94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#37145 és az, hogy mi nem győztük őket le, azt jelenti, hogy ők olyan jók? egyébként olvass utána, miért is nem. (most jöhetne a szokásos személyeskedésed) -
#37144 Ja, hogy egy olyan háborúban ahol nem volt érdekük és alacsony volt a morál? A II.Vh nem mérvadó. Az I.Vh alatt benyomtuk őket? Nem. -
#37143 én mindenkit.
csupán beugrott a 2. vh-s teljesítményük, meg egy nemrégi hír, hogy olaszországba külföldieket várnak katonának, mivel az olasz fiatalok nem is akarnak katonáskodni, meg alkalmatlanok is rá. -
#37142 Vagy nézd meg a 30-as évek maffia háborúit az olasz gengszterek jól teljesítettek a rendőrök ellen:) -
#37141 Most meg az olaszokat nézed le? -
#37140 Ja vagy kérdezd meg a punokat.
:) -
Lacusch69 #37139 Talán kérdezd meg a tobruki brit túlélőket, hogyan is képesek harcolni az olasz katonák, ha van motivációjuk (és megfelelő vezetésük). -
#37138 már nem a 2. VH-ban vagyunk, a hegyivadászaik jól éreznék magukat az afgán hegyekben. -
dara #37137 Ami nincs, azt semmire sem lehet használni... -
#37136 olasz katona? ne nevettess.... -
JanáJ #37135 Az olaszok digitális jöő katonája elvileg ezt fogja használni. -
Gunslinger #37134 Az közös európai, nem csak olasz. Hadi célokra tudtommal nem alkalmazzák. -
JanáJ #37133 nem szóltam kigugliztam. -
JanáJ #37132 Van az olaszoknak saját "GPS"-ük? Valami galileo rendszer vagy mi? -
#37131 hozzá kell tenni, hogy itthon a pénz elmegy értekezletekre, tréningekre, biztonsági-őrökre, lőszer megsemmisítésre, épületek renoválására, nyugdíjra, esély-egyenlőségi dolgokra... -
JanáJ #37130 köszi mester :) -
JanáJ #37129 szvsz nem, csak az csaphat be, hogy az M sorozatú fegyverek kb 1/3-át "nyeli" el a tárnak, míg ez az ak varriáns max 2cm-t belőle.
Meg gondolom te is az AS-es méretéhez vagy szokva és az tudtommal rövidebb picit mint az élesé, mint minden AS tárnál :) -
#37128 Először is szemlélet. Már ez sokat számít. Kiadás terén kétlem, hogy durva különbségek lennének szerbia javára. Szerbia éves költségvetése úgy kb. 10 milliárd dollár (sajnos a védelmi kiadásokkal kapcsolatban nem találtam semmit), szemben a Magyar kormány éves költségvetése 70 milliárd dollár felett van, és ennek nem egész a 2% megy a Honvédelmi tárcához. Tegyük még azt is hozzá, hogy Szerbiában még mindig sorkötelezettség van. -
#37127 ezt értem és igazad is van de a kérdés nem ez volt . szóval mi a jó büdös francból telik nekik ilyen fejlesztésre ? ennyire feljöttek gazdaságilag vagy a gdp nagyobb részét fordítják hadügyre mint mi ? -
#37126 A dolog ott kezdődik, hogy Szerbia részt vett egyszer egy szélesebb körű háborúban a Jugoszlávia szétesésekor, utána harcolt a Koszovói albánokkal, és közben bombázta a NATO. Szóval ott a hadsereg és a fegyveres erők egy kicsit más megítélés alá esnek, mint itthon. Ott fel sem merül, hogy szükség van-e egy hatékony, jól felszerelt, ütőképes hadseregre az országnak. A válasz az, hogy igen, mindenképpen. -
#37125 saját iparból nyomják.
a pályázataikon kevesebb a korrupciós felár. -
#37124 Szerbeknek erre miből van pénzük ? Nekünk miért nincs ? -
#37123 Hűha,Cifutól nem is vártam volna rosszabbat.Remek cikk gratula(y)
#37118: Szerintem pont nekünk való kis járgány.Mennyibe fájna ezekkel a BTR-80sok leváltása(Ha még szolgálatban vannak^^) -
#37122 Zastava M21, egy 5,56x45 NATO kaliberű AK variáns.
Szerk.: Még mielőtt felmerül a kérdés, a képen a középső és a jobb oldali fegyver M21, a középső fazon mögötti alaknál egy Zastava M92 látható. -
#37121 nem túl hosszú az stanagnak? -
gyuri12 #37120 Komoly kis gépnek tűnik,tetszik,hogy rálehet aggatni mindenfélét. -
JanáJ #37119 Az utolsó elötti kápen milyen fegyver van? Valami Stanag táras AK a 100-as sorozatból? -
#37118 A szerbek csináltak egy APC prototípust, "Lazar" néven. Alapvetően BTR-80 szintű járművet kell elképzelni, de a jobb kilátás érdekében ballisztikai réteges üvegből készült ablakokat használnak periszkópok vagy kitekintőnyílások helyett (városi vagy nehezen átlátható terepen a kilátás fontossága megkérdőjelezhetetlen). A járművet a hátul lévő két ajtón keresztül lehet elhagyni, de van két ajtó a tetőn is. A külső fegyvertoronyba egy 20mm-es gépágyú és egy 7,62-es géppuska került, illetve opció van 30mm-es gránátvetőre, a 20mm-es helyett 30mm-es gépágyúra, illetve pct. rakétaindítók felszerelésére. A páncélzatra utólag kiegészítő elemeket lehet felszerelni, ami állhat passzív és reaktív páncélelemekből is. A páncélzata kiegészítő panelek nélkül körkörösen a 7.62mm-es API géppuskalövedékektől, szemből a 100 méterről kilőtt 12,7x107mm-es API lövedékekig megfog mindent, a jármű alja pedig V alakúra készült, hogy az aknarobbanás erejét elvezessék a beltértől.
[center]
-
#37117 Ismeri valaki? Atomjó dolgok vannak rajta. -
horthy #37116 Azért nem olyan rossz az AK-74 az USA fegyverekkel ellentétben soha nem hagy cserben .
Az 5.45X39 mm-es löszer is elég hatékony :
http://www.youtube.com/watch?v=mqaeX2KigSc -
#37115 Itt. -
#37114 Cifu cikkét?:O
Hol lehet megnézni?Kíváncsi vagyok rá -
#37113 josicjulien.com-on van szó a mesterlövészkedésről. -
JanáJ #37112 Tudom sok bajom van, de okosabbtól tanulni nem szégyen.
Tud valaki linket mondani vagy elmagyarázni,hogyműködik egy sniper-spotter team? (Cifu cikkét olvastam) Konkrétam a MOA, távolságbecslés, távcsőbeállítás dolog érdekelne. Ilyet találtam, de nem boldogulok vele:
link -
#37111 nem kell ahhoz háború szép lassan betelepülnek békésen..... -
JanáJ #37110 Één úgy tudtam, hogy azért piros a fék lámpa, meg a közlekedés ben a piros a tilos mert a legészrevehetőbb szín.
Biztos nem így van, ha ezt használják.
Más: egy esetleges orosz kínai háború most mennyire esélyes, konkrétan hogy Kína rátegye a tenyerét szibériára, mint élő és nyersanyaglelőhelyre ha csak a két fél katonai erejét nézzük. -
Sith #37109 Plussz a szemed ha egyszer hozzá szokott a sötéthez hmm nem olyan kellemetlen a vörös fény mint mondjuk a sima fehér mármint a szemnek kényelmesebb az átállás a vörös fényről a sötétre mint a fehérről -
#37108 éjjel a sötétben nem -
JanáJ #37107 Lehet láma kérdés, de egy ak-ra miért akarunk M203-at?
Mert a lőszer úgy sem nato kompatibilis és szvsz az m203 sokkal szarabb mint orosz társa(i) -
JanáJ #37106 Én erről (az 5.54x39-ről) azt olvastam több helyen, hogy az afgánok féltek az AK-74-től és elvarázsoltnak tartották a brutális őlő htása miatt. Igaz Afganisztán ideális hely a lövöldözésre, mert nuku az ajnövényzet ami "elműködtetné" a lővedéket.
Amúgy többen is mondják a haditek iránt érdeklődő barátok közűl, hogy az ooroszok kezdenek visszatérni a 7,62-re, de ennek semmi írásos nyomát nem lelem a netem :-s