Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Állítólag minden rendszerben lévõ orosz géptípusból (pardon, majdnem mindegyikbõl, mert pl. MiG-31 és Szu-27K típusokról nem tudni, de Szu-27Sz-rõl igen) legalább egy példányt repülõképes állapotban tartanak, és az új amerikai típusok rendszeresítésekor agresszorként tesztelik ellenük.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Van valami oldala?
Ahol tanácsot adnak meg lehet írni is?Erdõ;mezõ meg mire van szükséged a kiránduláshoz stb.
De csak olyan írjon aki érti is mirõl van szó mert a Google-t én is ismerem meg a startlapot.Hát vagy én vagyok hibás de nem mentem sokra,illetve a Google olyan sokat talál mint égen a csilag aztán találjam ki melyik is ér valamit
A hidegháború nagyobb harcaiban a két szuperhatalom valamilyen szinten mindig részt vett támogatóként. A vietnamiak is kaptak támogatást a szovjetektõl, az egyiptomiak és a szírek is izrael ellenében, az afgánokat meg az amerikaiak segítették a szovjetek ellenében.
Szerintem az angol írásmódban Kunsan. Igen, ott valóban van reptér. USA egységek tudotmmal vannak Suwon-ban és Osan-ban is.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tok jo hogy epp errol van szo. Kint vagyok koreaban es egy volt katonaval (megjegyzem nehez talalni olyat aki nem volt az) kitargyaltuk ezt a Eszak del temat. Szerintem azert eszak-korea kemenyen oda tudna csapni ha akarna. Viszont nem tudom tudtok e arrol hogy Szoultol delre Gunsza(nem biztos hogy igy irjak 군사 valahogy igy) varos meletti repterre attelepult nehany F-117 es meg jo nehany A-10 stb.
Amugy a K1 esrol en is szeretnek valami emberi nyelven irast olvasni
\"This is a good day to die!\"
A japan Type-90 es a d-koreai K1A1 utodairol nem tudsz valamit? A #19111 ben emlitetted, hogy fejlesztesek vannak. Erdekelne 😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Hát nem azért, de lõttem úgy AK-val, hogy elõttem lõttek el vele kb. 2-300 lõszert, kicsit hagytam hülni, de puszta kézzel alig bírtam megfogni az elõágyat, mert tûz forró volt. Pedig csak nem is füstölt, nem is lángolt. Aztán ellõttem vagy 2 tárat, hosszú sorozattal. Akkor már a tárkioldó is megégette a kezemet.
Ettõl függetlenül ez a srác jól bírja a forró vasat.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
mintha demonstrálná az emberkénk, hogy hiába a tûz, az erõs szél, a napfény, a kalasnyikov még mindig tart <#idiota>#idiota>
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Hát azt én honnét tudjam? 😊 Mindenesetre valószínûleg realitásérzékét teljesen elvesztett, fanatikus észak-korea fanboy.
A Koreai háborúban nem is a háború elsõ szakaszára gondolok, hanem akkor, amikor csatlakozott nyíltan Kína és a hátterbe húzódva a Szovjetunio az Északiak oldalán... Ez is a Koreai háború, akár hogy is nézzük.
Oks. Amúgy az persze már szopacs volt, de ettõl fogva a fõ ütõerõ már nem annyira az észak-koreai soldier volt, míg vietnámba azért nem dobtak át egy halom kínait. Ilyen megközelítésben írtam amit írtam.
htka.hu
Nem értem a dolgot . <#nemtudom>#nemtudom>
(azt azert tudni lehet am meg igy is hogy hiaba ehezik a nep..azaz epp azert ehezik mert mindent a hadero kap...)
Miután Kína is fõleg csak élelmiszert hajlandó segélyként küldeni Észak-Koreának, az ország kénytelen piaci áron beszerezni a feldolgozott üzemanyagot, fõleg a közel-keletrõl.
szal ez hogy papíron mi bevethetõ meg hogy mi a gyakorlatban ez qrvára 2 dolog szerintem.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Én már elvégeztem a házifeladatot, nem csak copy-paste szinten írkálok be pár adatott...
2.: Csinálja utána ezt valaki M16-ossal. ^^
Most komolyan, ki az az idióta, aki ilyet leír. Az USA területén nem képes háborút vívni. Dél-Korea területén vívhatnak csak háborút, és mellesleg Észak-Korea anno a Koreai háborút is azért kezdte meg, hogy egyesítse a két országot - erõvel.
Észak-Korea egyedül Dél-Koreára jelenthet veszélyt, az USA "mindössze" azt igyekszik biztosítani, hogy Dél-Korea semmiképpen ne bukjon el...
Észak-Korea esetleg még attól félhet, hogy lerohanják. De ehhez az USA-nak szüksége van a Dél-Koreai bázisaira, és így Dél-Korea együttmûködésére. Szóval ha lesz háború Észak-Koreával, abban Dél-Korea aktív szerepet fog játszani, annyi biztos...
a koreai háborút azonban én személy szerint kevésbé sorolnám ide, mert ott az ellenállást magát széjjelcsapták hamar, azok maguktól annyira nem tartottak ki mint a vietnámiak.
A Koreai háborúban nem is a háború elsõ szakaszára gondolok, hanem akkor, amikor csatlakozott nyíltan Kína és a hátterbe húzódva a Szovjetunio az Északiak oldalán... Ez is a Koreai háború, akár hogy is nézzük.
miért nem mész innen más fórumra el terjeszteni a hülyeségeidet?
Teljes létszám : 996000-110000 fõ változó
Félkatonai szervezetek : 200000 fõ a belbiztonsági és határöröké , valamint 1500000-3000000 Munkás és Paraszt Milicia
Szolgálati idõ : 5 év szárazföldi csapatoknál , 10 évig terjedhet a haditengerészetnél , a rendfokozattól és beosztástól függöen , 3 év a repülõcsapatoknál .
Szárazföldi csapatok :
Személyi állomány : 930000 fõ , ide számitva a 70000 fõ kommandóst . A tartalékosok létszáma 500000 fõ .
Szervezet: 17 hadseregparancsnokság
2 harckocsi-hadosztály , 60 lövészhadosztály , 4 gépesitett hadosztály , 6 önállo harckocsidandár , 30 tüzérdandár , 2 légvédelmi rakétahadosztály , 5 hadmüveleti-harcászati rakétaezred , 5 légi szállitású zászlóalj , 25 különleges erõk dandár
Haditechnikai eszközök :
Harckocsik : 500 Type-59 ( Kinai T-54) , 800 T-62 , 1600 T-54 , 250 T-34
, 550 PT-76 uszó harckocsi , 50 Type-62 , ismeretlen számú M-2002 ( Ch'onma-ho V 125 mmm-es löveggel )
Páncélozott harcjármüvek : 140 Ba-64 , 200 BMP-1 és BMP-2 , 2000 db BTR-40 , BTR-50 , BTR-60 , BTR-152 , Type-531
Tüzérség : 4400 , önjáro lövegek : 170 mm M-1989 és M-1978 , 152 mm M-1977 és M-1974 , 130 mm M-1992 , M-1991 , M-1981 , M-1975 , 122 mm M-1991 , M-1985 , M-1981 , M-1977 , 120 mm M-1992
Vontatott tözérség : 3500 , 152 mm M-1943 , M-1938 , M-1937 ML-20 , D-20 , 130 mm M-46/Type-59 , 122 mm D-74 , D-30 , A-19 , M-30/Type-54 ,M-1937 , M-1931
Sorozatvetõk : 2500 sorozatvetõ , 240 mm M-1991 , M-1989 , M-1985 , BM-24 , 200 mm BMD-20 , 140 mm BM-14 és RPU-14 , 130 mm Type-63 , 122 mm M-1993 , M-1992 , M-1985 , M-1977 , BM-21 , BM-11 , 107 mm Type-63
Páncélelháritás : AT-3 Sagger , AT-4 és AT-5 Spandrel hazai gyártása , 100 mm-es páncéltörõ ágyúk
Légvédelem : 11000 db löveg , gépágyú és nehézgéppuska ,500 100 mm KS-19 , 400 85 mm KS-12 , 57 mm M-1985 önjáró , 250 ZSU-57-2 önjáró , 57 mm S-60 , 37 mm M-1992 önjáró , 1000 37 mm M-1939 , 30 mm M-1992 önjáró , 23 mm M-1992 önjáró , 100 23 mm ZSU-23-4 Silka , 1500 23 mm ZSU-23 , 14.5 mm M-1984 önjáró , 14.5 mm ZPU-4 , ZPU-2 , ZPU-1
Légvédelmi rakéták : 800DB SA-2 , SA-3 , SA-5 , SA-14 , SA-16 inditó
Repülõcsapatok:
Személyi állomány : 110000 fõ
3 könnyübombázó-század 50 IL-28/H-5 , 10 vadászbombázó század 40 Q-5 Fantan , 34 SZU-25 csatarepülõ , 18 SZU-7 , 107 MIG-17/J-5 , 100 MIG-19/J-6 , 12 elfogóvadász-század , 120 MIG-21/J-7 , 45 MIG-23 , 20 MIG-29 , 1 Felderitõ-század IL-28R gépekkel
Szállitórepülõgépek : 300 AN-2/Y-2 , 6 AN-24 ,2 IL-18 , 4 IL-62M , 2 TU-134 , 4 TU-154
Oktató-gyakorló repülõgépek : 187 CJ-5/CJ-6/YAK-18 , 4 MIG-23 , 16 L-39 ,35 MIG-15 , 6 MIG-21U , MIG-19UTI stb
Harci helikopterek : 24 MI-24 Hind , 60 Hughes MD-500
Szálliltó helikopterek : 139 MI-2 ,15 MI-8 és MI-17 , 48 Z-5 ( Mi-4 HOUND Kinai )
Haditengerészet:
Létszám: 40000 fõ és 40000 tartalékos
Hadihajók : Fregattok : 2 Najin és 11 db Soho osztályú , Rakétás gyorsnaszádok : 15 Soju , 8 OSA-1 , 4 Huangfeng , 6 Sohung , 10 Komar , Toprpedonaszádok : 60 Ku Song , 40 Sin Hung , 4 Shersen , Járõrhajok : 120 DB , 6 HAINAN , 15 S01 stb , Partraszálló hajók : 4 HATAE , 16 Hungham , 100 Nampo , 7 Hanchon
Partvédelem : Silkworm (selyemhernyó) irányitott hajók elleni rakéták , ágyuk : M-1931/-37 , SM-4-1 , M-1992 , M-1937
Per Aspera Ad Inferi.
http://index.hu/politika/kulfold/chirac839/
---
OK, igazad van, Vietnám tényleg egy olyan hadszintér volt, ahol emberükre akadtak, a koreai háborút azonban én személy szerint kevésbé sorolnám ide, mert ott az ellenállást magát széjjelcsapták hamar, azok maguktól annyira nem tartottak ki mint a vietnámiak. Szerintem.
htka.hu
Érdekesség: Archeológiai kutatásokra használt felvétel az ûrsikló által az ûrbe felvitt radartól. Ezen a felvételen éppen egy a homok alá temetett õsi útvonalakat és településeket lehet látni...
...In addition, the US has 70 KH-11 spy satellites hovering over North Korea....
Valószinüleg a szerzõnek halovány fogalma sincs arról, milyen pályán keringenek azok a mûholdak... 😊
Egyébként az egész "elemzés" (durvább megfogalmazásoktól most mentsük meg magunkat) legszebb epizódja az, ami nincs is benne: gyakorlatilag egy-az-egyben "elfelejti", hogy létezik egy olyan ország, hogy Dél-Korea, és ennek van saját hadserege, légiereje és flottája. Nem mellesleg pedig a térség egyik legmodernebb hadserege...
A szerzõ komoly szaktekintély lehetett... 😊))
Azért Észak-Koreában néhány százezer vidám Kínai és jópár ezer lelkes szovjet katona igencsak megizzasztotta õket...
A Vietnami háború is ide sorolható szerintem, nem hiszem, méltatlan ellenfélnek lehetne nevezni õket azután, amit véghezvittek.
Világosíts fel minket légyszives akkor azokról a roppant magas szinten kiképzett és felszerelt Észak-Koreai spec. egységekrõl, én ugyanis nem nagyon találtam megbízható forrást velük kapcsolatban. Becsléseket igen (pl. Globalsecurity.org), de azok meglehetõsen felületesek...