14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#9666 te vagy a pilóta... :D -
#9665 ig-e -
#9664 ez egy MiG-e? -
#9663 evagy? :D -
#9662 Ez nekem így sok 12 óra meló után :) -
#9661 Na persze pozitív értelemben... -
#9660 -
#9659 Te beteg vagy Katus...:-) -
#9658 csak -
#9657 Miért jobb a mai a tegnapihoz vagy a holnapihoz képest? :) -
#9656 A mai nap éppen megfelelő arra,
hogy anettka holdra szálljon! -
#9655 Ez már sztratoszféra... -
#9654 hát ez már a troposzféra teteje -
#9653 Az már az "űrhatár", nem? :) -
#9652 ezen behaltam:
-
#9651 naja.. ez a másik sarokpont.. :) -
Petko #9650 sajnos nem nagyon, lhbp forgalma természetesen alacsonyabb éjjel meg hajnalba, de attól még az átmenő gépek mennek egész éjjel... talán az északkeleti hegységekben jobb kicsit a helyzet
amúgy a legzavaróbb asztofotózásban amúgy se a repülők hanem maga a városi fények... ehhez képest a repülő 10ed rendű prioritás -
#9649 brühühü.. :(
van olyan legalább hogy mondjuk adott időszakban kevesebb gép repül? -
Petko #9648 meg a magasságok miatt gyakorlatilag amúgy se lehet olyat találni mo.-on ahol nem látsz gépeket (feltéve ha tiszta az ég)
én is asztrofotózgatok néha, és folyton belevillognak a képbe -
#9647 ez elszomorító számomra :S -
#9646 BTW már nincsenek légifolyósók, a gépek RVSM (Reduced Vertical Separation Minimum) rendszerben repülnek. A lényege az, hogy igazából bármerre mehetnek, nincs kijelölt útvonal mint a légifolyósóknál hanem magasságbeli elkülönítés van. Tehát pl 2 gép mehet ugyanarra csak pl 500 méterre vannak egymástól függőlegesen. -
#9645 wow.. thx..
még egy kérdés és mivel tök hülye vagyok hozzá lehet hogy értelmetlen de ezekhez rendelhető valamilyen tól-ig magasság? -
#9644 -
#9643 üdv..
éjszakai fotózáshoz keresek olyan helyszínt/helyszíneket ahol az égbolt egy adott területét fotózva nem, vagy csak kevés számú repülőgéppel találkozhatom..
a kérdésem hogy valahol fellelhetőek légifolyosókról adatok, esetleg GE-be beimportálható formában?
köszi.. -
#9642 pár nagyon szép kép... -
#9641 -
#9639 köszi a kimerítő választ, ma is okosabb lettem :) -
#9638 azzal kéne a hid alatt átmenni
-
#9637 Ez az orrsegédszárny sínjének a tokja ami belenyúlik a tüzelőanyagtartályba. Ez a tok a szárnyon belül van, ebbe csúszik vissza sin amikor behúzzák az orrsegédszárnyat.
Ami beszakította az pedig ennek a sinnek a hátsó stopja (nemtom minek lehetne fordítani, végütköző vagy valami ilyesmi).
Konkrétan az történt a kínai gép esetében, hogy az orrsegédszárny benti véghelyzetének a stopja kiesett a helyéről ebbe a tokba és pár orrsegédszárny ki-be járatás után beszakította a tok falát. A résen keresztül elkezdett kifelé ömleni a kerozin és mivel a B737-esek szárnya pozitív v-be van állítva (magyarul felfelé állnak a szárnytőtől) ezért a tüzelőanyag elkezdett lefelé folyni egészen a hajtóműpilonig és ott le a forró hajtóműre ahol berobbant.
Most a világon mindenhol át kell vizsgálni az NG gépeken azt, hogy ez a csavar megfelelően van a helyén (nem hiányzik-e alátét pl), megfelelő nyomatékkal van-e meghúzva és egy boroszkóppal meg kell vizsgálni a sintokot, hogy van-e benne olyan anyag ami nem oda való (konkrétan már találtak benne kis villáskulcsot is). -
#9636 öö, miez? :) -
#9635 Nah, itt a bűnös:
-
#9634 Tény, hogy kicentizték :)
Vicces, hogy amúgy a gyártó (Boeing) hibája is ez, szinte mindegyik Malév gép potenciálisan ilyen helyzetben kerülhetett volna. Persze a kínaiak is hibáztak rendesen, ezt is aláírom :) -
#9633 Hú de durva, a pilóták meg épp a robbanás előtt ugrottak ki a pilótafülkéből. -
#9632 Ez is elég komoly, most a Malév összes NG gépén végre kell hajtani egy ellenőrzést emiatt. -
tomcat1 #9631 A kobra szép volt, de a többi is. -
#9630 lehet vótmá, de ez nagyob durva! -
#9629 de durva. Az első videón látni az egyik pilótát amikor pörög a levegőben :( -
#9628 képek -
tomcat1 #9627 Repnapon? :( -
#9626 Lengyelország, Radom...