Gabo#594
Relaks:
Ha még aktuális a téma...
Egy napos túrákhoz bicos hátizsáknál nehezen találsz jobb megoldást.
A Deuter-nek vannak kimondottan ilyen célra szánt modelljei. Még megtömve is kényelmesen viselhetőek. A hátrész kialakításának hála még szellőzni is tudsz alatta. A mellkasnál és a derék résznél lévő csatos pántok pedig megakadályozzák a csúszkálását. Többségükben egy csomó rekesz és zseb van, amikbe kényelmesen pakolhatsz. Némelyikhez eső védő huzat is van, tehát ha elkap egy felhőszakadás, akkor ezzel fokozottan tudod védeni a felcsapódó sártól és az esőtől.
Lehet, hogy drágának tűnnek, de szerintem megérik az árukat. A sajátomat 4 éve nyúzom, idén érett meg a cserére. Hozzá tartozik a dologhoz, hogy nem csak bringázáskor használtam, hanem lényegében minden nap. Az új tatyó szintén Deuter lesz.
Érdemes ital tartó tasakot is venni hozzájuk. A nyári tekergéseim alatt 1,5 liter innivalót hurcoltam így magammal. Sokkal kényelmesebb a válnál kivezetett csőből szipákolni a folyadékot, mint a kulaccsal szenvedni menet közben. Ráadásul ha a kulacsnak nem védett a szipkája, a kerekek mindig felverik rá az út porát. Nekem már volt ebből problémám