Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Ja oké, tehát poénkodás, hogy ha ezek a MIG-29-esek a MIG-21-esek...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ha megnézed a belinkelt kép alatti szöveget,akkor megérted.A szöveg szerint 2 F/A-18 Hornet és 2 Mig-21 repülését láthatjuk.Ebbõl gondoltam,hogy ha ilyen technikai szinten lett vola a Mig a 21-es megjelenésekor,akkor ma hol tartanának.Amúgy bocsánat,legközelebb igyekszem érthetõbben fogalmazni.

Zsolo007
NAgyon durva, mint a különvéleményben....

Zsolo007
Köszi!! <#worship>

Molnibalage
Hát ez tényleg nem semmi, ilyen csatalófelülettel ISZONYATOS sebességet lehet elérni, ehhez képest az egér egy kõkorszaki dolog.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Esküszöm, hogy nem értem, hogy mit akartál mondani.

[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Zsolo007
flashem az van, be is jön a player, rá is nyomom a lejátszásra, filózik aztán kiírja, hogy nem elérhetõ a videó amit meg akarok nézni.

[NST]Cifu
Link ugyan akadna, de ha befûzve nem játsza le, akkor linkrõl sem fogja. Flashplayer kell hozzá: Adobe Flashplayer 9.

ColdFire
http://admin.brightcove.com/viewer/federated_f8.swf

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Zsolo007
Valami közvetlen letöltési linket nem tudsz megadni?

elég meggyõzõ 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Zsolo007
Kár, hogy nem jön be a videó 😞

nem lesz meg a forumhoz méltó szinvonala a hozzászólásomnak, de ez a prezentáció baromi jól néz ki. A különvélemény címü film jutott eszembe róla 😊
[NST]Cifu
Prezentáció XXI.sz.-i szinten:

Hogy ez nem haditechnika? Nos a cég vezetõje némi büszkeséggel jegyezte meg egy elõadáson, hogy a Pentagon 2007 Januárjában rendelt párat ebbõl a kis jószágból. Katonai szintû megrendelés, hadsereghez illõ áron - hat számjegyû szerzõdés (természesen US$). El lehet képzelni, ahogy egy harctéri adatkapcsolat által összegyûjtött adatok jelennek meg a real time frissitet képernyõn, a harctéri vezetési központban pedig egy tiszt egyszerû mozdulatokkal könnyedén áttekintheti a helyzetet, sõt, a harctérre frissen induló egységek parancsnokainak még fel is vázolja, hogy és merre kell elõretörniük, vagy éppen védelmi poziciót felvenniük...

Ha ilyenek lettek volna a Mig-21-esek,megnézném ma az orosz gépeket.

Egyébként vannak jó képek Taszárról még '96-ból amikor bejöttek az amcsik.Lehet látni pár Mig-et is.

ColdFire
vannak jóak

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Seaweed
Nemkizart! Sot! <#rolleyes>
Sadist
Aztarohadt! Ezek egy hétvége alatt szerintem több orosz cuccot szedtek össze, mint amennyi a magyar honvédségnél összesen van 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
legjobb üzlet legyártod, eladod, és mielött használnák bezúzod hogy újat vegyen 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Seaweed
Persze a kepeket nezve eszembejutott mikor az egyiken a fegyvereken epp egy lanctalpassal mennek at...hogy "Jah kerem..kell a sajat fegyvergyaraknak/kereskedoknek a piac!" ....<#rolleyes>
Seaweed
Aztaaa <#wow2> Ott a keresobe ird be hogy "Russian" es az negyedik vagy otodik oldalon egy csomo kep a 2003-as Operation Iraqi Freedom-rol ahogy fegyvereket fogalnak le es semmissitenek meg! Meg gyari csomagolasban AK-k, SVD-k....eszemeltlen!

Marha jo ez az oldal!
Zsolo007
Tényleg jó kis oldal, rengeteg kép. Köszi!

Zsolo007
Seaweed
Hmm onnan eljutva hihetelen jo oldalra bukkantam! Tele jobbnal jobb anyagokkal!

http://www.dodmedia.osd.mil/
Punker
nem érted a lényegét amit mondok, he eldöntik hogy támadnak akkor minden áron végre fogják hajtani az akciót!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Na ennek így amit leírtál SEMMI értlme, olyan mint egy sampon reklám.
X%, de mibõl vagy mihez képest? Nem írtál a bevetett erõk nagyságáról SEMMIT! 100 gép esetén ez kb. 20 pilótát is jelenthet, mert ugyabár nem minden gépben ey pilóta lesz. Namármost, hogy a lelõtt pilótákkal mi lesz? Arra kíváncsi lennék, hogy betartják -e a Genfi egyezményt, ha Irán egyáltalán aláírta. A pilótamentés ilyen távolságból szerintem sansztalan.

Vagy majd utólag közlik az irániak, hogy a lelõtt pilótát "sajnos" meglincselte a hazafias tömeg, pedig õk mindent megtettek...

Én is lapozgattam egy kicsit , hogy I. vagy II. (mármint Udaloy) ... 😉

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Zsolo007
Köszi az infót!

Seaweed
Nah most mar a hajoosztalyt is ismerjuk 😉))
Seaweed
Nah megisvan a valasz!
Udaloy

A Silex (SS-N-14 tengeralattjáró-elhárító rakéta) indítók azok .

Seaweed
Vetocsovek, vizfelszin-viszfelszin es vizfelszin-fold robotrepuloknek/raketaknak. Most epp burkolom a lasagne-m..de ha raersz es esetleg tudjuk melyik hajoosztaly utana lehet nezni azon milyen fegyverek vannak rendszerben.
Punker
10-20% veszteséget saccoltam, nem?

Seaweed
Illetve felreertes ne essek! Nem azt allitom hogy ne tudna mondjuk Iran atomprogramjat terdrekenyszeriten Izrael vagy az USA egy "megelozo csapassal"! Hanem azt hogy ez nem menne siman! (Pl mint a Operation Opera). Azt akar sulyos veszteseggel tudnak csak megtenni....es ebbol kovetkezik hogy azt is gondolom hogy Iran nagy falat lenne egy totalis haboruhoz! Igy is belebuknak lassan Irakba meg Afganisztanba (leginkabb azert mert otthon mar nagyon nem nezik jo szemmel...raadasul ugye partallasi fordulat lett az uj valasztasokon az orszag vezeteseben..akik nagyon nem akarjak tovabb folytatni a haborukat!)....szoval nekem az egesszel kapcsolatban fentartasaim vannak!
Molnibalage
Ember te magadnál vagy? NAGYON nem lennne (lesz?) egyszerû végrehajtani egy Irán elleni légicsapást. Igen nagy számú eszközük van és ráadásul KORSZERÛEK is és MAGAS készültési fokot látnak el, nem mint Osirak esetében. Azóta tanultak az esetbõl. Kétszer nem lehet ugyanazt eljátszani.

Ha az izraeliek tényleg megcsinálják minimális veszteséggel, nos akkor kérem én megemlem a kalapomat. Ezt nem lehet 14 géppel összehozni, legalább 60 gép kéne ha csak 3-4 célpontot támadnának is...

Zsolo007
Sziasztok!

A TOR-ról olvasgattam éppen wikipédián, és rátaláltam erre a képre (lassan töltõdik be)

A kérdésem az lenne, hogy mik azok a kép jobb szélén látható óriási ?rakétakilövõk?, mit indítanak abból?

Egyébként aranyos a képen a "Glad to see you America" felirat 😊
(Hogy meglegyen a megfelelõ kontextusa a feliratnak: Itt van kis leírás róla)

Köszi!

Seaweed
Nah tessek szamoljunk: 700m/s-el "kozlekedo" legiezkoz ellen vetheto be a Tor M1 (akar kismeretu cirkaloraketa is emlitve van, de emlitik a lezeres es muholdvezerlesu bombakat, es az UAV-kat is!)

700m/s az cirka 2500Km/h. A HARM maximalis sebesege valahol 2200Km/h kornyeken van. Tehat elvileg akar a HARM ellen is lehet inditani a Tor M1 raketait.

Tehat mint mondtam a jenkik nem veletlen kapalodztak hogy miert adtak el Ivanek az Iraniaknak a Tor M1-et! Nem kell 100Km-re megsemmisiteni a kozeledo fegyverrendszereket! Eleg azt 3 kilometerrel a celpontjuk elott <#felkialtas>
Punker
jó legyen igazad nem 1 napig kell támadniuk hanem 2, na bumm akkor mi van?.....

Seaweed
Ez ebben az esetben egy uj forgatokonyv!(Persze trivialis hogy uj..uj helyzet, uj forgatokonyv...de mivel osszel tt hasonlitva😊 Mindenkeppen uj az Osirakihoz kepest mivel ott F-16A-kkal MK84 es MK83-as szabadesesu "buta" bombakkal bombaztak le az epulo atomreaktort (F-15 fedezet mellett). Tehat legi akcio volt.

Egyebkent a Tor M1 cirkaloraketak ellen is bevetheto, ergo akar a HARM ellen is akkor. Mondom nem olyan egyszeru a helyzet! ..es tessek megnezni a felderitesi, befogasi es inditasi maximum hatotavjait az emlitett legvedelmi renszereknek! Ezek egyutt hatekony tobblepcsos rendszert kepezhetnek! Arrol nem is beszelve hogy van egy irani legiero is...ami kizart hogy a foldon maradna! Nem egyszeru-nem egyszeru kerdesek ezek!
Visszaterve a haditechnikara 😊
Ha izrael tamad, eloszor valoszinuleg nehany seal/izielit megya foldon, drotot vagdosni, utana mennek az elektonikai zavarok, a HARM-ok a levegobe, es csak utana a vadaszbombazok, akar taktikai atomtoltettel (megmondta USA, bevetik!)
USA es izrael kozott nem kell kulonbseget tenni. Ez kb olyan mint a SZU+VSZ volt anno. Azonos eroforrasok.

Szoval ha iran be is tudja kapcsolni a Tor-t, nem biztos hogy bemeri, mert ha levegoben bolyongo HARMOk pont azt varjak, hogy kapjanak kis radarjelet, amire ratapadhatnak.

Ha bombazni akarnak, fognak is.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Seaweed
Thx ! ,))

Epp fozom a szoszt...piritom a hust..aztan sutoben igazi "Lasagne Carbonara" valik belole <#finom>
Egészségedre ! 😊

Én 2-5-re saccolom inkább ...

Punker
nekem most fogyott el a spagettim 😊

részemrõl úgy gondolom hogy iránnak ezzel a hozzáállással már csak max 10-20 éva van hátra.

Jó étvágyat ! 😊

Punker
az eladok 1-2 dolgot neki nem jelent szövetséget fõleg nem az oroszoknál, kína meg azért kérdéses mert elõbb utóbb úgydönt hogy ha az usa elveheti magának az olajat mikor kell akkor õ is, és irán ideállis célpont a legjobb jelenleg.

Kína sokkal okosabb ennél egy háborúval , még ha korlátozott célokat is elérne vele , mindent elveszítene amiért addig gürcölt , szvsz Kína hosszútávra játszik .
Az orszok meg ... oroszok 😊 , ha ismét a toppon lesznek (ami még odébb van azért) valószínûleg szerényebb lesz mindenki , beleértve a barátait is ...

Seaweed
Iran es Kina szovetseges! Tobb fegyverprogramjuk is van ami kinai segitseggel megy, azontul hogy Iran kinai fegyvereket is rendszeresit/ett , sot meg licenszben gyart is(!) es az atomprogramjuk is orosz/kinai segitseggel folyik...tobb helyen verzik az erveles!

Megyek inkabb osszeutok egy kiralyos Lasagna-t <#finom>