94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#91801 A függesztmény rögzítési lehetőségi, súlypont és eltávolodás miatt ez nem lehet egyszerű. Az solid booster és gyorsított rakéta között nem hinném, hogy olyan erős kapcsolat van, hogy kibírja azt, hogy 7-9G-vel cibálgassák. Át kéne tervezni, de meg külön hardver lenne.
A kétfokozatú boosterkodás valójában annak beismerése, hogy bizonyos szinten az AIM-120 felett eljárt az idő. Nem véletlenül készül új AAM. -
#91800 HPASP-ék könyvét Putyin kezében... -
JanáJ #91799 Mit latunk? -
Mostantól nem hiszek a fotóidban.
-
#91797 Hpasp #91788
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.09.29. 00:21:52 -
#91796 Köszönjük.
:) -
JanáJ #91795 Minden elismerésem. :-) -
fade2black #91794 amraam-er integrációt tervez USAF vagy Navy valami F-xre?
Nekem nagyon logikus lépés lenne, kész van. egy nagy amraam nagyon vészes nem lehet az integrációja. és a kb dupla akkora "üzemanyag" tippre~100-110kg helyett a 200-220kg, gondolom adnka neki egy +70-80% hatótávot. Nemellesleg elkeresztelhetnék Phoenixnek. :)
@Cifu 32dbért 3.5b$ alig több mint flyaway ár. Szerintem így van a 3.5b$
Kis fegyverzet, 10év support, képzés, doksikkal... a 6.5b$ reális.
Utoljára szerkesztette: fade2black, 2019.09.28. 11:35:15 -
#91793 Lehet tudni mi van a csomagban? Ez az ár nem csak gép gatyában?
Link - csak éppen most nem él
Hír @ DefenseNews
Mondjuk az oldal, ahol olvastam 3,5 milliárdot ír, a fenti hírben már 6,5 milliárd szerepel.
32db F-35A Block 4
33db F135-ös hajtómű
Teljes Elektronikai Hadviselés csomag a gépekhez
Teljes küldetés szimulátor (Full Mission Trainer)
ALIS hozzáférés
Logisztikai háttér
Kiképzés
A pontos összeg még változhat, mivel Lengyelország és a Lockheed is jelezte, hogy valamiféle offset (ellentételezés) megállapodásra keresik a lehetőségeket.
Ami nincs említve az a fegyverzet, feltehetően az külön tétel. -
fade2black #91792 Lehet tudni mi van a csomagban? Ez az ár nem csak gép gatyában?
@savaz jópár
@Oddball29 ablakon kiugrálást nem lehet egy kínai cégre szűkíteni, teljesen átlagos dolog Kínában. foxcon apple miatt lett felkapva. amikor lehúztál 15évet se kutyád, se macskád és ez a jövő vár rád amíg ki nem rugnak mert vagy robot, vagy öregen már nem pörögsz eléggé... én is elgondolkodnék, hogy jobb nekem ha ugrok. -
#91791 Lengyelország 32db F-35A megvásárlásáról szóló igényét a törvényhozás jóváhagyta, a vételár hozzávetőleg 3,5 milliárd dollár körül lehet. -
savaz #91790 Van a kinaiaknak sajat fejlesztesu legvedelmi raketarendszere, vagy orosz rendszereket hasznalnak? -
#91789 Mennyire jok ezek a cuccok es mennyire tudjak hasznalni oket?
A Type-052D igen jó fajta légvédelmi egység már, sajnos a képességeiről nincsenek pontos információk, amit össze lehet rakni, az az, hogy van egy igen jó AESA radarja, és van 64 VLS indítója, ami kevesebb, mint egy Burke esetében mondjuk, de kisebb is nála. Összeségében potens egységnek tartják őket.
Arra az LHD-ra mit fognak tenni? Super Fleron masolatot?
Meg harci heliket... -
#91788 ... a magyarországi szovjet nukleáris fegyverekről...
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2019.09.27. 14:57:06 -
Oddball29 #91787 OFF Amúgy a kínai szalagmunkás többnyire olyan fiatal belső migráns, akik a szegényebb agrárvidékekről érkezett. Gyereket, ha van, nagyszülők nevelik. Az olyannak perspektíva, hogy pár évig egy ilyen gyárban dolgozhat, hogy legyen némi megtakarítása. Aztán elmegy, vállalkozik, nyit egy kifőzdét vagy valami ilyesmi.
Csak ott is már az van, hogy kifogynak ebből a belső tartalékból. Öregedik a népesség, még a legvadabb maoista időben sem volt Kínában pl. állami egészségügy vagy nyugdíjrendszer, de most elkezdik behozni mindkettőt.
Ami meg a szakszervezethez való hozzáállásukat illeti, ez nem Kína-specifikus, itt nálunk a Suzuki. Következmény nélkül köpnek nyíltan az MT-re.
A textilipar meg megy ki Afrikába. Pl. az etiópiai ipari parkokban nem keresnek a helyiek dollárban havonta három számjegyűt, miközben prémium brandeknek varrnak...
Jah, a rabszolga ablakon kiugrálós cég, a Foxconn az speciel tajvani.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2019.09.27. 11:25:04 -
#91786 OFF spoiler SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az amerikai melósok először örültek aztán, nem tudtak lépést tartani a kívánt tempóval, gondolták majd a szakszervezettel megoldják, a kínai meg is oldotta és jöttek a robotok . . .
google keresés csak főcímekben leírja a storyt és a jővőt
-
Kurfürst #91785 Nem csak munkamorál, megrendelései volumen kérdése is.
A kínai hajógyár tudja, hogy folyamatosan építeni fog több tucat hajót, így megteheti hogy állandóra ott tart egy csomó munkást hogy minnél gyorsabban épüljön és fel szabaduljon a dokk a következőhöz. Tudható, hogy évekre előre lesz elvégzendő munka bőven, senki sem fog lábat lógatni. Plusz kínát feltehetően nem érdekli az sem, ha ez plusz költséggel jár, a munkaerő eleve olcsó.
Ha viszont alig pár hajóra van megrendelés, mert pl már megvan a flotta,, ott fölösleges több ezer embert állandóra tartani, hiszen évekig csak láblógatás lenne egy csomó monukasnak, akiket persze fizetni kellene. Megépítik a hajó rájuk eső részét aztán nincs mit építeni, így nyilván lassabb is lesz, ha csak annyi ember van, akit biztosan folyamatosan tudnak foglalkoztatni.
Ez többé kevésbé akarat kérdése, persze ott van az is hogy ha egyszer kell majd volumenbrn gyártani, nehéz lesz majd a munkaerőt hirtelen kibővíteni hiszen a rendelkezésre allo szakképzett munkaerő mennyisége attól is függ, hogy előtte éveken át az ipar mennyit tudott foglalkoztatni, képezni. -
savaz #91784 Mennyire jok ezek a cuccok es mennyire tudjak hasznalni oket?
Ugye az oroszok is masoltak le egy az egyben amcsi dolgokat (sidewinder, B-29), de ugyanazt a teljesitmenyt azert nem tudtak hozni.
Arra az LHD-ra mit fognak tenni? Super Fleron masolatot? -
#91783 Csak még egy info a kínai hajóiparról: most bocsátották vízre idén a kilencedik Type-052D (cirka Burke Flight II. szintű) rombolójukat, ami összesítve a 22. volt. Az USA hajóipara nagyjából 2 vagy 3 Burke osztályt tud leszállítani évente...
Azért ez valami brutális. Még ha a viselt dolgokat (színvonal, munkakörülmények, fizetések, stb.) figyelembe vesszük, akkor is...
-
fade2black #91782 amikor kb a film közepén két kínai lány/nő meséli, hogy két műszakban dolgoznak heti 6nap 12ht = heti 72h... és nagyon monoton és nem boldog és évente egyszer jár haza, látja a gyerekét. hát b*meg.
Nem csodálom, hogy rabszolgák kiugrálnak ablakon de az tuti, hogy evvel a gyártó/összeszerelő akármivel, környezetvédelmi normákkal a "nyat" nem tud versenyezni.
Viszont automatizálnak mindent mert úgy mégtöbb pénz. És, hogy 375millió ilyen rabszolga lesz elküldve a köv 1xévben mert kuka megcsinálja. -
#91781 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Érdekes lehet az egész dukifilm és amúgy az amerikaiak elég átlagosnak tekinthetőek munkában, azt nem tudom hogy kína afrikában terjeszkedik és oda akar sok mindent áttelepíteni ott mi a fenét csinálnak? Mert oké hogy az ázsiaiak úgy dolgoznak hogy beledögöljenek biztosan, de afrikában meg egyszer volt egy autógyárról riport hogy néz ki az egész azt hiszem Toyota volt és ott belenyugodtak végül, hogy azokat nem fogják tudni hajtani és alig fognak dolgozni, azt is sok szünettel :D Szóval a videóban látható mentalitású kínaiak hogy akarják majd afrikában levezetni azt amit otthon hogy kizsákmányolják az olcsó munkaerőt azt nem tudom. -
#91780 Más a munkamorál az már egyszer biztos.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Itt egy doku film, kínai beröffent egy gyárat amcsiba, aztán jönnek az érdekességek . .
-
#91779 Kína mindössze cirka 5-6 hónappal a szárazdokkban való építés kezdete után vízre bocsátotta az első Type-075 osztályú LHD hajóegységét. Hogy ez mennyire nyaktörő tempó, jó példa, hogy a USS Tripoli (LHA-7) három év alatt érte ezt el, a cirka fele akkora francia Mistral-osztályú egységeknél pedig 14-16 hónap kellett hozzá.
-
#91778 Szép üzlet, de nincs meghatározva benne szinte semmi, sem a mennyiség, sem a leszállítási határidő. Az egész Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS) II rendszer gyártásáról szól, ami az USA fegyveres erőin túl a külföldi megrendelésekre is vonatkozik. Gondolom ez ilyen keretszerződés, amely alapján a BAe a gyártósorok finanszírozását (hitel-elbírálást) meg tudja oldani, az adott államok lobbyja meg dörzsölheti a tenyerét, mert pénz áll(hat) a házhoz.
Elég nyakatekert dolog... -
JanáJ #91777 Ez kb egy romboló ára (se). -
#91776 az szép üzlet
U.S. Navy awards BAE Systems with $2,6 billion contract for precision-guided rockets -
Kurfürst #91775 Ha jól látom leválóköpenyes. Buckshot Discarding Sabot - 00DS.:D
Gondolom az egész jogi bakugrás arra jó, hogy az illető megveszi a golyóst amit eleve akar (és ami jogilag sörétes mert ugye lövi ezt a bizarr hibridet) nem kell adott esetben teljesen fölöslegesen sörétest vennie, aztán eladni stb.
Hogy közben meg mit csinál a ‘sörétes’ fegyverével a tajgán, az meg az ő dolga.. -
#91774 Ezt nem értettem én sem de gondoltam, hogy én vagyok a hülye vagy a fordítás rossz így továbbléptem gyorsan, de én is úgy értettem hogy a simacsövű a belépő kategória amiből van egy átmeneti valamennyire huzagolt amit használhatnak belépőben, de mindenki rendes huzagoltat akar mert az a menő kategória, de akkor miért lőnének huzagoltal sörétet ha azt a belépővel is tudtak volna 5 évvel korábban szóval tiszta katyvasz. Szerintem zárjuk rövidre azzal, hogy biztos jobb a szórásképe így és hunyjunk szemet amellett hogy a pár méteres lakásvédelmi lőtávoknál ennek semmi jelentősége már. -
aksurv2 #91773 Van lakasvedelmi soretes tartasi cel.
Igy soretesnek minusulo golyós puskabol soretes lőszert lő ki.
Tipikus orosz logika. -
#91772 A hírt csak most nyitottam meg, érdekes, hogy a cikkben 9,3x54 R van, a képen viszont 9,6x54 R Lancaster, előbbire rákeresve csak néztem, mert van 9 x 54R, ami "hagyományos" lőszer. Ez a Lancaster egy orosz specialitás, pár éve jelent csak meg, ilyen 1 MOA-t tud 100 méteren, és egy sor puska készül már rá. Mondjuk nem teljesen értem, hogy a technikailag golyós puskának nevezhető Lancasterhez minek sörétes lőszer, ha a jogszabály szerint vehetne hagyományos sörétes fegyvert. Lehet, hogy a vásárolható fegyver mennyiség is egyre van korlátozva? -
aksurv2 #91771 Ott van linkben, soretesnek minősülő fegyverbe kvázi golyós lőszer.
Utoljára szerkesztette: aksurv2, 2019.09.26. 06:07:47 -
SZUsszan #91770 Ott van felette a magyarázó link. Igen, afféle áthidaló megoldás egy sajátos orosz szabályra. -
#91769 De ez valami vadász lőszer, nem? -
SZUsszan #91768 Érdekes új lőszer
-
#91767 ASCOD 42 (a cseheknek szánt ASCOD variáns):
Érdekes az utolsó képen az APS rendszer... -
#91766 -
#91765 Különféle nyugati hajófedélzeti lövegtornyok, érdekes, hogy a 76mm-es SuperRapid alig nehezebb, mint az 57mm-es Mk.110...
-
#91764 -
-
#91762 Nem állítom hogy megfejtettem a problémát. Csak egy tipp. Gondolom nem lehet szabályozni a gáz mennyiségét, ami a dugattyúra jut.
A kérdés az hogy lehet egy rendszerben lévő fegyvernél ilyen hibába (“a rendszeresített lőszer és a a hangtompítós szerelék kombó nem szereti annyira egymást, táranként egy elakadás garantált ebben a kombinációban”) ütközni.
Második tipp, ez olyan lesz mint a HK G36 esete a túlmelegedéssel. Vagy még inkább az M16 esete az új lőporral, még is USA-ról van szó. Utólag jöttek elő valamivel és a fegyvert tervező mérnökök ezzel a valamivel nem számoltak mert nem látnokok.
Kíváncsian várom ki/mi lesz a hibás akármi is a probléma.