Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Animefox
Ezek jó kis képsorok.... Mindegyiket jól átérzem 1tõl- 1ig. Fotós, vagy fotósok kitettek magukért. Lehet átérezni az egész hangulatot ami ott van.... apropó most Csecsenföldön mi van??? Megszállás vagy mi a szösz? Hogy állnak ott az oroszok? Lerohanták a kócerájt, de talán nem tudják szilárdan megtartani a területeket? Csecsenek vissza szivárognak.... valami ilyesmit hallottam de igazán sehonnan nem kapok infot.

Hát felõlem építhetnék ide, ha a kábel tv-t nem zavarja... az sem magam miatt mert én nem nézem, csak túl sok ideje lenne a házban lakó az egészségre valóban ártalmas nyugdíjas néniknek engem zaklatni.

Na de komolyan. Azért ez a radar nem károsabb mint a jármûvekbõl származó légszennyezés. És közérdek hogy megépüljön. Ha 100 tiltakozó lemondana az autójáról, nem utazna 10 km-nél meszebb csak kötöttpályás jármûvel és nem vásárolna 1000 km-nél messzebbrõl származó teméket soha életében, már több radarnyi egészséget teremthetne... Ha meg szintetikus tisztitószereket sem használna az maga lenne a csoda. De ez ugye rombolná a komfortérzetet, ami egyéni érdek és az itt mindig a közön felül áll.

A lehetséges helyeket nem a NATO jelölte ki? Mert ha jól tudom, õk fizetik, tehát õk is mondják meg, hova kerüljön.

Kezdjük ott, hogy kéretik nem barmozni, mivel pécsi vagyok, és ebben az esetben téged is besorollak a barmok közé, ha már engem is oda sorolsz.

Másrészt a Tubes alig pár száz méterre van Pécstõl, kb. egy kilométerre terül el a lakott területtõl, Uránvárost tökéletesen besugározza, a munkahelyem 1.5 km. Akárki akármit mond, nem egészséges. A radar eredetileg a Tenkesre volt tervezve, de ott igen erõs volt a politikai lobbi, ezért eltették onnan. Egyedül ott lett volna képes befogni a déli területeket takarás nélkül. A Zengõ egy elbaszott politikai döntés volt, ott már takartak volna a déli dombok (értsd Tenkes), és nem tudott volna 100%-os lefedettséggel üzemelni. Ehhez képest közbeszólt a nagypolitika (jelenlegi köztársasági elnökünk, aki ritkán szólal meg, de akkor jópár milliárdjába fáj feleslegesen az államnak - lsd. személyi szám (majdnem) eltörlése. A Tubes viszont abszolút alkalmatlan, mert innen a 200-300 méter alatti gépek teljességgel láthatatlanok, ráadásul jópár fokos szögben afölött is szépen kitakarnak a Mecsek és a Villányi dombok. Ez szintén egy teljesen politikai döntés volt, hogy befogják a pécsiek száját a Zengõ miatt.
Szóval jó dolog is egy radar, ami nem tudja lefedni a déli határt, de cserébe szépen besugároz egy komplett várost. De ha már itt tartunk, miért nem építik Budára a várhegyre. Ha jól sejtem, másnap már százezres nagyságrendû lenne az aláírás ellene.
Képgyüjtemény a csecsenföldi háborúról:

http://fishki.net/comment.php?id=15485

Az pedig elég gáz.. szerintem.
nem is pénzkérdés...

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

JohnnySmith
99M (vagy 90)"bociruha"
2000M ez meg a "desert camo változat" (ehez amúgy többfajta felszerelés tartozik más nemzeteknél rendszeresített cumokból)
Már rég nem írtam HTK-s jegyzõkönyvet, szal nem 100% 😊

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

[NST]Cifu
Van hivatalos egyenruha, most nem vagyok képben a pontos jelöléssel kapcsolatban. A különféle egyenruhákra meglehetõsen kínos válasz létezik: egyszerûen nem lehet hozzájutni. Több katona is panaszkodott arra, hogy egész egyszerûen nem tud venni magának megfelelõ egyenruhát - mivel a kijelölt katonai boltban egyszerûen nem kapható.

A kiküldetésben lévõ katonák egyenruhája megint más tészta, ott különféle egyenruhákat rendeltek a katonáknak, de amint a képeken látszik, a jelek szerint a kiküldetésben lévõ katonáknál sem oldották meg az egységes egyenruhát.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

nalátod..., mellesleg a légioban is van ezerféle beosztás..., az emberkék fele ott nem olyan dolgokban vesz részt mint sokan hiszik... 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Punker
na az még rosszabb 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nézõpont kérdése kinek mi az épeszü..., nekem pl az se tünik tul épszünek aki egy irodában akarja leélni élete felét... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Punker
ez csak viszonyítás kérdése, éppeszû ember nem megy olyan helyekre ami nekik természetes és kész 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

és eltaláltad, ez a másik dolog ami tévhit, nem elmebetegek, nem esznek négereket afrikában, nem öldökölnek unalmukban , és képesek visszaileszkedni a civil életbe is legalábbis anyira mint az átlag katona biztosan... 😊

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Punker
nem hanem elmebetegek, az még rosszabb 😊

Punker
tényleg Cifu kéne 1 kis segítség nekem, airsoft-os társasággal vitáztunk hogy létezik e egyáltalán a maygar hadseregnek rendszeresített szabvány egyenruhája és felszerelése? 😊 mert a neten újságokban stb fellelhetõ képek alapján kb mindenki abban nyomja amit éppen talál és magára tud aggatni, igazi jó balkáni portyázók módjára 😊

szal van valami hivatalos cucc vagy csak annyi hogy legyen rajta az ország jelzés oszt csókolom?

ráadásul bizonyos "tournant"-okra szvsz a rendes francia egységek is mennek...

az összes légios bakát se viszik el..., a vérhas meg nem ágyutöltelék de ugyanazokal az injekciokkal az átlag francia aktona se fogja megkapni szvsz..., a légioban a tévhittel ellentétben nem rambok szolgálnak... 😄

Punker
passzolom de azt kétlem hogy az összes átlag bakát elviszik sivatagi meg tróusi kiképzésre is stb, én különbséget teszek a járulékos és a harctéri veszteség között ezért a vérhas stb nem ágyútölteléket jelent nálam 😊

igen és ez igy is van, én csak anyit irtam hogy ez a teória hogy oda küldik õket ahol nagy a halálozási arány és hogy ne a franciák pusztuljanak max részben állja meg a helyét..., mert abban a mondatban én még midnig az ágyutöltelék definicioját látom 😄DD amugy a légio kiképzése egyre jobban közelit a "sima" francia alakulatokéhoz szóval lassan már ez is kevésbé fogja megálni a helyét hogy ahol az átlag francia aktona meghal ott a légios nem 😊, a légio nem olyan ramboképzõ mint az amcsi spec alakulatok, csak egyszerüen a kiképzés (állitolag már egyre kevésbé) kitünõsége meg az "alapanyag" megfelelõ válogatása miatt teljesitettek jobban 😊 felszerelésük meg 100%-ban megegyezik a többi francia egységével

Punker
hát szerintem ágyútölteléknek mindig a képzetlen tömeg egységeket használták elsõsorban akikér tnem kár, lásd a ruszki egységeket a 2. vh-ban, ehez képest a légiósok elég kemény kiképzést kapnak, az 1800-as években od aküldték a zsoldosokat ahol az átlag francia katona 1-2 nap alatt meghal már csak a körülmények miatt is, és az ugye politikailag nem jó, ez a különbség.

"õk azért vannak hogy ne a franciák pusztuljanak meg."
ezt ágyutölteléknek hivták amit te irsz 😛 az tény hogy õket nem igazán erre hazsnálják a közhidelemmel ellentétben..., mongyuk a légiot mindig is tulmisztifikálták szvsz 😊

Punker
nem nem az ágyútöltelék az a magyar hadsereg a nato-ban, a zsoldosokat teljesen máshogy kell kezelni.

többek között igen, de ezt a köznyelvben max ágyutölteléknek hivják és ez is jóval régebben volt divat mint most..., szóval a légió egyáltalán nem spec force..., eleve nagyobbak annál hogy azok lehessenek másrészt meg nekik is van spec force alakulatuk (GCP), szóval változatlanul tartom hogy nem a specfoce alakulatokkal kéne õket haosnlitgatni..., max a gcp-t lehet azokkal de õket meg lehet is ... 😊

Punker
a légió más értelemben spec, SAS-t és társaikat olyan helyeken vetik be aholva kell a speciális képesítés, a légiót meg ott ahol magas lesz a veszteség õk azért vannak hogy ne a franciák pusztuljanak meg.

sorry akkor én voltam fogalomzavarban 😊, ergo akkor itt nem a regulárisságal van hanem azzal hogy sas meg rangers az erõsen specforce alakulat szvsz mig a légió nem..., remélem igy már ok a kijelentés 😊

A reguláris-irreguláris nem a feladatuk alapján válik szét. Idézet a Katonai lexikonból:
"Reguláris hadsereg: az államnak állandóan, tehát béke idején is fentartott hadserege, amelynek törvényesen rögzített szervezete, állománya, rendszeresített fegyverzete, szabályozott kiegészítése, kiképzési és nevelési rendszere, központosított vezetési és ellátási rendje van, továbbá melynek élet- és tevékenységi rendjét szabályzatok rögzítik, tagjai egyenruhát viselnek."

nah ez már erõs, sas az már nagyon spec force unit tudtommal...

Sõt, mondok jobbat: az SAS is reguláris alakulat.

Bucser
Ritkán értek egyet de most igen😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

És azt tegyük hozzá, hogy ennek a versenyszellemnek a kialakítása és erre az önbizalomra való kondícionálás már a gyerekkorban elkezdõdik az amerikaiaknál, az ovódában, az iskolában stb már folyik a gyaerekek önbizalmának építése. Késõbb Foci/Baseballcsapat fiúknak, pomponos szurkolócsapat lányoknak. Ennek a fajta mentalitásnak nemcsak a seregben, hanem az üzleti életben is és úgy általában az élet minden területén hasznát veszik a gyerekek. Ennek a folyamatnak az egyik eleme a winner/looser szemlélet kialakítása is. Ezt fejlesztik tökélyre a seregben. Ígyhát nemcsoda, hogy nekünk, európaiaknak az amerikaiak indokolatlanul nagyképûnek tûnnek.

Érdemes ezzel a nevelési szemlélettel összehasonlítani a magyar önbizalomromboló, tehetségtelen és a szakmájához nem értõ pedagógusgárdát.

Tökölön elõször az 515. IAP PF-el kezdett, majd PFM-eket használtak, majd volt nekik egy század SzMT-jük a Biszek mellett. Ezenkívûl Tököl a az ezred mellett hadosztályparancsnokságnak és sok kapcsolodó alakulatnak is helyt adott. (Az õrségnek még BTR-70-ese is volt)
Nekem a szovjet kivonulás után volt "szerencsém" huzamosabbb idõt eltölteni ott. A volga személyautótól a MiG-21 kabinból kialakított szimulátor kabinig (szét volt verve)minden volt ott. A talált rakéta is valószínüleg kiképzési segédeszköz lehetett.

karosszéktábornok.blog.hu

Molnibalage
És az ilyen faszoktól ki véd meg minket?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gundark
Megvan ennek is az oka. Sok ottani most eljátszhatja a "helyi hõs aki kiáll a gonosz erõk ellen és megvéd minket" c film fõszerepét. Rövidlátás? Az.

Molnibalage
Aha. Majd azok dobják rá össze a zsét akiknek nem tetszett a zengõi.

Bucser
A poén az hogy még a Zengõre épülõ radar-t fizette volna a NATO, ezt saját zsebbõl kell csörgetni...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Na ez a másik amin fennakadt a szemem.

A tubsei radar ellen már megint agitál a sok barom. Tetszettek volna NEM-mel szavazni a NATO csatlakozáson és nem most sírni. Lefogadom, hogy a tiltakozók legalább harmada igennel szavazott. (Az ország 80% igennel szavazott....)

ColdFire
mellette lévõ jegyzetetben:
1992. ALKALMAS
mire? ^^

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Molnibalage
Tökölön találtak egy harci rész nélküli R-3R rakettát. Ez az Atoll radaros verziója, de mit keresett ott olyan raketta?? Mert tudtommal ez csak MIG-21-en volt, de a legutolsó bisz verzión már nem. Mikor az oroszok kivonultak, akkor Tökölön MIG-29-es alakulat volt. Hogy az istenbe maradhatott ott a raketta, de hol lehet a harci rész és a hajtóanyag belõle?

Bucser
Tudtommal a harci helikopterekre is tettek kívülre karabiner rögzítési pontot, hogyha 1-2 fõt ki kell menteni harci helyzetbõl akkor ki lehessen menteni õket a repülõcsapat többi tagjával.

Glpetyus
frissítsd,úgy elvileg jó lesz.

Bucser
vedd ki a link elõl a http://-t így már látni fogod.

Punker
nekem látszik

A böngészõ nem látja csak a békát mutatja.

Glpetyus
Hát ez marha jó 😊
Méghogy a Cobra csak 2 személyes 😊
(sry ha vótmá' )

Kár, hogy nem lõttek vissza a bokrok, meg az árnyékok... =P

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

tényleg? akkor ezt benéztem sorry, nekem valahogy rangerekrõl mindig csak az amcsi hype jött le mint kb a zöldsapkásokról 😛

A 75th Ranger Regiment is reguláris alakulat.

izé..., a légió reguláris hadsereg kategóriába tartozik..., specforce egységük nekik is van külön (GCP) szóval nem velük illik szvsz összehasonlitani 😊