22347
-
Az még érthető is, de köztérre????
-
ja ilyen nálunk is van, pl a bankok előtti márványszegélyekre szoktak, vagy eléjük rakni bteonból vagy vasból oszlopokat, h ne lehessen csuszni rajtuk -
Ez a debreceni dolog elég vicces, én egerből ismerek hasonlót. Van ott egy tér, ahol régen sok triálos meg görkoris/deszkás volt. Senkit nem zavartak, se a járókelőket, se senkit, sőt. Na, egyszer csak a tér talaján ilyen kis beton puklik jelentek meg, ilyen hepehupák...hogy azt minek tették oda, nem tudom, főleg hogy milyen okból, de igy már nem sok mindent lehet ott csinálni, ha az volt a cél, hogy távol tartsák onnan a fiatalokat, akkor sikerült. Szóval a városgondozás máshol is alkot.
-
ja és mégvalami tábla sincsen kitéve, h kerékpárral nm leeht közlekedni a dologról annyit állapítottam meg h ki van téve ugye a behajtani tilos csészealj, ami ugye mindenkire vonatkozik hiszen a kresz a kerékpárosokra is vonatkozik, ergo kerékpárral nm lehet bejönni csak gyalogosként, ha helyesen gondolkdom... -
THX nm is rossz 5let, ez már nekm is az eszembe jutott egyébként cska nm vok ilyen tájékozott, lehet meg kéne növelenem egy kicsit a koherenciámat a témában és utánnan nézni. Amúgy valószínűnek tartom h hoztak vmilyen rendelet az ügyben, különben nm mernének a kékek ilyen fennkölt hangon figyelmeztetéseket osztani jól tudják h van egy pár eléggé önérzetes biciklis (akár őrültet is mondhatnék
) aki vissza szól és valszeg utánna is megy a dolgoknak, de majd utánna nézek ennek a dolognak, kíváncsi vok h hogyan írták körül azt h egy bizonyos fajta biciklivel lehet gurulgatni egy bizonyos fajtával meg nm:)
a másik probléma meg az h a mountain bike-ot nm tudják megkülönböztetni a bmx-től, szal a probléma amiatt van inkább h az őrült montisok száguldoznak az emberek között a bmx esek meg stallokat gyaksiznak esténként a szent andrás templom műromjának a szegélyén (a nagytenyó mellett volt nagyon régen vmi st.andrás templom) ahol egyébként ülni is szoktunk, és annak a felső része iylen hálóra öntött végülis beton cucc ami mállik ugyen ha egy 60-70 kilós bmxes ráugrik egy vagy akár két kilépővel is... csak az a poén az egészben h azok az emberek akik ilyen barmolásokat csinálnak azok leugranak egy 5 percre, barmolnak egyet aztán elhúznak. Mi esténként miután kibicikliztük magunkat azután gurulunk le nagyon akmillába tenyóig, száguldozni sincs kedvünk (a single speedes biciklivel nm is nagyon lehet sztem) és kilépő sincs a kerékpárunkon amivel egyedül kárt tudnánk tenni a templom burkolatában az max a pedál de most őszintén ki olyan vadbarom h azzal kezdi szétverni a műkövet...
szal az a véleményem h ha vki télleg rongál vagy száguldozik fogják el de ha manualozgatok este tízkor amikor már jó ha össz-vissz 15 ember megfordul a téren akkor azzal kinek vagyok útjába kinek/minek okozok kárt, szal büntessenek de akkor jogosan ennyi. -
Gabo #404 bld:
Ha valaki kilóg a sorból és mer különbözni, vagy mást csinálni mint az átlag, akkor az már bántja a szemet.
Azt hiszem addig, míg a streetelés nem érinti a műemlékeket és nem jár valódi károkozással, addig a köztereseknek sem illene egyetlen rossz szót sem szólniuk. Persze adj valakire egyenruhát, adj neki egy kis hatalmat és máris kiskakasnak hiszi magát a saját szemétdombján. Kisemberek hatalmi tébolya...
Elméletileg a rendőr sem szólhat rátok, ha "betartjátok" a Kreszt. Értsd nem száguldoztok a gyalogok között mint az örült.
Ha úgy érzitek a rendőrök vagy a közteresek túlkapást követnek el veletek szemben, akkor jusson eszetekbe, hogy mindenkinek van egy főnöke. Tegyetek panaszt!
Minden esetre addig egészen biztosan nem tilthatnak ki benneteket, míg ilyen rendeletet nem hozz a város önkormányzata. De milyen alapon tehetne ilyet?
Persze ha szeretnétek valamit elérni, akkor egységesen és szervezetten kell fellépnetek. Gyűjtsetek aláírást, éljetek a jogaitokkal, írjatok nyíltlevelet. Tegyétek fel az önkormányzatnak, a polgármesternek és a többi illetékesnek a kérdést, hogy miért ér benneteket hátrányos megkülönböztetés? Ha a főtéren nem űzhetitek a sportotokat, akkor hol tehetitek meg? Jelöljön ki erre megfelelő helyet az önkormányzat. Építsenek nektek pályát, vagy ajánljátok fel, hogy társadalmi munkában egy mindenki számára megfelelő helyen felépítitek Ti magatok.
Ha így nem értek célt, még mindig lehet demonstrációkat szervezni. Persze a törvényi keretek betartva. Kérjetek engedélyt. Hívjátok meg a helyi sajtót. Hol van az megírva, hogy csak a földművesek lassíthatják a forgalmat a traktoraikkal?
A demonstrációnak van egy passzív módja is. Alakítsatok klubot és szervezzetek közös túrákat. Ebbe akár a helyi bico boltot is be lehet vonni. A lényeg az, hogy a túráitokon viselkedjetek korrektül a közlekedés többi résztvevőjével ezzel is példát mutatva. Viseljetek bringás szerkót. Azt hiszem 10-15 full bringás szerkóban, rendezetten tekerő bicos elég feltűnő tud lenni.
Persze ezek csak ötletek. -
Debrecen a legjobb magyar város!! -
Segítek! -
ááá mondok ennél jobbat: itt debrecenben gyakran fejezzük be a nagyerdei vagy város egyéb részein történő streeteléseket a főtéren lévő nagytemplom előtt, most a közterkósoknál új divat kezdődött, a kerékpárosok a főtérre nm jöhetnke be kerékpárral csak ha tolják azt, ülni leeht rajta de rollerezni már nm, a burkolat egészségének megvédése értelmében a kerékpárt csak fejjel lefele (értsd: markolat és ülés ér a betonhoz) lehet tárolni, mert bántja a műkövet. Nos ez sztem a mai világban röhej, de nm is ez a nagy poéán az egészben hanem az h ez csak ránk vonatkozik, vagyis pirinéni parkinsonkórosan prüttyöghet a tanyabike-jával, pista bá' karikázhat takonykészen a tehénkergető csepeljével de ha vkinek már komolyabb kerója van amivel (a rendőrök szavaival élve) brékelni lehet az már kajpa a bírságot, szal röhej. hozzá kell tenni h amióta a főteret felújították azóta ott fetrengünk esténént, nos ennek már van vagy 4-5éve... és most jutott eszükbe
-
Gabo #400 Tudom. Sajnos...
-
Az az igazán rossz ebben, hogy nem csak a fővárosban ilyen a helyzet.
Ott legalább van kerékpárút, máshol még az sincs.
-
Gabo #398 Egyékbént ez is/se vicces... (A nem kívánt törlendő!)
http://index.hu/kultur/eletmod/bicoduna/
Éljen a magyar valóság!
-
Gabo #397 Hé! Nem tudtad, hogy azért van a bringán kormány, hogy kikerüld? 
-
Néztétek most a retekklubot?
Bicikliút felfestve, de úgy, hogy a jobb oldali, egyébként is 50 centis sáv közepén egy komplett lámpaoszlop volt
-
Ja még valami .. A képen látható villámat eladnám ..
Friss olaj~ rugócserével .. -
Na .. A kép konataliról ..
Mi:
-
Gabo #393 Köszönöm!
-
cyrus #392 HBD Gabo
-
ilyen velem is volt már sztem kb 1millió az 1-hez: ))
nekm egy fáról repült egy eréb v vmi hasonlóan kistermetű jószág, érdekes volt
sztem soha nm fog megismétlődni...: )) -
Konatali
-
lefejeltem 1 madarat oO pontosabban nekemjött biciklizés közben. Ennek kb mennyi az esélye? :P -
Gabo #388 Wow! Egész megélénkült az élet ezen a topikon.
Szenvedek az elvonási tünetektől. Már egy jó hónapja nem tudtam bringára ülni. Egyszerűen minden "összejött". Kiadós megfázás, rossz időjárás, műszaki gondok (a váltó bowdenezést ki kellett cseréltetnem), hétvégi munka.
És ezek után még csodálkozom azon, hogy morózus a hangulatom... -
nekm egy bmx es ülésem van sztem a szélesebb kialakítás mindenképpen kényelmesebb és mivel lapos gyak.latilag teljesen ezért nm is nyom sehol, monsjuk olyan ülés sztem nincsen ami hosszú órákon át kényelmes: )
-
hmm akkor csak az én nyergem Y alaku? :D szvsz kényelmesebb=> nem töri a seggem^^ -
[Walaki]D`Lair #385 Ilyenem van csak szürkésfeketében
-
[Walaki]D`Lair #384 Hogyé'? :) -
cyrus #383 náá bontrager drágábbab tuti :D
eladó :D -
[Walaki]D`Lair #382 SRAM hátsó váltóm lett... -
[Walaki]D`Lair #381 Nekem a keménytől fáj a seggem:D
Cserélünk? :))))) -
cyrus #380 az én első ülésem az kőkemény volt, imádtam, aztán most a gyári Bontragert használom, az puhább és fáj tőle a seggem :(
-
cyrus #379 náülés, nyereg ! :D -
[Walaki]D`Lair #378 zsír lett nagyon...bár az ülés kicsit kemény, szokni kell... -
[Walaki]D`Lair #377 Ja még az ülés is ki lett cserélve rajta...:DDDDDDD -
[Walaki]D`Lair #376 kész a bicóm HUÁÁÁÁÁ -
Hm, megnézzük. -
Jessz .. A gép szervizbe .. Telo kaki ..
Meg kellett ez élnem ?
-
Fenn a kilátónál koncertek, rendezvények, aztan sok ember bicajjal ment le a dombról. 2 oldalt körbe meg cigánygyerekek GYÁNÉZZEDMÁHE kiálltásokkal. :DA célnál pedig szintén koncertek, nagy tömeg.
Assszem akkor a földnapja rendezvényekkel volt együtt. -
Na és milyen volt? Én most hallottam róla először. -
[Walaki]D`Lair #371 Jesz oké, lassan lesz telóm...:P -
Akkor messze se kell mennem.
[avasi]
Eszembejutott, volt tavaly is ilyen rendezvény, akkor a pálya a kilátótól a Templomig tartott végig a macskakövön.