoznak a partvédelmi járõrgépek, a tengeralattjáró-elhárító repülõgépek és helikopterek, a tengerészeti kutató-mentõhelikopterek, a tengerészeti felderítõgépek, a tengerészeti bombázógépek (amelyek hajók elleni rakétákkal és/vagy robotrepülõgépekkel vannak felszerelve, és feladatuk az ellenséges flottacsoportok elpusztítása) valamint a hadihajókra telepített légi jármûvek, mint a Jak-38-asok voltak a Kijev-osztályú cirkálókon.

A szovjetunió idejében a VVS és a PVO kvázi konkurált egymással, külön érdekcsoportot képviseltek, eltérõ vadászgépeket is használtak (a PVO elvárása volt, hogy nagy hatótávolságú vadászgépeik legyenek, amelyek képesek az északi területek felett is járõrözi, és nem volt szükséges a rendkívûli manõverezõképesség, a VVS számára viszont elég volt a rövidebb hatótávolság is, de fontos volt a manõverezõképesség), sõt, még a radarjaik is különbözõek voltak. A MiG-29 és a Szu-27 volt a két elsõ gép, amely közös használatra lettek tervezve.

A Szovjetunió széthullása után a PVO-t és a VVS-t összevonták, ebbõl lett az Orosz Légierõ (amit némi iróniával VVS-nek rövidítettek, a Voyenno-vozdushnye sily Rossii-ból).

grotesk
és mi a különbség a honi légierõ és a frontlégierõ között?

[NST]Cifu
A Kubinkai légibázis most is kiemelt, ide kerültek az elsõ felújított MiG-29C gépek, és az elsõ felújított Szu-27SzM gépek is. Az elsõ Szu-27Sz egyébként valóban nem ide került, de roppant prózai okból, az nem a frontlégierõnél (VVS), hanem a honi légierõhöz (PVO) került elõször, a Dzemgi légibázisra.

grotesk
már nincs ilyen?

amúgy Szu-27et tudtommal valahol a távol keleten rendszeresítették elõször. talán komszomolszkban...

[NST]Cifu
Kubinka kiképzõbázis, de itt vannak (voltak) a VVS "elit" századok is, vagyis azok, amelyek az elsõ gépeket kapták meg mindig az új típusokból.

Köszönöm a segítséged. Azt hiszem most sikerül letöltenem.
Seahawk
grotesk
jó, csak siettem ezért írtam egy hülye kérdést. 😊 De a lényege az volt hogy mire használták õket, mivel kubinka ugye a bemutatópilóták bázisa is. (gondolom a sztrizsi gépei is rendszeresített gépek, vagyis a légierõjé)

[NST]Cifu
Rendszeresítés alatt általában a gépek harcképes állapotban való átadását szokták érteni (magyarul az elsõ egység, ahova a gépek kerültek, teljesen harcképes, bevethetõ állapotba került).
Olyanról, hogy bemutatógép rendszeresítés, még nem hallottam. 😊

grotesk
és mint harcigépek vagy mint bemutatógépek?

grotesk
áh, kösz!

[NST]Cifu
1983 Júniusában a Kubinkai légibázison.

grotesk
nem tudjátok mikor állították rendszerbe a legelsõ mig-29et? és hol?

Clidey
Esetleg töltsd le innen...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Kata
Javaslom, érdeklõdj inkább ITT, vagy ITT.

[/cserf][/fülünyúl]

Ismételten kéréssel fordulok hozzátok.
Keresem a PZL-101A "Gawron" Flight Simulator változatát.
Értesítést [email protected] - ra kérek.
Esetleg keresem Kókai Tiborral a kapcsolatot.
Üdv mindenkinek.
Seahawk
Fenrir
Te azt tudtad, hogy a végtermék nem egy darabban van hanem a tartály elött egy szarszeletelõ még kicsit megaprítja? 😊

A halál csupán a kezdet...

ColdFire
tudtátok hogy a380ba 3000m csõ van, és ott a wczés utáni cucc 220km/h-val száguld a tartájba? xDDDDD

Bucser
Wikipedia Hogy mi mindenre nem jó?😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

grotesk
és melyik a legnagyobb légitársaság?

Bucser
Az A400M legalább biztosan eladható Európában. De a 380-as esetén óriási lutrit vállaltak míg a 350-essel símán balfaszok voltak szokás szerint hisz nem érdekelte õket a megrendelõik igénye símán mentek a saját fejük után.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Én még megemlítem az A400M körüli problémákat is, valamint a megrendelésszám hullámozását...

I.C.ram
EU szerintem úgyis nyomni fogja bele a pénzt. Eddig is rengeteg pénz öltek az Airbusba.
Bucser
Hát az elkövetkezõ 7-8 év igencsak szûk esztendõ lesz az Airbusnak amíg nem szerzi vissza mind a befektetõk (pénzügyi) bizalmát mind pedig a gépei nem bizonyítanak élesben, hogy valóban megérte várni rájuk...

Boeing-jumbókat vesz a Lufthansa

Európa második legnagyobb légitársasága, a Lufthansa AG 20 Boeing 747-800-as jumbót vásárol 5,5 milliárd dolláros listaáron az amerikai repülõgépgyártótól, további 20-ra pedig opciót szerzett. A lépés igen kellemetlenül érinti a Boeing európai riválisát, az Airbus Industrie-t, hiszen a német légitársaság az egyik legjelentõsebb vevõje: flottája 61 százalékban Airbus-gépekbõl áll.

A Lufthansa 2001 decemberében 15 darabot rendelt az A380-as szuperjumbóból, a 747-800-as fõ versenytársából, ám az óriásgép szállítása mûszaki problémák miatt késik és 2009 elõtt nem is várható. A most rendelt új Boeing a szerzõdés aláírásától számított négy éven belül, 2010-ben megérkezik, s ezzel a német cég lesz az elsõ olyan légitársaság, amelynél a 747-es 2005 novemberében bemutatott, meghosszabbított törzsû változata utasszállító gépként repül. Ez a légi jármû 20 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint a 747-es korábbi változatai, amelyekbõl egyébként 30 darabbal rendelkezik a Lufthansa.

A német légitársaság a Boeing-vásárlással egyidejûleg hét Airbus A340-600-ast is megrendelt, amelyekért összesen 1,4 milliárd dollárt fizet. Wolfgang Mayrhuber, a Lufthansa elsõ embere szerint az új gépek jól illeszkednek a társaság nemzetközi járatokon használt flottájába. Kapacitás terén a legnagyobb az A380-as lesz a maga 550 férõhelyével, ezt követi a Boeing 747-800-as 400 hellyel, majd az A340-600-as következik 300 utassal.

Az Airbus az elmúlt években a Boeing elõtt járt rendelésállományát tekintve, ám az A380-as és részben az A350-es késlekedõ szállításai miatt az utóbbi hónapokban megfordulni látszik a sorrend. A BBC értesülései szerint az európai társaságnak jelenleg 508, míg az amerikainak 847 megrendelése van.

ColdFire
Boldog Mikulást (vagy hogy mondják ezt) mindenkinek!

Bucser
Nem beszélve arról, hogy a megnövelt Cargo Terû (Guppi szerû) 747-es kihasználtsága még jobb lehet ha majd esetleg nem repülõgép törzseket kell szállítani és símánlehet vele nagyobb méretû esetleges hordozórakéta darabokat szállítani... Hosszú távon ha jól csinálják még nyereséges vállalkozás is lehet abból a Púposból önmagában (és nem csak társbérletben a dreamlinerrel).

Papirzacsi
Igaza van Bucsernek. Nem hülyeség. Manapság is trükköznek úgy, hogy ha pl New yorkban 40 perceket kell taxizni a felszálláshoz, akkor kevesebb hajtómûvet indítanak, és csak késõbb a felszállás elött indítják a maradékot.Alapjáraton is fogyasztanak ezek a gépek rendesen. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
De kellene, mert ha olyan futószalag rendszerû a gyártás, mint a 747 esetében, akkor bizony kint állna 5 törzs az épület elött, mire az elsõ törzs anynira elõrehaladott állapotba kerül, hogy megkezdhetik a második gép összeszerelését.Emellett gyakorlatilag háztól házig szállítják a törzset, ami megint csak rettentõ nagy elõny, és simán behozza idõvel a szállítógép "fejlesztés" költségeit, ami ha belegondolunk nem is drága, hiszen, egy meglévõ ,jól bevált konstrukciót fejleszetetek, töredék költségen, mintha egy teljesen új gépet kéne készíteni. Gondolj csak bele az airbus mit szív az A380 szállítással a közutakon. Everettben a gyár sem a kikötõben van, szóval megint csak vhogy oda kéne szállítani a nem éppen kicsi alkatrészt, ami nem fér fel a vonatra, mint a 737 törzsek, elég csak kétszer pakolni, egyszer fel a repülõre, egyszer meg le. Szóval a repülõgépes szállítás gyors, és "olcsóbb" ebben az esetben.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)