22334
-
Gabo #756 Szerintem nem azért a legjobb, mert nincs mégegy ugyan olyan, hanem attól, hogy a saját igényeid szerint alakítottad ki. Ez így azért jobban cseng, nem igaz? -
Tsityu #755 Szassz Andora!
Nem egybe vettem, hanem én építettem össze. Az árát ne kérdezd, mert nem tom. Jó sok ezresem van benne eddig,de megérte. Még ha nem is a legjobb, de tudom, hogy nincs két egyforma bringa ebből. Remélem legalább is. .. :-) -
Gabo #754 Gratu! Jó tekerést! -
VonX #753 Megvettem a bicajt, aluvázas Magellan Cygnus lett a dologból és naggggyon ott van! Egészen más dimenzió, mint az eddigi filléres mtb-m... -
#752 Stephanus az Országuti biciklidet hol vetted és mennyiért? -
#751 én a cro-mo hoz még annyit tennék hozzáh egyáltalán nem könnyebb, rugalmasabb mint az alu és jól kókányolható:) de dárgább és nehezebb is (olyakor sokkal) -
Gabo #750 Az olcsóbb bicoknál szinte kivétel nélkül hi-ten azaz szénacél vázakat lehet csak találni, aminek előnye egy szál sincs legfeljebb az olcsó mivolta az. Nehéz, rozsdásodik, rugalmatlan.
Amire Te gondolsz, azok a Cro-Mo azaz Króm-Molibdén-Acél vagy hasonló ötvözetek. Ezekből a könnyű és rugalmas, jó minőségű darabok ugyan úgy drágák, mint az alu vázakból a jó minőségűek.
Mellesleg trekking bringáról volt szó. Ez szerintem nem az a kategória ahol komolyan tartani kellene egy váztöréstől. Eddig akárhány tőrést, repedést láttam, minden esetben versenyzéskor, durva terepezéskor keletkeztek. Szóval még egy olcsóbb alu vázas gép esetében sem kell igazán tartani attól, hogy ropiként összetörne valaki alatt, ha "rendeltetés szerűen" használja a bringáját. A kaptatókon pedig nagyon nem mindegy, hogy mennyi az a hasznos teher, amit magaddal cipelsz. -
Fityfirity #749 Annak ellenére, hogy alu vázam van és azt is ajánlok van előnye az acél váznak. Ma már igen könnyű darabokat is ki tudank hozni és sérülés szempontjából is jobb az acél (egy repedt alu váznál nincs halálosabb). -
Gabo #748 Az első komolyabb kaptatón észre fogod venni a különbséget az alu és az acélváz között. A bringa tömegét nézve egész biztosan.
Másrészt a korrózió állóság sem mindegy.
Szóval szerintem is alu. -
#747 erdemes -
#746 Mostanában mondogatják hogy az aluvázból is acél tulajdonságokat akarnak kihozni...tehát passz...
Én azért az alut ajánlom. A magellán pedig jó választás!:) -
VonX #745 Hosszas filózás után, hogy milyen trekking bicajt vegyek, úgy döntöttem hogy egy Magellan lesz a kiszemelt. Csak most ebben nem tudok dönteni... A Cygnus vagy a Corvus a jobb? Szerintetek érdemes aluvázast venni, vagy nem számít annyira annyi plusz pénzért és bőven elég az acélvázas? -
Fityfirity #744 -
#743 én drukkolok neked hogy jó vétel legyen:) -
PGA #742 Abban az időben ez egy nagyon jo bringa volt, de bevallom mára már kicsit elavult. Ettől függetlenül pislognék ha a csávó nem jönne vissza a probaut során, vagy bármiylen modnon meglogna vele. Ugyanis ahhoz hogy vegyek másikat kellene az a 20-30e forint. Tudjátok, csóró kertházi.
De kösz a tippeket. -
#741 -
#740 Huh most jöttem meg egy kis esti freerideból, dejó is volt, még most is vizes a hátam:DD -
#739 már nem azért hogy megsértselek de majdnem alsókategóriás bringáról van szó aki ismeri a tipust a felszerelés minőségét ránézésre eldönti h megveszi e max 2 körre ráül a házkörül!
azért mondtam én 30ezret mert szerintem ennyi a felső ára amit még el lehet talán kérni érte ha meg levágod hogy akinek el akarod adni nem ért hozzá egy kanyit se akkor meg jöhet a rizsaduma:))
-
Gabo #738 Szerintem egyszerű a dolog. Ha komolyan gondolja a vásárlást és ki akarja próbálni a bringát, hagyjon letétet.
Tegye le a bringa árát (vagy legalább a felét) az asztalra és vigye el nyugodtan kipróbálni. Írd fel előtte az illető adatait, címét (lehetőleg egy érvényes hivatalos iratból) és a bringa vázának a számát. Amennyiben bizalmatlan vagy vele kapcsolatban kísérd el Te vagy valamelyik ismerősöd a próba körre. Ha nem jön vissza feljelented. Ha visszajön, akkor pedig hivatalosan, adás-vételi szerződéssel megkötitek a boltot.
Ha nem tetszenek neki a feltételek, akkor úgyse gondolta komolyan az egész vásárlást. -
#737 Amikor én vettem, elég volt:D Nade komolyan az eladó megbízott bennem, ezért kipróbáltam, és megvettem:D -
PGA #736 Most komolyan, te szeretnél venni egy használt biciklit,akkor neked elég lenne csak az udvarban kiprobálni?!! (jojo tegyük fel hogy egy focipálya nem számit udvarnak). Egyébként kertes ház. -
#735 ha kertes házban laktok akkor csak az udvarba add oda neki ha nem akkor meg kell kérni tőle valami zálogot,de ne a személyit:)
nem tudom hova valósi vagy de Bazár az mindenhol van(az elég hatásos ilyen árkategóriában) vagy bemész egy bringaboltba és megkérdezed hogy van e hirdetőfaluk! -
#734 aha! -
PGA #733 félek attol hogy a gyerek kiprobálja és elmegy vele pl
-
PGA #732 méghozzá gyorsan....
na de komolyan!!
-
#731 feladsz hirdetest
foszernek odaad,
penzt megkap
szalad :) -
PGA #730 találka, kiprobálás stb.... -
PGA #729 Hogy kell használt biciklit eladni?? -
Gabo #728 Nekem a bicozás inkább csak hobbi és kikapcsolódás. A túrázás az ami vonz. Szóval a versenyeket kihagyom. -
hegyibringás #727 Van erről a témáról egy portálom, bárki megnézheti; a www.gportal.hu/hegyibringatura címen! -
#726 viccesebb lenne ha KITT lenne: Kormányon Is Túliak Társasága:D:D:D -
#725 Köszi:DD -
FRESI #724 :) Köszönöm, időfutam volt, a szokásos helyszínen Tahitótfalun. Korcsoportomban lettem 7. Abszolutvan 142. a 250-ből. 18 km-en 00:30'18'' -at mentem ami 34.5-öst átlag. Pechemre korán indultam és -szerintem- a végére már nem volt akkora szél, 'szal aki később indult annak talán könyebb dolga volt.
A Tihany-kupát viszon kihagyom.
Idénnyitóra jön valaki? -
#723 hát nekm is még hátra van pár alkatrész beújítása (első agy két felni küllősor...) -
Gabo #722 Ha gonosz lennék, megkérdezném hány idnulóból...
Gratu az eredményhez!
Széngyen és gyalázat, de én idén még nem jutottam el addig, hogy nyeregbe üljek. És ahogy a dolgok jelenleg állak, legközelebb csak a jövő hét végén lesz rá némi esély... -
Gabo #721 Isten hozott a KTT-ben!
KTT = Kormányon Túliak Társasága -
#720 jó játék:D:D -
#719 Nah, ma sikerült szaltóznom a bringámról egyet, miközben ideális pályák után néztem. Asszem izgis lesz ez a déházás:) -
PGA #718 NA rájöttem a bibi okára. Egy láncszem nem hajlik ugy ahogy kéne, és belezavar az egész váltásba -
FRESI #717 Én országutizom, egy Meridám van. ;)
(Hétvégén 7. lettem.)