94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JanáJ #93453 Az Osza kiszedésekre egy - elég orosz párti - oldal azt írja, hogy a régi változatok nem tudják tartósan követni a lassú drónokat. Ez igaz lehet? Azt, hogy milyen jeleket "dobjon el" a SAM, azt a kezelők tudják állítani? Az ukrán konfliktus kapcsán volt egy videó, hogy egy Minyó lassan és alacsonyan az autó út felett repült. Akkor erre azt mondta valaki - gondolom te - hogy azért, mert bizonyos sebesség alatt nem jeleníti meg a radar a jeleket, pl a kocsikat, mert úgysem légi célok. -
#93452 Az integrálás ez esetben azt jelenti, hogy 2013-2014-ben az USAF tesztelte a Scorpiont ( random hír ezzel kapcsolatban a Google-val találva ). De a rendszerbe állítás nem történt meg... -
#93451 Szép. Látni, hogy tanulnak azért (kifedések a kijelzőn :D). -
Wampapa #93450 Hali
A Scorpion az nem "sisakcélzó" ? A Thales oldalán az F-22 fel van sorolva azok között, amikre integrálták.
[/URL][URL=http://www.thalesdsi.com/our-services/visionix-2/hmcs/]Thales -
#93449 Éles Nyeva indítás drónra.
-
#93448 Ez már kabaré kategória... -
Berkut111 #93447 Apa kezdődik! Haenel MK556 beszerzes torolve -
kiskorúbézoltán #93446 Ilyen alapon kb a világ összes alakulata felszámolható... -
SZUsszan #93445 https://www.popularmechanics.com/military/aviation/a34289018/watch-russia-fly-new-fighter-jet-with-top-down/ -
F1End #93444 A a puccs kísérlet utáni tisztogatásokra gondolsz, akkor igazad van bizonyos szinten: nyilván egy csomó embert le fognak tartóztatni/pozíciójából el fognak távolítani egy hadseregből, ha a kormány megdöntését kísérli meg.
Viszont a törökök ennél jóval tovább mentek, nyilvánvalóan egy csomó olyan személyre és szervezetre is lecsaptak, akiknek semmi köze sem lehetett a puccshoz:
" Over 80,000 arrested or detained, 150,000 dismissed[9] (nearing 10% of public employees[10])
15,846 detained[11] (10,012 soldiers, 1,481 judiciary members)[12][13]
8,133 of the detained had been arrested[14][15][16][17]
15 universities, 1,043 private schools, 1,229 charities and foundations, 19 trade unions, 35 medical institutions, 16 television channels, 23 radio stations, 45 daily newspapers, 15 magazines and 29 publishing houses were shut down."
Innen a karosszékből nehéz megállapítani, tényleg túlzás lehet az egész KSK feloszlatása. Viszont az adott személyek/század elbocsájtása alapvetően az ésszerű cselekedet, hiszen egyes tagjaik a hír szerint:
1. Nyiltan kifejezték, hogy bizonyos honfitársaik megsemmisítését tartják kívánatosnak.
2. Ehhez felhasználható hadianyagot tulajdonítottak el.
3. Társaik pedig ebben nem akadályozták őket.
(persze az is lehet, hogy az egész hülyeség, csak poénkodtak a srácok a lőszer meg tényleg csak elszámolták, de innen ezt nehéz megmondani) -
#93443 A RAF és a Leonardo egy éles gyakorlaton tesztelt egy drón-rajt légvédelmi radarok ellen, amelyeken a BriteCloud aktív radarzavaró rendszer volt telepítve. A dolog érdekessége, hogy a Leonardo oldalára kirakták a hírt, majd egy napon belül az gyorsan el is tünt. A BriteCloud eredetileg egy egyszer használatos aktív radar-zavarórendszer, amely a repülőgépek és helikopterek NATO szabvány elhárítótöltet-vetőjébe (chaff/flare) helyezhető...
-
JanáJ #93442 Az adott alakulatot tudtommal feloszlatták. Valószínűleg kiskorúnak lesz igaza. Innentől meg már megint nincs rajtuk sapka? -
#93441 A cikkben szerepel egy esemény, az ilyen megnyilvánulásoktól mentes vezetőre gondoltam.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"a KSK csapatai állítólag szélsőjobboldali magatartást tanúsítottak egy búcsú partin, amelyre 2017. április 27-én került sor a Stuttgart melletti lőtéren. A csapatok állítólag tisztelegtek a Hitler előtt, jobboldali szélsőséges rockzenét hallgattak, és disznófejdobást is szerveztek. "
Utána nézve ez lehet egy civil ruhás buli volt, itt sem kellene ilyeneket előadnia az embernek, de lehet a német extra érzékenység is szerepet játszott.
link
Ha nem ismernéd, németben vastagon fog a cerka a vulgáris sértéseknél is, kis hazákban 24 karátos arany bevonatot kaphatna a rendőrségi székház egy hónap alatt a kiosztott bírságok alapján
link
Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.10.08. 19:39:14 -
JanáJ #93440 Azé' a német seregben nem nehéz nácizni. 75 éve nem volt háború, ezért említésre méltó katona sem akire fel lehetne tekinteni. 75 éve meg csúnyán alázták Európát egy gyógyos vezetésével is. Akin akkor egyenruha volt, az meg lenácizható. -
JanáJ #93439 Az utolsó mondatra. Olyan ez mint a rendőr vicc mikor megállít. Elismeri a hibát, vagy keressek? -
#93438 Kicsit olyan ez, mint az Al Capone féle ügy, már régóta keresik a fogást rajtuk, amit most megtaláltak.
link
Valami karakán, vasszigorú embert kellene vezetőnek, aki mentes a "NeoNazi" érzelmektől és gatyába rázná az alakulatot. -
#93437 Bocs, hogy belevaú, de 85k gyalogsági lőszer és 65kg robb.ag. nem észvesztően sok. Előbbi egy mezei lövész század 2-3 napos lövészete, ha elkavarták a papírjait, kb annyi.
Ezért írtam, hogy lehet, hogy csak egy adminisztrációs hiba. De ez is súlyos mulasztás, akárhogy is nézzük.
Megintcsak teljesen vakon tenném rá a pénzem, hogy valaki vagy nagyon a főnöke akar lenni a ksk-nak vagy nagyon szúrja a szemét a létük.
A privát személyes véleményem nekem is ez, de a másik oldalról a KSK a jelek szerint kicsit lazán kezelt pár dolgot, vagyis maguk adták a muníciót azok kezébe, akiknek a tyúkszemére léptek... -
#93436 A török képen ugye a lényeg, hogy a jobb oldali TEL-en vegyesen látható 2 nagy méretű indító konténer feltehetően 48N6 félaktív rávezetésű légvédelmi rakétához illetve kis méretű indító konténerből 2x4 a 9M96 / 9M100 önrávezető légvédelmi rakétához. Utóbbiak azok, amik az Sz-400 esetén relatíve újdonságnak számítanak... -
kiskorúbézoltán #93435 OFF
Bocs, hogy belevaú, de 85k gyalogsági lőszer és 65kg robb.ag. nem észvesztően sok. Előbbi egy mezei lövész század 2-3 napos lövészete, ha elkavarták a papírjait, kb annyi. 65kg robb anyag meg mondjuk ugyanennyi napra a mezei műszaki szakasz elment a robbantókertbe játszani. Persze eltűnésnek sok, de letűnésnek egy is sok.
Én teljesen látatlanban és vakon arra tenném a pénzem, hogy a különlegeseknél szokásos lazasággal/hanyagsággal kezelték az adminisztrációt vagy ellőtték vagy ott rohad valamelyik raktár sarkában.
Ha ellopni akarták volna akkor, akkor az elszámolások olyan rendben lennének, hogy a legalaposabb vizsgálat se talált volna hiányt. Ezeknek a marháknak most olyan mélyen fognak a seggébe nyúlkálni, hogy azt is megtalálják, ha egyszer is rossz helyen fingottak. Megintcsak teljesen vakon tenném rá a pénzem, hogy valaki vagy nagyon a főnöke akar lenni a ksk-nak vagy nagyon szúrja a szemét a létük. Nagyjából a világ bármely hadseregének, bármely alakulatáról össze lehetne kotorni olyan dolgokat amiért most őket feltették a szopórollerre.
ON -
#93434 Szlovák S-300PMU vs Google
"2005-ben a szlovákiai S-300PMU hadosztály ellenőrzésénél (Nyitra) egy szállodában ülök, és egy szlovák (NATO) kísérő tisztre várva megvizsgálom a harci (bal alsó) és műszaki alkatrészek + rakéták (jobbra fent) pozíciókat a "Google Earth"-n.
Párbeszéd:
-Mire gondolsz?
-Igen, a műholdról egy pillanat alatt látható a helyzeted.
- Ez nagyon rossz!
... egy évvel később, otthon, figyelembe véve az S-300PMU helyzetét Nyitra városában - nem találom.
Ezután a Googel Eand bemutatja a "történelmi fotókat", ahol a csúszka mozgatásával megnézheti ugyanazon helyről származó korai és késői képeket ... A csúszka mozgatása 2005 és 2006 között - nem szerencsés ....!"
forrás
Török S
forrás
S-400 Habarovszk
tvzvezda link
Orosz Pati :)
(«Рать»Patkány)
Army-2020 Military Forum: 7 Days in 49 Minutes
Армия-2020
bmpd livejurnal link
OSA vs Orbiter-3
twitter link
Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.10.07. 20:28:26 -
#93433 Upssz második résznek nem jót linkeltem
-
#93432 T-50-től Su-57-ig
-
JanáJ #93431 Nyilván, de szerintem ez nem volt fontos nekik. Ők kvázi egy légifölény F-22-t akartak többé kevésbé lopakodva. Lehet csak egy nemzeti büszkeség/marketing gép már csak. Nem látom, hogy mivel tudna többet, mint a Szu-27 család gépei.
Nem találom a cikket, de hír volt, hogy vag féltucat A2G rakétát eresztettek el róla Szíriában. Én írok TV-st, de inkább optikai lenne talán a jó. Feltételezem nem Iván céloz, hanem csak célpontot jelöl ki. Azért ezt már 30+ éve is ment.
A Raptor - az amcsi háttérrel - még most 20+ év után is körberöhög bárkit. A 100+ éles gépre biztos olcsó lenne kifejleszteni a sisakot. Meg jó eséllyel egy X-winget is kimanőverezne. :-) Az F-35 mellett nagyon nem is marad feladata, mert a Villám megold mindent egyedül.
A Raptor lite-ot a légifölénységre írtam, de a Rafi jobb hasonlat. Simán lehet, hogy egy modernizált F-16/SH Bl3-at sem ugranak meg RCS-ben. Elektronikában meg pláne. -
#93430 ZSh-10 link
101KS-N
forrás -
#93429 Igen, és a 101KSz-N konténer az, amit az F-35-ösök az orruk alatt hordanak EOTS néven... -
#93428 Apró problémák:
1.: Egy lopakodógépről beszélünk, tehát ha nincs integrált EO/IR rendszer, akkor vihet egy külső függesztmény. Így a lopakodást áldozza be a precíziós csapásmérés kedvéért. BTW az F-22A sem rendelkezik beépített EO/IR poddal, de ugye az eleve légifölény gépnek készült, az F-35A volt az, amely csapásmérésre szolgál - annak van is integrált rendszere.
2.: A TV irányítású "cuccok" továbbra is elavult dolgok. Főleg egy egy fős személyzetű gépnél, ahol a pilótának kellene a célra vezetnie egyéb teendői mellett a bombát...
3.: A Raptornál nem volt feltétel a sisakcélzó, de azóta is folyamatos téma, mikor lesz, évek óta ott van a listán. Érdekes öntökön lövés, hogy integrálják az AIM-9X-et, de annak bevethetőségét korlátozza a sisakcélzó hiánya...
4.: Csakhogy még csak nem is Raptor Lite. Leginkább egy olyan Rafale lehet, amelyiknek van belső fegyvertere. -
forrás
-
JanáJ #93426 Tudtommal külön podon vinné, nem integrált lenne és fejlesztik. Ők amúgy is szerették régen a TV-s cuccokat, abból meg dobott/indított valamit emlékeim szerint. Prec bombájuk van, szerintem pénz nincs rá. Szíriában olcsóbb egyszerűbb a buta.
Sisak nem is lesz, de az a Raptornál sem volt feltétel. Szerintem egy Raptor lite lehet a cél. -
#93425 Arról nem is beszélve, hogy hogyan dobna okosat ?
Mármint a szu57. vagy ugy egyáltalán az oroszok. A nyugati gépeken már szinte alapfelszereltség valamilyen célmeglelölő konténer az F35osbe már ugye beépitve.
De orosz részről még nagyon nem is láttam célzőkonténert egyik gépen sem, talán a mig 35-ösnek volt egy teszt verziója ami a hajtómő gondola alatt volt beépitve.
A szu 57esen sem láttam lefelé néző optikát ami mögött a lézer megjelölő lenne. Preciziós bombákat se nagyon látni az orosz gépeken amik vannak, azok nem tudom mennyire kompatibilisek a szu57es belső fegyverterével.
A pilótákon nincs semmi HMDCS , ugyan azt a sisakot használják mint a mig 29es és a szu27es verzioknál.
Ha ezeket összeadjuk akkor nem tudom, hol lehet az az elöny vagy egyenlöség ami összehasonlithatóvá tenné az 5. generácios gépeivel ha már oda sorolják . -
#93424 Ahogy Cifu írja, ha a nyomozás lezárul kiderül, hogy hanyagság vagy lopás áll a háttérben, de mindenesetre maguk alatt vágták a fát és valaki ennek nagyon örül, mert így fogást tudtak találni rajtuk.
De értem Aksurv2 álláspontját is, ami bár függ nyomozás eredményétől, de ez még talán nem indok a feloszlatásra, hacsak nem valami puccsot terveztek a "migánssimi" politikusok ellen.
Mulasztás esetén, szigorúbb vételezési előírások és pár lefokozás, ha lopás akkor az előbbi + áthelyezés.
Feloszlatni már csak azért sem kellene, mert akkor minden kontrollt elveszítenek egy elit egység felett és akkor tényleg bekövetkezhet amitől tartottak, hogy "csak azért is" megcsinálják a ramazúrit, bosszúból.
A fene tudja hol siklott ki náluk a szekér, de nehezen hihető, hogy ha tényleg hátsó szándék állna a hiány mögött az ne tudták volna elrejteni. A gyakorlásra felvett lőszernek csak a 3/4 lövik el a többit meg elteszik és hacsak nem kell a hüvelyekkel elszámolni, akkor a raktári készletben soha nem lesz hiány. -
#93423 Már megbocsáss, de ha valahol 85 ezer lőszer és 65kg robbanóanyag hiányzik a készletből, akkor ott minimum súlyos mulasztásról beszélünk. Ez az az eset, ha csak az adminisztrációt vezették rosszul, és a hiányzó mennyiség az éleslövészetek, gyakorlatok közben elhasználták valójában.
De ha nem erről van szó, hanem konkrétan eladták vagy ellopták őket, akkor az már súlyos bűncselekmény, akárhogy is nézzük.
E téren tökmindegy ki mennyi lőszert lő el.... -
JanáJ #93422 Nem sikerült megfogni a lényeget. Lényegtelen mennyit lőnek. Annyit tudunk, hogy 85k klőszert keresnek rajtuk. Nem tudjuk hányan, mennyit lőnek, mennyi idő alatt és mennyiből "tűnt el" az adott mennyiség. Lehet ez boszorkány üldözés és az is, hogy csak ezen tudták megfogni őket.
A KSK nem az USA-ban van. 85k lőszer és robbanóanyag még béna arab terroristákkal is veszélyes, nem hogy az elit kezében. Nem mondom, hogy bármit akartak volna tenni, de ha igen, akkor kicsit nagyobb veszélyt jelentettek volna, mint pár CS-n felnőtt hobby náci. -
aksurv2 #93421 Akkor elmagyarazom.
Ezen szinten napi 200-500 lövés az alap ennél csak többet lőnek.
Most ezeket az embereket, ez a szint szakerti itt is, ott is.
Szakértő
Eleve nem vágom hogy a lőszeren mit kell sírni, már ha nen botol rajta mázsa számra megkarositva ezzel a koltsegvetest.
Az usaban, ha bemesz egy Tesco szintű boltba ott van ketrecbe halomba a kettő visz egyet fizet tábla alatt. Le se szarja senki.
Az üzemanyag amit tankolsz a kúton nagyságrenddel veszelyesebb dolog, még se kezdesz potenciális gyujtogatoktol rettegni.
A szemlélet pedig nyilván más a KSK nal mint a többi német alakulatnal. Ők ugyanis mentek misszióba, es még senkivel nem találkoztam aki támogatná a
Willkommenskulturt azok közül akik ott jártak. -
Massari #93420
Ezek között [2:18] nyert a fullositott Patria XP saccra 5 mill. /db áron. ui. 150-re irtak pályázatot 750-800 mil. $€ ból.
Inkább a felhozatal miatt mutizom nem mint trófeát. Ennyiből' már vehettek volna Boxert is úgylátszik.
-
Massari #93419 És egy egzotikum : CMi 3030+cal.
https://youtu.be/D265UkQzzgc stb. LAV
állitolag ilyesmiken agyalognak.
a thaiok meg argentinok 3M-ért $ kaptak utoljára.., bár ők külsősök -
Massari #93418 Eze nem a legmodernebb architektúra, csak annyi h "volt" ilyen is:
-
JanáJ #93417 Ha nemzeti, akkor már oké lenne, hogy mondjuk a KMZ terveket szövöget a - hogy mondjak egy baromságot - a balkezesek ellen és erre lőszert és robbanóanyagot készletez. Az más kérdés, hogy én sem értek egyet evvel a szeressünk mindenkit politikával. -
JanáJ #93416 Nyilván hülyék és ők ezt nem tudják. Félek a 85 ezer lőszer a jéghegy csúcsa, ennyit tudnak úgy ahogy bizonyítani. 85k lőszerrel pont annyi gebaszt okozhatnának kis hazájukban, mint 100x ennyivel. -
JanáJ #93415 Miért dobálna butát? Értem én, hogy drága, de egy F-16-os úgy tud vele két célpontot támadni, hogy nem kell mellé védő vadász és ugye egy gép egyedül nem megy sehova. Butával szerintem minimum két gép kellene ugyan erre és tuti nem mennének olyan messze vele. Mond ha hülyeség. A nagy szíriai beavatkozás első hetében az orosz prec fegyverek sem voltak túl precízek, vagy én nem tudom mit kell nézni. Lehet egy B-52-ből/Tu-22M3-ból nem kerül többe a buta szórása, csak amit az oroszok így oldanak meg azt a nyugat kb egy vadásszal lerendezheti (meg sok sok itatással).
A Szu-57-el kapcsolatban kizártnak tartom, hogy van. India kifarolt a dologból. Szerintem mire kész lesz, addigra egy Rafi/SH szintet sem sikerül megugrani. Közben pl Kínánál látszik, hogy - gondolom vért izzadva, de haladnak. Az Armata ugyan ez. Elhiszem hogy jó a koncepció, csak nincs elég pénz kireszelni a hibákat. -
#93414 Meg különben is egy nemzet védelmére létrehozott egységgel az a probléma , hogy tul nemzeti ?
Inkább azon kellene elgondolkozni, hogy talán a politika változott meg és már nem fontos számukra a nemzet és emiatt lett rossz ez az egység , akik gondolom a kezdetek ota ugyan ilyenek voltak.
Vagy ha radikálodtak is az csak az miatt lehetett , mert nem tetszett nekik, hogy Németország is kezd felhígulni és támogatni a migrációt, a saját nemzetük helyett.