Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Forward Air Controller, elõterolt megfigyelõ, õ jelölte ki a célokat a többi támadó gépnek. Õrjáratozik a front mentén és közben a hátrébb várakozó vagy éppen bejövõ gépeket kommandjrozták errõl.
Lelõni nem olyan egyszerû, mert az infravörös kisugárzása kicsit, maga a gép sem túl nagy és nem is zajos és tudtommal elég jól el volt látva mindenféle elekronikai kütyüvel.
'91-ben két század volt az öbölben USMC-nál EE és UU farokkód jelzéssel a 3rd Marine Wing kötelékében. Két harci vesztesége volt a típusnak ott és egy harctevékenységen kívüli.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Az elsõ vonalbeli szolgálatból a nyugati és VSZ légierõken Korea után szépen eltûntek a légcsavaros vadászgépek. Nem vadászgép még az öböl háborúban is szolgált, az OV-10 Bronco.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A Spitfire is kb az ötvenes évek közepéig volt szolgálatban, bár ekkor már csak a távol-keleten.
Az új Luftwaffe-t ha jól tudom, már rögtön sugárhajtású vadászgépekkel szerelték fel (F-86 Sabre) valamikor az ötvenes években.
Összességében a légcsavaros gépeket 1950-re nagyjából kivonták az elsõvonalbeli szolgálatból.
Na lenne még egy kérdésem, bár biztosan szóba jött már itt valamikor, pontosan az hogy a légierõnél mikor vonták ki végleg a propelleres vadászrepülõket???? Bombázó meg felderítõ azt tudom hogy van, de hogy vadászok közül mikor. Továbbá a RAF-nál is, meg a Bundes Luftwaffe-nél.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Mindenki aki azt mondja, hogy õ nem így közlekedne az szerintem hazudik, mert az ember sokmindenre képes a túlélés érdekében, ez meg nem egy olyan vészes dolog.
És szerintem ha annyira kicseszésbõl csinálná akkor sokkal nagyobb erõvel menne neki az elõtte lévõ kocsiknak és nem nyomná a dudát állandóan ,csak azokba ment bele akik nem álltak félre.
Amúgy szerintem te se nagyon gondolnál arra ,hogy szerencsétlen csomagtartója behorpad ha akármikor felrobbanhat melleted egy IED vagy rádlõhetnek RPG-vel vagy simán nekedvágnak egy gránátot.
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
De hogy a topik témájához is hozzászóljak, itt van 3 kép a kínai Type 99-es tankról:

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ki van adva nekik ha elni akarnak akkor nem dugulhatnak be mert az elet sokszorosan bebizonyitotta hogy csak igy lehet tulelni...tudod nem ismeretlen a kozelkeleten hogy hirtelen az egyik koszos budos sikatorbol kiszalad egy gyerek es kezigranatot dob a konvolyra....es ez csak egy pelda. En is pont ugyanezt csinalnam a helyukben! Menni, nem megallni mert akkor konnyu celponta valik a jarmu ,a konvoly, minden baka aki ott van...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Tisztában vagyok az arab világ "közlekedési kultúrájával" de ez nem így mûködik.
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Nonszensz amit mûvelnek az amerikaiak irakban...
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Mai napig sem igazán jellemzõ, hogy egy alapvetõen szárazföldi alkalmazásra tervezett gép sikeres lenne hajófedélzeten. A Rafale is eleve úgy lett tervezve, hogy alkalmas legyen hajófedélzetre is. Talán a Szu-27K és a MiG-29K lesz kivétel, de ilyen alacsony példányszám mellett ezt nem igazán lehet kijelenteni.
Pontosan kimondtad a lényeget. A Mustang szerkezete gyenge lett volna hajófedélzetre, a Hellcat meg eleve oda lett tervezve. A nagyobb tömeg ellenére a Hellcat pl emelkedõképességben jobb volt a Mustang-nál, ami a kisebb szárnyterhelésnek is köszönhetõ. A Hellcat átesési sebessége is alacsonyabb volt a Mustang-énál (a lamináris szárny hátrányai). Szóval azt sem lehet kijelenteni, hogy manõverezõképesség szempontjából jobb volt a Mustang. Hatótávolság szempontjából pedig csak akkor volt jobb a Mustang, ha kettõ darab póttartályt függesztettek rá. Ekkor ~200km-rel messzebre repülhetett, mint a Hellcat a belsõ üzemanyagkészletével. Az eredeti felvetés pedig pontosan erre vonatkozott.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Elõször is a P-51 magassági vadászgép volt az A-1-es meg földi támadógép, így nem túl fair dolog össszehasonlítani õket. A P-51 egy nagyon gyorsan összrakott valami volt, az A-1-es meg gyakorlatilag a légcsavaros repülõgéptervezés csúcsát jelentette szinte szerintem.
Erõsebb egymotoros légcsavaros gép nem nagyon készült nála, hordozható fegyvermennyisége valami iszonyatos volt. Nagyobb tömegû cuccot lehetett ráakni asszem, mint egy F-16A-ra, de mivel képes volt alacsony sebsséggel repülni és igen sokáig járõrözni Vienamban ez volt talán a legsikeresebb géptípus és kivonása után fejlesztették ki az A-10-est az A-1-es koncepciója alapján. Nemrég volt egy cikksorozat az Aranysasban a géptíusról.
P-51B/C 4 db 12.7 mm nehézgéppuska
P-51D 6 db 12.7 mm nehézgéppuska
F6F3 Hellcat 6 db 12.7 mm nehézgéppuska
F6F5 Hellcat 6 db 12.7 mm nehézgéppuska
Tehát csak a P-51B/C verziónál erõsebb a fegyverzete !
A Hellcat és a Mustang két különbözõ üzemeltetési helyre gyártott vadászgép ! A Hellcatt haditengerészeti vadászgép megerõsitett futómû és sárkányszerkezettel ami haditengerészeti üzemeltetéshez elengedhetetlen , és aminek persze ára van súly , sebesség , stb !
A P-51-es sorozat nagy hatótávolságú , nagy magasságú , stratégiai nehézbombázó kisérõ vadászgépnek készült , valamivel gyengébb szerkezettel mint a Hellcat , de gyorsabb , szerintem arra amire kilett találva alkalmasabb vadászgép ! Szárazföldi vadászgépet átalakitani abban az idõben anyahajó fedélzeti üzemeltetéshez nem volt mindig a legjobb ötlet! Lásd Spitfire haditengerészeti verziója a Seafire 6 hónap után a gyengébb szerkezetû szárnyak megrepedeztek ezért a Royal Navy is a Hellcatt bérelése mellett döntött !! kb 1100 db-ot használtak .
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
persze cifu-t sem leszólom látom is az igazát abban amit mondd...
u dont have to listen anybody else but me
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Na ennyi elég is volt nekem hogy kiessek a székbõl a röhögés végett. Ennél jobb már csak a bomba helyére szerelt wc csésze volt jobb egy P-51-esen asszem.... <#nevetes1>#nevetes1>