14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#9490 Azért ne feledjük el, hogy a Boeing majdnem eljutott egy hasonlóan radikális gép építéséig... Sonic Cruiser. Sajnos mégsem vágtak bele. :(
[center]
-
#9489 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
A mostani fairfordi repnapra, az egyik részvevő visszalépése miatt van egy feleslegessé vált jegyem.
Ha valakit esetleg érdekel keressen meg e-mail-be.
-
#9488 Rendben, a sleeve kilépőéle :) -
#9487 Hogy nem mernek, az tulajdonképpen igaz, az utas nem emészt meg mindent.De hogy utasszállító gép méreteiben ez a gép, hát azt te se gondolod komolyan. De játsz el a gondolattal. Fogj egy 200-300 fő befogadására alkalmas törzset, told el a szárnyat hátra, és lógasd fel a hműveket a szárny kilépőéle környékére. És gondolkozz el azon ,hogy vagyon van e akkora tömege ilyen kis karon a két hműnek ,hogy egyensúlyt tartson a 300 utas tömegével, jóval nagyobb karon. Lássuk be, nem működik, főleg nem hátranyilazott szárnynál. Na ezért nincs, és nem lesz ilyen gép. Rutan sok furcsa kinézetű gépet csinál, én nagyon oda vagyok a munkáiért, de ez nem jelenti azt, hogy mindegyik jó is, vagy jobb mint egy hagyományos.Rutan inkább csak bizonygatja, hogy amit megálmodik abból tud repülőképes eszközt csinálni.
De itt egy példa. Egy időben nagyon formabontó volt wingletet alkalmazni, és nagy divat is lett. Majd rájöttek ,hogy sokkal hasznosabb az, ha a wingletet inkább "lefordítják" és hagyományos szárnyként működik. Nem véletlenül nincs már az újabb nagygépeken winglet, pl 767-400, 777, 787.(airbus winglet nem winglet, az csak vmi szar. ;-) ) -
#9486 Szerintem csak nem mernek igazán komoly újításokkal operálni. Adjanak megbízást Burt Rutannak egy civil utasszállító megtervezésére, neki aligha jutna az eszébe konvencionális kinézetű gépet kiadni a kezei közül. ^^
Hogy azok nem működnek? Hát, itt van például a Beechcraft Starship 2000, na az a gép tényleg különleges...
-
#9485 Csak nekem jött le, hogy az egy egyszerű játékokhoz is használt joystick+gázkar? :-O
"nameg ilyen cakkozott sugárféket sem láttam még" Az nem sugárfék. :-) Nagy valószínűséggel zajcsökkentés céljából van úgy kialakítva. -
#9484 van a szimulátorban PAUSE? :DDD
eléggé otthagyták leszállás közben :D -
#9483 Sztem elég egyedi a szárnyvég, és az orr kialakítása, vagy a függvez lekerekítése, ami újabban csak a ruszlánon látható vmelyest. Ennél egyedibb vagy rendkívüli dolgot sztem már nem várhatunk el egy korszerű utasszállítótól a következő évtizedekben.Ebben a sebtartományban már nem fognak felfedezni olyan aerodinamikai törvényszerűségeket, amik jelentősen megváltoztatnák a gép alakját, szóval marad a csö, és rajta két szárny meg a vezérsíkok. A csupaszárny utasszállótó pedig még elég messze van sztem.:-) -
#9482 Gondolom az egyik pilóta fogja és áttolja a másikhoz -
#9481 Mi az, hogy átbillenthető? Nah ilyenről még nem hallottam. -
#9480 Phd-n a szakember szerint az irányitókaR átbillenthető a másik pilótának (ITT JÖN A KÉRDÉS MI VAN HA BESZ#RARIK és nem billen át.)
Amúgy azt a másik képet a google dobta ki B787 flight deck keresésre. -
#9479 Most lehet, hogy én vagyok vak, de a szimulátoros képen a kapitány oldalon nem látok sem joystickot, sem szarvkormányt. Bal oldalon csak az orrfutókormányt látom, nameg középen a gázkar is teljesen máshogyan néz ki mint másik képen. -
#9478 Na csak sikerül összehoznom szal azt akartam írni hogy a jetphotos.net-en nem nagyon láttam még fantázia rajzot. -
#9475 Boeing mindig is szarvkormányt használt, szerintem ezen a tendencián nem változtatott. -
#9474 Ez nagyon király.
De mostt akkor szarv kormánya van vagy ilyen űrjármű feeling-es? Ugyanis
itt
ha jól nézem szarv kormány van. Szóval meik a valós ? -
#9473 Érdekes, hogy mennyire áramvonalas az APU kipufogója, nameg ilyen cakkozott sugárféket sem láttam még :) -
#9471 kib@szott szép. Tényleg "DreamLiner" -
#9470 Sztem meg igen, mert ez ronda. :) -
#9469 -
#9468 Sztem a 737-es a nyomába se ér. -
#9467 golyóálló üvegajtó :DDD -
#9466 Oda lehet pl beépíteni opcionális az első konyhát és az első vécét. Viszont láttam már olyan konfigurációt ahol konyha nem volt és azt a helyet is beszékezték. Ha meg pl magánszemélynek kell akkor meg aztán tényleg akármit be lehet oda építeni. -
#9465 737-700? :)
600 kisdisznó, 800 meg batár :) -
#9464 Nekem a 737-es még mindig jobban tetszik. :) -
#9463 Azért a "legszebb" jelzőtől nekem messze van, semmi rendkívűliség, semmi egyediség. ^^ -
#9462 Egyelőre úgy tűnik ,hogy a pilótafülke, és az utastér közötti válaszfal sincs beépítve, az pedig nem hiszem ,hogy megrendelő függő. De az is lehet, hogy csak ekkora az ajtaja a pilótafülkének. :-))
Itt egy videó a CNN-ről. -
#9461 Nincs meg valahol a videó a bemutatóról? -
#9460 Tényleg gyönyörű
Egyet elfogadnék. -
#9459 Innentől már a megrendelőtől függ, hogy hogyan építik be. -
#9458 Mindenesetre jobban halad mint az A350:) -
#9457 Szép gép, de még messze van a késztől. Most mutatták a híradóban, és a cockpit ablakán keresztül látszott az utastér ablaksora.Van még mit beleszerelni.:-) -
#9456 Akárki akármit mond, a legszebb utasszállító a világon :) -
#9455 A B787-ES -
Cat #9454 Feltámad a japán repülõgépipar
Három nagy japán gépipari cég is közel jár ahhoz, hogy repülõgépek gyártásába kezdjen. A Kawasaki Heavy Industries Ltd. jövõre kezdi el katonai gépe gyártását, a Mitsubishi utasszállító gépet épít, a Honda Motor Co. pedig a héten kezdte meg kisrepülõgép-gyártó üzemének építését az USA Észak-Karolina államában lévõ Greensboróban.
A Kawasaki közepes méretû tehergépének civil specifikációját 2009-tõl dolgoznák ki, aminek alapján hozzákezdhetnek a megrendelések gyûjtéséhez, és 2012-ben szolgálatba állhatna az elsõ polgári Kawasaki-repülõgép. A gépnek az lehet a legnagyobb elõnye a Boeing és az európai Airbus hasonló termékeivel szemben, hogy nem utasszállító gépbõl alakítanák át, s ezért például a teherautók közvetlenül rakodhatnak bele.
A Mitsubishi Heavy Industries, Japán legnagyobb gépipari gyártója a júniusi párizsi légi bemutatón tárta a nyilvánosság elé repülõgéptervét, amely felkeltette az európai és egyesült államokbeli cégek érdeklõdését a tervek szerint 2012-tõl piacra kerülõ gép iránt. Japán lapértesülések szerint a Boeing részben befektetõként, részben az értékesítési stratégia kialakítása, illetve a szervizelés és a pilótaképzés megszervezése terén tanácsadóként is részt venne a projektben. A Mitsubishi a Boeing egyik legnagyobb beszállítója, kulcsszerepe van például a felerészben kompozit anyagokból álló Boeing–787 Dreamliner építésében.
A Honda, a világ legnagyobb motorgyártója 40 millió dollárral, 100 millióra emelte a repülõgépgyárára fordított összeget. Az üzem nem véletlenül épül az Egyesült Államokban, ez ugyanis a célba vett Cessna méretû üzleti gépek legnagyobb piaca. A két saját gyártású sugárhajtású motorral készülõ HondaJetek repülési engedélyéhez szükséges tesztek 2008-ban kezdõdhetnek, a gyártás 2010-ben indulhat el a 350 fõt foglalkoztató gyárban. A 3,65 millió dolláros, legfeljebb nyolcüléses gépre máris száz megrendelése van a Hondának – állítja a cég. -
#9453 Alsó nagyon ott van -
#9452 akkor egy háttércsere most :) -
#9451 [center]
-
Baluxx #9450 Piperbol max. egy Maliburol tudok Tokolon, a Jetstream-nel.
Bizjet pedig van par itthon is, hirtelen ami eszembe jut az szinten egy tokoli cege a Pannon Air Service-e. -
#9449 tudsz olyan helyet ahol van ilyen 6 személyes gép amit meg lehet nézni Piper Meridian vagy valami kissebb jetet? -
#9448 A Tango-Uniform-Golf (HA-TUG) van Jakabon (JETfly gépe)...