Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy radikális koncepció és megvizsgálják életképes-e. Akár igen, akár nem, feltehetően évekig nem fogunk róla semmit sem tudni...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A C.G. Haenel cég története egyébként fordulatos, 1840-ben alapították és a 2. világháború több meghatározó fegyverének gyártása mellett a kifejlesztésében is részt vettek. A Sturmgewehr 44 fejlesztési is a nevükhöz kötődik.
A cég 1945 után megszünt, de 2008-ban a név licencét megvéve újra feltámasztották és eddig főleg vadászfegyverekkel illetve mesterlövész-puskákkal foglalkoztak. A G29 mesterlövészpuska révén már a Bundeswehr-nek is szállítanak. Az Mk556 egy újabb nagy győzelem lehet - és még nagyobb pofon a HK-nak...
Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A mai fiatalok érdeklődését nehéz felkelteni ilyen témakörben száraz papírdoksikkal, így videóformátumban hamarabb eljut feléjük is.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
link
Hypervelocity Projectiles: A Technology Assessment
link
Ha jó céltárgy felderítése és nyomon követése akkor a 155 milliméternek elég nagy lehet a repeszfelhője, a tűzgyorsasága nem egy légvédelmi szint, de több tüzérségi eszközzel már valószínűleg kellő lefedettséget tudnak elérni, rövid időn belül, szerintem.
Repülő és balisztikus rakéta ellen is tesztelni szeretnék. MIndenesetre érdekes gondolat/agyrém a "tüzérség SPAAG" dolog. Milyen magasra mehet fel egy ilyen HPV?
"1960. március 7-én, Istenem, milyen csodálatos nap! Milyen csodálatos nap! Mindannyian élnek, srácok! Élnek!"
Négy szovjet katona 49 napig élt túl a Csendes-óceánon egy bárka ellenőrizetlen sodródásában három napos élelmiszer-ellátással
gugli fordítós link
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Némi izgalom azért volt a hangjában, gondolom nem szeretné, ha az ellen találna rá.
Utoljára szerkesztette: gosub, 2020.09.08. 19:39:09
erről tud valaki pontos infót?elég nyugodtan videózgat
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2020.09.08. 18:05:08
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.09.08. 08:42:52
Az események 80%-ról még említés szintjén sem olvastam nagyon eddig.
Számomra nagyon bejött, olvasmányos volt.
A többi munkádra is hamarosan sort kerítek.
Az afrikában meggyilkolt ancsi SF-ek is kb ezt adták elő. Azért óvatosabban mozogsz, ha közben puttyognak az irányodba. Ezért szeretem a hány lövés kellett a II. VH-ban egy halálhoz statisztikákat. :-)
Nekem mindig az a fura az ilyen felvételeknél hogy a semmit lövik kb, persze értem én hogy nem várhatnak arra hogy lássák a másikat mert addigra halottak lennének de mégis a pozíciójukat is kiadják, számítani fognak rájuk, valaki ártatlan is járkálhat ott nagyon fura látni.
Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.
Az meg nem a hosszú élet titka a harcmezőn, hogy az üres tárakat a földre dobálod, majd az ütközet végén-közben ha teljesen kifogysz a koszos, földes üres tárakat újratárazod és beletolod a fegyverbe. Szóval mindenképpen hasznos a használata.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Ha erre gondolsz.
Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.
<#hawaii>#hawaii><#hehe>#hehe>

Amúgy elég szakszerűen beszél (politikai felhangoktól eltekintve), lehet hogy olvasták a könyvünket a film készítése előtt.
:)
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.09.03. 13:05:55
OKSNAR - Fully Assembled State - Soviet Nuclear Weapons in Hungary 1961-1991
...ott részletesen (250 oldalon) kitárgyaljuk a témát:
- érintett alakulatok története
- tárolók
- tárolt spec fegyver típusok története, technikai adatai, és tárolt mennyiségük
- felhasználás tervezett módja
- aktuális időszakban tervezett támadás iránya
- hadgyakorlatok
- kivonás menete
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.09.03. 09:55:46
Tippre vagy elírták, tévesen tudták vagy lehet más volt a szöveg környezet amit aztán átírtak csak az évszám tévesen megmaradt, pasz.
1953 nato
Az is homályos, hogy mióta 1953-ban alakult a NATO. Jó az 1949-nek.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.09.03. 00:17:20
Szigorúan titkos
magyar dokumentumfilm, 55 perc, 2019
Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.09.02. 23:08:51
Az eredeti kérdésen gondolkodtam, esetleg az antenna parazita nyalábjai okozhatnak ilyen fals maximumokat, a többit a forgatás intézi.
Utoljára szerkesztette: Garga Pitic, 2020.09.01. 09:56:44
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.