Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahogy a képet elnézem, túlélték, és ennek örülök.
[/cserf][/fülünyúl]

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
tényleg egy awacs szált le kecsóra, vagy félreinformáltak? <#conf>#conf>
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Tamás Macska egyébként már sokszor ismételt problémákkal küzdött, ami miatt a hajozószemélyzet az elsõ idõkben kifejezetten utálta (nagy, nehéz, "alulmotorizált" (a TF30-as hajtómûvel), és instabil gép volt, arról már nem is szólva, hogy a karbantartása/üzemeltetése egy rémálom volt). Jó kérdés, hogy mennyire lenne népszerû, ismert és elismert ma, ha nem lett volna a Top Gun c. film a fõszereplésével... 😊
Persze azt meg kell hagyni, hogy nem elhanyagolható a jelentõsége abból a szempontból, hogy mennyien rajonganak érte, és ez milyen marketing elõny (volt) az US NAVY-nek. No és persze a tény, hogy miért nem a valóban elismerésre méltó gépeket rajongják ennyire (A-6, A-7, F-4 és F-8)... 😉
Ha aerodinamika-t akarsz látni ott a T-10-es (orosz)család meg az F-16-os.
Valamint szerintem volt sokkal szebb Sugárhajtómûves Gép is (nekem pl F4 Phantom család ezerszer jobban tetszik és a F-5 tiger is.)
De ez totál szubjektív😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Right now, science is building a better..... TANKER😄DDD
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
akkora ratyit vazzeg, de azért a szándék megvolt 😄
Ha még forgalmaznák, ez jó lenne a prospektusába😊
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
"Right now, an era ended"
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
Grumman F-14 Tomcat video compilation
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
A harci gépeknél az oroszok jelenleg egy programot tartanak életben, ez pedig a PAK-FA, amelyet a Szuhoj irányítása alatt épül, a Jakovlevnek és a MiG irodának nem sok beleszólása akad a munkálatokba. Továbbá ismerni kell azt, hogy eredetileg a szovjet tervezés és gyártás hogyan is épült fel. Ez ugyanis a nyugati szemlélettõl eltérõen alapvetõen külön kezeli a kettõt. A tervezést elvégezték bizonyos tervezõirodák, majd a gépeket az ország különbözõ területein lévõ gyárakban gyártották. A hidegháború végével az irodák és a gyárak egy ideig egymással konkuráltak (másd Mi-17 gyártás 3 különbözõ helyszínen). Az utóbbi 10 évben aztán elkezdték összevonni õket részben tárgyalásokkal, részben erõvel.
A MiG iroda például magába foglalja a Kamov tervezõirodát, három nagyobb gyáregységet, a Klimov és a Szojuz hajtómû tervezõ és gyártóirodát, de még egy bankot is.
A Szuhoj egy kicsit más irányból közelítette meg a problémát, és szövetségre lépet az érdekelt gyárakkal és irodákkal, így került be a Szuhojba a Berijev hidroplántervezõ és gyártó iroda, három gyár (a NAPO (Novoszibirszk, Szu-34), a KNAAPO (Komszomolszk, együléses Szu-27 változatok, beleértve a Szu-27K-t) az IAPO (Itruszk, kétüléses 27-es módosulatok, mint Szu-27UB és a Szu-30 család) és a TAM (Tbiliszi, Szu-25) gyárak.
Csakhogy vannak különálló hajtómûgyárak is (kettõ is, az NK (kuznyecov) és a Lujka-Szaturn), namost például a MiG miért áljon neki mondjuk NK hajtómûveket használni, ha a cégen belül van saját hajtómûtervezõirodája és gyára?
Szóval ez szövevényes és összetett dolog...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Kiváncsi vagyok viszont lesz-e harmadik versenytársa-e a valahala a két gyártó monstrumnak. A Tupoljev többé-kevésbé kezd magához térni a sok probléma után...
Tavaly 1044 repülõgép-megrendelést kapott az egyesült államokbeli Boeing Co. repülõgépgyártó vállalat, amely ezáltal 2000 óta elõször feltehetõen megelõzte az eladások terén legfõbb riválisát, az európai Airbust. Az amerikai társaság eddigi történetének legsikeresebb évét zárta, amely során elsõsorban az erõs európai, közel-keleti és ázsiai keresletbõl profitált. A rendelési adatok alapján kifejezetten sikeresnek ígérkezik a Boeing 787 Dreamliner típusú gépe, amelybõl az elsõ példányokat jövõre fogják leszállítani, de 729-et már megrendeltek a légitársaságok. Az Airbus teljes éves adatai még nem ismertek, de minden bizonnyal elmaradnak majd a Boeing hasonló számaitól, miután novemberig mindössze 635 darabot adott el repülõgépeibõl a jelentõs szállítási gondokkal küzdõ cég. A Boeing tavalyi forgalma listaáron 114 milliárd dollár volt.
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
A II.Vh-ban a gárdaezredé való kinevezés kitüntetés volt a szovjet egység részére, hogy aféle "elit" ezred lettek. Persze ez nem mindig takarta a valóságot, hiszen akadt olyan gárdaezred, amelynek az embervesztesége az egész háború alatt elérte a teljes létszámának akár a háromszorosát is.
Repült órák? Erõsen változó. Elõször is a kérdés mivel. "Papíron" a repült óra ugyanis lehet L-39, sõt néha légcsavaros gép is (Jak-52). Vadászgépen attól függõen milyen egységnél szolgál a pilóta, 2003-ban 30-60 órát repültek. 1990-es években 25-30 repült órája volt egy átlag pilótának, de szélsõséges esetek is elõfordultak (5-10 óra/év). Megbízható, frissebb adatott nem találtam. Még 2000-ben is az volt a fõ problémájuk, hogy sok vadászpilóta volt, de csak kevés repképes madár. 1993-ban 5 pilótára jutott egy gép. 2000-ben ez az arány valamivel javult, mivel kevesebb pilóta került ki a fõiskolákról, így már a fergeteges 4:1 aránynál tartottak.
Az USAF-nál olyan 200 repült óra körül teljesít egy átlag pilóta, de vannak szélsõséges esetek is, az Afganisztáni 2003-as és az Iraki 1991-es és 2004-es hadmûveleteknél volt bõven példa arra, hogy egyes pilóták egyetlen hónap alatt 200-220 (!) órát repültek (vagyis naponta 7-8 órát). Ebbõl botrány is lett, mert kiderült, hogy amfetamin tartalmú gyógyszereket szedettek velük, hogy a fáradtságot le tudják küzdeni.
-Borisoglebsk Air Force Academy (Borisoglebkset megnéztem és az Armavir Military Aviation Institute alárendeltségébe tartozik most)
-Stavropol Air Force Academy (Megnéztem és már bezárt)
-Armavir Air Force Academy (a linkelt honlapon Armavir Military Aviation Institute néven fut)
-Kachinsk Air Force Academy (Már bezárt)
persze én nem vitatkozni akarok, csak ez így egy kicsit összezavaró...
Ha jól tudom, az orosz légierõ racionalizál jelenleg, és összesen két (vagy három) kiképzõ központot fog üzemeltetni, az egyik Kubinka, a másik nem tudom, talán valamelyik távol-keleti nagyobb reptér lesz (arrafele eddig nem volt). De náluk sose lehet tudni mi lesz, amig meg nem csinálják. 😊