94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Egyszerűen silány a kivitelezés, méghozzá a jelek szerint nem egyszerűen annyi a gond, hogy nincs a Northrop Grummannak normális ívhegesztő szakembere (a hegesztés amúgy nem egyszerű móka, a szakközépben én is rüheltem rendesen :D), mert szinte alig van olyan része a hajónak, ami rendesen össze lett rakva. Már a korábban is voltak ilyen jellegű problémák, az Arleigh Burke osztályú rombolók esetén. A General Dynamics alá tartozó Bath Iron Works által gyártott egységekkel általában sose volt komolyabb kivitelezési probléma, de a most a Nortroph Grummanhoz tartozó Ingalls Shipbuilding-nél készültekkel nagyon is sok. Olyan apróságok, mint pl. nem megfelelő kábelezés (ahogy egy fórumon fogalmaztak szerint spagetti-szerű gányolás). Az USS San Antonio hasonló problémáktól szenved. Testvérhajója, a már papíron másfél éve szintén rendszerben lévő USS New Orleans sem áll jobban. 2008 szeptemberi hír az állapotáról, tömören:

-Nem működő szellőzőventilátorok
    -A járművek ki és behajtását lehetővé tévő rámpa működésképtelen
    -A személyzet és a tengerészgyalogosok hálóhelyei nem felelnek meg az elvárásoknak
    -Az egész hajó elektromos rendszere megbízhatatlan
    -A hajó meghajtása megbízhatatlan
    -A fedélzeti kommunikációs és navigációs rendszerek egy része nem működőképes
    -A hajó közel-légvédelmi RAM rendszere a tesztlövészeten egy rakéta kilövése után gyakorlatilag lefagyott, újra kellett indítani a számítógépes rendszerét
    -Nem megfelelő festési minőség, hiányos vagy hibás felfestések a jelzéseknél
    -Egyes fényforrások nem működnek
    -Szivárgó tömítések a hajó különféle pneumatikus és hidraulikus rendszereiben
    -Rozsdásodás nyomai a helikopter-fedélzeten

A jelentés kitér arra, hogy mivel a hajót már átvette a haditengerészet, a lámpák cseréje, a tömítések cseréje illetve a korrózió kezelése a személyzet feladata lenne, ami arra utal, hogy a karbantartás terén sincs minden rendben. Az persze ehhez tartozik, hogy egy relatíve új hajó esetén hogy fordulhatnak elő ilyen sűrűn karbantartást igénylő meghibásodások.

A harmadik SA osztályú LPD-nél, az USS Mesa Verde esetén a szemrevételezés egyébként szintén rengeteg kifogást emelt, tehát a jelenség nem egyedi. A negyedik egység, az USS Green Bay már a vízen ringatózik, idén Decemberben, vagy jövő Januárban áll rendszerbe a tervek szerint...
  • Torzonborz
    hol lehet kapni / mennyi volt ?
  • Molnibalage
    Na az ilyen dolgok kicsit relyéjesek számomra. Kispórolták az anyagot? Régen tudtak hajót épíeni, most nem?
  • Jézus szíve
    Én is megnéztem az egyik újságosnál és tényleg szinte csak a modellből áll, ezért nem vettem meg,mert alig többért tudok venni egy sokkal részletesebb makettet is.
  • [NST]Cifu
    Pár hónapja írtam az USS San Antonio (LPD-17) kálváriájáról, amelyik valószínűleg ki fogja érdemelni az US NAVY legsilányabb műszaki állapotú hajója címet. Nem túl szívderítő eredmény egy olyan hajótól, amelyik csaknem egy milliárddal került többe a NAVY-nek, mint eredetileg tervezték, és ami 2003-ban készült el, de egyből 3 éves késéssel vették csak át, mivel meglehetősen kritizálható minőségben épült. A 2006-os rendszerbe állítása óta többször is kénytelenek voltak már komolyabb javításokat végrehajtani rajta. Nemrég Bahrain kikötőjében kellett két hetesre tervezett javításra vonulnia, miután komoly hibák merültek fel az olajcsöveknél. A képek tanulsága szerint egy héten belül három komolyabb szivárgás/törés történt...

[center]
    A hajó mottója "Never retreat, never surrender", bár a "Never be combat-capable" találóbb lenne... :)
  • degenerator
    közben megvettem. T-80 Bw-1990

rá van csavarozva a talapzatra. csővel együtt olyan 13 cm lehet saccra. a teknő rész fém, a torony műanyag. és még a felségjelzés is élethű. egyébként ez nem újság, mert egy lapra volt "ráhegesztve", annak a hátán pedig a T-80 főbb ellenségei voltak felsorolva (leo2, abrams1)
  • [NST]Cifu
    Legalább 20 ember meghalt egy Csendes-óceánon haladó orosz nukleáris meghajtású vadász-tengeralattjárón, az Project 971M (Akula II.) osztályú Nerpán. A Nerpa a feltételezések szerint az egyik 971M osztályú tengeralattjáró, amit India lizingelni szándékozik Oroszországtól. Ez lehet a magyarázat arra is, hogy a hírszolgálatok szerint az első komolyabb tesztútján a fedélzeten 204 ember (!) tartózkodott, ami két és félszerese a standard személyzeti létszámnak. A balesetet állítólag a tűzoltórendszer hibája okozta. A baleset nem okozott semmiféle komoly károsodást a tengeralattjáró főbb berendezéseiben, saját erőből indult vissza a kikötőbe, de egy hadihajót azonnal kiküldtek kíséretnek mellé.
  • Molnibalage
    A cár bomba az egyik legtisztább robbantás volt amit valaha összehoztak.
  • Gundark 1 1
    Köszi. Ezek szerint dolgoztunk rendesen :) Csak azért jutott eszembe, mert valahogy az emberek gondolkodásában az "atom" az csak Hiroshima meg Nagaszaki. Pedig petárdáztunk rendesen. Voltak valamiféle szabályai a kisérleteknek? Jó az oké hogy nem lakott területen :) De mondjuk el kellett telnie bizonyos időnek, vagy a sugárzási szintnek le kellett csökkennie x alá, vagy nem tudom. Elsősorban a nyugatiakra gondolok, az oroszok szerintem nem nagyon foglalkoztak ilyesmivel, főleg a cár után :)
  • Gunslinger
    India? Pakisztán? Vagy ők csak föld alatt robbantottak?
  • Molnibalage
    Az egyéb tesztekkel számítva bőven 1000 felett volt a USA és az oroszok is..
  • [NST]Cifu
    A "gombafelhős" a légköri teszt. A magaslégköri és a föld alatti mellett víz alatti robbantások is voltak.

USA: 331 (+2 bevetett nukleáris fegyver)
    Szovjetunió: ~200 (pontos számot nehéz mondani)
    Franciaország: 50
    Kína: 23
    Anglia: 19
  • Jézus szíve
    Na most már ideje nekem is megnéznem. Két helyen eddig újságot írtak.
  • Jézus szíve
    Én azt olvastam, hogy műanyagból és fémből készülnek keverten.
  • Molnibalage
    Grúzia.
  • degenerator
    engem érdekelne. miféle hk-kat adnak hozzá? papírmodell?:)
  • Punker
    ne jöjjenek ilyenek, az airsoft egy játék, kikapcsolódás, hobbi semmi szükség ilyen önkéntes rambókra! :(
  • JanáJ
    nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem az nem újság, csak egy model egy kartonpapírra ragasztva. (tescoban vizslattam)
  • Jézus szíve
    Ma este olvastam a hírt egy forumon, tehát az újságot még nem láttam.
  • aksurv2
    Na megnéztem a Véderő videjóját.
    Ijesztő, v. röhejes?
    És ilyen szintig terhelt emberek szabadon mászkálnak..
    Komoly, cipőboksz mint álca festék, rendőr meg késsel támad a honvédre..
    Ameg hárítja... Tisztára, mint Linda a rendőrlány..

• RatBaG #36005
    esetleg vmi kép róla?
  • Gundark 1 1
    Egy kérdés. Mennyi nukleáris eszközt robbantottunk fel , los alamostól? A föld alattiakat meg a magaslégkörieket nem számitva, tehát csak olyan ahol vót cép nad gombafeehő :)
  • Jézus szíve
    neve helyett inkább címe :)
  • Jézus szíve
    Hátha valakit érdekel:
    Megjelent egy újság aminek a neve Páncélosok, kéthetente jelenik meg és minden számhoz jár egy 1:72 méretarányú hk. Az első számhoz M26 Pershing a másodikhoz T-80B.
    Az ára 955 Ft.
  • SgtChris
    HA szolgálni akarják a hazát arra találhatnának valami értelmesebb elfoglaltságot is...mondjuk irtsanak parlagfüvet. Ha az egyenruha a fétisük, álljanak be katonának, ha megfelelnek.
    Mondjuk az elit szerintem nem onnan elit, hogy így kezdi hívni magát egy csapat, hanem onnét, hogy mások szemében kivívja azt az elismerést, hogy így tekintsenek rá. Ahhoz olyan tettek is kellenek, nem az urban-terepszínű gönc, meg vörös barett, mert szerintük jól néz ki, és ebben magamutogatóan masírozni az utcán...
  • degenerator
    tudják ők, mi az, hogy elit? találkoztam pár ilyennel, erősen hivatkoznak a werwolfra, de konkrétumot nem is tudnak róla.
  • Gunslinger
    Köszi szépen, eddig még nem ismertem azt az oldalt, elég korrektnek tűnik, ment a kedvencek közé.
  • Gunslinger
    Ez idáig oké, de miért hivatkoznak magukra elit címszóval? Egy valódi elit katona kiképzése bizony belekerül 1-2 millió euróba, ha nem többe. (Igen, voltam olyan elvetemült, hogy rájuk gugliztam és megnéztem a honlapjukat :-D)
  • JanáJ
    akkor menjen airsoftozni, vagy quake-ezzen... (szvsz)
  • degenerator
    ezek azok az emberek, akik nem feleltek meg a honvédségi toborzáson, és magánban katonáskodnak.
  • I.C.ram
    Aztan ok is osztodnak :D
  • gotchaaa
    Ők most váltak ki a MOVE-ből, és lettek azok, amik. Ketten :D
  • I.C.ram
    Ez MOVE szerintem. Magyar Orszagos Vedero Egylet. Van mar harcjarmuvuk is :D Egy meseszep Opel Astra Classic :D
  • gotchaaa
    A Brian élete című filmben hasonló nevű szervezetek voltak.(Júdeai Népfront, Júdea Népe Front, Júdeai Nemzeti Front.)

#35990. Most pl. az egri kórházat szeretnék a hospinvest irányítása alól. De ne politizáljunk.
  • qtab986
    Ezt nem értem.
  • JanáJ
    Ők kit és mitől szabadítanak fel?
  • JanáJ
    Értem. Épp arról beszélek, hogy neked van igazad, és lemaradt a http...
  • Bucser
    nem. csak akkor fogadja el az sg a linket ha http://-el írod be különben eléteszi, hogy www.sg.hu érted?

tehát a link helyesen:http://www.cougar.hu/+downloads/vmh59_at_mh59_2008_short.wmv

• BEAST #35987
    ok lennenek a kopkodok? :d
  • gyuri12
    :D