94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#36745 csináltak valami olyasmit, amit ne lehetett volna az ebayről megrendelve a fegyvermester ismerőssel rárakatni? -
#36744 Nekem személy szerint továbbra is a rohadt magasra rakott optika tűnik zavarónak - így ránézésre. -
#36743 ennél azért kicsit többre számítottam. -
Zenty #36742 nah ezeket még nem néztem:
modernizált ak-63 ( Szép :) féleség)
Bercsényi alap cucc:
-
JanáJ #36741 Na ne már? komolyan? nem eszi egy 7.62-es fegyver a stanagot? És a PK sem? lol
Szokás szerint hülyén fogalmaztam, és a kiguglizás is jogos, de eszembe se jutott.
Anno kiskorú írta, hogy az M16 gyengéje maga a tár, de ugyan akkor tudtam hogy több nyugati nato fegyver ezt eszi. És nem tudtam, hogy ez feltétel volt, vagy csak praktimum logisztikailag. -
Lacusch69 #36740 A YT-on találtam EZT.
Érdekesek a kommentek... -
Gunslinger #36739 Dehogy "eszik" a NATO tagországok fegyverei mind a STANAG tárat, hülye kérdés. Vicces lenne, ha a magyar AK-kba STANAG tárat erőszakolnának, mi is NATO tagok vagyunk ;-) Az ingyen kapott segély M4A1-ek és M249-esek már megeszik. Amúgy a G36 sem eszi meg. Egyébként rágugliztam és 5 másodperc alatt megtaláltam a STANAG kompatibilis fegyverlistát a wikin... Elég sok felé fegyverbe jó.
http://en.wikipedia.org/wiki/STANAG_magazine -
JanáJ #36738 Az AK mentségére legyen mondva hogy már az elején besült egy lőszer benne, gondolom nem valami prémium kategóriással etették.
Az mondjuk gáz az AK-nál, hogy a tokfedelet simán lelöki a nyomás, nem tudom m16 nál ilyenkor mi van, de annak ir orrán száján jött.
Szerintem ha nagyon kerestek, minden fegyverről lesz ilyen video.
Amúgy a Nato országok fegyverei mind eszik a Stanag (?) M sorozat tárait? pl: G36? -
#36737 Honnan lehet letölteni ilyen videókat de jobb minőségben mint ami a youtube-on van? -
#36736 Ez is, pedig AK (LINK). -
SZU #36735 Pedig ezt lőtéri M16 volt... -
#36734 Mozgósítania kellene olyan egységeket, amik éppen pihenőidőn vannak otthon az Iraki / Afganisztáni missziós küldetés után. Maga a legyőzés/megszállás nem igazán lenne kérdéses, igen, képesek lennének rá. De ott maradni, fenntartani a megszállást nem lennének képesek kivitelezni még a 2003-as Irak szintűen sem. Kevés ehhez a mozgósítható emberállomány. Szerintem. -
JanáJ #36733 Amúgy megtudná? Nem lenne az most túl nagy falat? Szigorúan katonailag. -
#36732 Kissé zavaros így a dolog. Mi a teljes gondolatmenet?
Az USA nem igazán fogja megszállni Pakisztánt. Semmi haszna belőle. A tengerpart, amire utaltam arra vonatkozott, hogy miért van szűksége az USA-nak Pakisztánra. -
#36731 és az megérne egy megszállást? -
#36730 Tengerpart. Az Afganisztáni ENSZ misszió alapvetően a Pakisztáni kikötőkből kaphat csak olyan utánpótlást, amit repülőgéppel nem, vagy csak nehezen tudnának odaszállítani. -
#36729 mi van pakisztánban, amire szüksége lehet az usának? -
#36728 Apró lépések. -
JanáJ #36727 #36724
-
Wintersturm #36726 Állítólag a szovjet hadseregben az alapkiképzés része volt a hóban alvás (valószínűleg nem meztelen), és nem is tartották valami nagy mutatványnak. Mondjuk logikailag ha a levegő -20 fokos és még a szél is fúj, a -10 fokos hó is jobb. -
#36725 LINK. -
#36724 szimulációs gyak fegyver. -
JanáJ #36723 Amúgy ha valaki látta a részt és képbe van, árulja már el hogy milyen pisztoly volt az a beretta klón. -
juzosch #36722 Probáljátok ki szauna után, hogy hóba hemperegtek utána, vagy pedig sima hidegvízben lezuhanyoztok. -
JanáJ #36721 A lényeg hogy a faszi nem meghalt félóra után ahogy várták, hanem kb közölte hogy ők ezt naponta csinálták, majd egy óra múlva azért mászot ki mert felolvasztotta a fél délisarkot. -
#36720 Mivel a ho szigetel... nem veletlenul assak be magukat a hoba az alpinistak is, ha jon a hovihar.
Mindenki azt gondolja, hogy hoban sokkal hidegebb van, mint kint. Novenyek is szejjelfagynak, ha nincs rajtuk telen hotakaro, es hideg van. -
#36719 Mert hőtan a titka. A jeges víben egy óra állás sokkal durvább, mint a hóban elásva dolog. A hó nagyon jó hőszigetel kéremszépen és nagyon lassan nedvesíti át a ruhát.
A jeges víz azonnal átnedvesíti a ruhát és vonja el a hőt. Sokkal jobb a hőátadás a két felület között. A vízzel gyakorlatilag teljes felületen érintkezel. A procihűtő alá szerintetek miért kell szilikon?
A kontakt ellenállás a felületek érdességtől függ. A két anyag között levő kis réseket kitölti (persze a kitöltő anyagnak is jól kell vezetnie). -
JanáJ #36718 Az szép teljesítmény, de ne hasonlítsd 25 perc jeges vízhez. -
#36717 hát, gondolom a fejük kilátszott. vagy fúrtak a lyukat. de kb 4 éve, nyakig elásva fogadásból 25 percet töltöttem egy szál alsóban a hóban, télen, hóesésben....nem annyira nagy dolog, mint amilyennek tűnik. -
JanáJ #36716 lehet a havat választanám, ott legalább gyorsan megfulladok... .-) -
#36715 az oroszoknál, a különleges alakulatoknál 6 óra a szintidő. hóban elásva. és akkor még nem is beszéltünk a koreaiakról, akik szerintem nem is emberek. -
JanáJ #36714 A SEAL-es srácnál a dokik néztek ki a fejükből, meg alig volt elég jég.
Erre a faszi ilyet szól: mi ezt a tengerben csináltuk ahol 15 mp ként jött egy hullám és telehordta őket sárral, ahhoz képest ez nem is rossz. :-)
Nem volt dopping meg fagyálló. Pont ez a durva, hogy genetikailag top, fejben nagyon ott lévő, jól kiképzett emberek ilyenre is képesek.
Ami még szimpi volt, hogy a fagyos fürdő után lőni is kellett gyakorló pisztollyal. Mikor a muksó befelyezte, az első az volt hogy űrített (nem ő, a fegyót) pedig nem is éles lőfegyver volt, de gondolom fel sem fogta, csak rutinból tette. -
#36713 Összeeksüvés elméletek helyett egyszerűen el lehetne fogadni, hogy az emberek 0,0001%-a képes rendkívüli teljesítményekre. -
horthy #36712 Lehet hogy megitatják öket valami fagyáloval . Vagy valami dopping szerrel tuningolják öket amire volt már háborukba példa . -
#36711 Korábban is adták már , jó kis sorozat. A SEAL-es teljesítménye -szvsz- a legkomolyabb. Átlag ember kockára fagyna a srác meg "lazán" teljesíti a feladatot utána is. -
JanáJ #36710 Nézte tegnap valaki a NGC-t?
Van egy sorozat rajta, ahol az emberi test képességeinek tűrés határait mérik. Most a SF-ok voltak benne. Egy SEAL-es, egy Deltás (?) meg egy izraeli SF-os fickó. Nagyon durva volt. Pl a SEAL-es srác 1 órát ült gyak. jégben és utána ugyan annyi idő alatt teljesítette a "teszt" pályát, mint elötte. Az izraeli fickónál meg nézték hogy mennyi idő alatt fegyverez le egy marokfegyveres mukit aki ráfogja a fegyvert és állítólag fele annyi idő alatt mint hogy az ellen felfoghatná hogy mozdul ő. Ráadásul ők már "kiöregedett" exSF-ek voltak.
Azt sejtettem, hogy ügyesek erősek, jól lőnek, de hogy ennyire feltolják a fizikai tűréshatárukat azt álmomban sem gondoltam volna. -
#36709 Tehát Kína érdeke az, hogy ne mérgesedjen el a helyzet, ez pedig politikai megoldást követel. Kína tehát ebbe az irányba mehet el. Ha katonai erőt akarna prezentálni, az csak még jobban elmérgesíteni a szituációt. -
#36708 Az USA nyomásgyakorlást alkalmazott Iránon, hogy ha nem fog politikai úton megoldódni az ügy, akkor katonai erőhöz nyúl. Tehát az USA részéről is első sorban fenyegetőzés ment.
Nem tartom valószínűnek, hogy az USA nyílt fegyveres támadást erőltetne, az ugyanis komoly problémákat jelenthet, és ő sokkal nehezebben tudja elkerülni a közvetlen konfrontációt (ie.: háborút) Iránnal. Az ok pedig az Irakban tartózkodó amerikai erők. Irán ha lezárja a Hormuzi-szorost és behatol Irakba, az olyan dolog lenne, amit nem kifejezetten akarnak az Amerikaiak. Nem azért, mert nem tudnák megoldani, hiszen le tudnák kezelni hagyományos fegyverekkel is. De fájdalmas volna, mindenképpen áldozatokkal, és komoly következményekkel. Ez nem hiányzott a Bush-kormányzatnak. Azt majd meglátjuk, hogy az Obama-kormányzat mit kezd a helyzettel. -
JanáJ #36707 Ebben igazad van, de a szűk keresztmetszet hogy olajat nem nagyon kapnak ha elmérgesedik a helyzet. -
JanáJ #36706 nézzétek most a NGC-t