Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
1. elég ügyes vagy, ha összekevered a spoiler meg a quote szavakat :|
2. Cégneveket, márkaneveket, szaklapok neveit meg kurvára fölösleges spoileroznod.
Valahogy nem is csodálkozom, hogy kivágták már egy másik nickedet :|

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Már bocsánat, hogy idekíváncsiskodok, de leírod, mi volt az a röhelyes dolog? Akár PMben, akár itt? Csak azért, hogy tudjam mihez tartani magamat! 😉

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Leírtam idézni akartam de eltévesztettem a makrot.Sajnálom.Sose megbántani akartam mások érzékenységét de tojásokon lépkedek.Ez a 2. nickem és az elsõt egy röhelyes dologért vesztettem el kapásból figyelmeztetés nélkül.
Ha leírod,hogy f*asz vagyok akkor legyen gerinced és írd ki így link.

És ha belegondolok,hogy egy olyan VIP nevez szaporítszervnek aki az adatlapját se meri kitölteni.

Leírtam,egyik hozzászólásban,eltévesztettem a makrót azért lett ennyi.
És hogy miért csinálom néha ha elmagyaráznám már megint törölnék a nickem.
Akit értdekel elolvassa mit írok oda akit nem az nem.

Sadist
Ezt a spoilerezést hagyd már abba, kibaszott idegesítõ és fárasztó olvasni :|

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

szerintem nincs neki 😞

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Fenrir
Hehe, én itt eddig csak a képeket/videókat szoktam megbámulni, de mostanában már a hangulat miatt is érdemes idejárni olvasgatni 😛

A halál csupán a kezdet...

Seaweed
Mi a f*szt spoilerezel vazze?! Van barmi fogalmad rola hogy ez mire valo?!
Akkor gyere vissza a sírból:

Már káprázik a szemem a fáradtságtól és miattatok nem alszok.A Spoilert néha rosszkor használtam Idézés helyett de büntetésben vagyok ezért kerülök minden reklámot.

Beszéltünk:
a,A pakisztámi falu sufnigyártásáról.
b,beszéltünk a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Steyr Mannlicher
HS .50-rõl és kaliberérõl.

Szerintem külön témaként kezeltem.Aki azt állítja leírtam egy pakisztáni faluban csinálják az bizinyítsa be.

1.Ez csak egy NOL cikk.Aki elhiszi az vessen magára.A cikk kb annyit ér mint amikor kitalálta a CIA,hogy irak vegyifegyvereket gyárt és háborúra meg a terroristák támogatására készül és megvolt a bizonyíték a támadásra.

2.Még ezt is hamisíthatják (HS.50).Nem falusi módszerekrõl beszélek.Nem abban a pakisztáni faluban de ahol tanultam szakközépben 15 éve 100m2-en minden megvolt ami ahhoz kelett,hogy fegyvert gyártsanak.Gyalu;eszterga;stb és régiek.1 évig a gépekhez se nyúltunk csak reszeltünk idomokat meg egyenes sík lemezbõl sík S-t kalapáltunk.Ma egy
Praktikerben
kapsz lézeres mérõeszközt meg a rák tudja mennyi precíziós mérõeszközt.NC-t vagy CNC-t nem.
Talán csövet itt-ott vesznek aztán annyi.Kicsit utánaolvasok és gyakorlok aztán én is összerakok egy forgótolózárast.Csak adjanak egy mûhelyt,szerszámgépet meg áramot.A csõ kritikus pont,de azt lezámítva bárhol megcsinálnak/megcsinálok egy pont olyan fegyvert.

De továbbra is fenntartom,csodálom ahogy egyesek egyszerûen
beszopnak
ilyen cikkeket.
És megismétlem:Franz Holzschuh, az új tulajdonos kétségbe vonja a HS.50-esek eredetiségét. Lehet, hogy másolatok, mondja, ellenõrízni kellene a gyártási sorozatszámokat. [/i ]

Akkor gyere vissza a sírból:

Már káprázik a szemem a fáradtságtól és miattatok nem alszok.A Spoilert néha rosszkor használtam Idézés helyett de büntetésben vagyok ezért kerülök minden reklámot.

Beszéltünk:
a,A pakisztámi falu sufnigyártásáról.
b,beszéltünk a
Steyr Mannlicher
HS .50-rõl és kaliberérõl.

Szerintem külön témaként kezeltem.Aki azt állítja leírtam egy pakisztáni faluban csinálják az bizinyítsa be.

1.Ez csak egy NOL cikk.Aki elhiszi az vessen magára.A cikk kb annyit ér mint amikor kitalálta a CIA,hogy irak vegyifegyvereket gyárt és háborúra meg a terroristák támogatására készül és megvolt a bizonyíték a támadásra.

2.Még ezt is hamisíthatják (HS.50).Nem falusi módszerekrõl beszélek.Nem abban a pakisztáni faluban de ahol tanultam szakközépben 15 éve 100m2-en minden megvolt ami ahhoz kelett,hogy fegyvert gyártsanak.Gyalu;eszterga;stb és régiek.1 évig a gépekhez se nyúltunk csak reszeltünk idomokat meg egyenes sík lemezbõl sík S-t kalapáltunk.Ma egy
Praktikerben
kapsz lézeres mérõeszközt meg a rák tudja mennyi precíziós mérõeszközt.NC-t vagy CNC-t nem.
Talán csövet itt-ott vesznek aztán annyi.Kicsit utánaolvasok és gyakorlok aztán én is összerakok egy forgótolózárast.Csak adjanak egy mûhelyt,szerszámgépet meg áramot.A csõ kritikus pont,de azt lezámítva bárhol megcsinálnak/megcsinálok egy pont olyan fegyvert.

De továbbra is fenntartom,csodálom ahogy egyesek egyszerûen
beszopnak
ilyen cikkeket.
És megismétlem:Franz Holzschuh, az új tulajdonos kétségbe vonja a HS.50-esek eredetiségét. Lehet, hogy másolatok, mondja, ellenõrízni kellene a gyártási sorozatszámokat. [/i ]

Seaweed
Ez meg a masik! Tortenelemmel illene tisztaban lenni..plane ha az magyarorszag tortenelme....
Bucser
Spanyolország déli részét a Reconquista végéig (ami egy több száz éves folyamat volt) az arabok uralták. Sõt. Ott voltak vallásilag és államszervezetben. etc.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
"védekezõ dzsihád" <#wow2> Nah jol van! Szerintem pihenjel egy sort, aztan ha lelassultal akkor nezz utana mit is jelent valojaban a dzsihad szo, es muzulman vallaskorben mire hirdetik ki* es ne abbol indulj ki amit osszehord baromsagokat a media!

(mindenre csak epp nem vedekezsere...LOL.."vedekezo dzsihad"...uristen...)
Bucser
Akkor megsúgom, hogy Magyarország soha nemvolt iszlám terület csak iszlám hódoltság alatt lévõ terület. Térítés nem folyt. Sõt meghagyták a török hódoltság alatt a keresztény papok státuszát.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
hat nem..nekem kezd mar herotom lenni tole....
Seaweed
"ui.: ezt a SPOILER!-es baromságot pls hagyd már meg arra amire kitalálták ..."

Ugyvan!<#felkialtas><#felkialtas>
A védekezõ dzsihád lényege, hogy az terület ami valaha iszlám fennhatóság alatt volt, annak mindg iszlám területnek kell maradnia, így lényegtelen, hogy annak igazhitûnek mi volt a nemzetsége aki meghódította.
Pontosan ezen az alapon formálnak jogot Spanyolország egy részére is.
akkor nemcsak engem azvar a két soronkénti spoiler tag, heh 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hat azt megneznem, mikor kepeznek irakban torokoket 😊
Utaljak egymast. Amugy irakiak nem jonnenek ide. Minek?😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Ember ! A sírba viszel ...
Arról beszélünk , hogy háztáji módszerekkel lehet-e másolni jó minõségben , nem az ipari másolatokról ...
Lõszer , bõven van nekik ny-i is hidd el . A lõszer a legkisebb problémájuk lehet .
Miért ne Ausztria , a másolatokat leszámítva gyártják még valahol ezt az 50-es típust ?

ui.: ezt a SPOILER!-es baromságot pls hagyd már meg arra amire kitalálták ...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Hmm , jól értem , hogy szerinted az osztrák 50-eseket háztáji üzemben készítették ?

Anno vettem a
Zsaru Magazin-t
.Az újságírók látogatást tettek a

Steyr Mannlicher-ben azt hiszem a TMP kapcsán

de szemtanúi voltak egy reklamáló vásárlónak aki elégedetlen volt a AUG-al.Rövid úton kiderült,hamisítvány.És azóta csak fejlõdött a technika.Akár lehetne ez is hamisítvány.
Ott vannak a kínába telepídett európai meg amerikai autógyártók akik nagyon csodálkoztak,hogy a gyártósoraikról olyan autók is lekerülnek amik nem az õ emblémájukat viseli.

"Amibõl lepasszoltak néhányat az iraki felkelõknek?"
Lehetetlen ?
"Csak az nem tudom minek a felkelõknek .50 BMG kaliberü puska?"
Na mégis minek ? Készülnek az olimpiára ...

Ha van dollár persze irán vehet csak minek nyugati technika amikor az orosz (és talán kínai) technikát preferálják,bár lehet tévedek.

Irak orosz eredetû lõfegyverekkel volt ellátva,hozzá lõszerekkel.Akkor most a felkelõk átveszik a nyugati lõszert?Amikor ott van a 12,7mm M30/38.Holnap meg átveszik az M4-et és az 5.56 NATO lõszert?

"A 12,7mm M30/38 (12,7x108) kaliber kézenfekvõbb."
Mert talán mégis a szomszédban készültek a muskéták ott meg nem menõ ez a golyóbis ...

A szomszéd akkor mégse ausztria?

Azt írja a NOL irán 800 puskát vett a kábítószer elleni harchoz.De a #22614-ban példával leírtam mit ér a NOL a szememben.

Seaweed
"Jobban örülnél, ha kivonulnának és Irakban képeznék azokat akik jogot formálnálnak Mo-ra a 150 éves hódoltság okán? "

Milyen f*szsagokat hordasz te itt ossze?! <#wow2>
3000 amerikait oltek meg AKval, 170 et S-Mel.
Hülyeség. A index katonai topikjában szó volt, a 170 veszteség EFP-nek köszönhetõk.
Azért mert surmónak adsz egy 12.7 puskát nem biztos, hogy lõnni is tud vele, nem ugyanaz mint a Slavia.

Azé a se lesz baj ha Afganisztánban is feltûnik egy pár darab ezekbõl az osztrák fegyverekbõl és mieinket lyuggatják velük.

Egész Európa Amerika védelmén élõsködik, mi is, tán nem kéne ennyire örülni, hogy ölik õket. Lehet , hogy Európa egy inváziótól meg tudná magát védeni, de hétszentség, hogy nem tudná a világban az érdekeit megvédeni az USA nélkül.
Jobban örülnél, ha kivonulnának és Irakban képeznék azokat akik jogot formálnálnak Mo-ra a 150 éves hódoltság okán?
"Majd elválik hol készült."

Hmm , jól értem , hogy szerinted az osztrák 50-eseket háztáji üzemben készítették ?

"És iránnak adtak el 800db-ot?"

Mi ebben a kérdés ?

"Amibõl lepasszoltak néhányat az iraki felkelõknek?"

Lehetetlen ?

"Csak az nem tudom minek a felkelõknek .50 BMG kaliberü puska?"

Na mégis minek ? Készülnek az olimpiára ...

"A 12,7mm M30/38 (12,7x108) kaliber kézenfekvõbb."

Mert talán mégis a szomszédban készültek a muskéták ott meg nem menõ ez a golyóbis ...

Majd elválik hol készült.
És iránnak adtak el 800db-ot?Amibõl lepasszoltak néhányat az iraki felkelõknek?
Csak az nem tudom minek a felkelõknek .50 BMG kaliberü puska?
A 12,7mm M30/38 (12,7x108) kaliber kézenfekvõbb.

A dok.filmet nem de a legyártott fegyverek némelyikét saját kezembõl nézegettem ...
A osztrák 50-esrõl volt szó ugye és a hamisításukról . Ha azt a fegyvert olyan minõségben állították elõ , hogy csak a gyári számok alapján lehet eldönteni , hogy hol készültek akkor tuti , hogy nem egy falusi mesterember készítette üllõn kalapáccsal ...

Nem tudom mi egy bonyolult maroklõfegyver vagy vállfegyver de azok ott valamibõl csinálnak valamit ami kibírja a lõszerek nyomását és mûködik.
A minõségrõl,pontosságról,élettartamról nem szóltam de ép ésszel senki se várhatja el,hogy ilyen környezetben egy
Walther P99QA
-val felérõ fegyvert készítsenek.

Én nem is mondtam,hogy alumínium szkandium ötvözetü meg mûanyagtokos fegyverek készülnek.
Egyébként errõl a helyrõl a Panoráma is beszámolt annak idején.

Seaweed
En lattam...pirmitiv fegyvereket mutogattak benne (kezi lofegyverek voltak), amiket tombol reszeltek, fureszeltek (martak?!) ki. Tuti hogy egy bonyolult fegyvert azok az eletben nem masolnak le!
Bucser
Nem csak éppen nem ért a fegyverekhez...

Michael Palin a brit Frei Tamás. frei Tamásnak mindent elhiszel??

Láttad a dok.filmet?De lehet Michael Palin hazug.

Seaweed
http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/iran_070212/

...erdekes hogy az uj* Su-25TM-jeirol egy arva szo sem esik...kezdem osztani egysek velemenyet hogy ezt a lapot el kell felejteni...

(*.: sot a regiekrol sincs egy szo se!..es Mirage F1-esekrol(exiraki gepek) se ejt szot se, a Mig-23-asokrol(bar ezek veloszinu a veguket rugjak), a Su-22-esekrol se, es ne is emlitsuk a tobb mint 150db-os F-5E keszletet amit tudvalevoleg lemasoltak teljesen es gyartanak mai napig....radasul a cirka 200db F-4-esbol kizart hogy csak 32 marad volna! )
Seaweed
<#gonosz1>
Persze , hogy megcsinálják ! Ha nem így lenne és messzirõl üvöltene egy fegyverrõl , hogy házi készítésû másolat akkor kiderülne a

"Bement egy faluba ahol minden fegyvert megcsinálnak csak vigyél be egyet és azt is lemásolják.Ha elõször látják akkor is megcsinálják.Pisztoly;puska;stb.És kézzel reszelõvel,alig van rendes szerszám,esztergát meg marót nem is láttam."

stílusú dolgokról , hogy kissé szenzációhajhászok , ill. sokan be is dõlnek ennek ...

Sadist
És ha odaviszel nekik egy HK-t, akkor a poligon huzagolású csövet is kézzel kireszelik neked? <#idiota>

1. Ausztria semleges orszag.
2. Az usa fegyvereket adott el/at Afganisztannak, Iraknak, Irannak.

Akkor mirol beszelunk?😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

A Hoppá nem egy sokatmondó kijelentés.Felkiáktószó amivel annyiszor visszaéltek.Azért valamit arról is írhattál volna a linkben mirõl szól.Tiszta Blikk de a Népszabadság is átvette ezt a mentalitást.Azt ovasom egyszer a Népsz.-ban 1. oldal cím A tûzoltók body guardot kapnak aztán a cikkben kiderült a lélegeztetõkészülék neve body guard.Elsõre azt hittem van ahol megakarják verni õket és felnyírt tarkóju 120 kg-os emberek védik õket.

Mellesleg idézek a cikkbõl:
Franz Holzschuh, az új tulajdonos kétségbe vonja a HS.50-esek eredetiségét. Lehet, hogy másolatok, mondja, ellenõrízni kellene a gyártási sorozatszámokat.

Fegyvert simán hamisítanak.Láttad Michael Palin-t a A Himalája Michael Palinnel c. dok.filmben.Bement egy faluba ahol minden fegyvert megcsinálnak csak vigyél be egyet és azt is lemásolják.Ha elõször látják akkor is megcsinálják.Pisztoly;puska;stb.És kézzel reszelõvel,alig van rendes szerszám,esztergát meg marót nem is láttam.

Seaweed
Seaweed
Hat elsore en is jot kacagtam rajta aztan jobban belegondolva azthiszem ott ram is a fraszt hozta volna <#vigyor3>
Jajj ez nagyon jó volt ! 😄DD
Mennyivel jobb másokon röhögni pedig én is jártam már így de akkor valahogy nem kacarásztam ... 😄DD

RatBaG
http://www.liveleak.com/view?i=9731d_4407

mûködik, az a lényeg <#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

Seaweed
Pancelozott HUMVEE vs IED (es ezek csak a repeszek)

Pancelozot HUMVEE vs RPG

Lazado sniper vegtermeke!

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Tegyetek be linket mi a baj az osztrákokkal.

Seaweed
Szvsz egyaltalan nem kell magyarazkodnia ezert az osztrakoknak! Fegyverkereskedelem nem picsipacsizos-kisded-jatek! A hiba ott van ha valaki ebben ideologiat keres vagy epp direkt gyart, es moralizal!
Millio ellenpedat lehet felhozni, egeszen onnantol hogy az USA vagy amerikai cegek (CIA mellekvaganyok?!), eddig is szallitottak fegyvert/alkatreszt/kitudja meg miket pl Irannak, egeszen odaig hogy mi adtunk csak ugy a ket szep szemukert(?...mind1 is menyiert), AMD-ket az afganoknak...mert lehet a jovoben (ne adja isten!), epp azok az AMD-k kozul valamelyikkel lonek le egy magyar kintszolgalo katonat.....(mert ugye a kozelkeleten a fegyvermozgasat eleg bajos kovetni....nah meg ha nem is szantszandekkal(legyunk alapbol joindulatuak)..de zsakmany mint olyan haborus cselekmenynel letezik.....)
Punker
de nyugodtan mondhatja hogy õ jószándékkal (jószándék és fegyver kereskedelem, de szép filozófiai teória lehet ez is 😊 a kábítószer elleni harc miatt adta ezt el.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Seaweed
Ausztria az USA szovetsegese?! Mert max bekepartnersegbe van a NATO-val, mert annak nem a tagja!
Punker
amúgy nem azért az mióta új info hogy iránból fegyver lõszer pénz és ember anyag is szép számmal megy irakba? hülye usa inkább örülne ezzel még 1 indoka van bombázni õket.

Seaweed
Hat aki tudja hogy egy fegyver melyik vegen jon ki a lovedek, annak eddig is hasbaakasztos kamu dumanak tunt az ilyen propaganda szoveg, egy-egy adott helyzet ismereteben....
Bucser
ohh mondjuk te sem orulnel, hogyha a szovetsegesed fegyvert adna el az ellenségednek nem?