Sid Meier\'s Pirates!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Naszoval:
1. Ha osztasz, akkor csak a vezerhajod marad meg, a tobbi eltunik. Ez mindig is igy volt. Ezert celszeru osztas elott eladni minden hajot, csak egyet megtartani - ez is plusz penz.
2. Kaja szerintem sosem eleg - nem lehet tudni hogy mikor kuldenek Veracruzba, majd onnan Barbadosra, ami legalabb 1 eves hajout, de Havannaig elhajozni is kell 2-3 honap - jo ha van tartalek.
3. Amikor osztasz, a kovetkezo szerint kapod te es a legenyseg a jussat:
- teljes vagyon! XY %-a (nehezsegi szinttol fugg, minel erosebb fokozat, annal nagyobb szazalek) a kapitany resze, az a tied.
- A kapitany reszt levonodik a teljes vagyonbol, es a megmaradt osszeg osztodik szet a legenyseg kozott, egyenlo aranyban. Ha sok jut egy fore, akkor boldogok, ha nem, akkro kevesbe ;] Ennek fenyeben ajalnlja fel a prg a folytatasnal, hogy feljebb lephetsz egy szintet (sok aranyatk aptak) vagy lejjebb (keveset) vagy maradsz a jelenlegi fokozaton (mindig)
4. A legenyseget csak az arany erdekli, es hogy ne pusztuljon meg ;] Minel tobb az egy fore eso arany, annal boldogabbak. Viszont akarmennyi is a penz, sajnos idovel szeretnek azt meg is kapni! Ezert kell osztani 3-4-5 evente, valtozo.
5. Legenysegi moralt a mar leirt modokon lehet novelni
- Sok penz rablasa, fosztogatasa - nagy osszeg legyen az egy fore juto zsakmany.
- Speci targyak vasarlasa (harmonika, stb) a kocsmai utazotol.
- Speci karakterek felvetele a hajora (fedelzetmester, szakacs, stb), ezek mindig hatnak a moralra is egy keveset, van persze amelyik tobbet, ez le van irva mindegyik kapcsan az pirate-o-pediaban.
- Ha nem tudsz aranyat szerezni, akkor redukald a letszamot - tamadj meg egy varost, garantalt 50-60%os letszamlepites ;] (gonosz modszer, de hatasos)
- Ha fixre tudod a kincsek es osi varosok helyet, akkor az alacsony moral esetere idozitsd, es ekkor talald meg. Boldogok lesznek.
- Mindig legyen eleg kaja, mert ha ehesek, megeszik a hajot is akar ;] Miutan teged bedobtak a capak koze.
- 10 ember alatt sose vegyel fel jelentkezoket, csak ha egetoen szukseg van rajuk - ugyanis kis letszam mar a regi piratesben is bomlasztotta a nepet ;]
- A matrozok nem szeretik a hosszu, kikoto beiktatasa nelkuli utakat, ezert mindig legyen 1-2 varos ahol kikotsz hosszabb utakon. (persze ha alacsony a moral, akkor esely van hogy dezertalnak, ekkorinkabb ostromolj, majd utana koss ki;])
- Minel magasabb rangu kaloz vagy, annal jobban tisztelnek, DE (ez nem biztos, de en igy tapasztaltam) annal jobban turelmetlenek. Ha nem jon az eredemeny (fosztogatas, rablas es ARANY;]) akkor hamarabb zugolodnak...
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ezek mar millioszor le lettek irva Bigapo, Kalozkapitany, Botond es meg sok ven tengeri medve altal is ezen a forumon, erdemes visszaolvasgatni, sok hasznos informaciot lehet talalni... ;]
Mi legyen mindig a hajó fedélzetén? Nálam a szlúpom 12 ágyúval megy, kaja az mindig 100 felett van. Más meg csak akkor, ha épp kapõtamvalamit. Ez így jó?
Hangszereket a kocsmában lehet venni?
A legénységet csak az arany érdekli???
Egyszer felosztottam a zsákmányt, a 16000-bõl maradt nekem 1500 arany és lenyúltak 2 hajóra (hadigálya).
Vissza is töltöttem az állást. Honnan lehet tudni, hogy naggyából mikor kell felosztani a zsákmányt?
Þór vígi þessi rúnar
106 emberem van 3 hajón, egy szlúp és két hadigálya. Kaja van bõven, más semmi (12 ágyú a szlúpra, ami vezérhajó.)
Mégis lázonganak. Ez mitõl van, hogy lehet elkewrülni, vagy kijavítani a dolgot?
Þór vígi þessi rúnar
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
szvsz hülyeséget írtak anno. Nem tudod meghatározni, hogy mibõl mi, hova kerüljön. A kis indián ladik meg használhatatlan szerintem (mongyuk nekem még nem is volt😊), a lényeg, hogy legyen egy jól feltuningolt vezérhajód (ez általában a Sloop-ok valamelyik fajtája -legjobb talán a Royal Sloop-, ill. van aki a Ship of the Line-ra esküszik-ezzel speciel még nem futottam össze sajna😞), aztán 1-2, esetleg 3 további hajó, ami lényegében mindegy, hogy mi, csak gyors legyen és viszonylag nagy raktérrel rendelkezzen-ilyenek pl. a Frigate-ok. Ez azért fontos, mert mindig a flotta leglassabb hajója szabja meg a sebességet a nyílt tengeren. Így gyorsan eléred a célállomásokat és nincs sok tökölés közben, amivel elkerülöd a morál drasztikus csökkenését.
Amennyiben jó vagy angolból, olvasgasd a Pirate-o-pedia-t, vagy ha le van fordítva magyarra akkor úgy. Nagyon sok hasznos tipp van benne és persze adatok. ITT van egy oldal ahol szintén van sok hasznos dolog, pl. a hajókról leírások.
Sok sikert és jó vadászatot! 😊)
The Matrix has you...
Az az ember tudja, hogy hol található a 4 rokon...
Raymondo nélkül, hogy lehetne megtalálni a rokonokat ?
<#confused>#confused><#conf>#conf><#nemtudom>#nemtudom>
Na azért védik, a Karib-tenger istenei...<#hehe>#hehe>
(Akik nem mások, mint a játék készítõi...) <#wink>#wink>
A Pirate-o-pedia hasznos és nélkülözhetetlen része a játék-nak ezért egy jó magyarosításbol ez se hiányozhat!
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Én amivel tudok magyarul játszok ha lehet. Ha nincs hozzá magyarosítás akkor meg angolul😊
Köszönet a magarításért a fordítónak!
bátyámnak is nagyon tetszika játék, ráadásul õ nem kocka és angolul se tud.
De így már ki se tudom robbantania gép elõl ha otthon van😊
"A legújabb magyarítással lényegtenné vált a Kalózlexikon, mert
minden fontos információt megjelenít a fordítás." - amióta az eszem tudom angolul játszok a Pirates-szel, de azok nevében, akik most ismerkednek a játékkal, és magyarul fogják majd tenni, megkérdõjelezném ennek a mondatnak az állítát, amennyiben a Kalózlexikon = Pirate-o-pedia. Mert magyarítás ide, magyarítás oda, sok hasznos dolog van benne, adatok, ismertetõk mely sokat segíthet. De mivel gondolom hogy ennek ellenére bennemarad ez is a végsõ verzióban, ez csak amolyan szõrszálhasogatás ;]
Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...
Ez nem programhiba, direkt úgy alkották meg, hogy ne lehessen
elsüllyeszteni.
Mert 1 ember van rajta, aki fontos. Azért nem lehet elsüllyeszteni.
Aki megtalálja, azé lehet !!!<#hehe>#hehe>

A mostani magyarítás az utolsó elõtti változat.
A korábbi tesztverzió volt, kipróbálásra.
Azt el lehet felejteni, a legújabb sokkkal jobb,
sokkal jobban letesztelt. A 420 féle kezdésvariáció nem kevés,
és rengeteg variáció van egy-egy helyzetben, azt mind le kell tesztelni.
Ez után már csak a végleges változat lesz, amelyben a
Kalózlexikon is le lesz fordítva. De csak néhány hét múlva lesz.
A Kalózlexikonban csak a hajók legfontosabb tulajdonságai lettek lefordítva.
A legújabb magyarítással lényegtenné vált a Kalózlexikon, mert
minden fontos információt megjelenít a fordítás.
Egyéb hasznos információk pedig a magyarítás honlapján olvashatók :
M a g y a r í t á s h o n l a p j a
<#wink>#wink>
J A V Í T Á S
Ez sokaknak segíthet a képhibákon, mert az ATI elismerte, hogy több játékhoz javítani kell a kártyáin, egy új driverrel.
A helyettese elintézi a legkevésbé fontos rakomány kidobását,
meg azt is, hogy melyik hajóra milyen rakomány kerüljön.
(a helyettes = teljesen automatikus elrendezés, így alkották meg a játékot)
De a rakományt sokkal jobb eladni, abból lesz a sok arany.
Étel legyen a legénységnek, meg sok zsákmány. Nekik csak az a fontos.
A játéknak a hangulata a legfontosabb, a szövegek csak röviden
segítenek abban. Ez nem regény, hogy sokat kelljen olvasni.
A játék alkotói úgy készítették el, hogy sok hangulatos, látványos,
humoros hatás legyen, a lehetõ legkevesebb szöveggel.
Ezt a játékot nagy élvezettel kell játszani.
Mindenki kiválaszthatja magának azt a szintet, amelyiken örömmel tud játszani. <#smile>#smile>
Jó játékkal, egy jót játszani, nagyon jó !!!
Táncnál picit,de ott is teljesen játszható full grafikán.
Bérbe vehet? reklámfelület...
Nálatok volt olyan, hogy iszonyatosan belassult a játék a tengeren hajókázás közben? Szabályosan másodpercenként 1 centit ugrik a kép, igy haladok. Kb 2-3 fps. Föleg akkor szokott jelentkezni, ha már 2-3 órája játszok, és van nálam 2-3 hajó. 1024-ben játszom (mert 1280-ban a függöleges felbontás valami idétlen ötlettöl vezérelve 960 lett Sid bácsinál, holott a szabvány ugye 1280x1024 - ez is a monitorom native felbontása), és a details-t próbáltam már levennni a minimumra, akkor sem segitett.
Ja, Gef3Ti200-am van (3000+bartonnal, 512 rammal)
Ja, és még 1 😊
Irtátok itt sokan, hogy egy kis indián dzsunkát visztek magatokkal, és ott tartjátok a kaját. Ezt hogy lehet megoldani? Én mikor a kereskedönél vásárolok, soha nem kérdezi, melyik hajóra pakolja a kaját, és melyikre az árut. Ugyanigy, ha zsákmányolok 1 hajót, és azon van áru, és el akarom adni a hajóácsnál, akkor sikit, hogy ezzel az eladással kidobok a tengerbe X tonna árut. De mit? Kaját? Ágyút? Cukrot? Mit?
Randal : thx!
Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Jó a játék? Érdemes vele küldeni, ha valami kalandos, izgalmas, pörgõs gammával szeretnék játszani?
FORZA ROMA! Irány a BL-győzelem!
Nem muszáj mindig szétosztani a zsoldot. Igaz hogy megszökdösnek az emberek, de minden városban tudsz felvenni. Igaz hogy ekkora általában stagnál a legénység száma, de legalább van.
Ráadásul egy idõ után ugye keresheted az elveszett városokat ami utána legénység életkedve megnõ.
A legújabb magyarítás letölthetõ :
magyarítás
<#wink>#wink>
Tehát:
- a legénység hangulatát növelni lehet, de eléggé labilisak. Természetesen minél többször támadsz, annak jobban örülnek. Viszont minél tovább vagy a tengeren, egy bizonyos szintet egyre nehezebb fenntartani. Ekkor jön a pénzosztás. Ezt városban teheted meg, a Divide Up the Plunder "menüpontnál". Ekkor még van viszakozási lehetõség. Leírja, hogy mennyi pénz jut neked ill. a matrózaidnak. A Te részed a nehézségi szinttõl függ. Érdemes mindent eladni a vezérhajón kívül. Ezután 6 hónap kényszerpihenõ és a vezérhajóddal ill. a minimális legénységgel folytatod az utad.
Vannak olyan tárgyak amelyek növelik a morált. Ilyen kettõ van, a hegedû meg asszem a harmonika. Ezeket ill. a többi speckó tárgyat a kocsma hátsó részén üldögélõ fickó adja neked (véletlenszerûen)
- Városokat tengerrõl támadni nem lehet. Annyit lehet, hogy a Space-t nyomogatva lõsz az erõdre, ekkor nagyon morcosak lesznek(egy idõ után) és ha ekkor mész a városba, akkor nem engednek be, és ki tudod választani, hogy belopózol vagy támadsz vagy elmész(nem oda...).
- Ha partra szállsz a várostól kicsit távolabb (ezt ki kell tapasztalni, mert van, hogy méterekre vagyok tõle, mégis beléptet), szal akkor gyalogosan is megközelítheted a várost, viszont így már alapból tudsz támadni, nem kell hozzá lõdözni.
Ekkor bejön egy klasszikus körökre osztott "sakkozós" játék. Igazából a sok lúd disznót gyõz elv a döntõ, de jó taktikával és három egységnyi muskétással bármennyi jöhet ellened, Te biztos nyersz😊)
Két variáció van: 1. vagy minden ellenséget megfutamítasz (legyõzöl) 2. vagy eléred a városkaput (egy egység elég)
Gyakorolj sokat, elõször furcsa lesz, de aztán már megy, mint az ágybaszarás. Igazából lehet úgy is nyerni, hogy "elcsalod" vagy lefoglalod az ellenség fõ erõit, közben egy vagy két csapat megközelíti a városkaput, de úgy is lehet, hogy beállsz L-formációba a muskétásokkal (legalább három csapattal), mert ha közelítenek feléd, akkor ki tudod õket lõni. A többiek mögöttük legyenek, mert mindig a legközelebbit támadja a gép(logikusan). Három egységnyire lévõ csapatokat már lehet lõni, de különben amint a lõtáv megvan egybõl megjelenik az irányítópulton a tüzelés gomb (Num5-ös). Ahogy észrevettem, max háromszor lehet támadni a kardos egységekkel, mert utánna elfogy a morál és megfutamodnak. Az officerek közelében nagyobb az alapmorál.
Ha van további kérdésed tedd fel bátran, de arra már nem Én fogok válaszolni, hanem a többiek😊 Na sziasztok. Holnapután jövök és ismét rettegtetek...
The Matrix has you...
- Miért van az, hogy idönként a legénységem kedve elkezd romlani, egészen a lázongás szintjéig. Ilyenkor vagy megszöknek, vagy szét kell osztanom a zsét közöttük. Nagy nehezen összeszedtem 40ezer aranyat, erre elvitték majdnem mind, maradt a hajóm, meg 3000 arany... Hogy lehetne megakadályozni, hogy lázongani kezdjenek? próbáltam már parton kószálni velük, hajókat elfoglalni, csatázni, stb, de még zsoldfizetés sincs, mint a másik piratesben volt...
- Hogy lehet városokat elfoglalni? Az erödnél nem tudok löni, bent meg csak társalogni lehet...
The Matrix has you...
-1. részbõl a pak1.fpk fájt belemásolni a játék Assets könyvtárába. A régit felül kell írni.
-2. részbõl a Pirates!.exe fájlt belemásoni a játék fõ könyvtárába. (A régit felül kell írni.)
-3. részbõl a lang0.fpk fájlt belemásolni a játék Assets könyvtárába. A régit felül kell írni.
Amúgy le is van írva(3. rész), és sztem ez evidens hogy egy játékot így kell magyarítani.
\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"
Ez a magyaritás egyébként kicsit furcsa volt nekem. Tömondatokban, elég primitiv stilusban, olyan gyerekkori-diafilm -szerüen ismertette a történteket. Pl : "Csak a szerencsédben bizhatsz", aztán "Te irányitod az életed.", és ilyenek. Egy értelmes, netán összetett mondatot nem olvastam. Ez direkt igy van? Mert ha az eredeti angol is ilyen "stilusú", akkor nem szóltam, bár akkor is érdekes...
Egy kicsit nekem hiányoztak a tengeri ütközet közelképei, PotC-böl, de végülis ez nem potc2... na megyek haza, nyomom tovább 😊
Csak aztán a kitömöritett file-okat másold be a szükséges könyvtárakba, ami a kitömörités után keletkezö könyvtárakból látszik is. (Assets, meg a fökönyvtár)
Áhá, szóval az elején még nem sok választás van. Ok, nembaj.
Most kicsit utánnaolvasgatok, hogy is kéne jáccani ezzel a játékkal, mert tegnap csak rohangáltam a tengeren, mint a mérgezett egér 😊
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"
Kezdõ szinten pedig nem lehet évszámot.
N0 TXT TLK PLZ!4!
Tegnap énis nekikezdtem a játéknak, de semmiféle ilyen választási lehetöségem nemvolt.
Lement a családelrablási animáció, a kocsmajelenet (itt irtam be a nevem), aztán választanom kellett ki mellé szegödök (francia, angol, spanyol, holland) - jó, ez valóban választási lehetöség volt - aztán kész. Már fel is lázadtunk, enyém lett a hajó, és elém rakta a térképet, hogy kalandozzak. Még feladatot sem kaptam, cask annyit, hogy támadjak meg spanyol meg holland (?) hajókat. Meg is támadtam egyet, szétlöttem, arany át, hajó megszerez, kész.
Hol lehetett volna választani a lent emlitett dolgokból? Vagy majd késöbb?
És miért nem lehet a vitorlákat teljesen felvonni? Csak full és half -speed van. Olyan nincs, mint a caribbean-ban, hogy teljesen megállok? Navigáció szempontjából elönyös lenne....