94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • PrasCo
    Ezt az egészet, úgy egy-az-egyben nem értem, hogy jön a hozzászólásomhoz.
  • degenerator
    akkor mindegy.
  • degenerator

jugó háború, egy katona készül betörni az ajtót a fegyvere tusájával.
  • Punker
    keleti fronton nem volt minden sarkon 1 tv stáb.

amúgy ha megnézitek a híradások alvilági gránát dobásait, minimális kárt okoznak kívülről a házakban, ajtókban, már nem 1 darab zár nyelv van 1 ajtón mint 50 éve, vagy a 3. világban.
  • PrasCo
    A keleti frontról jut eszembe egy sztori (elnézést, hogy mindig ezzel pedálozok, de másban nem vagyok még ennyire sem kompetens), ott az ajtónyitást általában megoldották egy Vécsey kézigránáttal.
  • Punker
    az meg a másik, nem mindenhol papír vastagságú ajtók vannak :D
  • Palinko
    "szinte minden egységnél van zárnyitásra shotgun"
    vagy kalapács (kos), c4, zártörő mester, szóval igen változatosan belehet menni valahová a fegyver tusának megsértése nélkül :)
  • qtab986
    Hatton lőszer más téma. Úgy általában nem állnék fél méterre fémdarabok 700 m/s-os ütközésétől.
  • Punker
    maga a háború is veszélyes nem? :D

amúgy meg meg kell nézni a fényképeket szinte minden egységnél van zárnyitásra shotgun.
  • qtab986
    Biztos hogy elöbb lőném szét a zárat/zsanért mint hogy kalapáljak.
    Balesetveszélyes. Fémdarabok visszapattannak.
  • JanáJ
    Nem a szabályzatra gondoltam, hanem arra hogy ha szétvered az ajtót majd bemész és lőnöd kellene és nem tudsz, az gebasz. Biztos hogy elöbb lőném szét a zárat/zsanért mint hogy kalapáljak.

De a lényeg, hogy milyen ajtót. Mert amit a válladdal vagy lábbal nem tudsz bezúzni, szvsz azt fegyverrel sem.
  • degenerator
    végszükség esetén az ember nem gondolkozik a szabályzaton.
  • degenerator
    a kérdésem arra irányult, hogy létezik e akármilyen műanyag tusa, ami kibírja azt az ütést, amit egy átlag akm tusája, hogy beversz egy ajtót.
  • qtab986
    A tengeren/óceánon hogyan állítják be a repülőgépek meg a helikopterek giroszkópját?
  • Gunslinger
    Két különböző dolog, hogy valami mire való és azon kívül mit lehet vele csinálni.
  • JanáJ
    szvsz inkább ott a hiba, hogy a váltámasz nem ajtó törésre van. Azé' kell fegyvert pucolni, meg nem mártogatni a folyóba, mert az életedet mentheti, innentől kezdve nem használnám kalapácsnak. szerintem.
  • JanáJ
    modolnám magam:
    "Attól hogy szélsőséges valaki, attól még nem feltétlenül hülye. Szerintem." de ők azok voltak :-)

#36886 azé' nem hiszem hogy sok könnyű katonai célpont lett volna '77-ben az NSZK-ban. Max a MP-s jeep a helyi kocsma elött.
    de ez már kezd OFF-ba hajlani. Cifu mindjárt segbe billent minket :)
  • Gunslinger
    Egy puskával meg lehet ölni egy embert? Kb. ennyi értelme volt a kérésednek. Attól függ. Légpuska vagy vadászpuska.
    Nah, milyen minőségű fa, milyen vastag, milyen műanyag, stb...
  • degenerator
    egy műanyag tusával be lehetne törni egy faajtót?
  • degenerator
    a partizánok legősibb alapelve, hogy mindig az ellenség leggyengébb láncszemét támadom meg, azt, ahol a legnagyobb esély a sikerre. a pakitalibok ezt belátták, a vörös ifjak nem is hallottak róla.
  • Gundark 1 1
    "Attól hogy szélsőséges valaki, attól még nem feltétlenül hülye. Szerintem."

De sokat segit :) De ez nem is a hülyeségről szól. Hanem arról hogy terrorakciókat hajtanak végre hogy fellázadjon a nép. A rohadt nép meg csak nem akarta. Hogy mennyire jó marketingfogás egy támaszpontot "megtámadni".. Még ha valahogy úgy lett volna mint most a napokban hogy felgyújtottak egy csomó teherautót, és akkor a nagylegények bólogatnak hogy eeez igen. De egy sima lövöldözés ahol még el is menekülnek...
  • degenerator
    tény, hogy lényegesen olcsóbb biztonsági őröket alkalmazni egyes területeken, mint pl egy szerződéses őrszázadot fenntartani. de pl vannak olyan dolgok, mint a légibázisok is, ahol elég egy sorozat a kerékre, vagy "pár csavarás a megfelelő csavarra", és elég nagy galibát tud okozni egy beszivárgó.
  • JanáJ
    ha viccelődni akarnék mondhatnám, hogy a maradék teknikánkra már elég egy félszemű, falábú őrző védő is :-s
    de sajnos ez inkább siralmas :-(
  • degenerator
    pont a biztonsági őrök kérdésén merült fel ez a téma:)
  • JanáJ
    Attól hogy szélsőséges valaki, attól még nem feltétlenül hülye. Szerintem.
    A hidegháború közepén nem hiszem hogy egy NATO támaszpontot támadnék meg ha fegyvert akarnék, mert már eleve kell hozzá fegyver, beépített ember, stb. Az meg fel sem merülne bennem, hogy atomot lopjak.

Az hogy odamegyek 20-50 fővel, puffogok kicsit, azt elhúzok, az elég lehet egy kis média hírre, "marketingelésre". De ez megint csak szerintem. Gondolom akkor még nem biztonsági őrök védték a laktanyákat...
  • Gundark 1 1
    Idézek a Wikiből :

"A Vörös Hadsereg Frakció szélsőbaloldali diákmozgalomból alakult terrorista csoport, neomarxista meggyőződés alapján a fejlett ipari országokban fegyveres ellenállással és terrorista bűncselekmények végrehajtásával kívánta elérni a fennálló rendszer felbomlását, forradalmi helyzet kirobbantását."

Na akkor hol az a csepp ész JanáJ polgártárs? :)
  • JanáJ
    Szvsz ha volt egy kis csöpp eszük akkor a fegyverszerzés fel sem merült bennük.
  • degenerator
    visszaverték őket, sok kárt nem okoztak.
  • Gundark 1 1
    Nem áll szándékomban gerjeszteni egy vitát, de milyen eredménnyel történt ez a rajtaütés? Illetve mi volt a célja? Most nem Meinhoffék agyament eszméire gondolok, hanem fegyverszerzés hirverés és hasonlók. Gondolom nem a nukleáris eszközök voltak a célok.
  • JanáJ
    Engem a mikéntje jobban érdekel, hogy emeled fel?
    Anno ment körbe mélen pár kép hogy Ami támaszponton valami tornádó elvitte pár vadász függőleges vez. síkját. Akkor is kiváncsi voltam, hogy a gép megy a szervizbe a földön, vagy a szerviz jön a géphez pár új farokrésszel. (Bocs a terelésésért)
  • degenerator
    mennyi ideig tart kicserélni egy vadászgépen a gumit:) teszemazt helyzetben valami jól beépült tag lead pár sorozatot a hangárban parkoló gépekre....
  • degenerator
    ha jobban megnézed, sehol nem írtam olyasmit, hogy mihez fértek hozzá, csak azt, hogy mennyire jól választották meg a célpontot. ezt pedig egy belső fórumról szedtem.

azt, hogy hülyeségeket írnék (sejtem, mire gondolsz) kikérem magamnak.
  • [NST]Cifu
    A gatling gépágyú csöveinek száma és tűzgyorsasága azért sok tényező befolyásolja, a több cső nem jelent automatikusan nagyobb tűzgyorsaságot. A Szovjet/Orosz GSh-6-23 például 10,000 lövés/perc elméleti tűzgyorsasággal bír ugyanúgy 6 csővel, mint az M61A1, ami viszont csak 6,000 lövés/percet tud. A másik véglet az M197, ami ugyan csak 3 csővel bír, de még így is csak 730 lövés/percet tud.
  • Molnibalage
    F-16 esetében pl. a gép APU rendszere hidrazinnal val töltve (az űrsiklóban is volt ilyen asszem). Erősen illékony és veszettül mérgező anyag. Az gépen levő műanyag anyagok és gumi égésekor dioxintól kezdve minden finomság keletkezik.. Még a krumplihéj (!) égetésekor is képes káros koncentráció kialakulni dioxinból tudtommal (ezt mondta a volt egyetemi profom).
  • [NST]Cifu
    Bizonyos műanyagok elégésekor erősen mérgező gázok szabadulhatnak fel, ez is elég indok. Ezen kívűl a lényeg az, hogy a mentést ne akadályozzák, hogy milyen indokkal tartják távol az embereket, lényegtelen. Sajnos az, hogy "kérem ne akadályozzák a mentést, tegyék szabaddá a környéket", meglehetősen hatástalan a bámészkodók, kíváncsiskodók ellen...
  • Molnibalage
    És? Rajtaütni egy bázison és hozzáférni a töltetekhez az két külön téma. Én is rajtaütök egy OTP-n és a pultosoktól és a bentlevőtől elszedem a zsét. A széfet kinyitni az már más tészta és lelépni méginkább.

Még, ha hozzá is férnek mihez kezdenek vele?

Ne vedd sértésnek, de mostanában sok butaságot írkálsz...
  • degenerator
    érdekesség:

1977 jan.4-én a Vörös Hadsereg Frakció ( a Baader-Meinhoff csapat) az NSZK-beli Giessenben szabályszerűen rajtaütött az amcsi 42-ik tüzérosztály fegyverraktárán ( jó poén, rendelkeztek ott nukival is a bázison).
  • Gunslinger
    Remélem, hogy nem a T-72-esekre akarnak költeni, hanem inkább normális IFV és APC beszerzésbe kezdenek.
  • Fenrir
    Ez benne volt a hírben...
  • degenerator
    van még raktáron pár. és a válság előtt volt egy olyan felvetés, hogy mi lenne, ha 50-60 darabot visszaállítanának harcrendbe...meg a mostani tervezetben szerepel egy igen homályosan megfogalmazott mondat, miszerint fejleszteni a földi harcjárműveket...vagy valami ilyesmi...