94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#37465 hát mert a sógor így a cucc súlyának 10x-esét kapja meg arany árban. -
JanáJ #37464 Én azt nem értem miért kell ilyen gányolt optika felfogatásokat alkalmazni az AK-ra. Oroszok már kitalálták a tok bal oldalára felszerelhető optika rögzítésére alkalmas valamit. Már vagy 30 éve! Arra gondolok, ahogy az SZVD-re feltehető a PSO-1 pl. igaz airsoftba, de ide feltehető optika felfogató, amire bármilyen reddot, holosight vagy távcső felszerelhető és egymozdulattal leszedhető a fegyverről, ha szerelni tisztítani kell. Vélemény? -
Zenty #37463 az tuti, hogy jobb mint a Szép féle "magas" szereléksín -
#37462 Korábban is volt szó róla, hogy az optikai irányzék előre helyezése nem rossz ötlet, sok esetben alkalmazzák, a Steyr Scouton is így van a távcső például. -
#37461 Ezen a videón 2:50-nél egy AR15 klon van és rajta is nagyon előre tették a holosightot. Lehet van előnye is ha előre teszik. -
Zenty #37460 Ez tesco gazdaságos edition. Van rajta optika de nem feltétlen kell tudni használni :DD -
#37459 M7-es - Kőröshegyi völgyhíd
M6-os - 8 km, 4 alagút, 3 völgyhíd
Innen vettem.
Az M8-as autópályának a wikipédia szerint (itt) még a nyomvonala sincs meg. -
#37458 És ehhez, hogyhogy nincs távcső, hogy ellásson az ember a cső végén lévő optikai-készülékhez? :-)
Mondjuk nekem úgy tűnik, mintha nem lenne egy szintben az eredeti nyílt irányzékkal a cucc. Vagyis, ha az optikai célzóhoz állítja be a fegyvert, és azt le kell valamiért szedni, akkor rossz a beállítás és félre fog hordani. Ha a nyílt irányzékra lövik be, akkor meg az optikai fog csalni... ? -
#37457 Az AR-15 zárszerkezetének sajátossága, hogy pontosan mi miatt van így nem tudom, ilyen mélységben nem ismerem az AR-15 működését. :S -
#37456 És a hozzászólás második fele? -
#37455 Szemezgessel..!!!(foleg a 2.oldaltol erdekes,ha lattad mar akkor bocsesz..!) :
http://www.uscav.com/category.aspx?CatID=131&TabID=1
Nagy tetelben,foleg a cegek kepviseletetol valo vasarlas eseten biztos hajlandoak arengedmenyre.. :))))) -
#37454 "ha valaki beül parancsnoki terepjáróba, ott egy számítógépet talál"- és egy tisztet, aki azon passziánszozik:p -
#37453 van 3 dandár erejű repterünk:) -
dara #37452 Emlékszem egy olyan verzióra is, amelyikre az M4 betolható váltámaszát rakták. -
Zenty #37451 a kiállításon volt egy normálisabb:
-
Zenty #37450 -
Zenty #37449 oh lesz ilyen variáns is, de 7 milliárdért nem jár rá optika csak simához :D
-
#37448 nem hiszem, hogy überelhetné az m8as autópályát. -
Zenty #37447 ha ez lesz 7 milliárdért az év röheje lesz. -
Zenty #37446 akkor egy kis nosztalgia. Mindenki kedvence ez a "csoda" :))
-
#37445 pár hónapja, amikor elhangzott itt egy vita az ak-ról, hogy nem lehet telepakolni mindenféle bizbasszal...lám, itt az egyik példa. -
#37444 A Szép-féle AMD módosításhoz képest a megtestesült gyönyör. :) -
#37443 itt a többi variáció -
nekem egy picit orrnehéznek tűnik:) -
#37441 b. -
dara #37440 Akkor nem voltál 2007-ben a C+D-n. Ott még 2-3 egyéb cég is bemutatott ilyesmit. -
ambasa #37439 kösz!
még egy, erről a Szép féle "csodáról" tudnál adni valamilyen linket, mert így első körön nem találom. Valószínűleg rossz kulcsszót használok...
TG -
#37438 Az ár nagyban függ a gyártótól, de itt vannak példa árak és pontos adatok egy gyártó oldalán.
Lehet látni, hogy azért a 4. generációs eszközök árai meglehetősen borsosak, tehát igen, elképzelhető, hogy ha csúcsminőségű cuccokról van szó, akkor a piaci ár is bizony 1 milla / készülék szintjén mozog. Viszont egy gyengébb képességű eszköz töredék árból is elérhető. Amíg nincs konkrét típus, addig tehát nem lehet egyértelműen megmondani, hogy jól költik el a pénzt, avagy aránytalanul drágán szereznek-e be valamit. -
#37437 Én pont ettől félek. Más opciót nem láttam egyetlen kiállításon vagy akármilyen rendezvényen. Szóval valószínűleg ez a Szép féle csoda lesz... -
#37436 Az AR-15/M16 családban általában ráírják az upper receivere és a csőre, hogy milyen lőszerhez készül, van természetesen 5.56x45 NATO kaliberű civilben is. -
ambasa #37435 Cifu az éjszakai irányzékok milyen árban vannak? Ugyanis ez a szöveg egy képviselői kérdésre adott válaszból származik, ahol többek között meghatározatlan számú éjszakai irányzék beszerzése is szerepel a modernizációs csomagban. Ugyan ebben a dokumentumban szerepel 54 db éjszakai figyelőtávcső 54 MFt, és 100 db sisakra szerelhető éjszakai figyelőműszer 160 MFt.
Miniszteri válasz -
#37434 Lőszert tölti házilag persze. Nem a fegyvert. -
Zenty #37433 Vagy tényleg Szépék ak63 update lesz amit nem régen linkeltem :DD
Ők adják most a cuccaikat háromszor drágábban. -
Zenty #37432 már csak az a kérdés mi a p@cst vesznek ennyiért? Ak-63 super revolution csomag? -
#37431 A civil, .223 Rem. lőszerhez készült fegyverek fogadják az 5.56 NATO lőszert, de egy minimális eltérés miatt megfelelően használni nem igazán képesek
De azért ugye van olyan gyártó aki a civil fegyverekbe is katonai csövet tesz? Már ha csak a cső tér el a katonai és a civil fegyver között. Nem tudom. Azért mert egyszerűbb egyfélét gyártani. Meg a biztonság kedvéért. Hátha leértékelt katonai lőszert vesz a civil user. Meg ha valaki házilag tölti újra a fegyvert és a nagyobb nyomást kedveli.
A másik probléma az ütőszeg, ami túl könnyű és nincs rögzítve, így ha zár előreszalad töltésnél, az ütőszeg ráüthet a betöltött lőszer csappantyújára.
De ez nem így van minden öntöltő puskánál? Vagy van olyan amelyiknél egy kis rugó nem engedi az ütőszeget kinyúlni a furatából, és csak mikor a kakas ráüt akkor lendül neki és legyőzve a rugót megüti a csappantyút és a rugó rögtön visszarántja? Alig merem megkérdezni, ezt még repülő ütőszegnek nevezik?
-
#37430 Vicc az egész. Csak a rosszabbik fajtából. -
#37429 Ezt a híradóban nem fogják elmagyarázni. Egyikben se.
-
#37428 készül a naplóban egy riport, szavaznak egyet, hogy ez rossz....és? történik valami? történhet e egyáltalán egy olyan országban, ahol az oknyomozó riportereket letartóztatják, feljelentik, stb? -
#37427 biztos "felújítják a lőszereket" is hozzájuk azért ilyen sok :D
na de komolyan az ilyenekből miért nincs balhé ? nem lehetne ezt a médiához elpasszolni ?
-
#37426 Persze.