94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Zenty
    Cifu: az fn 2000-ről volt már itt részletesebb ismertető? Nézem a keresőt de nem találom az ismertetőt..
    Érdekelne mert lehet, hogy tényleg fn 2000 is lehet az új beszerzés.
  • qtab986
    Az NDK-s kézifegyvereknek mi lett a sorsa?
  • qtab986
    Nem értem mi az a teljes áttervezés? Én javításról olvastam.
  • Zenty
    Nah jó, de a finnek teljes áttervezés csináltak, mint a lengyelek a Berlyvel. Ahhoz pedig minimum egy Fég kéne ami már nincs.
    Szépék eddig csak ráncfelvárást mutattak, és kétlem hogy lenne anyagi keretük egy teljesen új egyedi Ak-ra.
  • degenerator
    érdekes

egyébként, az iszkander rakéták tényleg annyira különlegesek a saját súlycsoportjukban? le lehet őket szedni valamivel?
  • qtab986
    Ebből kiderül. (kalasnyikov.hu M56 - Type 56)
  • JanáJ
    Mire gondolsz Finn példa alatt? Ők mit csináltak?
  • qtab986
    A kézifegyver modernizációban jó lenne a finnekről példát venni. Ha nekik is akkor a mi lehetőségeinknek is az AK megfelel. Azt nem értem, a wiki szerint nekik többféle pisztolyuk is van. Ide HS2000 elég lenne + jó pont a horvátoknál.
  • Molnibalage
    Számítógépes játékokban az elrejtett érdekességeket. Ez is egy olyan.
  • qtab986
    Easter egg? Mit neveznek úgy?
  • Molnibalage
    Ez amolyan "easter egg". Legyen benne egy igazi hús-vér katona is. (Mondjuk a Hammond-ot alakító színész valóban katona volt, asszem szolgált Vietnámban is és százados, vagy őrnagyi rangban szerelt le).
  • JanáJ
    de
  • Gunslinger
    A USAF támogatja a kezdetektől a sorozatot. Ez is belefért.
  • qtab986
    Azt ne mond, hogy olyan tipikus magas rangú katonáknak apró szerepeket adni.
  • lopbisz
    nézd meg mégegyszer mit írtam :) "ak-63ból is tudnak ilyet készíteni."
  • Molnibalage
    Mert csak. Kb. fél percet és 3 mondatot beszélt.
  • qtab986
    General Michael E. Ryan miért szerepelt a Stargate SG-1 (Csillagkapu) tv sorozatban?
  • Lacusch69
    Ezzel még nem találkoztam élőben. A magyar bajonettemet láttam már AKM/AK-74-re valóként árulni.
    Legközelebb azért szétnézek a mórahalmi piacon, sok érdekességet lehet néha találni...
  • Molnibalage
    Valaki vicces kedvében van. Mennyi hibrid. :)
  • [NST]Cifu
    Először is az nem AK-63, hanem AMD, másodszor nem vagyok benne biztos, hogy ezt az izét jó döntés lenne-e rendszeresíteni. :)
  • Adam II
    Nem fordítva van rajta a Red Dot?
  • lopbisz
    Régen szépék azt mondták hogy az ak-63ból is tudnak ilyet készíteni. Gyanús :)
  • lopbisz
    Valószínűleg ők sem tudják hogy mit akarnak :)

Szerintem is új fegyver lehetséges, de akkor tuti tenderezni fognak mint a szlovéneknél volt. Így pedig bármi lehet...

Bár lehet Szépék ak-63 modernizációját bevállalják. sín + optika
  • qtab986
    Én már rákérdeztem a témára a HM-nél emailben. 1 hete nincs válasz.
  • Zenty
    mindegy csak ne m4 legyen :D
  • degenerator
    majd az idő eldönti.
  • [NST]Cifu
    Kétlem, hogy az AK-63-ast újítanák fel. Én inkább arra gyanakszom, hogy hasonlóan a környező országokhoz, új nyugati gépkarabélyt (HK G36, FN F2000) vagy az M4-est rendszeresítik...
  • degenerator
    egy új fegyver nem hozna olyan mérvű változást, amely megérné a pénzt. ráadásul gondolom 5.56 mm-eset vennének, ami radikális tűzerőcsökkenés lenne.

gondolom modernizálják a mostaniakat. magyar viszonylatban ez jelentheti azt is, hogy vesznek rá új szíjat:)
  • Zenty
    visszatérve a rendes témákhoz:

a honvédség 2009 fejlesztési tervébe írják, hogy a gépkarabélyokat modernizálni akarják. Ez mit takarhat?
    Vesznek új fegyvert, vagy az ak-63 alakítgatják?
  • Zenty
    miért is? Ebből csak politika vita lesz... Például én a kormány, és a szélsőbal véleményével nem értek egyet.
  • degenerator
    szervesen kapcsolódik a kettő egymáshoz.
  • SgtChris
    Reagáltam egy link-re...amúgy egyetértünk :-D
  • Zenty
    politizálni nem kéne, ez hadi topic
  • JanáJ
    ak-74 bajonet
    itt lehet látni az AK bajonetteket, közép tájon van a 74-é, sajnos a 47-esé nem megy fel a 74-re gányolás nélkül :-S

(amúgy jó kis oldal orosz/szovjet gyalogsági cuccokról)
  • SgtChris
    OFF... Szánalom...A múlt klisséiben tetszelegni, nyomati a populista és a mai korban teljesen elfogadhatatlan és megvalósíthatatlan dolgokat. Teljesen elszigetelődni kelettől, mert ugye azok mind "komcsik", persze nyugattól is, mert azok mindig a sz*rban hagynak mindent, meg kivéreztetik az országot. És ha már visszaszerezni nem tudjuk az elveszített területeket, legalább a harag szikráját szítani körbe-körbe, persze itthonról, aztán nem törődve a határon túliakkal, aztán a szívó ágon ők maradnak úgyis... Mi lenne közép-hosszú távon ebből? Mondjuk volt ilyen ország. Albánia. Megpróbálták az önellátást, de meg lehet nézni hogy mi sikerült.... ON...
  • degenerator
    valakinek esetleg?:)
  • Molnibalage
    Megnéztem a képeket. Hát ez durva. Ilyet még a magyar iparban is ritkán látni. Mi ez gányolás? Ez elképesztő...
  • Jézus szíve
    [/URL]1.

[URL=http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=99943612&adult=1]2.

Az első biztos nem eredeti, a második meg háát kérdéses, de legalább ak-74 szurony.
  • Lacusch69
    Linkelj róla képet, mert ezen a téren nagy az összevisszaság... (Nekem van itthon 3 féle, de tudomásom szerint 47-eseké. Viszont az egyiket 74-esként is láttam már.)
  • Jézus szíve
    A wargame.hu-n olvastam, és a hírek szerint a következőben AMX-30 lesz.