Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😄DDD

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Adam II
<#nevetes2><#nevetes1><#nyes>Találó

modellmaker

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Gundark
Az már igaz. De ha megnézzük az õszempontjukból ezt a sajnálatos esetet akkor könnyen lehet hogy õket is felmentik. Már persze ha úgy történt ahogy irják. No meg az ott ugye a szabadság hazája és ha tényleg kábszerkereskedõket figyeltek náluk könnyen lehet egy automata fegyver. No meg még az hogy a kavarodás hogy ki lõ kire és honnan. Ezen jó le lehet töprengeni egy irodában, de akkor és ott csak másodpercek vagy még annyi sem. Vagy Te vagy Õ. Én nem védem a rendõröket, csak felhivtam a figyelmet az érme másik oldalára 😊

Punker
"A BBC jelentése szerint a võlegény, Sean Bell kocsijával elsodort egy álruhás rendõrt, majd belehajtott egy civil - de valójában rendõrségi - autóba. A rendõrök ekkor nyitottak tüzet, ötven golyót lõttek ki az autóra.

Sean Bellt hét golyó találta el, a kórházba szállítása után halottnak nyilvánították. Egyik útitársát 11 találat érte, õt kritikus állapotban szállították kórházba. A harmadik utast 3 golyó találta el, állapota stabil.

"A helyszínen tartozkodó rendõröknek alapos okuk volt feltételezni, hogy rájuk támadhatnak" - nyilatkozta Michael Bloomberg. Igaz, az áldozatok kocsijában nem találtak lõfegyvert.

Raymond Kelly New York-i rendõrfõnök szerint nem csak a klubot, de Sean Bellt és társait is figyelték.

1999-ben a New York-i rendõrök 41 golyóval végeztek egy szintén fegyvertelen gyanúsítottal. Akkor az érintett négy rendõrt minden vád alól felmentették. A mostani esetben is vizsgálat indult."

azért ez nem gyenge, nem sokat szaroznak.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Az elsõ ponttal vitatkoznék. A jelenlegi definíció szerint az egyesített lõszer olyan egybeszerelt töltény, amely lövedékbõl, hajítótöltetbõl, iniciátorból és az ezeket egy egységbe foglaló hüvelybõl áll.

Azaz a lõszer is töltény (mint ahogy minden bogár rovar). Lõszer sem minden esetben tartalmaz minden részegységet. Ott vannak pl a hüvely nélküli lõszerek (az osztott lõszer egy másik téma, a lényeg alapvetõen a töltényûrben levõ lõszerelemeken van, ettõl lehet lõszer az osztott lõszer, ami ugye lövedékbõl és hüvelytölténybõl áll).

Köszi Cifu.
Szóval pánzélozott célok ellen is hatásos 😊
Ürméretet nem tudom , mer csak a magot láttam. olyan átmérõ 3, hossza 20mm körüli...

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Ki tudja,talán egyszer.Most csak a United States Air Force Special Tactics hez tartozók érdekeltek.Ezekrõl nem hallani.A Pararescue-t ismerem.Arról olvastam egy újságban meg a tv-ben is volt róluk valamelyik ismeretterjesztõ csatornán.

A Tactical Air Control Party miben különbözik az Air Force Combat Controllers tõl?

[NST]Cifu
Egyenként fogod megkérdezni milyen spec. egységek vannak a SOCOM alatt, vagy van valami logika is a kérdéseid mögött???

Special Tactics Officer: Az USAF spec. egységek területi vagy harcászati koordinációjáért fele. Gyakorlatilag egy koordinációs tiszt.

Combat Rescue Officer: A mentõküldetéseknél koordináló tiszt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Special Tactics Officer?

Combat Rescue Officer?

[NST]Cifu
Ilyesmivel biztos nem foglalkoznak. 😊

A légierõnek van egy speciális egysége, amely különféle módszerekkel próbálkozik pl. az esõfelhõk szétoszlatásával, de csodákra õk sem képesek.

A tengereken, óceánokon a hullámzást és az áramlatokat figyelik meg, amelyek nagyon fontosak például egy partraszállás megtervezésekor.

Õk nem is foglalkoznak az idõjárás befolyásolásával?

Azt olvasom gather and interpret meteorological and oceanographic information,az óceánon hogyan és mit vizsgálnak?

[NST]Cifu
A nevükbõl könnyen kitalálható. 😊

Olyan katonák, akiket meteorológiai megfigyelésre képeztek ki, ledobják õket a célzónában, és meteorológiai adatgyûjtést végeznek, az információkat pedig eljutattják a parancsnokságra. Tudjuk ugye, hogy mekkora problémákat okozhat az, ha a hadvezér nem veszi figyelembe a várható idõjárást egy hadmûvelet megtervezésekor...

Special Operations Weather Technicians?

[NST]Cifu
1.: Nem töltény, hanem lõszer. 😊
A lõszer négy elembõl áll: hüvely, hajtótöltet (lõpor), csappantyú és lövedék. Tölténynek azt hívjuk, amelybõl valamelyik hiányzik, pl. vaktöltény, amelyben nincs lövedék.
2.: Milyen ûrméretû és pontosan milyen lõszerrõl van szó?
3.: A leírás alapján egy pct. lõszerrõl lehet szó, amelyben egy keményfém mag található, ez a könnyen páncélzott jármûvek ellen igen hatásos lehet.

Valaki meg tuja mondani, hogy a magyar töltényekbe miért kell egy keményfémbõl készült hármas átmérõjû a végén kuposra köszörült hegyû mag?
Jobb átütõképeség?

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

[NST]Cifu
Ezek olyan speciális egységek, amelyeket a légierõ számára végeznek el különféle feladatokat.

-Mélységi felderítés az ellenség vonalai mögött, célpontok felderítése, az adatok továbbítása a légierõnek és lézeres célzóberendezéssel adott esetben a cél "megfestése".
-A légi támadások által okozott károk felmérése (vagyis a célpont elpusztult-e), ezen adatok továbbítása a légierõnek.
-Elõrenyomulás esetén ellenséges repterek elfoglalásában való részvétel (de maga az elfoglalás általában a spec. egységes, vagy légideszant egységek feladata), az elfoglalt reptér állapotának felmérése, ha a reptér képes a baráti gépek fogadására a le- és felszálló gépek irányítása (gyak. katonai légi irányítóként dolgoznak addig, amíg nincs kiépítve egy alapvetõ légiirányító-rendszer).

A US Air Force Combat Controllers mit csinál?

3 darab normál lõszer, 2 db subsonic (gyártót nem értem) aztán 3 db Engel Ballistic Research (EBR) lõszer, ami egyébként szintén subsonic.
http://www.ebr-inc.net/

Én úgy értettem a középsõ (subsonic) 2 db volt.

3 féle lõszert lõtt. Az elsõ 3 volt a normál, aztán 3 subsonic és aztán még 3 másmilyent. Az utolsó 3 milyen volt?

Tömegoszlató fegyverek rövid felsorolása.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

[NST]Cifu
Igen, azok már szubszonikus lõszerek voltak. De annyira gyenge a lõportöltetük, hogy gyenge a fegyver öntöltésének mûködtetésére, tehát ezért kellett minden szubszonikus lõszerrel való lövés után kézzel mûködtetni a zárat.

Punker
nem az volt a szubszonikus?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mit mondott mi volt az utolsó 3?

Punker
<#wow1>

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Én csak a képeket fogom nézegetni.
Az összes páncélos lánctalpas.Néhány éve azt mondták a tv-ben az USA áttér az összkerékhajtásra.Mégse?

Sadist
A'la Ghost Recon Advanced Warfighter + Battlefield 2 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Minden technikát amit benne látsz. Az FCS (Future Combat System) egy teljeskörû fejlesztés az US ARMY részére. A négy kulcsszó a digitális adathálózat, a könnyû szállíthatóság, az egységesítésre szolgáló modularitás és a robotok alkalmazása. Ez a következõt jelenti:

-A harctéren minden katona rádióval, GPS helyzetmeghatározóval és "egyszemes" kijelzõvel rendelkezik. A parancsnokok a térképen látják az összes baráti egység pozicióját (GPS helyzetmeghatározók), a katonák a saját digitális térképükön úgyszintén. Ha valaki meglát egy ellenséget és "jelenti" (elvileg egy gombnyomás), akkor az szintén feltünik a térképen. Az adatok folyamatosan áramolnak a szükséges helyekre, tehát ha egy rajparancsnok azt mondja, hogy lõszerutánpótlást kér, akkor a logisztikai egység térképén máris feltünik ennek a jele, amit jóvá kell hagyniuk, és errõl a rajparancsnok is értesül.
-Könnyen szállítható, tehát nem M1 Abrams és M2/M3 Bradley szintû "nehéz" harcjármûvek, hanem könnyû, 20-25 tonnás harcjármûvek kellenek, amelyek könnyen szállíthatóak repülõgépekkel. A Stryker ennek az elõfutára.
-A moduláris felépítés annyit tesz, hogy például az összes jármû ugyanolyan alvázra épül, ugyanolyan erõforrás lesz benne, és még a sofõrülés is megegyezik bennük. Ez egyfelõl elvileg olcsóbbá teszi, másfelõl logisztikailag nagyon megkönnyíti és olcsóbbá teszi a karbantartást.
-A robotok alkalmazása pedig már párszor kitárgyalt dolog. A katonák felszerelését szállító robotoktól a gumikereken gördülõ és mini-rotorokkal repülõ robotokon át a harci robotokig mindenféle eszköz rendszeresítése, amely elõnyt jelenthet a harctéren.

Az FCS program az US ARMY szinte minden egyes elemét érinti. A katonák felszerelésétõl kezdve a legkülönfélébb harcjármûveken át (a páncélzott szállítóharcjármûvektõl az önjáró tarackokig) a parancsnoki utasításrendszerig mindent. Az egész program mintegy 20 év alatt a mostani becslések szerint 333 milliárd dollárba fog kerülni, de függõen attól, ki végzi a becslést, és mit számít bele a 200-tól a 450 milliárd dollárig mindent lehet olvasni. Eredetileg még 90-120 milliárdról indult egyébként, "csak" egy kicsit elszaladt a ló a költségekkel (szokás szerint). Az FCS program nem túl népszerû a politikusok között, mivel nagyon sokba került és egyben mégis népszerû, mert ez a pénz az amerikai katonai iparnak megy (ipari lobby), ami sok munkahelyet jelent (az pedig politikai támogatást) és egyben az amerikai technikai fölényt is bebiztosítani (katonai lobby).

Javaslom nézz körül az FCS oldalán. Nem véletlen a kissé propagandaszerû publikálás, hiszen nagyon-nagyon sok pénzrõl van szó...

Sadist
Jajó, srykawok 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Nem a szó jelentésére gondoltam.Nekem nem derül ki a videobol,hogy mit akarnak eladni.

Sadist
Elõörs, vagy valaminek az élén haladó valaki.
sztaki szótár roxx

Osloi Rockbanda 1961 körül...

Mi a Vanguards?

[NST]Cifu
Kiváncsi vagyok, hogy az FCS 100+ milliárdos költségvetésébõl mennyi mehet el a PR célokra. 😊

FCS videó "Vanguards"

További videók.

Speciális US egységek Fallujahban! =)

Molnibalage
Akkor tetszett?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Vazze... =) Azt hittem real, csak elkenõdött a kép.

Molnibalage
Freefalcon 3-mal készült. Ez egy repszim.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Patton az M46, M47, M48, M60 hk-k elnevezése. Nem túl fantáziadús, de mindegyiket így hívták.

Dulce bellum inexpertis. Erasmus

Videóklipped? Te is repülsz, vagy csak kameráztál a földrõl? =)

Az M48-as a Patton. Hmm. Akkor az M60-asnak nincs valamilyen egyéb neve?

Molnibalage
Bakker, ezt www.patricksaviation.com láttam már hónapokkal ezelõtt. Sebaj, hátha más nem. 😊
Ja, van ott fennt egy videoklippem. 😉

Molnibalage
Hmmm... A Patton az az M48-as volt. Tény, hogy igen közeli rokonságban van az M60-nal, de akkor sem ugyanaz.

Akkor is ott vannak a tények. Egy M203-assal kilõni egy 150m-re lévõ, orvlövészt úgy, hogy van egy társa, és õk kezdik meglepetésbõl a tüzelést.

Nagyon-nagyon béna lövészek lehettek. Kár volt a kezükbe Dragunovot adni, bár gyanítom, hogy nem is volt náluk más, csak egy-egy szimpla AK-47. Azzal pukkantgattak egyes lövéssel, minimális gyakorlat nélkül.

Gyanítottam én is, hogy egy Patton, csak a képen túl magasnak tûnt.

Jaja, M60. M60 mod by Izrael. Náluk ez Magach név alatt fut. Ez speciel szerintem egy Magach 6B Gal lehet.

Errõl jobban érzõdik a magassága

htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu