14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#9827 kár oda -
#9826 Úgy tudom, hogy magyar személyzet fogja repülni, a kiszolgálást is magyarok fogják kint végezni. -
Baluxx #9825 Hat, csak nem nullazzak le a rongyfejuek...
Bar, ahogy nezem, nem keresnek pilotat... sztyuvit annal inkabb. (Emirates felejtos, oda minimum 1500 ora+type rating kell) -
#9824 nem tetszik :S -
#9823 HA-LHB új festéssel:
-
#9822 igen? csak arra emlékszek volt valami film anno YF17 volt benne és hogy valamelyik tenderen alul maradt. talán a discovery-n ment jópár éve. -
#9821 A 17-es a 16-os ellenfele volt. és végül 18-asként éledt újjá. -
#9820 a 17-es a 18-as ellenfele volt de nem azt választották rendszeresítésre. -
#9819 És az [URL=http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/f-17-ec76-5270.jpg]F-17 "cobra"[/URL] -ról mit tudni? Az is csak így abba maradt? Vagy hogy van hogy a 16 után egyből 18 jött? Vagy ez az F-18 prototipusa (talán ez a legtalálóbb részemről)?
Egyáltalán mi ez a gép? -
#9818 F-19: hivatalos jelölése ismeretlen, az USAF sem ad érdemleges felvilágosítást az "elveszett" jelöléssel kapcsolatban. Több magyarázat is lenne erre, kezdve egy ultratitkos programtól az F-117-es alternatív jelölésén át. Az egyik változat meg az, hogy a Northrop az F-20 (F-5F) jelölésnél átugrott az F-19-en, és az F-20-ast kérte a Légierő erre hivatott bürökratáitól, mivel a főleg exportra készülendő gép esetén úgy vélték jobban hangzana az F-20, mint az F-19...
Northrop F-20 Tigershark (prototípus fázisban maradt, sose gyártották sorozatban)
F-21A Lion (alias IAI Kfir C1) -
#9817 :o -
#9816 az f18-asnak kigyulladt a hátulja és végigégette a fedélzetet! -
#9815 19? 20? 21? nincs? :) -
#9814 Igen, az lett volna.
A pattogást meg abba lehet hagyni, köszönöm. -
#9813 gecc ezt nem is tudtam :-D Kösz! -
#9812 F-15
F-16
F-18
-
#9811 [center] -
#9810 azt meg hol kell beállítani? -
Petko #9809 http://www.youtube.com/watch?v=xNGZOY82_Cs -
#9808 Azért az sem túl megeröltető, hogy fogod a Google-t, beírod hogy F-22, és kiválasztod, hogy csak a nagyon nagy képeket mutassa. Én így találtam meg az op-for.com-on és az af.mil.com-on is a képet teljes nagyságában... -
#9807 hát bizony nagyon megerőltető lett volna :)
Feltöltöd, és a linket pedig elküldöd privátban. Pl ennyi lett volna. No mindegy! -
#9806 Nem tudom milyen a te eredetid, de kétlem, hogy sokkal élesebb, mert közben megtaláltam a valódi eredetit isaz af.mil.com oldalán.
De tessék egy élesebb Raptor:
-
#9805 bár ez "kissé" zajos -
#9804 -
#9803 Egyszerűbb a forrást berakni. ;)
A lenti kép teljes pompájában. -
#9802 privátban mégis hogy gondoltad?
képfeltöltő oldalakat utálom, annyit nem vacakolok vele... -
#9801 :-|
Privát esetleg? Léteznek képfeltöltő oldalak is... -
#9800 mihelyst adnál egy email címet... -
#9799 no és mikor kapjuk már meg? :) -
#9798 jobb, mert le kellett rontanom, hogy 200 KB alá menjen a kép mérete -
#9797 ahogy látom a képminőséget, nem lesz jobb 3000ben -
#9796 kell 3000 pixelesben -
#9795 hát..... -
#9794 Raptor nem kevés kondenzleválást okozó nagyterhelésű manőverben (akinek kell, megvan 3000pixelesben is a kép)
-
Putyin #9793 Nyugodjék békében! :( -
Siraly72 #9792 Nyugodjon békében, nagyon csendes zárkozott ember volt ,de mostmár együtt repül a volt bajtársaival -
Baluxx #9791 No, hat ez is eljott egyszer.
Eltemettuk Cserny "Lapos" Miklost, 2 legi gyozelmes Puma pilotat.
Becsuljuk meg az oregeket, mert egyre kevesebben vannak kozottunk, az oreg Pumak mar csak negyen. -
A motorok tesztelése közben baleset ért egy vadonatúj Airbus repülőgépet a dél-franciaországi Toulouse repülőterén csütörtökön. Tíz ember sérült meg, közülük három súlyosan.
Az átadás előtt álló A 340 600 típusú repülőgép motorjait próbálták ki álló helyzetben, de a repülő eddig ismeretlen okok miatt elindult és nekiütközött egy zajcsökkentő falnak. A repülőgép erősen megrongálódott: orra belefúródott a falba, a farokrésze pedig a földhöz ért.
A repülőgépen tartózkodó kilenc ember mindegyike megsérült, csakúgy mint a földön egy ember, közülük négyet kellett kórházba szállítani. A baleset miatt a toulouse-i repülőtéren több mint egy órára leállították a forgalmat.
Jacques Rocca, az Airbus France szóvivője elmondta, hogy ilyen típusú baleset még soha nem fordult elő. Fabrice Bréguier vezérigazgató hangsúlyozta, hogy kivizsgálják és megoldják ezt a technikai problémát. Bréguier egyelőre korainak tartja annak eldöntését, hogy leállítsák-e a szállításokat.
A balesetet szenvedett repülőgépet az Etihad Airways, egy egyesült arab emírségekbeli légitársaság idén júniusban rendelte meg. A rendszeres járatokat 2003 óta üzemeltető, Abu-Dzabi székhelyű légitársaság három ugyanilyen, illetve négy másik típusú Airbust is megrendelt, amivel 44-re emelkedett az európai repülőgépgyártótól beszerzett gépeinek száma.
A négymotoros Airbus A 340 600 a világ leghosszabb (76 méter) polgári utasszállító repülőgépe, és a kialakítástól függően 380-472 utast szállíthat. Ezt a típust 2001-ben állították üzembe. -
#9789 Na de ha csak a vázat adnák, az is elég feltűnő. -
#9788 Yupp, hogy az irániak alkatrésznek beszerzik valahogy. Nem tudom feltünt-e, de a sok kivont tamás macsekből nem tünt fel egy sem a külföldi (nem amerikai) múzeumokban...