94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#93373 -
#93372 Ez a zöld keret alapján elvileg ez az EO fej egy török Baykar dronon is van.
Baykar pdf
Baykar Wescam
Wescam MX-15
Ha wikinek hinni lehet az Osza 15km maxxal közel légvédelmi cucc, így simán kívül maradhatott a drón.
Számomra akkor megmagyarázza azt is, hogy miért hittem helidrónnak a felderítőt,
mert a nagyobb távolság miatt kicsi volt a szögsebessége. -
#93371 Tippre a drónt az adott távolságból nem észlelték. Egyszerűen túl kicsi az RCS-e. Gondolom én... -
JanáJ #93370 Én azt nem értem, hogy miért nem csináltak semmit. Élek a feltételezéssel, hogy nem is észlelték a drónt. A miről lőttek azért érdekes, mert ha a videót készítő drónról, akkor ez egy nagyobb komolyabb vas. Egy hk felnyitásához nem kis csúnyaság kell. Eleve ez valami katonai cucc lehet ami festi is a célt, nem csak katasztrófa turistáskodik, hogy legyen mit fellőni a közösségi médiára. Mert a célt fogja, festi. Ha viszont ez egy nagyobb drón, akkor az Osza miért nem látta. Zavarták? -
#93369 -
aksurv2 #93368 Azt azért ne felejtsük el Amerika lángokban áll, es csávó amíg mem lőtt rá a rendőrökre fegyvertelennek minőségül.
Az baj hogy sztessz az adrenalin a büntető jogi felelősségtol meghurcolastol való félelem nem számszerűsithető.
Es akkor meg nem beszélünk az idő tényezőrol alapvetően az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy egy fegyveres kontaktban milyen idő intervallum választja el az életet a haláltól.
Nos tized es századmasodpercek.
Sok dologra jók ezek videók, de egy kicsit olyan mint az NCIS, azért mert megnezed, meg nem tudsz helyszinelni.
-
#93367 Nem a drón lövi ki
Attól függ mi a metódus a céltárgy helymeghatározásánál.
A forgószárnyas drón csak GPS és optikai célmeghatározást végez, vagy esetleg lézeres célmegjelölést is csinált.
Az első esetben nem igazán tudsz védekezni max ha észreveszed az égen, a második esetben ha van lézer besugárzás figyelőd akkor az bejelez.
A megsemmisítésre meg rengeteg a lehetőség.
1:35-nél hogy félrevetődik az ember a becsapódás előtt, lehet hogy jelzett valamit az OSA csak már későn ?
Ilyen amikor egy "kamikaze" drón lövi ki.
-
#93366 Nem csináltam, de aki látott több videót ilyen intézkedésekről néha még öregasszonyokat is úgy földhöz basznak hogy ihaj, itt meg elvileg már egy hosszabb vitatkozás volt meg tudták hogy visszaeső a csávó és nem tehették meg? Lényegtelen kivel beszéltél 2 rendőr van a tettesnek két keze, egyik megfogja az egyik kezét, másik a másikat, kirántják a földre ha még áll akkor kirúgják a lábát alóla és kész, hátracsavarják a kezét és megbilincselik. Ez az USA-ban bele is fér, meg tanítják is nekik, kétlem hogy azt tanítják hogy teaserezd le könyörögj fújd le könyörögj neki megint 1-2 percet nyitott ajtónál. Ha a kéziféknél van a fegyver akkor is simán ülve lelövi őket. Civakodásnál meg szabadon hagyja a kezét a rendőr a szolgálati fegyverét is elveheti.
Az oké hogy utólag könnyű okosnak lenni ott a helyszínen baromi nehéz eldönteni, simán lehet ha kicsupálják mint ahogy írom nem lesz nála semmi beperli a rendőrséget őket kirúgják stb, most meg pláne olyan a közhangulat hogy nem a rendőrök mellé állna, de akkor is ha valaki nem tartja be az utasításokat és láthatóan érti azokat csak leszarja azzal nem kéne cicózni és meg kéne védeni a rendőröket akik a munkájukat végzik úgy hogy ők is minden esetbe hazamenjenek. -
#93365 Gyorsan kell dönteni ebből adódóan sok a hibázási lehetőség.
A tazer is mellé ment, mert ha betalál nem nagyon beszélsz vissza és kapálódzol.
Az a spray mennyiség max illatosítani volt jó.
Itt egy másik eset amikor a tazer és a parika is a helyén van csak épp nem volt indokolt,
de mint fentebb írtam gyorsan kell dönteni nagy az esély a rossz döntés hozásra, hibázásra.
YT link -
Lewyrus #93364 Utólag könnyú okoskodnom, erre is jó a testkamera, de szvsz itt a rendőrök hibáztak.
Tazer és gázspray sikertelen alkalmazása után mindketten a delikvens felé nyúlkáltak és itt az egyik fedezhette volna pisztollyal a másikat, főleg, hogy az egyikük alig látta a srác jobb kezét.
Amúgy ezzel a megmozdulással a srác kvalifikálta magát a méreginjekcióra... mi lett volna, ha szót fogad? Egy este a hűvösön?
-
aksurv2 #93363 Csináltál már ilyesmi?
Mert nekem olyan mondta aki igen.
Ahogy kijott a kocsiból már nála volt a fegyver spray és taser után is tökéletes biztonsággal használta.
Itt maximum ha kutya szedi ki és ketten biztositjak fegyverrel akkor lett volna más hogy.
-
JanáJ #93362 A működőnek tűnő Osza vajon miért nem veszi észre legalább a kamerázó drónt? Egyáltalán a drónról lövik ki? Vajon ez a Szíriából ismert török drón újabb marketing győzelme? -
#93361 Összeütközött egy USMC F-35B és egy KC-130J Kalifornia közelében. A pilóta katapultált a vadászgépből, jól van, a KC-130J biztonságban leszállt.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2020.09.30. 09:14:38 -
#93360 Azt sem tudták feltehetően, hogy célkeresztben vannak. Fura látvány... -
#93359 Azerbaijan destroys Osa air-defense systems in Nagorno-Karabakh
-
#93358 Én nem vagyok egybehangzó rendőri vélemény de nekem fura hogy a fejét fogták a kezével meg csináljon amit akar. Földre sem vitték például, azért a kivédhetetlen nekem túlzásnak tűnik csak biztos nem akarták a meghalt társuk emlékét gyalázni. -
aksurv2 #93357 A kormány alatt volt a fegyver, amikor kihuztak, akkor fogott rá.
Képzett lövész volt, mert minden lövése talált, a mellény nem fogta meg az egyik találatot, azért halt meg az egyik rendőr.
Egybehangzó rendőri vélemény az volt, hogy ez kivedhetelen akció volt. -
SZUsszan #93356
Nem vagyok benne biztos, de mintha az egyik rendőr fegyverével lőtte volna le őket. -
aksurv2 #93355 Valaki mesélte.
A német KSK belefutott egy leállásba Afganisztánban.
Tűzzel fedezve visszavonultak dobálták a tárakat mint Cris Costa, így azok szépen fentmaradtak a hegyen.
Aztán megjott az ellátmany. Ömlesztve, ládákban.
Nagyon nem mindegy kit képzel, civilt rendőrt katonát.
Első neg a tarcsere is ritka, másodiknal neg az ujra kell tölteni a tárakat harc közben.
Katonanal viszont lasd Mogadishu bármikor elofordulhat hogy ömlesztve kap lőszert v. az van a kocsin. Arról nem beszélve hogy pl jo minőségű drága magpul tár sokat hozzá tesz fegyver megbizhatosagahoz tehát nem hogy el, még a földre se szívesen dobják.
Ráadasul x éve tanítják a veszhelyzeti es taktikai tarcsere közötti különbséget.
Ha akkora a gebasz, hogy nem tud tardobot használni akkor eleve a katonai felszerelesbol a tarcserenek nem igazán van értelme, mert lassú.
Ilyenkor v. fegyverváltás v. melletted lévő barátod kezében van az életed.
Eleve a tarcsere egy kibaszott hangos TÖLTÉS! orditasal kezdodik es egy ATVETTEM! orditassal folytatódik, mert nem art ha mindenki tudja hogy kiestel a töltés idejére a harcbol.
-
SZUsszan #93354 Érdekes okfejtés miért, vagy mikor nem jó használni a tárdobót.
Ezt meg rendesen kinyomozták minden részletében.
-
#93353 Lynx KF41 demonstráció a hazai NATO Brave Warrior hadgyakorlaton. A Bradley mellett tényleg sci-fi járműnek néz ki :)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2020.09.27. 17:35:34 -
Ninju #93352 Ja értem. Akkor ez alapján a fő irányvonal sejthető.
Kíváncsi vagyok a véglegesre. :) -
#93351 CGI, de a lényeg, hogy a B-2A formáját örökölte, és a méretarányokat mutatja meg nagyjából. -
Ninju #93350 Vagy ez még csak számítógép.
Nagyon máskép csillog mint az a B-2. -
#93349 Számomra az az érdekes a B21-esben, hogy az eredeti B-2 alakját örökölte...
... amit a B-2 tervezése során a kontrollálhatóság miatt megváltoztattak.
Úgy látszik röpke 30 évvel később már meg tudják oldani az eredeti design szerint is az irányíthatóságot. -
#93348 -
#93347 Itt van nagyobban elvileg link
The Raider Takes Shape
airforcemag.com -
#93346 Még nem. :) -
#93345 voltmár?
-
#93344 twitter link -
Gunslinger #93343 Egy korvett volt:
"Since publishing this article, the Russian Navy warship has been confirmed as 311 Kazanets. " -
#93342 Ha korábban annyi szó esett az amerikai és norvég hadihajó-balesetekről:
Egy nem azonosított orosz fregatt összeütközött egy 12 000 tonnás kereskedelmi hajóval. A baleset a Balti-tengeren történt, a Svédország és Dánia közötti szorosban. Az orosz hajón nem működött az AIS, így jelenleg még azt sem tudni, pontosan melyik hajó szenvedett balesetet. -
#93341 Senki meg nem mondja neked perpill, de ezen rugózik mindenki.
A régebbi gépek upgradje miatt ez részben értelmét vesztette. -
JanáJ #93340 Szerintem ez a generációzás csak egyszerűsítés a laikusoknak. Pl az eredeti 5 gen meghatározásába szerintem csak a Raptor fér, esetleg a Villám. A többiek szerintem nem all aspects stealth. De már a koreai vasra is 5.gent írnak. -
#93339 Leginkább marketing. Azzal nehéz eladni egy programot, hogy az 5. generációs gépek továbbfejlesztése.
Hogy mitől 6. generációs? Leginkább találgatások vannak még. Energiafegyverek? Opcionálisan akár személyzet nélkül is repülhet? -
#93338 A Tacit Blue is ilyen volt. Egyszer csak megmutatták. A nagy semmiből 10+ évvel tesztelése után. -
#93337 Ami repült, az egy demonstrátor. Kb. olyasmi lehet, mint a Have Blue volt az F-117A előtt.
Van egy radikális koncepció és megvizsgálják életképes-e. Akár igen, akár nem, feltehetően évekig nem fogunk róla semmit sem tudni... -
Gunslinger #93336 Hmm, vajon mitől 6. generációs egy 6. generációs gép és nem mondjuk 5+. Pilóta vajon lesz még benne? -
JanáJ #93335 Én akkor boldog lennék, ha érteném mit műveltek mondjuk az amik a jugók ellen Sz-300-tól tartva. -
#93334 Igen akkor erről nem fogunk tudni beszélgetni :-)