22334
-
PGA #716 Az a baj hogy a fogaskoszorú és a lánc tavaly lett felrakva ujjonan. Állitani meg nem tudom hogy érdemes e ha egyszer normálisan vált.
Az also fogaskerék elkezd lazulni (mintha a lánc után akarna menni, aztán visszaugrik) ez csinálja egy darabig (tehát kattog :-) ), aztán felvált, majd leesik a lánc az eredeti fokozatba. -
Gabo #715 A váltásos problémát szerintem a kopott fogaskoszorú és lánc okozza. Legalábbis így elsőre ez tűnik a legvalószínűbbnek. Meg persze a bowden nyúlás miatt is érdemes esetleg a váltó beállítását elvégezni. -
#714 30 körül jó rábeszélőképeséggel el lehet sózni szerintem! bár ez területfüggő is... -
PGA #713 igen tavaly lett ujjitva meg ugy minden évben egy kicsit tupirozva lett hogy azért ne essen szét alattam 40-50-nél.
egyébként egy szarja van:
laza a hátsó válto, kattog és egy bizonyos erőnél és sebességnél felvált majd leesik. nem tudná valaki elmondani mi a baja? Rugoval van valami.
egyébként ezt mindenféleképpen meg akarom még csinálni mielőtt eladnám. Nem vagyok én szemét. -
#712 mittudomén. azt ami elkopott. mondjuk nem tudhatom hogyan használta igaz. ahogy én használtam a kerómat, azt fél évente javítani kellett. küllő, felni, csapágyak, fékek... -
#711 "szépen felújítva sztem el lehet adni 30ér is."
mit kell rajta felújítani másfél év után? -
#710 minek? -
#709 mi baja? -
#708 most mondjam azt, hogy ér az többet is -
[Walaki]D`Lair #707 Dehogy akarom, de ha akarnám, én 10-et adnék érte...:D -
#706 mivan meg akarod venni? :-DD
szépen felújítva sztem el lehet adni 30ér is. -
[Walaki]D`Lair #705 mondom, max 10... -
PGA #704 MÉg valaki?
Nem hiszem hogy soakt ér, de ennél egy picivel többet.
Magellan Crater
Shimano Acera, váltokar pillango 24seb.
TRuvativ hajtőmü-tavalyi
RST Capa tl telo ami 1.5éves
Lánc is uj, fogaskoszoru is uj
Ezen kivül minden bikepozitive
-
[Walaki]D`Lair #703 áh faszt, 10 max.... -
[Walaki]D`Lair #702 Ránézésre 10-15 ezer max... -
#701 hát őőő
-
PGA #700 na héé reagáljon már valaki #697-re!!!!!!!! -
#699 pinkbike meg a bikemag angol oldala is jó asszem majd még eszembejut -
#698 Van itt valaki aki DH/freeride-ozik?
Tudtok jó oldalt, ahol az alábbi^^ témákról vannak videók/képek/írások? -
PGA #697 bocserrőlvan szó -
PGA #696 Mit gondoltok mennyit lehetne érte kérni? (2001-es modell de volt ujitva párszor) -
Gabo #695 Bár a versenyzés tőlem távol áll és hozzád viszonyítva legfeljebb csak hétvégi bringásnak számítok, de azért fontosnak tartom, hogy szélesítsem a látókörömet. Úgy érzem ez elengedhetetlen, ha valaki egy kicsit is javítani szeretné az állóképességét anélkül, hogy az az egészsége rovására menjen. Szóval ha én magam nem is edzek rendszeresen, de azért utána olvastam a témának annyira, hogy legalább az alapelvekkel tisztában legyek. Túrázni sem indulok el megfelelő mennyiségű innivaló és táp nélkül, a szerszámkészletről, pumpáról, tartalék belsőről nem is beszélve.
A baj azokkal van, akik ezt nem gondolják át és felkészületlenül ugranak bele dolgokba. Mindig csodálkoztam azon, hogyan mer valaki innivaló és pótbelső nélkül elindulni egy-egy hosszabb útra. A hideg ráz ki attól a gondolattól, hogy egy nagyobb túra alatt valahol ott ragadok egy defekt miatt, vagy leszédülök a nyeregből azért, mert eléheztem vagy kiszáradtam.
A Te esetedben viszont nem a felkészülés hiánya volt az elsődleges probléma. Ha valaki versenyszerűen űz egy sportot, annak a fájdalomtűrése is jóval magasabb. Az egyszerű bringást a sportolótól azt hiszem pont ez különbözteti meg. Amíg az átlag ember ha elfárad megáll, addig egy sportoló képes elfojtani ezt a késztetést és tovább nyomja. Ezzel addig nincs is baj, amíg valaki formában van. A gond akkor jön, amikor, mint a te esetedben is történt, van egy hosszabb kihagyás. Gondolom a Dunamaratonon ugyan úgy próbáltad nyomni, mint előtte. S bár gondolom a szervezeted küldözgette a maga vészjelzéseit, csakhát a sportoló az ilyet hajlamos nem figyelembe venni.
Azért remélem megúsztad a dolgot komolyabb problémák, szövődmények nélkül.
Amit írtam nem bántásból írtam. Az okos ember tanul a hibákból, pláne ha maga követi el őket. Ha meg leírja őket, mások is okulnak belőle.
Én is rontattam már el bringás szezonomat azzal, hogy nagyon bele akartam kezdeni. A téli kihagyás után, az első tavaszi tekerésemnél, egy rossz mozdulattal megrántottam a térdemnél az egyik ínszalagot. Ennek kb. 2 hónap kényszerű kihagyás lett az eredménye. Még jóval utána is éreztem minden tekerés után a térdemet. Ezzel azt hiszem egy életre megtanultam, hogy a fokozatosság mindennél többet ér. Azóta igyekszem visszafogni magamat, még akkor is ha a vérem egyébként hajtana tovább. -
#694 Örülök -
Gabo #693 Így már valamivel érthetőbb a dolog. -
#692 Havi edzéstervem, étrendem van/ volt. Egy neves versenyző az edzőm, aki tényleg mindenben segit szakmailag, mint emberileg. Ugyhogy tudom, hogy mit hibáztam. Sajnos 1 hónapig nem volt lehetőségem kerékpározni anno, és hazaértem dunamaratonra. És abszolút felkészületlenül kellett nekivágnom. -
Gabo #691 Szerintem azért, mert túlhajtottad magadat, nem a sportágat kellene hibáztatni.
Alap dolog, hogy mindenki tudja, hogy hol húzódnak a saját korlátai. Ha egy sportban valaki javítani szeretné a saját teljesítményét, az nem megy fokozatosság nélkül. A megfelelő eredményekhez tudatos felkészülés, edzéstervek, a megfelelő étkezés, a formaidőzítés ugyan úgy hozzá tartozik. Ha valaki önképzéssel nem sajátítja el ezeket, akkor mindenkép érdemes egy szakembert keresni. Még akkor is érdemes egy szakember véleményét kikérni, ha egyébként valaki saját magának állítja össze az edzését.
Nem véletlen, hogy a szakedzőket főiskolai szinten képzik... -
#690 Elmondom neked, hogy ez a sport is van olyan veszéllyel az egészségre mint a többi, másik. Én tavaly annyira széthajtottam magam, hogy nemtudtam csinálni semmi megeröltetőt, mert majdnem elájultam. Aztán elmentem dokihoz, kiderült, hogy a megeröltetett edzéstől, versenyzéstől , szivritmuszavarom van. -
#689 hát street és egy magellan polarXem van egy kis 6centis rst villával amit végülis szeretek csak a hideget nagyon nem bírja meg hookworm köpennyle hátul az nagyon jó viszon mindenkinek melegen ajánlom sok felnit meg lehet vele spórolni viszont leginkább csak betonon jó
hát még anyni h csak első fékem van egy régi "baleset" miatt szoktam át mert a hátsó felnimre nem lehetett féket rakni de nem bánom mostmár -
#688 aha
és milyen stilus, milyen bicóval? -
#687 ez egy haramtgyönge szóvicc lett volna az amúgy te biciklizel=> amúgy biciklizek (tehát nem úgy) de lehet h mégsem sikerült elérni egy megfelelő szintet:D -
#686 de hogy? -
#685 amúgy biciklizek, szal nem úgy:DD
amúgy ment a privi majd olvasd el -
HentmaN #684 bld ha adnal egy e-mail címet akkor megbeszélhetnénk ezeket mert szívesen küldök akár dvd-t is ha zat tudsz írni ha nem akkor meg sok cd-t :D! Amugy te biciklizel vagy csak vannak videok -
#683 hát dc-ről tudsz letölteni vidiket
de ha küldesz egy pár cd-t kiírok nekd:)
ilyenek vannak h: chain reaction4 ilyesmik majd megnézegetem -
#682 ingyen? sajna nem
pénzért nézegesd a sendit.com-ot, vagy az amazon.com-ot pl. -
HentmaN #681 Hali nem tud valaki olyan oldalt ahonnan freestyle-los biciklis videókat lehet letolteni főleg dirt videókat? -
#680 sőt rollerrel sem lehet autópályán menni: )) -
#679 arról nem beszélve, hogy tolókocsival sem suhanhatsz át vasuti átjárón 47-tel -
#678 na megvolt a hóban biciklizés!
még egyben vagyunk! :))) -
Tsityu #677 Emeljük fel 50 km/h-ra.