94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • I.C.ram
    Ezt azert sem hiszem, mert a japan ipar akkoriban azert messze nem volt olyan helyzetben, mint most. Gyakorlatilag japan ipara, akkor meg 50 eves sem volt, mikor a nemet mar tobb szaz.
  • PrasCo
    (Erre nem sok rálátásom van, mert csak az egyetemen és egy fémipari cégnél használom ezeket a cuccokat; ha az a kevés érdekel, attól még szívesen megírom PÜ-ben, csak mégis, offtopic, "meg minden". =) )
  • qtab986
    És tényleg Zeiss kontrol mellett működnek?
  • PrasCo
    (Mitutoyo. Dömping van belőle.)
  • Molnibalage
    Erről nekem is regéltek valami egyetemi oktatóim.
  • Jézus szíve
    http://homepage.ntlworld.com/bob_mackenzie/ArmourPenetration.htm

Vajon ez a lista valós képet ad a lövedékek átütőképességeiről?
  • degenerator
    no annyi igazság van benne, hogy a fémmegmunkálás pontosságát egy listán mérik (ne kérdezd a nevét, elfejetettem). a magyar ipar maximum négyesere képes, a japán a csúcs, azok 10eset.
  • etnies
    kiskorúbézoltán!olvastam h katona vagy...hol?
  • qtab986
    Ja. A szovjetek a hidegháború alatt elloptak egy kifinomult amerikai számítógépet. Lemásolták. Nem fért ki a gyárkapun.
  • JanáJ
    a tied azért hihetőbb. :-)
  • Molnibalage
    Jók ezek a vicces történetek.
  • qtab986
    Hogy működik a Fliegerfaust?
  • qtab986
    Én ezt úgy ismerem, hogy a II vh. előtt az olaszok fúrtak ki egy nagyon hosszú rudat (persze hosszában) és a németeknek elküldték, hogy lássák az olasz ipar képességét a németek meg menetet vágtak bele és visszaküldték.
    Meg olyat is hallottam, hogy napjainkban egy gyárban a legtöbb optikai mérő/ellenőrző műszer japán (most nem tudom milyen) és van néhány német (az hiszem Zeiss) amik az összes japán műszer pontosságát ellenőrzi.
    Szerintem ezek mind urbalegendek.
  • degenerator
    ezt hallottam már szovjetekkel is.
  • JanáJ
    Erről nekem az a (talán városi legenda) történet jut eszembe mikor a 3. birod. a II. VH-ban küldött egy a hajszálnál 2x-3x vékonyabb drótot a Japóknak, hogy a német tudás már erre is képes, majd két hét múlva visszaküldték a japók, a németek meg nem értették, hogy hogy lett könnyebb. Majd rájöttek, hogy hosszában végig van fúrva... :-)
  • qtab986
    Tegnap este nézem az embert aki mindent kipróbál és mit látok amikor a SPYDER (Surface-to-air PYthon and DERby) anti-aircraft missile system-hez érnek? A Tátrát. Itt a kép róla.
  • qtab986
    Tii csak niim liibecsiilni miinket kiis embiireket.
  • bgabor
    Nem tudnák lemásolni. Egyértelműen nem az ő technikai színvonaluk.
  • degenerator
    én úgy értettem, hogy nem röhejes az az ország, ahol eddig engedéllyel lehetett rádiót venni?
  • Molnibalage
    Gondolod le tudnák másolni? Hááááááááát...
  • qtab986
    Az F-22-re is óriási a kereslet, de mégsem adják.
    Kínának csak 2 darab kéne.
  • Molnibalage
    Hát éppen ez az. Az F-22-re is óriási a kereslet, de mégsem adják. Szuhoj gépet is venne sok ország, de a haveri alapon történő szállítás máár rég a múlté. A sok zöldhasú a lényeg.
  • Bucser
    A kereslet biztosan óriási... kérdés, hogy ebből mekkora fizetőképes.
  • degenerator
    nemrég engedték meg, hogy elektronikus cikkeket is áruljanak...
  • I.C.ram
    meg a sok turista :P
  • Bucser
    Kuba nagyrészt önellátó. csak az olaj jön Venezuelából.
  • I.C.ram
    Mintha a hideghaboru idejen olyan fasza lett volna, de foelg fizetokepes a kubai gazdasag :D
  • Molnibalage
    Kuba gazdasági helyzetét tekintve egy világgazdasági balhé közepén ez kevéssé valószínű.
  • horthy
    Ujra haverkodnak Kubaiak meg a Ruszkik ? Kiváncsi leszek hogy rendszeresitenek -e uj eszközöket a kubai légvédelemben vagy hadseregben ? Esetleg kapnak-e Putyin Cár-tól fegyvervásárlási hitelt mint Sziria ?

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=154609
  • gyuri12
    :D
  • Punker
    muhaha ez zseniális:

http://i133.photobucket.com/albums/q48/commanche79/pararescue.jpg
  • Jézus szíve
    Az igazat megvallva nem tudom pontosan, idézőjelbe kellett volna raknom, mert Massaritól loptam a kifejezést, de a hozzászólásából ítélve én arra gondolok, hogy a hk belsejében lévő ólom tartalmú műanyag réteg lehet ami véd a nukleáris sugárzás ellen.
  • Massari
    sorry, de vsz. költségesebb pct. rakétával nyomják le végül.., ha sikerül.. , de nem egy gépfegyverrel - jóhogynem egy sorozattal egy egész zászlóaljat ;) Nekem is tetszett korábban a Cv90, de önmagában a logisztikai előny nekem ennyit azért nem érne. De úgysem állhatna a típus önmagában a hadseregben, úgyis kéne mellé még ez is - az is.
  • [NST]Cifu
    Ha innen nézed, akkor több száz pct. rakétákkal, 30mm-es gépágyúkkal felszerelt IFV-k (MLI-84, BVP-1, stb.), vagy BTR-80A ugyanígy lenyomna minden gond nélkül 1, max. 2 ezrednyi (?) T-72M4 szintű "nehéz" harckocsit is, szóval megint nem látom, hogy akkor miért is lenne rosszabb...
  • qtab986
    Ha a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság a magasban robbant nukleáris robbanótöltetet akkor miket tud elérni? Nem gazdaságilag hanem katonailag, praktikusan. Például meddig nem lehetne GPS vezérlésű bombákat használni ellene, vagy meddig meg milyen problémák lennének a rádiókommunikációban?
  • JanáJ
    A politikus arcbőr és a titán után a harmadik legellenállób anyag.
  • Massari
    rohadt egy dolog, én sem szeretnék jobban belemenni, a lényeg az hogy vannak a T-72-seinkek plusz adottságai, amiknek fenyegetés-"fenyegetettség" esetén volna bizonyos súlyuk, politikai döntések előtt-közben-után is. /és sz'tem nem piti/

Cifu: pld. csak BTR-ből,IFV-ből általában több száz van egy-egy hadseregben, szerintem már ezek is gond nélül elintéznének 1 - max.2 ilyen könnyű tank ezredecskét. vsz. nem szemből lőnek majd .. , megfigyeled van itt egy kis difi , minekünk sem viccből kell Maverickek-be invesztálni stb.

• JanáJ
    sry, de visszaolvasva sem egyértelmű nekem a hsz-od, de fátylat rá.
    Amúgy mi a rinocérosz bőr? Mi az atonkor kihívására a válasz? ABV védelem?
  • qtab986
    Mi az a rinocéroszbőr?
  • Jézus szíve
    Nem tudom, hogy mindre mehetne-e, ha jól megfigyeled a hozzászólásomat én is ezt kérdeztem:)