Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem értem mit nem értesz. Krímen tudtommal egyetlen halálos áldozata nem volt az amúgy sem nagy zavargásoknak. Kellett egy indok kitalálták ezt.

Sztem jól mutatja az orosz blama abszurditását a tegnapi, a Temelini nuki tendert bukták a ruszki adott mai egyik reakció:

"Csak annyit tennék hozzá, ha kitesszük az oroszokat a tenderbõl, pontosan meg kéne tudni, hány orosz él Csehországban, nehogy Putyin hirtelen megtámadjon minket arra hivatkozva, hogy joga van megvédeni az orosz kisebbség igényeit és jogait."

eeegen:
https://www.youtube.com/watch?v=flC---s2moA

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Nincs véletlenül valakinek több infója errõl a tankról?
Esetleg kép a görgõk mögötti részrõl?
M4a2e4

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Oroszország helyére bármelyik nagyhatalmat behelyettesítheted sajnos.

Ha nagyhatalmak egymással keménykednek akkor a háború borzalmassá válik a jelenlegi csodálatosból.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

ozimak
Hát igen elég zavaros. De ha jól emlékszem ezek a fegyveresek eleve külön mozogtak a "mezei" rendfenntartó erõktõl. Külön csoportokban, tetõkrõl lövöldöztek leginkább. Szóval valószínûleg nem sok közük volt a rendõrséghez, sõt talán még a berkuthoz sem. Még most sem derült ki pontosan kik voltak és ki adott nekik fegyvereket és engedélyt. Én sem szívesen bocsátkoznék találgatásokba ezt illetõen. Mindenesetre a vízágyús kocsin lévõ golyó ütötte lyukakra is megannyi magyarázat lehet. Fõleg, hogy állítólag az egyik ilyen fegyveres bagázs még a rendõrökre is rálõtt, miután elkezdték lövöldözni a civileket. <#nemtudom> Zavaros...
Indulatok vannak, de lõni senki nem mer, mert abból gebasz lenne.

@63908: A tüntetéseket sem értettem. Az idõrendiség sok mindent megváltoztathat. Pl ha a "felkelõk" elõbb szereztek lõfegyvereket és kezdtek el lövöldözni a rendõri egységekre, akkor ne csodálkozzanak ha vissza lõnek. Voltak képek két vízágyúról amin lövedék ütötte lyukak voltak. Na most ha számítottak volna rá, akkor nem vízágyúval mennek.
"A helyszínen lévõ újságírók azt írják Twitteren, az ukrán parancsnokok készek a háborúra. Egyikõjük azt állítja, az oroszok már megfenyegették õket, hogy lõni fognak a lábukra."
Egy csomó ehhez hasonló hírmorzsa is van, meg hogy egy helyõrséget vissza akartak foglalni az ukránok és dulakodás után 10-et beengedtek a többi kint marad, ez valami paródia akar lenni? Mint valami kocsmai verekedés.
ozimak
Hát ha igaz lenne az elfajulás, akkor még igazat is adnék nekik. Isten lássa lelkem...<#rolleyes> De éppen miattuk fajult el a helyzet.
Tudtommal itt a hivatalos bullshit, hogy a Kijevi tüntetések elfajulása miatt védik a félszigeten található orosz állampolgárokat, tekintve hogy az ukrán vezetés erre nem képes / nem teszi meg. Van valami törvényük erre hogy õk megvédhetik az orosz állampolgárokat orosz o.-on kívül is. Az meg hogy ezt a nemzetközi jog nem engedi az nem érdekli õket.
ozimak
<#szomoru1> "Csak elkezdték használni õket..." istenem...
Master91
Azok ott nem orosz katonák III.

A putyini retorika közben elérte Beleket is, az ott állomásozó, oroszul beszélõ katonák szerint õk nem orosz katonák, hiszen nincs felségjelzés az uniformisukon, és az orosz rendszámú autóik sem bizonyítanak semmit, mert azokat valakik hátrahagyták, õk pedig csak elkezdték használni õket.

Teljesen világos hogy nem orosz katonák.
Képzelem mekkora lenne a riadalom/felháborodás, ha Kijevbe mentek volna... <#eplus2>

Van sapkád nyuszika?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

ozimak
Egy valamit nem értek: Most ugyebár azt hangoztatja putyin, hogy a civilek védelmében mentek be, rendfenntartás céljából (bár azóta már azt is tagadja, hogy egyáltalán bent voltak).És ha továbbra is folytatódik a terror a civilek ellen, akkor beavatkozik. Namost... sejtem hogy az ukránokat leszarja, bár eddig "civilek"-et említett és nem Orosz ajkú ukránokat vagy oroszokat, de akkor miért nem lépett amikor a tüntetõ civilek(re) közé lõttek több városban is??? Akkor miért nem vonult be gyorsan a Krímre? Akkor hivatkozhatott volna a civilek védelmére egészen nyugodtan, talán még igazat is adtam volna neki. De most? Annyira átlátszó, hogy mire megy ki a játék... mikor már kialakult az a helyzet ami (gazdaságilag/politikailag) nem tetszik neki, akkor mindenféle koholt baromsággal bemegy, majd amikor kiderül hogy hülyeséget csinált, letagadja az egészet.
Már nem találom a cikket, de az imént véget ért sajtótájékoztatón mondta putyin, hogy "Ukrajna nem csak egyszerûen baráti állam, hanem egy testvér"
Akkor is testvér volt amikor a nagy barátja Janukovics engedélyt adott a civilek elleni éles fegyver használatra? Vagy amikor nem tudta megfékezni a kutyáit?
Vagy amikor "ismeretlen" provokátorok civileket lõttek fejbe?
Hogy melyik az igaz azt mindenki eldöntheti magában. A tény viszont az, hogy kicsit talán késõ már ráfogni a rendrakásra a dolgot...
Pluskast
Csak egy példa akart lenni a mi lenne ha felvetésedre 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Én amúgy rájöttem, az oroszok a gyakorlaton rosz kompra szálltak és mivel mindenki oroszúl beszélt nem vették észre. Az ukránokat meg alájátszóknak gondolták. <#banplz>
Nagy M.o. nagyobb gebasz lenne mint a mostani Ukrajna vagy a korábbi Jugosz. etnikum tekintetében.
Pluskast
Na ja és ha létezne nagy magyarország akkor biztosan jobb lenne a gazdaságunk és a haderõnk is erõsebb lenne. Ezzel szemben volt egy Trianon, meg van egy NATO is.

Lehet szidni õket, lehet nem csúcstechnikás a vasuk, de ha elindulnának és nem lenne NATO, akkor a német-olasz-észeki országok-lengyel o. vonalnál ütköznének ellenállásba. Tudod, vakok közt...
Ja és asszem 2017-ben jár le Szevesztopol(?) bérlete.
Nem vagyok egyik oldalon sem, de mindenki azt mondja hogy töketlen a nyugat és / vagy oroszokat lenyomnák mint a bélyeget. Szerintem ez nem ilyen fekete fehér.
Erõsebb kutya szaporodik. A félsziget többnyire orosz ajkú, tudtommal ajándékba kapta anno Ukrajna. Az országban nem volt központi vezetés. A félszigeten van egy 26 ezer fõs orosz támaszpont akik nem mind fegyveresek. Mellesleg innen egy köpésre van Románia a tervezett rakétavédelmi pajzsával. (nem tudom számít-e valamit a Krím ebben). Nem mondom, hogy ez feljogosítja õket arra amit tettek!
A NATO mi a fenét tudna tenni? Le kellene bombáznia a félszigetet ahol egyet nem lõttek az oroszok? Vagy küldjön szf-i erõket? Mert tudtommal senki nem hívta õket be. Az hogy ki a legitim vezetõ megint csak megy a vita.
Nem utolsó sorban nyugat húzogatja a maci bajszát, azt csodálkozik ha morcos. Grúziánál mindig kihagyják az ami kiképzõket.

Most a visszalépésre kíváncsi leszek, hogy mit kaptak cserébe fû alatt.
ozimak
Bajusz úr feltámad hamvaiból 😊
Molnibalage
Az aerodinamikát kedvelõknek.

http://www.aviation.org.uk/docs/flighttest.navair.navy.milunrestricted-FTM108/c1.pdf

A c utáni számot felcserélve 10-ig lépkedve az összes fejezete leszedhetõ az anyagnak. Én biztos ami biztos alapon lementettem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pluskast
Komolyan kész csoda, hogy ezek meg tudták szállni a Krímet.

z0ty4

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

benőmenő
Ahol már a telefont is blokkolják, ott kérem sumákság van 😞
Epic 😊

Master91
Origo:

Blokkolják az oroszok a mobilhálózatot

Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Samantha Powers szerint tény, hogy:
- az orosz haderõ átlépte az ukrán határt
- az orosz haderõ elfoglalta a kercsi kompállomást
- orosz hadihajók mozognak Szevasztopol környékén
- az orosz hadsereg blokkolja egyes területeken a mobilhálózatot
- Oroszország gyakorlatilag átvette az összes ukrán katonai létesítmény felett az uralmat a Krím
félszigeten
- végül pedig az is tény a nagykövet szerint, hogy hétfõn orosz sugárhajtású gépek léptek be az ukrán
légtérbe.
"It is reasonable for Germany/Russia to be in sympathy with the German/Russian population of the Sudetenland/Crimea, and for that population to feel that the government of Czechoslovakia/Ukraine is insufficiently responsive to its legitimate concerns with regard to the use of the German/Russian language, etc. I believe that Herr/Mr Putin is an honourable man, & has no further territorial demands in Europe. I have in my hand a piece of paper..."

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Ja igen, ott az a bazi nagy rét de vasárnap már elkezdték kivágdosni a fákat ami a kifutópálya és az út között van.
Jönnek a választások kell a kampány hogy mennyi új munkahelyet teremtettek.Az idehozott kínai munkásoknak..
Molnibalage
Nincs más nagyobb üres zöld placc egész Szolnok közelében...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Már bocsánat, de akkor ki volt az marha, aki kitalálta az egyezményt? Az USA az egész hidegháború alatt azért nem tudott semmit kezdeni a SzU-val és felszabadítani az érdekszférát, mert atomfegyvere volt. Nem segített 56-ban, 68-ban és a lengyeleknek sem.

Akkor ki volt az barom, aki kitalálta, hogy Ukranak területi szuverenitását ennek az orszgának a jogutódja ellen vállaja, ami atomhatalom... Atyaég...

ozimak
Jogos, jogos...
Szerintem nem <#vigyor5> Pontosan ezért hoztam föl példának én is a II. vh.-t. Ott is csak akkor volt érdemi lépés amikor már késõ volt... valószínûleg a NATO sem különb(sajnos).
Pluskast
A hidegháború vége óta semmit nem ér. Amúgy kísérteties ez az egész. Mármint ha gáz van akkor a szokásos nagyhatalmak csak "pingvinezni" tudnak. Nem akarok 100% párhuzamot vonni az 1938, 1939-es eseményekkel, de utoljára kb akkor volt hasonló a helyzet Csehszlovákiával. Ott is megmutatkozott a nyugat tehetetlensége (no meg a Népszövetségé). Persze akar a fene háborút de azért ez mégiscsak azt mutatja, hogy a nyugat igazából nem halandó elmenni egy bizonyos határon túl hacsak nem a saját országáról van szó. Na és itt jön be a képbe az amit Cifu írt. Nevezetesen, hogy az a NATO szerzõdés amit a balti - államok aláírtak valóban olyan erejû, hogy az garantálja a szuverenitásukat?

ozimak
Félreértettél 😊 Én tudom ,hogy elõírja Ukrajna szuverenitását ésatöbbi, ésatöbbi... De azzal szarba sem megyünk ha már az oroszok rég bent vannak 7000 katonával 😄 A többi aláíró ország és szövetség meg csak "kilátásba helyez szankciókat"... Amerikán kívül szinte senki sem mer mozdulni itt Európában. De ide már rég nem csak üres fenyegetõzés kellene... ezért említettem rögtön a 4. pontot. A többi már értelmét vesztette azzal, hogy az egyik aláíró/garantáló ország megszegte. Fõleg hogy láthatjuk mennyit ér az ENSZ meg a NATO is... ezek után sok értelme lesz bármilyen ilyenfajta egyezménynek. 😊
repvez
[NST]Cifu
Azt az egyezményt egy olyan környezetben írták alá, hogy majdem súlytalan volt.

Ki szerint? Mi az, hogy egy nemzetközi egyezmény súlytalan? Mérlegre rakjuk azt a papírmennyiséget, amire írták, és ha nem éri el a 40kg-ot, akkor figyelembe se vesszük? 😊

A tpikus esete annak, amkor alárírtak valamit és nem gondoltak rá, hogy egyszer be is kellene majd tartan.

Bocsánat, de ezt most az Ukránok aligha így látják. És aligha látták így 1994-ben, mikor aláírták.

Ha a másik három fél így látja, az meg akkor az õ szavahihetõségüket ássa alá... Ezek után Japán vagy Dél-Korea, esetleg Tajvan hogy fogja a jövõjét látni? Az õ biztonságukat az USA szava garantálná...

Ha a NATO/USA érdeke lenne katonailag beavatkozni, akkor megtehetnék. A NATO katonai ereje többszörösa az orosznak. Egy félszigetért meg senki nem fog korlátlan atomháborút vívni, mert az életösztön és a józan ész erõsebb. A jelek szerint ennyit sem ér meg...

A NATO-nak érdeke talán nem, de az USA-nak a szavahihetõsége (ismét) nagy csorbát szenved.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ozimak
Idézném Laca kollégát:
"Senki sem mukkan ahol ott vannak.
Én se hõbörögnék ,vagy te se lássuk be😊 "
Persze, hogy ünnepelnek... eddig miért nem kérték, hogy had lehessenek oroszok? A végleget meg várjuk meg. Szerintem a minimum hogy ezután a Krím Orosz fennhatóság alá kerül. De lehet, hogy egész Kelet-Ukrajna... Mert majd ott is "örülnek nekik"... Mint a németeknek Ausztriában meg Ukrajnában. Sõt annak idején a szovjeteket is felszabadítóként ünnepelték sok államban... aztán észrevették, hogy nem nagyon akarnak elmenni 😄 Itt is mi volt? Elõször azt mondták nem akarnak leválni és nem akarnak felesleges feszültséget. Majd hirtelen Krími Autonóm Köztársaság... most meg már egyenesen Oroszország része akar lenni... Csak nekem gyanús? 😊 Az oroszok vannak az egész mögött... állítom még a tüntetésekhez is lehet közük. Ha az nincs akkor Janukovics uralmának lehet hogy vége idén, és jövõre már más az államfõ. Aki lehet, hogy nem ennyire orosz barát és feléleszti az EU/NATO tárgyalásokat. Na? Akkor gyártsunk még összeesküvés elméleteket? 😊
Master91
Igen, Kínait nem lenne rossz, még is valahogy a Japán vonz.
Ha milliomos lennék akkor az üres napjaimba tanulgatnák nyelveket, japán tuti ott lenne..
[NST]Cifu
A Budapesti egyezmény pedig nem sokat ér... tekintve, hogy csak akkor ír elõ katonai beavatkozást, ha atomcsapással fenyegetnék Ukrajnát.

Szerintem mielõtt ilyesmiket állítasz, talán elõbb olvasd el a Budapesti egyezmény szövegét... <#falbav>

Amirõl te beszélsz, az mindössze az egyezmény 4. pontja...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Her Laca
Mi bajod az orosszal? Jelzem ha eszed van akkor azt is tanulod a Kínai mellett. 😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Master91
Jó, fáradt vagyok, meg igazából én csak agyalok hogy mi lenne HA.

Nem szeretnék oroszul tanulni 😄
Her Laca
Jesszus Mária Szent József😊) Azért ezt gondol újra át 😊)) De alaposan.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Master91
Hát, én úgy érzem hogy a NATO meg az ilyenek csak akkor ugranának ha már lövések is lennének. Krímen nem tudok róla hogy valakit meg öltek e volna, csak meg jelentek, demonstrálnak, és ujjonganak hogy õk biza oroszok akarnak lenni.

Szerintem így végig ballagnak Ukrajna nagy részén, és félek, hogy ha Magyarföldre is lépnének az összes fideszes ( ha hatalmon marad ) õk is bólogatnának ,hogy igen, ez is a hitellel jött, legalább van valami hadsereg az országba , vagy ilyesmi (mondjuk ez már extrém helyzet lenne)

Minden esetre elkezdek újra codozni/wotozni <#idiota>
Egyelõre ott tartunk, hogy Ukrajnában lezajlott egy forradalom szerû dolog, ahol elzavarták az elnököt, a közbiztonságot husángos maszkosok "biztosítják", elfoglalták a különbözõ intézményeket, aki nem fogadott szót, megverték, megalázták, rendõröket vegzálnak stb. Na ilyen helyzetben nem árt ha valaki azt mondja, hogy eddig és ne tovább. Nem kell egybõl Magyarország elfoglalását vízionálni, gazdaság szempontjából pedig nem lehet figyelmen kívül hagyni egy ekkora piacot.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Her Laca
Szerintem igen. Csak neked😊

Tárt karokkal fogadták õket, ünnepelnek az utcákon, a katonaság jó része átáll... ha õk örülnek neki, nekünk innen mi közünk van hozzá? 😊 Fõleg, ha nem végleg maradnak...

www.smart-bus.hu

Mi biztos nem kerülünk sorra. Ha jól tudom még a NATO tagja vagyunk.

Master91
Hm.

Nem nagyon akarom tudni hogy mi forr ki a legrosszabb esetbe a Krím ügybõl...

Viszont több helyrõl is olvastam/láttam hogy Putyin szívesen vissza állítaná a régi szovjet tagállamokat Oroszországhoz.

Lentebb is felvetõdött hogy a balti államok is jöhetnek ha nem fékeznek. Akkor viszont mi is sorra kerülhetünk ( tegyük fel hogy Ukrajnán végig vonulnak + õk állítanak egy kormányt fel )

Csak nekem tûnik nagyon rossznak hogy most csinálta meg Orbán az évszázad üzletét, Paks bõvítését ?