95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
de szánalmas sebzési szinttel.
Ez tény vagy feltételezés? A lövedék (flechette) átmérője valóban kicsi de a sebessége példátlan, 4750 fps a cső tolrkolatánál.
Varmint hunting videókat néztem, .17 Remington volt a lőszer (4145 fps). A prérikutyák szinte felrobbantak. -
Ha le tudná valaki is másolni, az azonnal árulná is a fegyverpiacon.
Jelenleg azomban Kína, India, és Törökország is venni szeretné, nem pedig eladni... -
JanáJ #82627 köszi! -
Miért ne tudná magát a rakétát lemásolni? A képekről semm nem látszik a tolóerőről és ami benne van. Külsőleg ilyen PR fotóért le lehet. Ha a cél olyan közel van, hogy még emelkedő fázisban kapja el a célt... -
" a rakéta be fog állni az elfogó kapu felé egy kanyarral"
Ami azt jelenti hogy? Kb elindítják a sima radar alapján és majd ő megkeresi magának a célt, ha odaért?
Van egy úgynevezett várókapu.
Ez az a része a térnek, ahová az RPN (tűzvezető lokátor) várja a kilőtt rakétát.
Mivel az Sz-300P rakéták függőlegesen kerülnek kivetésre a konténerükből (katapultálásra), egy előre programozott fordulóval a várókapu (térrész) felé fordulnak, majd várják hogy az RPN jelei megkezdjék a célra vezetésüket. (közben persze gyorsítanak Mach6 fölé)
TWM/SAGG rakéták rávezetéséhez szükséges az RPN (alávilágító és rávezető rádiólokátor).
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.05.31. 21:07:54 -
JanáJ #82624 Szóval ez a "semmi". :-)
" a rakéta be fog állni az elfogó kapu felé egy kanyarral"
Ami azt jelenti hogy? Kb elindítják a sima radar alapján és majd ő megkeresi magának a célt, ha odaért? -
Sz-300P találat (Mach3 felett érkező 180kg-os harcirész)...
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.05.31. 20:33:57 -
Hiszem amit látok.
Rakétát már láttam É.Koreában felvonulni (mondjuk Horvátországban is), de RPN-t még nem. -
Azt olvasom ki a szavaidból, hogy él a gyanú, hogy valójában csak egy rakás lejárt rakétájuk van, tűzvezető rendszer nélkül... -
Ebből te le tudsz vonni bármit, hogy a laikusoknak is elmond? :-)
No megnéztem megint a képeket...
1, A rakéta egyértelműen Szovjet Sz-300P -hes készült, vagy annak másolata.
(személy szerint nem hiszem hogy bárki is le tudná másolni)
Érdemes megnézni, hogy még a gázkatapult okozta kormolódás is pont ugyanott látszik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
2, A két robbanást mutató kép szerintem nem ehhez az eseményhez köthető (a füstcsík inkább RPK rakétára vall), az Sz-300P rakétái általában fentről zuhanásból közelítik meg a céljukat. (volt korábban Orosz/Kínai videó róla) A robbanótöltet is nagyobb, felhője más alakú szokott lenni.
3, A 48N6 rakéták élettartalma konténerben 15 év, vagyis Kínának már bőven van lövészetre megérett rakétája (93-ban kapták az első komplexumokat).
4, Indításhoz elég csak a tubus, a rakéta be fog állni az elfogó kapu felé egy kanyarral, RPN (tűzvezető lokátor) nem is kell.
-
Fogalmazzunk úgy, hogy Magyarországon először ezen a fórumon jelent meg az anyag.
-
JanáJ #82618 Ezt szerintem HPASP linkelte, csak még angolul. link
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2017.05.31. 12:58:54 -
A szingapúri Next Generation Armored Fightig Vehicle prototípusa:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Sivatagban sem sikerült a SCUD-okat megtalálni, pedig ott megvolt a teljes légifölény + JSTAR + mindenki azt kereste...
... ugyanez magányos B-2-essel a SzU fölött gyakorlatilag kizárt.
-
Berkut111 #82615 Egy Topol TEL Oroszországban olyan mint egy Ohio SSBN a Csendes Óceánban. Sok szerencsét a keresgéléshez. -
Fizikai képtelenség... Ennyi holddal? Időjárás? Stb. A B-2 eleve nem mozgó célok leküzdésére készült...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.30. 23:03:37 -
JanáJ #82613 Szerintem még mindig nem találnának meg 10 TEL-t az Alföldön sem. -
JanáJ #82612 Ezt az AEGIS blokkolást még az is tagadja akinek a zavaró konténerét használták a story szerint... -
fonak #82611 Gondolom odapottyantott volna valami nukit, miután észrevétlenül berepült a SZU közepéig. A mobil ICBM-eket ezekkel szerintem fel tudták volna deríteni, hogy mennyire real time-ban, azt nem tudom, de gondolom a B-2 közvetlenül töltötte volna le a műholdakról a radarképeket. Gondolom egy böhöm TEL a tajgában látszott volna rajtuk. -
Papír szerint mennyi lehet a rakéták naptári élettartama? 20 év? -
Oszt azt hogyan tette volna...? -
fade2black #82608 Ha Oroszoknak van ilyen "fejlett elektronikus zavarási technológiájuk" a kezükben én erősen kétlem, hogy egy szempontjukból jelentéktelen, lényegtelen esetre elsütnék. Bármikor lehet fent pl US részről RC-135 vagy akármi, Izraelt nem említve azt már rögzítve is van mi okozta a problémát.
Uez az össze vissza hazudozik sputniknews féle megbénítja AEGISt. Ha Oroszoknak van ilyenjük, amit én spec kétlek de ki tudja lehet akkor nem fogják egy AEGISen demozni ami már rögzítette is és US mérnökök már dolgozhatnak is azon, hogy egy valós tétjű szituban ne legyen az probléma. -
fade2black #82607 Minden relativ de imo megéri ár/képesség vonalon. Másképp: ha az F-35 nem lenne alacsony észlelhetőségű nem lenne annyival olcsobb mint amennyivel rosszabb...
sztem uez igaz a B-21re is. Ha már új sárkányt terveznek nem annyival drágább ha alacsony éslelhetőségű. A flyaway cost 80+% imo elektronika, hajtomű, sw... és max 10-20%be kerül a sárkány. -
Ez egy egész jó blogbejegyzés az ISIS-ről:
Széthulló kalifátus
A kommentek vége felé szakértőnk közli, hogy a múltkori amcsi tömeges Tomahawk indítás során az oroszok a fontos célpontok felé repülő T-ket a " fejlett elektronikus zavarási technológiájukkal lyukra futtatták.. "
Noha sejtem a választ... de van ennek valami valóságalapja? -
Szerintem inkább Kína adhatott pár már lejárt töltött tubust nekik.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.05.30. 20:09:56 -
JanáJ #82604 Köszi. Gondolom ez egy tovább reszelt rendszer, nem saját. -
fonak #82603 Ránézésre Sz-300 koppintás. Lehet, Irán segített nekik? -
fonak #82602 A hordozórakétával (áramvonalazó burkolat alatt) szuborbitális ballisztikus pályán a célkörzetbe (sarkvidék) kilőtt Szu-27 elképzelésénél mindenesetre reálisabb :)
Utoljára szerkesztette: fonak, 2017.05.30. 19:58:11 -
Semmit. A tűzvezető lokátor képéből már lehetne...
... azt meg nem mutatják.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.05.30. 19:56:31 -
JanáJ #82600 Ebből te le tudsz vonni bármit, hogy a laikusoknak is elmond? :-) -
Észak Koreai lérak tesztelés...
-

-
Na erről a MiG ötletről még sehol sem hallottam korábban...
... és ti?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
fonak #82596 A B-2 feladata eredetileg az lett volna, hogy a Topol indítókat levadássza. A cirkálórakéták utólagos célpontkijelölése akkor még nem volt megoldva tudtommal (a célfelderítés gondolom a Lacrosse és hasonló műholdak segítségével történt volna). -
Igen, a KEPD-350 és SS pont ez a kategória, de ilyen nincs a jenkiknek. Pont erről szólt a kommetem. :)
Európának viszont stratégiai CM-je nincs. (Az más kérdés, hogy kell-e...)
A fentiek egyike sem stealth... A norvég ASM tudtommal az, az lehetne egy ilyen fegyver alapja, csak kell szárazföldi változat is.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.30. 15:37:12 -
Hajdan erre a AGM-136 Tacit Rainbow felelt volna, illetve ott lett volna az AGM-137 TSSAM.
Jelenleg az egyetlen opció a AGM-154 JSOW hajtóművel ellátása lenne (terv volt is rá), de azóta se kértek belőle.
Elvben a közepes méretű, közepes hatótávú robotrepülőgépre a két legjobb példa európai: KEPD-350 és Storm Shadow.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.05.30. 15:30:54 -
Nem értem az USA-t sem, hogy mi a francnka szaroknak a drágább stealth repcsi platfrommal. Sokkal praktikusabb az, ha az eleve kisméretű siklóbomba vagy CM stealth kialakítású...
Lásd AGM-86. Mi a francnak szórakozzon low level bomberrel és repüljön be az ellenséges légtérben? Pakoljár rá fillérekért CM-et és voilá, a B-52 is pont olyan potens 2000 km-ről, mint egy B-1B...
Csak akkor van értelme a stealth strat. bombázónak, ha az AD SAM 100 km-es HMZ-n belül akarsz valami rejtélyes okból 14-15 km magasból tucatjával siklóbombát vagy kisméretű CM-et indítani. Apró hiba, hogy az utóbbiból nincs sem az oroszoknak sem a jenkiknek, nekem egy sem jut eszembe. A JASSM az bezony méretre AGM-86 kategória, az JSOW és SDB glide kittel viszont meg nem rendelkezik hajtóművel és sokkal kisebbek... -
Azért vicces ez, mert a T-72B3 ellen kézzel lábbal tiltakoznak. Kurva drága és harcértéke állítólag közelében nincs T-90-hez.
Álmok vs. realitás.
Az 50-60 db Tu-160 lényegében kinyírja a PAK-DA-t, olyan drága.
Még mindig olcsóbb, mint a PAK-DA kifejlesztése, plusz mennyi idő lenne, amíg a PAK-DA eljutna a sorozatgyártásra kész állapotba a PAK-FA alapján? 10 év? -
Azért vicces ez, mert a T-72B3 ellen kézzel lábbal tiltakoznak. Kurva drága és harcértéke állítólag közelében nincs T-90-hez.
Az 50-60 db Tu-160 lényegében kinyírja a PAK-DA-t, olyan drága.
Oo. még mindig messze erőn felül fegyverkezik és szerintem ráadásul hülyeségekre költi a pénzt... -
Mivel TELAR, így én úgy vélem, hogy rávezető radar alapvetően.
Plusz alapvetően ez csak koncepció, lehet, hogy véglegesen oldalra kinyúló, "rendes" talpai lesznek...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.05.30. 14:44:27