22334
11330766891279474906.jpg
  • Mike
    najó, de nme azért mondtam, hanem mert a görkorcsolyázás során, az ember hatallmasakat esik, persze védőcuccban, és így max látványos de nem halálos :) és nemtom, lehet, hogy hülyeség, de a tested hozzászokik ehhez az igénybevételhez
  • Gabo
    Inkább gyalog túra és fényképezés.
  • Gabo
    Relaks:
    Ha még aktuális a téma...
    Egy napos túrákhoz bicos hátizsáknál nehezen találsz jobb megoldást.
    A Deuter-nek vannak kimondottan ilyen célra szánt modelljei. Még megtömve is kényelmesen viselhetőek. A hátrész kialakításának hála még szellőzni is tudsz alatta. A mellkasnál és a derék résznél lévő csatos pántok pedig megakadályozzák a csúszkálását. Többségükben egy csomó rekesz és zseb van, amikbe kényelmesen pakolhatsz. Némelyikhez eső védő huzat is van, tehát ha elkap egy felhőszakadás, akkor ezzel fokozottan tudod védeni a felcsapódó sártól és az esőtől.
    Lehet, hogy drágának tűnnek, de szerintem megérik az árukat. A sajátomat 4 éve nyúzom, idén érett meg a cserére. Hozzá tartozik a dologhoz, hogy nem csak bringázáskor használtam, hanem lényegében minden nap. Az új tatyó szintén Deuter lesz.

Érdemes ital tartó tasakot is venni hozzájuk. A nyári tekergéseim alatt 1,5 liter innivalót hurcoltam így magammal. Sokkal kényelmesebb a válnál kivezetett csőből szipákolni a folyadékot, mint a kulaccsal szenvedni menet közben. Ráadásul ha a kulacsnak nem védett a szipkája, a kerekek mindig felverik rá az út porát. Nekem már volt ebből problémám

Deuter

Magyar forgalmazó:
    Tengerszem
  • Mike
    görkorcsolyázz, hogy szokd a gyűrődést :)
  • Gabo
    Sziasztok!

Rég jártam erre...
    Úgy néz ki az idei évem bicos szempontból merő szívás.
    Májusban vettem ki egy hét szabit, hogy bringázzak. Ekkor a váltó bovdenháza adta meg magát. A drótok valahogy belehúzódtak a váltókar belsejébe és megakasztották a mechanikát. Mivel már amúgy is terveztem a váltok újrabovdenezését, legalább sort kerítettem erre. Persze mire a bringa menetkész lett, az időjárás romlott el...
    Augusztus elején kivettem két hét szabit nyaralás címszóval. Az első hét szerdai napján, egy túrán Szentendre felé sikeresen csatlakoztam a KTT-hez. (KTT = Kormányon Túliak Társasága ). A jobb térdemet elég rendesen, a balt kicsivel kevésbé lehorzsoltam. Megrántottam a bal karomat. Vérző térdekkel és egyre kevésbé hajló, fájó könyökkel irány haza, majd otthonról a sebészetre. Kötözés, tetanusz, röntgen, csillaglátás a karom mozgatása közben... Szerencsére nem tört, de az izomszalag meghúzódott a könyökömnél. Jó 1-2 hónap kényszer pihenő. A szabimnak is lőttek, helyette betegállomány és járkálás kötözésre. Emlékül, emlékeztetőül egy újabb sebhely a térdemen.
    Azért októberi jóidőt kihasználva sikerült néhány túrát végig csinálni. A formám csapnivaló, ráadásul a bal karom se 100%-kos, nem terhelhető még rendesen.

Ennek ellenére: Trek Rulez! XC túrázás Rulez! Meg persze a bringázás is Rulez!
  • [Walaki]D`Lair
    Alap...:)
  • Andora
    aha mindegy felőlem!
  • Mike
    azt én is ki fogom próbálni, de szigorúan csak sómentes helyen
  • Mike
    naja, de görkori ingyenes, nincsenek bunkó biztonságiőrök, meg addig görizek amíg tetszik, és nem csak körbekörbe
  • [Walaki]D`Lair
    Mondjuk sztem télen úgyis hódolok majd egyik kedvenc sportomnak, a hóbicajozásnak...:DDDDD

(persze csakis, ha kijártam a benzint az autóból, a hátsókerékmeghajtás nyújtotta örömök kiélvezése közben)
  • Andora
    minekszeded elő inkább a jégkorit szedd elő!
  • [Walaki]D`Lair
    ja basszameg
  • Mike
    hideg van :(
    előszedem asszem a görkorim
  • Andora
    Én szerintem inkább vigye a hátán!
  • Mike at home
    tan merev hatsonal feltehetsz batyut?
  • bld
    htá az igaz mondjuk valóban az én keróm jobban hasonlít egy bmxre
    egyedül méretekben tér el egyenlőre pár számmal nagyobb de elképzelhető h váltok kisebbre ha lesz rá keret...a 24es jobban adja...
  • cyrus #580
    mászás közben a pedálozásból fakadó tekerési energia egy része elveszik a telóban keletkező mozgások miatt, ezért jó a lockout ilyenkor :D

persze ezt bmxen nemnagyon használják valóban :D
  • bld
    betonon esetleg de sztem faszság: ))
  • cyrus #578
    dehogynem :D
  • RelakSfromhome
    De annak meg nincs értelme ;)
  • Mike at home
    jobbakon telot ki is lehet kapcsolni
  • cyrus #575
    ige :| :D
  • bld
    csak az a baj h ezek drágák...
  • cyrus #573
    nagyon jó kis camelbak táskákat lehet kapni, szellőzik a hátad is, biztonságos is, erősen is rögízíthető.
  • RelakSfromhome
    Az még egy jó móka, pláne, ha pl valami üveges cucc van benne :D
  • bld
    de mondom annyia léyneg h meg tod oldani csak nehézkes h kényelmes is legyen az a léyneg h a táskaa derekadnál is hozzád legyen rögzítve így nm pattog a hátadon
  • RelakSfromhome
    Nincs, de kéne, mert néha meglepődök egy-egy odaugró kátyú után :S
  • bld
    mondom a hátizsáka legjobb moondjuk az is inkább úgy a jó ha van rajta egy öv de sztem meg tod oldani: ))
    a csomagot meg inkább a keróra rakd, ne a lengőkarra az sztem nm oylan bizti: )
    amúgym ilyen géped van?
  • cyrus #568
    tapasztalatból mondom, én 100km-es túrára is egy övtáskával indultam. igaz hogy a gépen van 2 kulacstartó, ezen kívül szoktam hordani 3 pótbelsőt, ragasztókészletet, gumileszedőt, és asszem ennyi.

még néha lakáskulcsot :D
  • RelakSfromhome
    Jah :D
  • bld
    egy oldal szalonnával meg egy bicskával gondolom: ))))
  • RelakSfromhome
    Mittomén, elméleti kérdés

Bár ahogy magamat ismerem, max kilo kenyér, meg ilyesmi figyelne a csomagtartón :D
  • bld
    ja csak gondoltam ajánlok iylesmit is én sem csinálnám soha de nézni poén sztem: )))
  • bld
    htá a telót ved keméynebbre bár nm tom miylen túrára gondolsz de sztem a hátizsák az tutibban bírja a zötykölődést ilyesmi szal azzal még állatkodni is lehet: )
  • RelakSfromhome
    Eeelméleti kéérdés következik:

Hozzájutok egy összteleszkópos bringához. Rájövök, hogy túrázni is akarok vele. Csomagokat hova? Rá a kerékre, hogy aztán azzal pattogjon, vagy rá a vázra, hogy nyögjön alatta a teleckóp?
    Vagy a 100 kilóm után az a max 50 kilo plusz már édesmindegy nekik? :D
  • Mike at home
    szerintem meg dh-zanak az ongyilkosjeloltek, szal en nem
  • Mike at home
    szerintetek kulsore van gyari gari (nem hiszem)
    mert alapbol ugye a cuccon wtb racer van, ami ugye nem aszfalt gumi, ugyanakkor kimegyek vele terepre, garantalt a defekt
    eszem megall
    szivem szerint kivernek a gyartobol vmi uj kulsot
  • bld
    a dh-ból josh bender az érdekes, ha etttől sem kapsz hozzá kedvet azért meg fogod értei h egyesek mégis mit kedvelenk ebben az állítias stílusban: )
  • cyrus #558
    namajd egyszervalaha elmegyünk szétnézni :D
  • Andora
    az jó ha serec sarazni!