Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Cifu vagy valaki!

Tudtok valamit mondani a világ elsõ hidrogénhajtású tengeralatjárójáról, amit a német haditengerészet épített?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Seaweed
Seaweed
Seaweed
<#gonosz1><#wink>
L85 bazz ... elqrtam , nem kicsit , de nagyon ... 😉

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Egy külföldi arma-s fórumon olvastam .

Seaweed
SA-85?! <#fejvakaras> L85A1 meg A2 meg L86, meg SA-80..En ugy tudom hogy az SA-85 az magyar fegyver.
Sadist
Nemhiába, HK-ék dolgoztak rajta tudomásom szerint 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Seaweed
igen ezt is halottam mar (asszem Cifu irta egyszer)
Seaweed
tudom
modellmaker
OFF

Most néztem meg a Fegyverneppert. Ahogy írtad, az uccsó mondtad durva, de kib*szottul igaz. Bejövõs film, tetszett.

/OFF

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Punker
a 86-os az angoloknál is hosszúcsövû bipodos.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Egy másik fórumon azt írta egy user az SA-85-rõl , hogy az A2 verzió már egészen jó lett .

Seaweed
"hamár ilyen ügyesen megoldják hogy a fegyver jelentõs hosszváltozás nélkül, tartalmazzon hosszabb csövet, akkor nem értem hogy lehet ilyen apróságokon elszúrni ..."

Ez bullpup sajatossag. Ott a Steyr AUG ellenpeldanak, amibol letezik meg tamogato verzio is extrem hosszu csovel.

VRSDM
épp eimatt a 2 jellemzõje miatt nem értem hogy elhet elszúrni...
hamár ilyen ügyesen megoldják hogy a fegyver jelentõs hosszváltozás nélkül, tartalmazzon hosszabb csövet, akkor nem értem hogy lehet ilyen apróságokon elszúrni ...

mind1, airsoft-ban remekül szuperál, hosszu csõ, pontos, optika 😉

valóságban meg nem fogok ilyennel lõni (ilyennel nem 😉 )

u dont have to listen anybody else but me

Sadist
Meg a mûnyag részeket oldja a katonák rovarriasztó szere, et cetera et cetera 😄 Viszont nagyon pontos (az egyik leghosszabb csõhosszúságú gépkarabély), és az optikája is nagyon hasznos.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Az L85-öt hihetetlenül lehúzzák. Nem egy fegyverekkel foglalkozó könyvem van amikben a jelenleg hadrendben álló fegyverek közül a legrosszabb jelzõt kapja. Több videót is láttam hogyan viselkednek használat közben. Volt olyan amikor a muki fél percig küzdött azzal hogy a tár a helyén maradjon. Aztán a hüvelyek állandóan beszorultak a kivetõnyílásba meg hasonlók......

VRSDM
amúgy én is csak fikázást hallottam eddig az L85-rõl, ellenben, nagyon tetszik mind formailag, mind müködésében... de hát biztos jobban tudja az a brit forma aki ezzel harcol...

de airsoft-ban ilyen lesz a fegyverem amint lesz saját 😉 (egyelõre, egy m4a1-el kenem a banditákat...)

másrészt G36 ... csak jót hallok, róla, mind ismeretlenektõl, mind teszterektõl, mind olyanktól akiknek szerencséjük van lõni vele...
egyszóval csodajó egy fegyver (ja és szerintem bitang jól is néz ki😉 fõleg a compact verzió)

Seaweed
Nem tetszik a G36 formaja, annak ellenere hogy kivalo fegyver hireben all...igaz ez az L85-rol nem mondhato el <#gonosz1> (Bar ez utobbi viszont kivansag listas mert letezik AS-ben bolt-action-os valtozata es olyat akarok majd)
VRSDM
nemtudod mit hagytál ki, nálam ha fegyver akkor L85 vagy G36
ez a kettõ ami mindent visz 😉 (esetleg G3)

ColdFire
nice

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Seaweed
W-3WA GLUSZEC

Seaweed
Hat nekem kimaradt a G36, meg airsoft vonalon is...nem "kivansaglistas" igy jobban nem ismertem meg a fegyvert 😉)
modellmaker
Értem. Köszönöm!

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Sadist
Nemár, pedig mindenhol ezt olvasni róla 😄 (Bár lehet, hogy csak az airsoft változatoknál <#idiota>)

Az a két kis kiálló pöcök rajta amivel össze lehet fogni és egyben távolságot is tartanak a két tár között, hogy be lehessen õket tolni a tárfészekbe.
A képen airsoft verzióhoz való tár van, de az igazin is ugyanez a szisztéma látható.

Seaweed
Nah ezt nem is tudtam! <#worship>
Sadist
Azon pl. pont külön tárösszefogó van, a G36 tárjait viszont önmagukban is össze lehet pattintani.

Seaweed
Jah a #22818-esben szereplo kepen is ket osszefogatott tar lathato.
[NST]Cifu
Ezeken túl még ott van az, hogy mûanyag táraknál nagyon könnyen megoldható a tárak összefogatása, ahogy a G36-os tárainál is látható. De a legfontosabb mégis az, hogy látod, hogy mennyi lõszered van még.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sadist
A mûanyag olcsó, bírja a strapát és nem deformálódik, ezért sokkal kisebb az esély egy adogatási hibára. Nem utolsó sorban mint írtad is gyorsan és pontosan meg tudja nézni, hogy még mennyi lõszer van a tárban.

Seaweed
Nem hiszem hogy azon kivul van...max lehet olcsobb az eloallitasa mint pl a lemezbol keszultnek.
modellmaker
Miért pont áltlátszó mûanyag? Ennek van vmi jelentõsége is? (azon kívül, hogy látja hány töltény van még a tárban)

Seaweed
thx
ColdFire
Boldog szülinapot! <#wave>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

[NST]Cifu
Már meg is válaszoltad a kérdésed. A fegyverek valóban AK5-ösök, de azoknak is a legújabb változata, az AK5C. A Saab Bofors 2005-ben kezdte el átadni az új fegyvereket, amelyeknek a legfelismerhetõbb része az állítható/behajtható válltámasz, és a szereléksinek. Továbbá a csõ meg lett kurtítva, így 350mm hosszú, a tûzváltó kar mindkét oldalon megjelent (és így bal kézzel is használhatóvá vált a fegyver), valamint megjelent az átlátszó mûanyag tár.

Seaweed
Seaweed
Franko! A masodik kepen az milyen gyepkarabely a bakanal?! Bofors AK-5(D?) valamifel varzioja?! (Hmm most nezem ez valamifele FN-FNC modozat)

Nem szép, de azt hiszem ez nem volt szempont a tervezésnél 😊

Ja és a lent írt RPG elleni védelmet csak ERA-val ill aktív védelmi rendszerrel tudja produkálni.

Punker
"

Izrael hatvan Golán típusú páncélozott harcjármûvet szállít az Irakban állomásozó amerikai tengerészgyalogságnak, jelentette kedden az izraeli hadsereg rádióadója. Ez az elsõ ilyen jellegû megrendelés, 37 millió dollár értékben. Az egységekhez a szállítmány a következõ három hónapban érkezik meg.

Lova Drorisz, a szerzõdést megkötõ Rafael állami vállalat kereskedelmi igazgatója elmondta, a Golánt izraeli szakemberek fejlesztették ki, s páncélzatát ellenállóvá tették az orosz gyártmányú RPG rakétagránátokkal és az aknarobbanásokkal szemben. A katonai rádió emlékeztetett arra, hogy izraeli hadiipari cégek már korábban is ellátták pilóta nélküli felderítõ repülõgépekkel, rakétákkal, harckocsik és páncélozott szállító harcjármûvek védelmét szolgáló rendszerekkel és vezérlõberendezésekkel az Irakban szolgáló amerikai haderõt."

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Errol a cukisagrol nincs valami info? Esetleg meg nehany kep. 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

[NST]Cifu
Svéd SEP:

[NST]Cifu
Idex 2007:

Kissé morbidul néz ki...

Cukiság fegyverbe öntve... (King Abdullah Design & Development Bureau (Jordánia))

[NST]Cifu
Köszi mindenkinek. ^^

Punker
HBD

Csaatlakozom , boldog szülinapot Cifu ! <#wave>

Seaweed
HBD Cifu!
Adam II
Naná ,hogy õk vezetik be az embargót védik a piacukat.

Seaweed
Hollywoodi atudnek hivanam...de meg elmegy szvsz. Szerencsere nem ront a film "elvezhetosegen".
Hat igen! A film vegen az utolso mondatok mindennel vilagosabba tesznek dolgokat pl az atlagembernek*.
Hogy is volt?! Azok az allamok akik a fegyverembargot "meghozzak"(ENSZ biztonsagi tanacsanak 6 allando tagja) egy-egy allammal szemben, azok a vilag legnagyobb fegyer gyartoi, kereskedoi...meg ha neha az nem is a hivatalos "forrasokon" keresztul bonyolodik is le!

(*.:azert aki kicsit figyelemmel kiseri a haditechnikat, haborukat azoknak van nemi fogalma rola mi merre hany meter, egy ilyen filmtol fuggetlenul is.)
Ok igazad van lusta voltam más formában ugyanezt leirni ! De lényeg ami lényeg az afrikai törzsi háborúk jó üzlet a fegyverkereskedöknek , jugoszlávia is az volt abban a " Lord of War " cimü filmnek teljesen igaza van hogy hiába minden embargó a fegyverkereskedelem meg a háborúk akkora üzlet hogy a fegyverek mindig eljutnak csak legfeljebb a mennyiséget tudják az embargóval esetleges blokáddal csökkenteni ! Lásd az iráni fegyverek libanonba , 200 tonnát mefogtak 2 éve az izraeliek de ennek töbszöröse is simán eljutott a célállomásra ! A magyar fegyverexport horvátországba ami a mai napig nem publikus ! Gondolom akik szervezték tudták hogy nem biztos hogy kell 16000 AMD-65 rendörségi célra ! A kivitt menyiség valószinüleg sokkal több volt !! A fegyverembargó ellenére a szerbek is kaptak MIG 29-eseket a pravoszláv orosz testvéreiktõl , meg románián keresztül is folyamatosan jött az utánpotlás meg még ki tudja honnan ?? Én is láttam a " Fegyvernepper " cimû filmet , jó film , vannak valós alapjai mégha füszerezve is van egy pár valótlan dologgal egy pár bakival !
Seaweed
Ugyesen tudsz kopi-psztazni..de ki kert ra?! Tudod mitmondok en erre az egeszre?! Nem a fegyverkereskedo huzza meg a ravaszt! <#rolleyes>
Jah hogy "gyerek kezebe kes-villa-ollo nem valo?!" ....ok holnaptol tiltsuk be a kes villa ollo gyartokat a vilagon....<#ravasz1>