Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
De kellene, mert ha olyan futószalag rendszerû a gyártás, mint a 747 esetében, akkor bizony kint állna 5 törzs az épület elött, mire az elsõ törzs anynira elõrehaladott állapotba kerül, hogy megkezdhetik a második gép összeszerelését.Emellett gyakorlatilag háztól házig szállítják a törzset, ami megint csak rettentõ nagy elõny, és simán behozza idõvel a szállítógép "fejlesztés" költségeit, ami ha belegondolunk nem is drága, hiszen, egy meglévõ ,jól bevált konstrukciót fejleszetetek, töredék költségen, mintha egy teljesen új gépet kéne készíteni. Gondolj csak bele az airbus mit szív az A380 szállítással a közutakon. Everettben a gyár sem a kikötõben van, szóval megint csak vhogy oda kéne szállítani a nem éppen kicsi alkatrészt, ami nem fér fel a vonatra, mint a 737 törzsek, elég csak kétszer pakolni, egyszer fel a repülõre, egyszer meg le. Szóval a repülõgépes szállítás gyors, és "olcsóbb" ebben az esetben.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Bucser
Nem hülyeség😊 A virgin gazdaságilag mindig is új és innovatív megoldásokon gondokodott😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Gundark
Ha láttad a discoveryn a Boeing gyárról készült filmet akkor világosabb lenne 😊 Nagy marha épület, de raktározása minimális. Jön a cucc és épitik be. Az ember meg vigyorogva mondta hogy akár két évre elõre megmondja hogy azon a napon mi jön és hová teszik. Próbáld meg ezt itthon 😊

Valóban, de egy (több) ilyen új szállítórepülõgép megtervezése és legyártása sokszáz millió dollár (darabja legalább 300 milka). A konténerszállító hajók készen vannak, csak rájuk kell rakni a cuccot -> a másik megoldás kvázi ingyenes. A Dreamlinerbõl az évek során sok száz darabot terveznek gyártani, szóval egyáltalán nem kellene hónapokig tárolni a törzseket, szárnyakat.

MI EZ A FASZSÁG? 😄

"Vonattá" alakulõ repülõgépek Londonban

"Vonattá" alakulnak a Virgin Atlantic légitársaság egyes repülõgépei, amelyeket két londoni repülõtéren vontatni fognak a felszállóhelyig.
Kísérletképpen vontatni fogják felszállóhelyükig a Virgin Atlantic Airways 13 repülõgépét a londoni Heathrow és Gatwick repülõtereken. A Boeing 747-400 Jumbók így csak tíz perccel a felszállás elõtt indítják be hajtómûveiket, aminek köszönhetõen kevesebbet fogyasztanak és kevésbé szennyezik a levegõt. A Virgin szerint éves szinten 120 ezer tonna üzemanyagot lehet megtakarítani ezzel a módszerrel.

A 2007 elsõ negyedévére áthúzódó kísérletben részt vesz a repülõtereket üzemeltetõ BAA és a brit nemzeti légi közlekedési szervezet (Narts) is. A gépeket a beszállóhelyrõl úgynevezett indítóállásokra húzzák, ahol számos társukkal együtt várakozhatnak a felszállásra. Állítólag így csökkenthetõ a repülõgépek sorban állásának ideje is. A Virgin tárgyalásokat kezd a vontatás bevezetésérõl néhány nagy San Franciscó-i, Los Angeles-i és New York-i repülõtérrel is.

Papirzacsi
Talán azért, mert mire féltucat törzset legyártanak,addig eltelik jópár hónap, és a hajó csak ezután szállítja át a törzseket Everettbe, ahol majd véglegesen összeszerelik a kócerájt. Ez nem éppen a Just in Time elv megvalósulása.Nembeszélve arról, hogy amíg az elsõ törzset csinálják, addig a többi kint ázik arra várva hogy az elsõ túljusson az elsõ összeszerelési fázison?

[NST]Cifu
Jó kérdés, pláne hogy Seattle a Csendes-óceán partján fekszik, tehát valószinüleg nem jelentene komoly problémát a szállítás a hajóról a szerelõcsarnokba sem.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

nem látom be miért nem lenne praktikusabb Japánból az USAba hajón szállítani a törzset. Ugyan lassabb, de egy hajó féltucat ilyen nagy alkatrészt is simán elvisz, szóval jóval olcsóbb.

Az Airbus megindítja az A350-es programot

Sok-sok késlekedés után a nyugat-európai repülõgépgyár, az Airbus hétfõn hivatalosan útjára bocsátja, teljes bizalommal megvételre ajánlja közepes méretû, széles testû, nagy hatósugarú repülõgépeit, az A350 XWB-ket, remélve, hogy ez némiképp helyrebillenti a társaság helyzetét, amelyet megrendített egy másik program, az A380-as óriásgépek elkészülésének tartós késedelme.

Az Airbus A350-ese 2013-ban jelenhet meg a légitársaságok gépparkjában. A 10 milliárd euróba került fejlesztés után nagy jövõt jósolnak a kétmotoros típusnak. Mind az Airbusnál, mind a fõ versenytársnál, az amerikai Boeingnél úgy vélik, hogy a következõ húsz évben az effajta gépekbõl legalább hatezerre lesz vevõ, a légitársaságok gépbeszerzésre költött pénzének 40 százalékára számíthatnak kettõjük között.

Az A350-est az Airbus két évvel ezelõtt tervezte, de a nagy légitársaságok bírálatai miatt a repülõ visszakerült a tervezõasztalra, és a mostani javított, XWB változatot is késleltette a cég belsõ helyzete, az A380-as késése okozta, számos vezetõváltás.

Közben a Boeing elõretört: az új Boeing 787 Dreamliner már 2008-ban repülhet a légitársaságoknál. A Boeingnek eddig 455 megrendelése van a 787-esre, az Airbusnak 100 az A350-es korábbi változatára és 20 az A350 XWB-re.

Az A350 XWB 275-350 utast szállíthat majd közel 16 ezer kilométerre leszállás nélkül, a Boeing 787-es 210-330 utast vihet valamivel még messzebbre.

Köszönöm

amikor "kifogyásig" repül akkor hatótávról beszélünk amikor meg a "feléig fogyasztja" akkor hatósugárról
A hatótáv az amikor addig repül a repülõ amíg kifogy az üzemanyag vagy a fele,amikor még visszafordulhat és még éppen visszatér oda ahonnan elindult?

Fenrir
Immár Seattle-be érkezett a Boeing legújabb átalakított Jumbója, a B 747 LCF, azaz Large Cargo Freighter. Ezt a megnövelt törzsû B 747-400-ast azért fejlesztették ki a Boeing szakemberei, mert szükség volt egy olyan különlegesen nagy szállítógépre, amely képes lesz a B 787-es Japánban készülõ törzsdarabjait elszállítani Seattle-be. A B 747-400-as átalakítását a gyakorlatban a tajvani Evergreen Aviation System végezte el. Ennek keretében megbontották a Jumbo törzsét, és az eredeti törzskereteket megnagyobbították fölfelé és oldalirányban. Pontosan annyira, hogy a készülõ B 787-es Dreamliner törzse beleférjen, és ezáltal szállíthatóvá váljon az összeszerelés érdekében. A Supercargo-Jumbo belseje 1845 m3-es. Ez a háromszorosa egy hagyományos teherszállító Jumbónak. A hajtómûvek terén nem volt szükség a módosításra, mivel a Megajumbo nem szállít nagyobb tömeget, mint egy hagyományos teherszállító-változatú B 747-es. A B 747 LCF kifejlesztése mellett már elkészültek azok a különleges targoncák is, amelyek segítségével a különbözõ törzsdarabokat, illetve a szárnyakat lehet majd mozgatni a repülõtereken. Ezekkel a különleges emelõszerkezetekkel oldják majd meg a ki- és berakodást is

Képek:

A halál csupán a kezdet...

Clidey
<#action><#nyes>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Én megmondom, mert K. tibor elkövetõ egy análfabéta.:-)) Eltaláltam? :-D

Clidey
Miért nem éred el?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Bucser
Próbáld meg ezt vagy ezt a topicot.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Üdv a felhõk felett!
Segítségeteket kérem, hogy megszerezhessem a PZL-100A "Gawron" Flight Simulatoros változatát (2002-2004).
Utolsó találatom Kókai Tibor nevéhez fûzõdik, de õt nem érem el.
Sokat repültem és üzemeltettem ezt a típust, így rengeteg élményem fûzõdik hozzá.
Értesítést:[email protected] címre küldjétek, így pontosabban eljut hozzám.
Minden segítséget köszönök.
Kálmán
ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Falconer
Nem szerencse kerdese

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Punker
2-3 alapszót szótárból kikeresni nem egy nagy mutatvány azért

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nem mindenkinek volt szerencséje megtanulni angolul.

Punker
csak bizonyos szint felett képesek rá az emberek.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Papirzacsi
Ja, bocs. Nem haladok a korral úgylátszik. Akkor mamár nem divat olvasni?Megint valami felesleges, amivel annó gyötörték a tanulókat a suliba? :-)

Kata
Õ csak vitatkozni és veszekedni szeret, mint a másik fórumán divat. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Punker
olvasni? túl sokat kérsz.....

Papirzacsi
Komolyan kérdem. Roncsnak néz ki? (bár elég lenen csak elolvasni a szöveget a képhez...)

Airbus A380

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

http://eu.airliners.net/photos/photos/1/9/9/0958991.jpg

(Az Airliners-en tiltott a direkt link. Ezt a linket másoljátok át a címsávba, és Refresh. Majd ha megint a felszálló Boeing, akkor megint refresh.)

Airbus A380
<#taps><#taps> grat.

Amúgy asszem a Discovery channel-en lesz az A380 dokumentum filnek negyedik része. <#vigyor><#vigyor><#wave>

Airbus A380
köcc

Persze

Airbus A380
Köszi.

Azt még hadd kérdezzem meg hogy mai zemmel a "vén" Jumbo még modernek számít? (persze a 400-as)

Fenrir
Gondolom a 777-es bár nem tudom, hogy a B737-900 milyen szinten van. (gondolom nincs sok különbség a többi NG-hez képest)

Airbus A380
És melyik a legmodernebb Boeing? (ne vegyük a 787-est mint montam én csak a meglévõket számolom)

[NST]Cifu
Akkor dekódolom neked azt, amit Fenrir szakszavakkal leírt: a 737NG család is szinte teljesen számítógépesítve van, hasonlóan, mint a 777.

Airbus A380
Ti vagytok a szakik 😊

Én ezt máshol hallottam hogy a 777-esen már minden a kompjuter végez.

Fenrir
Mit értesz az alatt, hogy "teljesen számítógépesítve van"?

A FADEC-et vagy Fly-by-wire-t? A 737-esen is már fedélzeti számítógépek vannak, pl az FMC ami millió meg egy rendszert utasíthat/vezérelhet. Az NG-n ott van az Auto Pilot Computer és a Thrust Management Computer házasságából született Flight Control Computer is. Esetleg elég csak az ACARS-ot nézni, vagy az ADIRU-kat.

Fizikailag persze nem egy Pentium van bennük hanem egy speciális hardware és software de lényegében ugyanazt csinálják.

Airbus A380
Melyik a Boeing legmodernrnebb gépe? (a 787-est nem véve mert ugye az még csak papíron van egybe) A B777-es? Jól tudom hogy ez már teljesen számítógépesítve van mint az Airbus-ok?

Gundark
Ne izémá Cifu 😊 Az elsõ és a hárommotoros a tuti 😊

Szép lenne ha már ilyenek repkednének.

A FedEx lemondta Airbus megrendelését és Boeing repülõgépeket vásárol

New York, 2006. november 7., kedd (Reuters) - A FedEx Corp. leányvállalata, a FedEx Express kedden bejelentette, hogy 15 Boeing 777 típusú repülõgépet vásárol, miközben visszamondta az Airbus cég 10 darab A380-800F repülõgépére adott korábbi megrendelését.

A FedEx azért döntött így, mert az Airbus többször is kitolta a repülõgépeinek szállításával kapcsolatos határidõt. Az amerikai csomagküldõ vállalat a Boeinggel most kötött megállapodása keretében opciót szerzett további 15 repülõgép vásárlására.

A bejelentésre a párizsi értéktõzsdén az Airbus anyavállalata, az EADS árfolyama 3,1 százalékkal esett, miközben New Yorkban a Boeing részvényára 3,2 százalékkal nõtt.

I.C.ram
3. 4. nekem kifejezetten tetszenek 😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

http://www.hirtv.hu/?tPath=/tud-tech/&article_hid=123289

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

[NST]Cifu
Pár rémség az égrõl:

További képek. (vigyázat! naaaaggyyy topic, sok-sok képpel!)

[NST]Cifu
Ez már kissé offtopic, ezért az Ûrkutatás topicban válaszoltam.

Volt egy olyan megoldás,hogy egy repülõgép a hasa alatt vitt egy rakétát (Pegasus rocket).Azt használják?

ColdFire
hát vinne ha vihetne, csak már nem is repül, (amikor volt a leheteõség, hogy korábban nyugdijba mehetnek, elmentek egy páran...) meg nem is vihetne😞

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.