Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"1.5 eve nincs dolgozo" a korhazatokban?! uhh akkor erdekes munkamenet lehet abban a korhazban <#gonosz1>#gonosz1>
ON:
<#idiota>#idiota><#beka3>#beka3><#bee1>#bee1><#gonosz1>#gonosz1><#hehe>#hehe><#gonosz1>#gonosz1><#gonosz1>#gonosz1>
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Vagy nekiállunk majd azon vitatkozni, hogy hány ezer tekercs WC-papírt és szappant rendeltek a múlt héten? 😉
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ertettem! Kerek engedelyt arrol forumozni amit a nagyur-fovezír elovezetett....<#ravasz1>#ravasz1>
Elottem szolok jol felvezettek hogy pontosan hogy errol megy a forumozas mar egy joideje...csak olvasni is kellene neha nem csak a sarga "Mehet" gombra konyokolni!
A fórum már elég terebéjes (nemrég ünnepelte harmadik életévét), és ez idõ alatt már sok szó esett errõl. Sajnos a jövõkép viszonylag visszafogott bizakodásra ad okot. Nem lesz új harckocsi, önjáró löveg, új légvédelmi rakéta vagy csöves tüzérség, új PSZH, stb...
Maradnak a rádiók, a Gripen és fegyverzete, a szolnokiak kézifegyverei. Talán pct. rakéták, ha sorra kerülnek egyszer.
Mi lesz az AMD-65 helyett az általános lövészfegyver átálunk-e 5.56x45mm-es löszerre
Ahogy Punker kartárs is felhívta a figyelmet, nem is rég került szóba ez, de maradjunk annyiban, hogy AMD-65 már jóideje nincs rendszerben, helyette az AK-63 a szabvány lövészfegyver.
esznek-e a jövõben új harckocsijaink , páncélozott csapatszállitó jármûveink , csatahelikopterjaink , vannak-e beszerzési tervek , elképzelések , vagy az idõk végezetéig koptatni fogjuk a muzeális értékû CCCP haditechnikát ?
Lásd fent.
-Nincs új harckocsi, sõt, mégcsak a T-72-esek felújítása sem kerül szóba
-Nincs új harci helikopter, de mivel a Mi-24V gépek repült óraszáma a végéhez közeledik, ezért az ex-keletnémet Mi-24P-ket elkezdték felújítani, ebbõl ha jól tudom 4 vagy 6 már rendszerben is van.
-Nincs új PSZH. A BTR-80 marad, bár szóbeszédek szerint a "felderítõ" BTR-ek új tornyot kapnak, amelyek Javelin pct. rakétákkal is rendelkezni fog (de ugye erre is igaz, hogy hisszük, ha látjuk, hiszen igértek már új kézifegyvert is katonáinknak, mégpedig el is lett döntve, hogy G36-osokat kapnak - oszt jól elsikkadt ez is).
-Hogy milyen tervek formálódnak a hadsereg és a minisztérium vezetõinek a fejében, azt nem tudom. Én továbbra is azt látom, hogy a "könnyû lövész" direktíva él továbbra is. Vagyis a nehéztechnika nem fog visszajönni... 😞
JAS-39 Grippen
Elkeresztelem magam a Gripen nyelvészeti kör felügyeleti munkatársának, annyiszor "haraptam" már amiatt, hogy a Gripen az egy "p". 😊
"Most olvastam a Regiment cimû folyoiratban hogy a szolnokiak Colt M4A1 és HK MP5 tipusú fegyvereket kapnak gondolom "
Ezt már sokszor lehetett itt-ott olvasni. Már egyszerûen nincs hírértéke. Jön az M16/M4/AUG, Javelin, páncélosokhoz a sok Leo meg egyéb csodák.
"Amerikai instruktorok képzik tovább hazánk fiait !"
Nagy dicsõség. Kicsit sajátos a stílusod. De én is fogok lelkendezni majd... egyszer... ha rendes bakancsuk lesz.
"Milyen elektronikai fejlesztések történtek a magyar hadseregben 1990-óta "
Kicseréltek 941 db villanykörtét.
"A magyar Grifmadarak erre jó példa . (JAS-39 Grippen) "
Kiváló, így van. Ennél csak az jellemzõbb mikor elõléptetnek még 8 õrnagyot, 11 ezredest és nyugdíjaznak egy tábornokot.
Bocs, ezek így kijöttek belõlem.
#22033-tól nincs 1 oldal.....
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Itt ezen a topikon mindenféle hadseregrõl szó van amirõl viszont keveset beszélünk az a Pannon Auxilia of NATO . Magyarul mondva magyar segédcsapatokról a NATO-nak szép kis hazánk hadseregérõl . Most olvastam a Regiment cimû folyoiratban hogy a szolnokiak Colt M4A1 és HK MP5 tipusú fegyvereket kapnak gondolom ezekrõl már képeket nem kell felrakni mert teljesen közismert fegyverek ! Amerikai instruktorok képzik tovább hazánk fiait ! Inkább arról kéne már forúmozni hogy milyen beszerzései lesznek a Magyar Honvédségnek . Mi lesz az AMD-65 helyett az általános lövészfegyver átálunk-e 5.56x45mm-es löszerre . Milyen elektronikai fejlesztések történtek a magyar hadseregben 1990-óta . Lesznek-e a jövõben új harckocsijaink , páncélozott csapatszállitó jármûveink , csatahelikopterjaink , vannak-e beszerzési tervek , elképzelések , vagy az idõk végezetéig koptatni fogjuk a muzeális értékû CCCP haditechnikát ? Legalább lövészegység szinten lehetne már változás ! Remélem ha lassan is de valami egyszer elindul ! A magyar Grifmadarak erre jó példa . (JAS-39 Grippen)
Az US SOCOM sem kért a Bull-pup fegyverekbõl a SCAR tenderen, ahogy több más spec. egység sem. Azért valamit csak tudhatnak...
Szvsz ez a G36KV3 lehet az FN SCAR-L gépkarabélyra adott "válasz". Mindenestre érdekes...
"Vicces" es egyben szomoruan paradox hogy most ez van, mikozben a szovjetunio szetbomlasat kovetoen pl Ukrajnaban kenytelenk voltak hagyni nehany szinte vadonat uj Tu-160-ast amit annak rendje es modja szerint, az ukranok amerikai "nyomasra"/segitseggel stb-stb, fegyverzetkorlatozasi egyezmenyek egisze alatt szetdaraboltak es bezuztak(tobbek kozott)....<#rolleyes>#rolleyes>
A Zeiss két s-sel írja a nevét.
kiszámítható hivatásnak hinné az ember a sereget az mindig kell alapon, nézd meg mit mûveltek itt jó sok pénzért felújították a laktanya 1-2 részét, új lakások stb, csak a konyha modernizálása fél milliárd volt, erre eltelik sacc 2 év és bezárják, ez valami olyan hihetetlen pazarlás amit folyamatosan csinál a vezetés hogy az hihetetlen, nem 10 hanem 2 évre nem terveznek elõre, így semmit nem lehe tcsinálni az életben, õk mégis csinálják 😞
Az irónia és a smile nem azonos fogalmak. Pl. ha azt írom, hogy a jelenlegi politikai vezetés a katonaság élén szerintem minden idõk leghozzáértõbb szakértõ minisztériuma, akkor nem fogod teljesen komolyan venni ezt.
Egyébként nem a kézifegyvereket váltanám le elõször a hadseregben, sokkal inkább a meglévõ létszámot stabilizálnám, és igyekeznék vonzó életpályává tenni ezt, persze azzal a kitétellel, hogy a biztos megélhetés mellé számolni kell a veszéllyel is. Ennek folyománya lenne a normális felszerelés, és a rendszeres kiképzések biztosítása, lakhatási támogatás, stb.. Ezzel együtt talán megnõne a társadalmi megbecsülése is a seregnek. A NATO kötelékében pedig igenis aktív szerepet kell vállalni, mivel erre szerzõdésünk van. Ez lehet békefenntartó misszió, mûszaki alakulatok biztosítása, de harcoló csapatokat nem engednék küldeni pl. Irakba v. Afganisztánba.
A hadsereg szerkezetét is át kellene alakítani, nem kellene minden egyes századnak saját tábornokának lennie, a felesleges embereket elküldeném nyugdíjba, az új, tetterõs nemzedék pedig a kezébe vehetné végre az irányítást. A hadügyminisztérium élére pedig nem engednék közgazdászt v. jogászt, csakis olyat, akinek van legalább katonai elõélete.
Persze ez csak a személyes véleményem, és mivel nem értek hozzá, ezért nem tudom olyan objektíven látni a dolgokat, mint a jelenlegi vezetés a minisztériumban. (és nincs smile)
Közben utánanéztem a lementett HKPro fórumbejegyzéseknek, és a zárszerkezettel az a probléma lépett fel, hogy gázdugattyú-törések fordultak elõ. Nem rendkívûl nagy számban, de éppen elég ahhoz, hogy ez is púp legyen a HK hátán.
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
A változtatások:
G36E referenciának
G36A2
-A zárszerkezetet és a tokot némileg átdolgozták.
-Az 1,5x optika helyére egy sokkal keskenyebb, kisebb került (asszem Zeis Z-point), igaz némileg még magasabbra, de kevésbé takar ki a perifériás látásból és kevésbé zavaró mozgásnál.
G36A2
G36V / G36KV
-Új betolható/félrehajtható váltámasz
-XM8 stílusú tárkioldó és zárkioldó
-A G36C-hez hasonló, de átdolgozott szereléksín, nincs beépített optikai irányzék, a HK helyette Zeis vagy EOS irányzékot ajánl (vevõtõl függ).
G36KV, látható az új tárkildó, a váltámasz, a szereléksín
G36V3 / G36KV3
-Teljesen átdolgozott elõágy, szabadon lengõ csõ (??)
[center]
G36KV3
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
Valami hasonlo csiripeles eljutott az en hallojaratomig is....mindenesetre a G36 csalad az jofegyver hireben all.
Felejtsuk el. 😊
Amugy a magyar utodfegyvernek nem a G36 kerult szoba? En valahol ezt hallottam. Az azert jobb lenne.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Csak nekem van hianyerzetem hogy nem fejezted be a mondokad?! Szal azert nem jutott el a rendszeresitesig, "mert?!" <#smile>#smile>
Varom a folyt. <#wink>#wink>
Szerintem elég feladatfüggõ, hogy melyik a legjobb fegyver.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
(markolaton látszik 1 picit 😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF