22334
-
cyrus #436 jó, igaz bicóval még nem nagy kaland kikerülni, de a matricázást lehet el fogom sütni egyszer :D
ami inkább a halálba kerget ha van egy 8méteres járda, egy másfél méteres bicikliúttal, akkor tuti hogy az összes kurva gyalogos a bicikliúton fog grasszálni, én meg szlalomozhatok :@ -
#435 ebben a helyzetben nem parkolok a bicikli utra -
[Walaki]D`Lair #434 Jó, de gondolj bele, hogy te ebben a helyzetben mennyire ideges lennél, utánajárás, egyebek...inkább nyomtass 150 darab öntapadós szirszart és írd rá, hogy ne parkolj a bicikliútra, TAHÓ!...sztem előbb megérti, mint a karcolás okát... -
#433 Hát...én simán végighuzom.
-
[Walaki]D`Lair #432 Neem...ez nem jó megoldás...többe kerül a fényezés, mint az egész bicajod...én is mérgelődöm, ha felállnak a biciGliútra, de inkább kikerülöm, mert nincs szívem az autót bántani a gazdája hülyeségéért... -
#431 Karcolni mindenhogy lehet :-)
-
cyrus #430 jó mondjuk spd-vel nem lehet olyat karcolni mint az én 10szegecses platformommal :D:D:D:D:D -
#429 Volt már rá példa:-)
Viszont multkor láttam valahol pár ilyen kocsin egy matricát, melyen az állt, hogy "bunkó vagyok, mert a járdán parkolok", vagy valami hasonló, az teljesen jó volt. :-)
-
cyrus #428 well ilyenkor semmi baj nincs ha egy kicsit rákoccintasz pedállal :D
majd legközelebb nem áll oda :d -
#427 Mi azért nem vagyunk ilyen telhetetlenek, elég lenne ha egyáltalán bicó út lenne a fontosabb részeken, ehelyett csak járda van, amire persze mindig ráállnak a kocsikkal a bunkók, ugy, hogy nem lehet mellettük elférni.
-
cyrus #426 elég ha csak a szentendrei keróútról beszélünk...
most hogy kiépítették mellette a gyorsforgalmi utat, MÉG MOST SE jutott arra pénzösszeg hogy rendesen megcsinálják azt a nyomorult két-három kilóméteres szakaszt....
bár a fejlődés látszik, vannak uj részek.... de akkor már miért nem az egészet könyörgöm ? :o -
#425 Én is erre gondoltam, csak nem akartam már leírni, de ugyanez van itt is.
-
Gabo #424 Nálunk is minden választás előtt elhangzik, hogy lesz új kero út. Több mint 10 éve ez megy. -
#423 Hallottunk már ilyet a városunk vezetőségétől, és majd el is hiszem, ha kész lesz...
-
#422 De van remény!:)
a minap olvastam az ujságban, hogy a városunk vezetőssége rájött, hogy fontos a sport! ennek érdekében kiépít a majális parkban valami sportcentrun félét, ahonnan remélem bicikliutak tucatjai fognak elágazni szerte a bükkben :) -
#421 Szerintem ezen változtatni se lehet. A franciák a kerékpárt szeretik, a magyarok a focit, ez van beléjük nevelve már az óvodában. Aki olyan igazi focista, az az életben nem fog felülni egy bringára.
-
cyrus #420 pont ezen gondolkoztam ma, hogy miért van az hogy nincs reklámoza.. szerintem óriási reklámereje lenne, hiszen ha belegondolsz egy maratonon pár ezer induló azért van :..... -
#419 Az is baj, hogy nálunk se sport eszköznek, se közlekedési eszköznek nem tekintik a kerékpárt.
Persze mit is lehetne elvárni egy olyan országban, ahol az emberek több mint 90% nem sportol, ahol a legtöbbnek a sport = foci vagy éppen ahol azt oktatják a sofőröknek, hogy "a bringás csak egy közlekedést lassító tényező"?
Teljesen igazad van ebben. A közlekedésben sem néznek semminek, sőt, a kerékpársport meg sehol nincs, gyakorlatilag alig tudnak róla valamit az emberek, se az országútiról, se a montiról. Erre mondják, hogy nincs kultúrája.
-
#418 26-os kerékpár(országuti)külsö + belsö mennyi kb?(vékonyabb a szelep átmérő mint az átlagos bicikliknél,legalábbis egy montihoz meg egy sima biciklihez képest) -
Gabo #417 Járt a kezemben egyszer egy angol montis lap. Az egyik erdei monti pálya (XC, DH!) ismertetőjénél a cikket egy barátságos képpel kezdték. A képen egy tábla látszott a következő felirattal: A belépés gyalogosok számára tilos!
Azt szeretném megélni, hogy egyszer itthon ilyet láthassak. Félek attól, hogy deresedő hajú, rozoga aggastyán leszek, mire ez megtörténik.
Elméletben azért tilos a túrázás az erdőben, mert rongál a bringa kereke. Ha lenne kijelölt út, amit karbantartanak, akkor is lenne ilyen rongálás? Lehet, de a mértéke messze nem akkora lennie, mint így. Valószínűleg akik arra járnak maguk szólnának rá azokra, akik csak mindenen keresztül akarnak zúzni.
Ha kijelöl turista úton mersz tekerni, akkor a gyalogtúrázok akarnak meglincselni. Ha erdészeti útra merészkedsz, az erdészek szállnak rád. (Mellesleg ez utóbbiban az erdészet munkagépeihez viszonyítva mekkora kárt tehet egy bringa?)
Persze könnyű a bringást büntetni, hiszen őt utol lehet érni, meg lehet fogni. Szeretném látni, hogy a crossmotorosokat és az offroadozokat is ugyan így "levadásszák". -
#416 +1 hsz.....mm... grat! :D -
#415 van egy montenbájk a garázsban , szegenyke poros , koszos mán majd lemosom , de rozsda még nincsen rajta vagy 3-4 eve vettem zsír ujjonnan!... -
cyrus #414 well ,nem teljesen igy van, de pl természetvédelmi területeken, meg tájvédelmi körzetekben, meg erdészeti utakon, meg anyámtudja még hol tilos... tehát kb az erdőlk 90%ában.... -
#413 "Magyarországon az erdőkben TILOS BICIKLIZNI. "
:O ilyen szabály komolyan van? akkor inkabb össze se szamolom hany szabalyt sertek hetente :(
(és most is épp szabálytsérteni indulok ^^) -
cyrus #412 pont ugyanezt akartam írni :D
np, igazadvan.
erre ékes példa mikor a barátomnak balesete volt a hegyekben egy erdészháznál, zúzoot le egy ösvényen jó negyvenes temőóval, kiért az erdészházhoz, ahol az ösvényen állt egy krosszmotor, meg egy terepjáró. A srác a motort feldöntve a terepjárón landolt, összevissza vágta magát, a mentő csekély 45 perc alatt ki is ért a helyszínre, srác persze addig vérzett.
Rendőr is volt, szabálysértés miatt mondta hogy fel kell jelentenie, ugyanis ma Magyarországon az erdőkben TILOS BICIKLIZNI.
szvsz abszurd :( -
Gabo #411 Tudjátok az a baj, hogy az illetékesek még mindig a szoc. rendszer szerint gondolkodnak.
Arra még nem jöttek rá, hogy a tiltás önmagában nem megoldás. Ha valamit tiltanak, az csak frusztrációt és ellenkezést szít. A megoldás az lenne, ha elé mennének a problémának.
Egy jól kiépített skate park még akkor is bevétel forrás lenne, ha nem szednének belépőt. Ha elég színvonalas a park és kiszolgáló egységek (értsd. étterem, WC, stb.) is vannak körülötte, simán lehet akár nemzetközi szintű többnapos versenyeket is szervezni. Ez pedig turistákat jelent. A turisták pedig pénzt. Ha ráadásul a parkot a helyiek bevonásával építik, valószínűleg vigyázni is fognak rá.
Az ilyen dolgokat nem is kellene csak egyetlen településnek felvállalni. Össze lehetne fogni a környéken lévő településeknek és közösen is lehetne egy sport centrumot létrehozni. Nem lennék meglepve, ha erre még EU-s pénzeket is igénybe lehetne venni.
Érdekes módon az Alpok környékén ez mindenhol működik. A kis települések télen remekül megéltek a síelőkből, de nyáron alig volt bevételük. Összefogtak és ráálltak a hegyikerékpáros túrázok kiszolgálására. Kijelölték a pályákat (még véletlenül sem a gyalog túrázok útvonalán...), gondosan karban tartják őket és kedvezményeket biztosítanak mind szálás, mind a liftek használatához a bringások számára. Jól használható térképekkel segítik a tájékozódást. (A táblákról nem is beszélve.) És a legtöbb helyen a szerviz ellátást is biztosítják.
Ha ez nem lenne elég még versenyeket is szerveznek.
Nálunk ez addig nem fog működni, amíg mindenki csak a saját kis szemétdombján kakaskodik. Az erdészet nem engedi be a bringásokat, mondván rongálnak. Az önkormányzat fél újat húzni az autósokkal és még véletlenül sem próbál a kerékpárosok kedvében járni. Vicces, hogy mikor egy kero út keresztezne egy autó utat, mindig ott a bringaút vége tábla, csak hogy a túloldalon ismét kitegyék a folytatást. Mindezt azért, nehogy az autósnak elsőbbséget kelljen adni egy nyamvad bringásnak.
Vicces az is, hogy az önkormányzatok mindig arra hivatkoznak, hogy nincs pénz erre nincs pénz arra. Nincs pénz kero utat építeni, nincs pénz biztonságos bringa tárolókra, nincs pénz kirakni a bringások számára a tájékozódást segítő táblákat. De azért minden év végén van pénz a jutalmak kiosztására és egymás vállonveregetésére.
Az is baj, hogy nálunk se sport eszköznek, se közlekedési eszköznek nem tekintik a kerékpárt.
Persze mit is lehetne elvárni egy olyan országban, ahol az emberek több mint 90% nem sportol, ahol a legtöbbnek a sport = foci vagy éppen ahol azt oktatják a sofőröknek, hogy "a bringás csak egy közlekedést lassító tényező"?
Bocs, hogy kifakadtam! -
#410 az a baj h néha télleg nm tudnak mást csinálni... de amúgy télleg nonszensz -
#409 Az még érthető is, de köztérre????
-
#408 ja ilyen nálunk is van, pl a bankok előtti márványszegélyekre szoktak, vagy eléjük rakni bteonból vagy vasból oszlopokat, h ne lehessen csuszni rajtuk -
#407 Ez a debreceni dolog elég vicces, én egerből ismerek hasonlót. Van ott egy tér, ahol régen sok triálos meg görkoris/deszkás volt. Senkit nem zavartak, se a járókelőket, se senkit, sőt. Na, egyszer csak a tér talaján ilyen kis beton puklik jelentek meg, ilyen hepehupák...hogy azt minek tették oda, nem tudom, főleg hogy milyen okból, de igy már nem sok mindent lehet ott csinálni, ha az volt a cél, hogy távol tartsák onnan a fiatalokat, akkor sikerült. Szóval a városgondozás máshol is alkot.
-
#406 ja és mégvalami tábla sincsen kitéve, h kerékpárral nm leeht közlekedni a dologról annyit állapítottam meg h ki van téve ugye a behajtani tilos csészealj, ami ugye mindenkire vonatkozik hiszen a kresz a kerékpárosokra is vonatkozik, ergo kerékpárral nm lehet bejönni csak gyalogosként, ha helyesen gondolkdom... -
#405 THX nm is rossz 5let, ez már nekm is az eszembe jutott egyébként cska nm vok ilyen tájékozott, lehet meg kéne növelenem egy kicsit a koherenciámat a témában és utánnan nézni. Amúgy valószínűnek tartom h hoztak vmilyen rendelet az ügyben, különben nm mernének a kékek ilyen fennkölt hangon figyelmeztetéseket osztani jól tudják h van egy pár eléggé önérzetes biciklis (akár őrültet is mondhatnék) aki vissza szól és valszeg utánna is megy a dolgoknak, de majd utánna nézek ennek a dolognak, kíváncsi vok h hogyan írták körül azt h egy bizonyos fajta biciklivel lehet gurulgatni egy bizonyos fajtával meg nm:)
a másik probléma meg az h a mountain bike-ot nm tudják megkülönböztetni a bmx-től, szal a probléma amiatt van inkább h az őrült montisok száguldoznak az emberek között a bmx esek meg stallokat gyaksiznak esténként a szent andrás templom műromjának a szegélyén (a nagytenyó mellett volt nagyon régen vmi st.andrás templom) ahol egyébként ülni is szoktunk, és annak a felső része iylen hálóra öntött végülis beton cucc ami mállik ugyen ha egy 60-70 kilós bmxes ráugrik egy vagy akár két kilépővel is... csak az a poén az egészben h azok az emberek akik ilyen barmolásokat csinálnak azok leugranak egy 5 percre, barmolnak egyet aztán elhúznak. Mi esténként miután kibicikliztük magunkat azután gurulunk le nagyon akmillába tenyóig, száguldozni sincs kedvünk (a single speedes biciklivel nm is nagyon lehet sztem) és kilépő sincs a kerékpárunkon amivel egyedül kárt tudnánk tenni a templom burkolatában az max a pedál de most őszintén ki olyan vadbarom h azzal kezdi szétverni a műkövet...
szal az a véleményem h ha vki télleg rongál vagy száguldozik fogják el de ha manualozgatok este tízkor amikor már jó ha össz-vissz 15 ember megfordul a téren akkor azzal kinek vagyok útjába kinek/minek okozok kárt, szal büntessenek de akkor jogosan ennyi. -
Gabo #404 bld:
Ha valaki kilóg a sorból és mer különbözni, vagy mást csinálni mint az átlag, akkor az már bántja a szemet.
Azt hiszem addig, míg a streetelés nem érinti a műemlékeket és nem jár valódi károkozással, addig a köztereseknek sem illene egyetlen rossz szót sem szólniuk. Persze adj valakire egyenruhát, adj neki egy kis hatalmat és máris kiskakasnak hiszi magát a saját szemétdombján. Kisemberek hatalmi tébolya...
Elméletileg a rendőr sem szólhat rátok, ha "betartjátok" a Kreszt. Értsd nem száguldoztok a gyalogok között mint az örült.
Ha úgy érzitek a rendőrök vagy a közteresek túlkapást követnek el veletek szemben, akkor jusson eszetekbe, hogy mindenkinek van egy főnöke. Tegyetek panaszt!
Minden esetre addig egészen biztosan nem tilthatnak ki benneteket, míg ilyen rendeletet nem hozz a város önkormányzata. De milyen alapon tehetne ilyet?
Persze ha szeretnétek valamit elérni, akkor egységesen és szervezetten kell fellépnetek. Gyűjtsetek aláírást, éljetek a jogaitokkal, írjatok nyíltlevelet. Tegyétek fel az önkormányzatnak, a polgármesternek és a többi illetékesnek a kérdést, hogy miért ér benneteket hátrányos megkülönböztetés? Ha a főtéren nem űzhetitek a sportotokat, akkor hol tehetitek meg? Jelöljön ki erre megfelelő helyet az önkormányzat. Építsenek nektek pályát, vagy ajánljátok fel, hogy társadalmi munkában egy mindenki számára megfelelő helyen felépítitek Ti magatok.
Ha így nem értek célt, még mindig lehet demonstrációkat szervezni. Persze a törvényi keretek betartva. Kérjetek engedélyt. Hívjátok meg a helyi sajtót. Hol van az megírva, hogy csak a földművesek lassíthatják a forgalmat a traktoraikkal?
A demonstrációnak van egy passzív módja is. Alakítsatok klubot és szervezzetek közös túrákat. Ebbe akár a helyi bico boltot is be lehet vonni. A lényeg az, hogy a túráitokon viselkedjetek korrektül a közlekedés többi résztvevőjével ezzel is példát mutatva. Viseljetek bringás szerkót. Azt hiszem 10-15 full bringás szerkóban, rendezetten tekerő bicos elég feltűnő tud lenni.
Persze ezek csak ötletek. -
#403 Debrecen a legjobb magyar város!! -
Segítek! -
#401 ááá mondok ennél jobbat: itt debrecenben gyakran fejezzük be a nagyerdei vagy város egyéb részein történő streeteléseket a főtéren lévő nagytemplom előtt, most a közterkósoknál új divat kezdődött, a kerékpárosok a főtérre nm jöhetnke be kerékpárral csak ha tolják azt, ülni leeht rajta de rollerezni már nm, a burkolat egészségének megvédése értelmében a kerékpárt csak fejjel lefele (értsd: markolat és ülés ér a betonhoz) lehet tárolni, mert bántja a műkövet. Nos ez sztem a mai világban röhej, de nm is ez a nagy poéán az egészben hanem az h ez csak ránk vonatkozik, vagyis pirinéni parkinsonkórosan prüttyöghet a tanyabike-jával, pista bá' karikázhat takonykészen a tehénkergető csepeljével de ha vkinek már komolyabb kerója van amivel (a rendőrök szavaival élve) brékelni lehet az már kajpa a bírságot, szal röhej. hozzá kell tenni h amióta a főteret felújították azóta ott fetrengünk esténént, nos ennek már van vagy 4-5éve... és most jutott eszükbe -
Gabo #400 Tudom. Sajnos... -
#399 Az az igazán rossz ebben, hogy nem csak a fővárosban ilyen a helyzet.
Ott legalább van kerékpárút, máshol még az sincs.
-
Gabo #398 Egyékbént ez is/se vicces... (A nem kívánt törlendő!)
http://index.hu/kultur/eletmod/bicoduna/
Éljen a magyar valóság! -
Gabo #397 Hé! Nem tudtad, hogy azért van a bringán kormány, hogy kikerüld?