Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Naja, csak sima promóvideónak, gyakorlatnak gyenge. Lehet, hogy mégis real, csak a halottakat direkt nem mutatja. Vagy nemtom.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Gundark
Pontosabban DEMOKRATIKUS berendezkedésû országban nem használnak repeszgránátot tömegoszlatásra <#buck>

I.C.ram
Az a U2 énekese 😄
[NST]Cifu
Ahogy néztem azért igyekeztek a terep adta fedezékekben közlekedni a katonák. Az mondjuk engem is meglep, hogy pl. a kameraman olyan nyugodtan mászkál, mintha csak egy lõtéren lenne (pl. bedob a katona egy házba egy gránátot, a kamerás meg nézi szépen végig, holott ha tényleg van ott valaki, akkor az ajtóból simán lelõheti). Az is érdekes, hogy nem nagyon hallani a videón más fegyverbõl származó hangot. A házak között pedig nem látni testeket, eldobált cuccokat (fegyverek, üres tárak legalább). Persze ez nem jelent semmit, csak a laikus kis szemem ezek ütötték meg.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Zsolo007
A hozzászólások hihetelenek. Úgy egymás torkának estek... <#whatever>

Kanadai attack!

Nem lett volna célszerûbb a páncélozott jármûvek fedezékében közelebb menni? Itt gyakorlatilag egy rakat katona állva lõ, mint a vursliban...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

köcce az infót, még egy, szerintetek hitelesek a képek amúgy?

Zsolo007
modellezni 😊

Építen iakarsz? <#idiota><#worship>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Zsolo007
Sziasztok!
Valaki tud olyan oldalt ahol a Desert Eagle-nek van tervrajza szétszedve? Nekem van 1 de sajnos ez nem elég jó, ha esetleg valaki tud ilyet pls linkelje be sokat segítene nekem 😊.
Ilyenre gondoltam, csak részletesebben/nagyobb méretben esetleg 😊

Köszi!

<#nyes>

Bár, mindenképpen gyors és hatékony tömegoszlatás lenne. Mindenhol oszló tömegek maradnának utána... =P

Nem igaz. Az Az AMP-69 csöve 10cm-rel hosszabb mint az AMD-é.
Az AMP alkalmazott puskagránátok valóban nagyon jó teljesítményûek, de nem élessel hanem vaktölténnyel indulnak. Végül repeszgránátot NEM használunk tömegoszlatásra!
Ezt hol írják?

ez a "szerszám" ugye nincs renszeresítve amúgy a rendõrségnél?
érdekes amúgy...

"Az AMR-69 az AMD-65 mintájára, de sok lényeges eltéréssel készült. A fegyver hossza rövidebb, utcai és közelharcra alkalmassá tett. Csövét úgy alakították ki, hogy a puskagránátot akadálytalanul fel lehessen helyezni az elejére - az ellenséges jármûvek és tömeg megsemmisítésére - a csõszájfék kialakítása is speciálisan a csõbe mart ferde vágatokkal megoldott. Érdekessége a fegyvernek, hogy éles lõszerrel is indítható belõle a kétféle hozzá gyártott - repesz és páncéltörõ - puskagránát, tehát használatához - más hasonló fegyverrel ellentétben - nem kell az éles lõszert tartalmazó tárat kicserélni vaktöltényre."

ez így valós??

mindenesetre überérdekes a téma...

Gundark
Báz Te már a holddal is szivóztál 😊 Igen úrhajós vagy 😊 Alacsonypályás speciális ûrhajós 😊

Felülök egy repülõre. Az megy vagy 10km magasan. Az is magas nem, akkor ûrhajós vagyok?

Gracie Barra

Gundark
Mikortól szólithatunk Szentatyának? 😊)) Mert a sok idióta újságiró meg fogja irni hogy már KÉT ûrhajósunk van a nagy "repülés" után. Mondjuk nagy figyelemmel nem követem az eseményeket, de néha bepofátlankodnak az életembe, és ekkor elcsodálkozom rajtuk. Egyébként én úgy emlékszem hogy azt mondta valahol hogy nem lesz igazi súlytalanság élménye, mert be lesz szijjazva a MiG31 D ülésébe. Erre csak akkor figyltem fel amikor leugatták Farkas Bertalant 😊 (aki irigy, ((szerintük)) mert nem õ lesz onnan kezdve az egyetlen magyar az ûrben)😊)

Adam II
Aztán partizhat Lajkával a zûrben amíg csak akar😊

Bucser
reméljük visszatérõ modula 3-as pontban emlegetett hordozórakétán nincs és fent felejtik anettkát😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Anetka a jóérzésû emberek idegeire megy, nem az ûrbe.

A MiG-31D-bõl két protopéldány élpült (071 és 072 oldalszámokkal), a gépet ellátták egy különleges, felfele nézõ radarral és egy hozzá csatlakozó tûzvezetõ rendszerrel, amely megfelelõ emelkedési pályára vezeti a gépet a mûhold-elhárító rakéta indításához, és a szárnyak végére nagy méretû stabilizálólapok kerültek. Ezekre azért volt szükség, mert a gép manõverezõképessége túl jó volt, ergo a stabilitása kevésbé jó az adott feladathoz, a stabilizátorokkal a gép viselkedése sokkal nyugodtabb, stabilabb lett. A törzs alá lehetett függeszteni egy nagy méretû rakétát (sajnos konkrét típusjelzést nem tudok), amelyel a célpont mûholdat el lehet pusztítani.

A MiG-31D program az 1990-es évek elején csipkerózsika álomba merült, mivel nem volt pénz rá. Az 1990-es évek közepétõl újra elõvették õket elméletben, mégpedig azon célból, hogy a törzs alól kis méretû hordozórakétát lehetne indítani, amelyel cirka 100kg-os mikromûholdakat lehet Föld körüli pályára állítani. Az elv egyszerû: a hordozórakéták leginkább a légkör alsó, sûrû részén "szenvednek", mivel nagy a légellenállás, ha a rakétát a ritkább légrégetekbõl indítják, 15-20km magasból, akkor sokkal kisebb hordozórakéta is elég lehet. A program csigalassan haladt, mivel nem volt befektetõ, de 2005-ben a Kazah és az Orosz cégek összefogtak a megvalósításra. Ez egy "Ishim" nevû hordozórakétát takar, amely legfeljebb 160kg-nyi hasznos terhet állíthat 200km-es LEO pályára.

A MiG-31D max. repülési magassága 20600 méter, parabola pályán képes lehet lendületbõl feljutni talán 27-30 ezer méterre (csak becslés), de ennél magasabbra aligha. Az Anettka által emlegetett 50km-tõl ez elég messze van.

A világûr határa függõen az értelmezéstõl 83 vagy 100km-es magasság a tengerszinttõl.

Konluzió:

1.: Anettka a MiG-31D hátsó ülésén akkor lesz ûrhajós, amikor engem a Szent Péter bazilikában pápává avatnak.
2.: Ha esetleg magyarázatot próbáluk keresni, akkor az 50km-es magasság talán elérhetõ úgy, hogy a MiG-31-esre gyorsítórakétákat szerelnek, és ezzel emelkedhet fel a gép.
3.: Esetleg a törzs alá függeszthetõ hordozórakétára szerelnek egy kis kapszulát, amelybe ha szûkösen is, de elfér egy ember. 160kg LEO tömeg akár 200-300kg-ot is jelenthet ûrugrás terén, ez pedig elég lehet egy megfelelõ kapszulának már, amely képes megóvni a benne ülõt, és biztonságosan visszajuttatni a felszínre.

A 2.-es és 3.-as pontal annyi a probléma, hogy ezzel kapcsolatban megerõsítésként semmit sem találtam a neten...

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire

Gundark
Itt az ideje ennyi komolyság után egy kis bulvárnak 😊) Anettka nemsokára repül, a zûrbe egy MiG-31D-vel. Szerinte. Olvasgattam a neten ezt azt errõl az altipusról, pl hogy õ volt az orosz mûholdelháritó rakéta hordozója, meg ezt azt akarnak kilõni a hasa alól az ûrbe (Anettkát 😊 De sehol nem látom azokat a teljesitményadatokat hogy hogyan "siklik fel" (sic) 50 kilométer magasra. (ami még nem a zûr de mindegy) Ja meg szép képeket is láttam róla (Szép képek csak a MiGrõl vannak, és nem a hõsnõnkrõl😊) Esetleg Cifu ha lenne idõd megszánni, két holdutazás tagadás cáfolás között adhatnál támpontot .... 😊

Hülyeség ez a lejárt szavatosság. Az csak jó neked, mert a lejárt szavatosság az jelenti, hogy valószinûleg csökkent a hatása, ezért röhejes a hírtévé igehirdetése lejárt gázról a CN gáz az nem krémes, hogy gond lenne a lejárt szavatoság, Az csak a rendõrnek gond lásd TV székház.
Ráadásul tuti, hogy nem paprikát kaptál. Az csak akkor kaphattál, ha kannás kiszerelésbõl személyesen neked csapolta a rendõr, annál meg csak több eszed volt, hogy olyan közel menjél a balhéhoz.
Ami belélegeztél az valószinûleg CN volt. A könygázokról tudni kell, hogy un. paraszimpatikus izgatók. kis mennyiség sírás, nagyobb menyiség hányás, még nagyobb mennyiség futkározás.
ColdFire
és a baloldali azzal a szájjal? 😄

Bucser
Az iraqi-ról😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Találós kérdés: melyik bolygóról érkezett a jobboldali figura? <#vigyor3>

Köszi!<#eljen>

AIFV, aka YPR-765. Az M113 továbbfejlesztett változata, átmenet a Bradley-hez. Az amerikaiak nem rendszeresítették, viszont a szövetségesek számára elérhetõvé tették. Erre alapul a KIFV is.

Punker
mind2 tökéletes tömegoszlatáshoz <#ijedt>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Eddig úgy tudtam az AMP-69-hez csak repesz és kumulatív gránát van.

Sadist
Az az igazi 😄 Dupla öröm fele élvezet 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

és kétszer csípett? 😄

Z Cargo
ha jobban belegondolok a "szokásosnál intenzívebb volt az anyagcserém másnap"

Sadist
Ha nem járt volna le, lehet hogy másnap még a cifrafosás is rádjött volna 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Z Cargo
én a paprikafüstöt tüdõztem le, jó mélyen....Másnap hányinger, émelygõ érzés, rossz közérzet, vörös szem. Ráadásul le is járt a szav. ideje 1 évvel.<#vomit>

Punker
viszont Cifu a töltetrõl beszélhetnél, mert ez nem a szokásos könnygáz töltet.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
AMP gránátvetõ olvas vissza 1-2 oldalt volt róla szó

Z Cargo
http://fidesz.hu/pics/brutal2006/feldolgozott/kep/nagy/f.jpgEz milyen stukker és mi van a csövére húzva? 2006.10.23.<#violent>

A második változat már nem bullpup volt, sorry. Leírást lsd. lejjebb!
Módosított változata , ha jól tudom .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

sz4bolcs
Ez nagyon durva, tényleg tiszta star trek.
Elsõnek a neve Enterprise lesz? 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Amennyire tudom, és a Kaliber valamelyik számában cikkeztek errõl, az AK-47 tenderen a szovjetek egy bullpup fegyvert is beneveztek, de az AK-47 nyert, mert megbízhatóbb, egyszerûbben kezelhetõ fegyver volt. Késõbb az úújabb tenderen, amin az AK-47 bevezetése óta megszerzett tapasztalatokat akarták összegezni, szintén indult a bullpup változat, immár a Király-féle zárolással, megbízható mûködéssel, de a szovjet hadsereg addigra annyira megszerette az AK -47-est, hogy végül is az AKM lett a befutó.
[NST]Cifu
A DCN egy koncepciótervet vitt csak el az Euronaval-ra, de a hajótest méretarányos modelljeivel már folynak a tesztek, és a számítógépes tervezés és tesztelés is elõrehaladott állapotban van. Per pillanat nincs megrendelés a hajóra, a DCN azonban azért is vitte el a kiállításra, hogy a potenciális vásárlóknak megmutassa. A franciák ugyanakkor elég magabiztosak lehetnek. A La Fayette a hadihajók piacán elég sikeres egység, a Francia Haditengerészet négyet rendelt belõle, Tajvan egy ASW (tengeralattjáró-vadász) célra felkészített változatból vásárolt hat példányt, ez a Kang Ding-osztály. Szaud-Arábia légvédelmi verzióból vásárolt három példányt, Szingapúr által megrendelt hat egységbõl álló Project Delta-osztály pedig a La Fayette kisebb méretû változata.

Az elsõ két Tajvani Kang-Ding osztályba tartozó fregatt

A Szingapúri Formadible (Project Delta) osztály