Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Versenyszellem, irigység, stb. 😊

Az tény, hogy egy légiós kiképzése keményebb, mint egy átlag USMC vagy US ARMY bakának, de a légiósokat inkább a Rangers-el és a hasonszõrû egységekkel illik összehasonlítani, és így máris kissé más lesz a leányzó fekvése...

Nagyképüség: ez talán kissé abszurd, de bizonyos szintig nem probléma, sõt! Tudni kell, hogy az emberi akaraterõn nagyon is sokminen múlik. Anno évtizedekkel ezelött végzet a Pentagon egy kísérletsorozatot. A lényege az volt, hogy mennyiben befolyásolja a katonák hatékonységét a szellemi felkészítésük és a belsõ inspiráció. Arra jutottak, hogy azonos feltételek mellett cirka másfélszer akkora hatékonyságot értek el azok a katonák, akik szellemi szinten "képesek vagyunk rá" mentalitással voltak "felszerelve, mint azok, akiknek kétségeik voltak. Innen kezdve már érthetõ az a bizonyos szintû tudatos felsõbbrendûség kép kiépítésének háttere, ami a legtöbb komoly hadseregben folyik (nemcsak az amerikaiban, de a kínaiban, a japánban vagy a németben is). Növeli a katonák hatékonyságát, még akkor is, amikor biztos, hogy nem képesek elvégezni az adott feladatot, de mivel úgy állnak hozzá, hogy akkor is megcsinálják (mert képesnek érzik magukat rá), akkor mindenképpen messzebb jutnak. Természetesen ehhez megfelelõ szintû vezetés is szükséges, aki tisztában van ezzel a mentalitással, és tudja kezelni is, nem hagyja, hogy elszabaduljon. A mellékes ágon pedig van még egy elõnye ennek a mentalitásnak: demoralizálhatja az ellenfelet. Ha az ellenfél látja, hogy azok a katonákból dõl a megrendíthetettlen önbizalom, akkor óhatattlanul is felteszi magának a kérdést, hogy õ rendelkezik-e ilyen szintû önbizalommal, és fel merje-e venni a harcot vele.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden amerikai katona úgy megy a harctérre, hogy ide nekem az oroszlánt. De a kiképzésben benne szerepel a megfelelõ önbizalom kiépítése is. Ahhoz pedig, hogy elpuhultak, azért tegyük hozzá, hogy ez az õ életmódjukból is fakad. Ez pedig nagyon összetett kérdés, de erõsen eltúlozva a dolgot, az amerikai katonának a megfelelõ étkezés és életkörülmények olyan szintû alapdolgok általánosságban, mint egy mohamedán harcosnak a napi ima...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

thx, a kép mongyuk elég érdkees mert ott elvileg az alap ejtõernyõs képzés után járó ejtõernyõsszárnyakat tüzi fel a srácra, amit a cikkben kitüntetésnek hivnak, ahbár végülis 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

pl az leöbb emlitett Tóth zászlos is irt/iro oda 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

amugy tudom hogy kicsit ellenreklámnak tünhet de ha valakit konkrétan a légió érdekel index-en elég komoly légiós topic van több ezer hsz-el, volt és jelenleg is szolgáló "lakókkal" 😊

ezt a cikket honnan lõtted? 😊

ritka betegségben meghalni az exotikus helyekre látogató átlag turistának van bert bazsik magát rendesen beoltatni... 😛PP

Naja, de egy hivatásos USMCnek mennyi esélye van, hogy egy orvlövész, öngyilkos merénylõ, illetve IED áldozata legyen azzal szemben, hogy Indokínában csak a betegségek, vadállatok mennyi veszélyt rejtenek egy Idegenlégiós számára?

"Az amerikai hadsereg most például Dzsibutiban épít bázist, ahová a francia légiósok be sem tehetik a lábukat. Az amerikai katonáknak viszont szabad bejárásuk van az idegenlégiós támaszpontokra - akik ezt persze nem nézik jó szemmel. Az Idegenlégióban nem tartják velük egyenrangú katonáknak az amerikaiakat. Tóth zászlós így jellemzi õket: „Kicsit nagyképûek, kicsit harsányak, erõs fiúknak látszanak, de nálunk kevésbé bírják a 70 fokos meleget, rosszul tûrik, ha csak naponta egyszer kapnak enni, ha nem tudnak naponta legalább egyszer zuhanyozni, ha menni kell 3 kilométert. Akkor már nem számít, ha valakinek 50 cm átmérõjû a felkarja. Kényelmes, individualista hadsereg az amerikai. Minket a légióban arra neveltek, hogy el tudjunk viselni mindent. Embertelen körülmények között sem reklamálhatunk, nem úgy, mint õk - mondja némi irigységgel a hangjában. Még hozzáteszi: az amerikaiak laktanyáikban hatalmas edzõtermek vannak, mindenféle kiszolgálóegység áll a rendelkezésükre, csodálatos étkezõk, különféle boltok. A logisztikájuk is profi „Ha valahol megjelenik kéttucat amerikai, pillanatok alatt kinõ a földbõl egy lakósátor, egy zuhanyozó, egy konyha, egy kantin.” A légiósok „elõretolt bázisain” sátor általában nincs, ágy nincs, mosakodás pedig „üvegnyi vízben, amit valamelyik közeli vízlelõ helyrõl szerzünk, nagy nehezen.”

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

[NST]Cifu
Ez nem ilyen egyszerû. Az tény, hogy a Francia idegenlégió teljesen más alaphangulat, mint egy hagyományos regurális egység, de nem mondanám, hogy egy Afganisztánban terpelõ USMC tizedes kevésbé van veszélyes helyzetben. A fõ különbség az, hogy amíg a Francia idegenlégió esetén minimális a morális kérdés a feladatok kiosztásánál, az US ARMY vagy az USMC esetében ez kritikus pont, és ha nagyon veszélyes a helyzet, akkor vagy nem mennek oda, vagy elõször összeszednek egy olyan erõt, amelyhez foghatót a világ országainak többsége nem rendelkezik, és úgy mennek oda.

Sadist
Plusz állambácsi fizeti az orvosi ellátásodat, ami amcsiéknál nem kis dolog.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Tiszta C&C Generals 😄

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József

Punker
fordítva, az USA több helyen van jelen mint franciaország.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Gondolom a legnagyobb esélye tûzharcban/ritka betegségben/egyéb okból meghalni az idegenlégiósnak van, utána az amerikaiaknak.

Punker
az ajándék állampolgárságról már ne is beszéljünk 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Persze, ez csak az alapilletmény, erre még rájönnek a különféle pótlékok.

Szintén kapnak tengeren túli pótlékot, harctéri illetéket, stb-t?

[NST]Cifu
US ARMY enlisted soldiers paychart.
Az USMC katonái kicsivel rosszabbul fizetettek (olyan 1100$ az újonc, E-1 rendfokozatú katonák illetménye), ezért is van az a rosszindulatú nézet az US ARMY katonái részérõl, hogy nem véletlen, hány autón van olyan matrica, hogy az USMC-ben szolgáltam - mivel oda a legkönnyebb bejutni, de ott van a legalacsonyabb fizetés is a fegyveres erõk közül.

Az Angol hadseregben az újoncok havi illetménye £1,087 ($1,956).

[NST]Cifu

Így néz ki egy kínai légideszant dandár.

A beásott harckocsi egyik értelmezése...

Emlékszünk a II.VH-s német BMW R75 motorkerékpárra? A szovjetek lemásolták, és az IZS gyár neve alatt gyártották. A kínaiak lemásolták a másolatott, és ma is használják, mint a képen is látható...

Elsõ képek az új japán harckocsiról, az MBT-X-rõl. Nem tudni, hogy mi a fenét keres az a sátor a torony tetején. Szokatlan a festése is (álcázás a kémmûholdak ellen?).

[NST]Cifu
Ha jól tudom akkor a közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minõsül, hasonló elbírálás alá esik ilyen szempontból, mint a dobócsillag vagy a rugós kés. Ez annyit tesz hogy szállítani csak dobozban vagy hasonló módon csomagolva lehet, és közterületen nyilvánosan viselni nem szabad, továbbá a forgalmazásával kapcsolatban vannak korlátozások (csak boltban lehet árulni, házaló ügynökök szintjén pl. nem). De ez csak most így fejbõl ami rémlik...

Sadist
Íjakra milyen szabályozások vonatkoznak? Azoknak a "torkolati" energiája jóval meghaladja a 7.5 J-t.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
ne mondjad, mikor elhoztuk fater mauser-jét a fegyverkovácstól aki tovább küldte pestre azt hittem elsírom magam úgy összegyalázták a tusat 😞

[NST]Cifu
Akarsz jobbat? Ugyanez mûködik az éles lõfegyvereknél is. Jelenleg az éles lõfegyverekre egy hatósági vizsgálat szükséges (egy belövés, aztán adják a tacepaut). Az egész gyakorlatilag csak arról szól, hogy lehúzzák a fegyvertartókat, mivel egyetlen cég végzi (hatósági engedélyel) ezt. Rémtörténetek keringenek arról, hogy is mûködnek a dolgok, egy sporttárs bevitte a 450.000Ft-s, nikkelezett Ruger sportpisztolyát (meg az egyesület pár fegyverét még), mikor átadta, még óvatosan megkérdezte, hogy ugye valami lézergravirozással jelölik meg a fegyvert. Persze, kapta a buzgón helyeslõ választ, és mondták neki, majd leültették. Fél óra múlva jön a válasz, hogy a fegyverek bevizsgálása megtörtént, mindjárt kész is lesz. Pár percel késõbb jól halható fémes "bang", mikor egy fém bélyegzõre rácsapnak egy kétkilós kalapácsal. A jelölés mellett nagyszerûen lehet látni, ahogy az anyag felhullámosodott a szakszerû munkától....

Punker
dehogynem 😊

amúgy mi is most akarunk egyesületté válni hogy végre lehessen 1 stabil pályánk amit ki lehet építeni, mert pl ahol most voltunk oda lehet már hétvégén nem mehetünk mert eladás alatt van a terület és nem tudni milyen lesz az új tulaj, na d eez tinkább folytassuk az airsoft topic-ban ne itt offoljunk.

Az kellemetlen. Ha legális javítást szeretnél, akkor elvileg el kellene menned egy AS boltba, Pesten van egy pár. Ha meg magad megjavítod, szerintem azt sem fogja senki észrevenni.

Nekem is csak annyiból érdekes a téma, hogy AS sport egyesületet szeretnénk csinálni, akkor meg nem lehet fusiban otthon rugót cserélni, meg törött dugattyút...

Punker
tiszta szerencse hogy itt egerben semmi ilyen nincs, még maszkot se árulnak nem hogy ilyen extra dolgokat mint tuning 😊

A javításához hatósági engedély kell. Ha te magad akarod javítani. De a szöveg szerint elmész egy hatóságilag elismert, fegyverforgalmazó és javító céghez (gyakorlatilag Airsoft boltba), s ott legálisan megjavítják, tuningolják neked, hisz nekik van engedélyük AS javításra.

Punker
csak a szokásos bürokratikus szöveg eleve rakás alsó kategóriás kínai mûanyag fegyverre rá se tudják ütni a jelzést, haver lézer gravírozott jelzését pl szétb@szták a lenti kis logóval, így se a logó nem vehetõ ki rendesen se a gyári cucc 😞

Adam II
Cifu írta:
"A tuningra nem vonatkozik semmi megkötés addig, amíg a csõtorkolati energia nem éri el a 7.5J-t."

Sadist
Jó, akkor máshogy írom. Airsoft fegyverben nem cserélhetsz ki egy hop-upot, akksit, rugót, kiskutyafülét, ha elromlik, mert "Airsoft fegyverek forgalmazásához, javításához hatósági engedély szükséges"?

ColdFire
else hiszed hány fajta modell van 😉

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Punker
nagyobb aksi max a tûzgyorsaságot d enem az erõt változtatja, ahogy a hop-up se.

Adam II
OK csak idáig nem tudtam ,hogy vannak távirányítható sugárhajtású gépek.

ColdFire
mi ebben a hihetetlen? jakabszálláson is volt ilyen, ott egy gépet a vitorlázó csörlõ kettévágott 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Sadist
"Forgalmazás
Airsoft fegyverek forgalmazásához, javításához hatósági engedély szükséges (253/2004-es Korm. Rendelet 2. § (1) a)), melyet az illetékes megyei rendõrkapitányság (Budapesten a BRFK) ad ki. A forgalmazást végzõ személy(ek)nek rendelkezniük kell fegyverforgalmazási vizsgával."

Szóval ahhoz, hogy valaki megbütykölhesse (belerak egy nagyobb akksit például, vagy lecseréli a hop-upot), ahhoz hatósági engedély kell? o_O

Adam II
Hát ez...ez hihetetlen. Egyszerûen hihetetlen.

Punker
katt

hivatalosan ilyennek kell rajta lenni (lagalábbis amit rendes boltban vettünk azon van:

Már akinek ráütötték. A vámosok olykor-olykor magasról lesz*rják, hogy mi megy át a kezük között.

Punker
hát mert a hivatalos az a 7,5J ami az alatt van arra ütik rá a billogot mikor behozzák az országba.

Naja, csak ezt a szabályzatot AS játékosok rakták össze. Semmilyen hivatalos jóváhagyás nincs róla.

Punker

Értem!

Köszi! Akkor rosszul tudtam. Úgy emlékeztem, hogy a légfegyver teljesítmény fokozó tuningolása fegyverátalakításnak minõsül. De ezek szerint csak akkor, ha ezzel átlépik a 7.5Jos határt. Hisz akkor már a magyar törvények szerint lõfegyver lesz, bármivel is küldi ki a lövedéket.

[NST]Cifu
Mi ez a 3J-os dolog?

[NST]Cifu
Az AS témához nem értek, amennyire én tudom, az AS alapvetõen nincs külön besorolva, a tulajdonságai alapján légfegyverek közé sorolandó. Jelenleg a törvényhozás és a jogalkotók nem foglalkoznak vele különösebben, amíg nem lesz vele kapcsolatban valami botrány, valószínüleg nem is fognak. Így a rendõrségnek a feladata, hogy adott esetben minek bírálja el az AS-t, ha légfegyvernek, akkor azt hiszem annyi vonatkozik rá, hogy kereskedelembe csak olyan kerülhet, amelyen EU-s vagy Magyar (ez asszem egy korona) bélyeg van. A "tuningra" nem vonatkozik semmi megkötés addig, amíg a csõtorkolati energia nem éri el a 7.5J-t.

Punker
nem kell, 3J -ig mehetnek az airsoft fegyverek.

Ezt tudom, csak az Airsoft légfegyverek ereje 1J alatt mozognak tuning nélkül és éppen egy sportegyesület terve van a fejünkben.

Akkor meg be kellene méretni minden "sportfegyverünk" erejét. Ha utána még belerakok egy tuningot (1.2J is számottevõ egy 0.8Joshoz képest, bár nálunk fpsben mérik alapból), akkor már látszik a papírhoz képest a teljesítménynövekedés.

[NST]Cifu
Nem, de óvatosan bánj vele, mert ha 7.5J fölé mész, már lõfegyvernek számít.

Na szakik! Lenne egy kérdésem!

Büntetik-e azt, ha egy légfegyver teljesítményét szeretném megnövelni, -házilag, vagy szervizileg- de max. 7.5J-ig?

uHs Gerzson
xD

Asus P8H67-M Pro, Intel i5 2500k, 4GB RAM, Asus 560 GTX Ti Az alkohol az ember legnagyobb ellensége aki elfut az ellenségtől az gyáva. Astra-t vezetek. És?