Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1:16-nál látni, hogy annyiszor néz a visszapillantóba, mint más autós egy év alatt.
...vagy 40db F/A-18E/F gépet 7.452 milliárdért.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.10.02. 12:40:17
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Beteg ez az USA, ezt az ember feltöltötte saját magáról, mint jogos self defence.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Egy ilyen küldetésnél, az arcokról kikerült publicba a videó. Beazonosították őket, már ez eleve nem egy pozitív dolog. Mondhatja a Kreml, hogy szabadságon voltak a különleges alakulat tagjai, de drónpuskával, meg minden? =D
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Az üzemanyag tartály biztosan nem tartalmaz fémet,a légcsavarrol nem találni semmit,de szerintem az is valamilyen nagy szilárdságú müanyag.
A szovjet légvédelmi eszközök,de még a korai 200-es években tervezett oroszok sem észlelnek egy ilyen eszközt,valószinóleg<#wink>#wink>
A radarokkal való felderitést elkerülheted ugy hogy a gép nem a radar irányában veri vissza a nyalábot,vagy pedig a szerkezet 90-95%-a valamilyen nem fémes müanyag,ami elnyeli a rádióhullámokat.Nagyon nem szakszerüen,de drónok ellen a rádiólokáció nem nyerö.
Szent Haba-kukk
Nyilván tisztába vok vele hogy adatkapcsolat és rendszerintegráció (fegyverzet stb. a lényeg) ezeknél a drónoknál - de vhogy nekem gyanús ez a drón, nem-e lehet hogy működőképes lenne nekünk (?)
Bár hirtelen most nem hasonlitottam össze pl. a Bayraktarral se. Egyszerűen végletesen csalódnék az argentinokban ha nem igy lenne.:
https://youtu.be/u4mK71BU9wM nekem amolyan átmeneti méretkategóriásnak tűnik.
Szent Haba-kukk
Elég ha beirod a keresőbe, mai hír.
Baykar pdf
Baykar Wescam
Wescam MX-15
Ha wikinek hinni lehet az Osza 15km maxxal közel légvédelmi cucc, így simán kívül maradhatott a drón.
Számomra akkor megmagyarázza azt is, hogy miért hittem helidrónnak a felderítőt,
mert a nagyobb távolság miatt kicsi volt a szögsebessége.
Az baj hogy sztessz az adrenalin a büntető jogi felelősségtol meghurcolastol való félelem nem számszerűsithető.
Es akkor meg nem beszélünk az idő tényezőrol alapvetően az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy egy fegyveres kontaktban milyen idő intervallum választja el az életet a haláltól.
Nos tized es századmasodpercek.
Sok dologra jók ezek videók, de egy kicsit olyan mint az NCIS, azért mert megnezed, meg nem tudsz helyszinelni.
Attól függ mi a metódus a céltárgy helymeghatározásánál.
A forgószárnyas drón csak GPS és optikai célmeghatározást végez, vagy esetleg lézeres célmegjelölést is csinált.
Az első esetben nem igazán tudsz védekezni max ha észreveszed az égen, a második esetben ha van lézer besugárzás figyelőd akkor az bejelez.
A megsemmisítésre meg rengeteg a lehetőség.
1:35-nél hogy félrevetődik az ember a becsapódás előtt, lehet hogy jelzett valamit az OSA csak már későn ?
Ilyen amikor egy "kamikaze" drón lövi ki.
Az oké hogy utólag könnyű okosnak lenni ott a helyszínen baromi nehéz eldönteni, simán lehet ha kicsupálják mint ahogy írom nem lesz nála semmi beperli a rendőrséget őket kirúgják stb, most meg pláne olyan a közhangulat hogy nem a rendőrök mellé állna, de akkor is ha valaki nem tartja be az utasításokat és láthatóan érti azokat csak leszarja azzal nem kéne cicózni és meg kéne védeni a rendőröket akik a munkájukat végzik úgy hogy ők is minden esetbe hazamenjenek.
A tazer is mellé ment, mert ha betalál nem nagyon beszélsz vissza és kapálódzol.
Az a spray mennyiség max illatosítani volt jó.
Itt egy másik eset amikor a tazer és a parika is a helyén van csak épp nem volt indokolt,
de mint fentebb írtam gyorsan kell dönteni nagy az esély a rossz döntés hozásra, hibázásra.
YT link
Tazer és gázspray sikertelen alkalmazása után mindketten a delikvens felé nyúlkáltak és itt az egyik fedezhette volna pisztollyal a másikat, főleg, hogy az egyikük alig látta a srác jobb kezét.
Amúgy ezzel a megmozdulással a srác kvalifikálta magát a méreginjekcióra... mi lett volna, ha szót fogad? Egy este a hűvösön?
Mert nekem olyan mondta aki igen.
Ahogy kijott a kocsiból már nála volt a fegyver spray és taser után is tökéletes biztonsággal használta.
Itt maximum ha kutya szedi ki és ketten biztositjak fegyverrel akkor lett volna más hogy.
Utoljára szerkesztette:
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Képzett lövész volt, mert minden lövése talált, a mellény nem fogta meg az egyik találatot, azért halt meg az egyik rendőr.
Egybehangzó rendőri vélemény az volt, hogy ez kivedhetelen akció volt.
Nem vagyok benne biztos, de mintha az egyik rendőr fegyverével lőtte volna le őket.
A német KSK belefutott egy leállásba Afganisztánban.
Tűzzel fedezve visszavonultak dobálták a tárakat mint Cris Costa, így azok szépen fentmaradtak a hegyen.
Aztán megjott az ellátmany. Ömlesztve, ládákban.
Nagyon nem mindegy kit képzel, civilt rendőrt katonát.
Első neg a tarcsere is ritka, másodiknal neg az ujra kell tölteni a tárakat harc közben.
Katonanal viszont lasd Mogadishu bármikor elofordulhat hogy ömlesztve kap lőszert v. az van a kocsin. Arról nem beszélve hogy pl jo minőségű drága magpul tár sokat hozzá tesz fegyver megbizhatosagahoz tehát nem hogy el, még a földre se szívesen dobják.
Ráadasul x éve tanítják a veszhelyzeti es taktikai tarcsere közötti különbséget.
Ha akkora a gebasz, hogy nem tud tardobot használni akkor eleve a katonai felszerelesbol a tarcserenek nem igazán van értelme, mert lassú.
Ilyenkor v. fegyverváltás v. melletted lévő barátod kezében van az életed.
Eleve a tarcsere egy kibaszott hangos TÖLTÉS! orditasal kezdodik es egy ATVETTEM! orditassal folytatódik, mert nem art ha mindenki tudja hogy kiestel a töltés idejére a harcbol.
Ezt meg rendesen kinyomozták minden részletében.
Utoljára szerkesztette:
Kíváncsi vagyok a véglegesre. :)
Nagyon máskép csillog mint az a B-2.
... amit a B-2 tervezése során a kontrollálhatóság miatt megváltoztattak.
Úgy látszik röpke 30 évvel később már meg tudják oldani az eredeti design szerint is az irányíthatóságot.
"Since publishing this article, the Russian Navy warship has been confirmed as 311 Kazanets. "
Egy nem azonosított orosz fregatt összeütközött egy 12 000 tonnás kereskedelmi hajóval. A baleset a Balti-tengeren történt, a Svédország és Dánia közötti szorosban. Az orosz hajón nem működött az AIS, így jelenleg még azt sem tudni, pontosan melyik hajó szenvedett balesetet.
A régebbi gépek upgradje miatt ez részben értelmét vesztette.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Hogy mitől 6. generációs? Leginkább találgatások vannak még. Energiafegyverek? Opcionálisan akár személyzet nélkül is repülhet?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/