Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam II
Nekem az tetszik a legjobban ,hogy többször le van írva miért tûnik állónak de azért folytatják az okoskodást.

ghost cb
Na, mondjad melyiket írtad te? A kábeleset? 😄

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

PrasCo
Ha egyre gondolunk, akkor éppenséggel igen.
De mégegyszer írom: Rohadtul nem ez a lényeg. Hanem ha én megnézek egy vetõgépes videót, akkor nem kezdem el osztani az észt, hogy a merevkarú ballistát márpedig csirkebélkötéllel mûködtetdék, mert öreganyám is csirkebélbõl sodort az onagerre feszítõt állítása szerint, mindenki más meg hülye, hogyan használtak volna már kenderkötelet, mikor látszik a sínen az árnyék? Ez teljesen nyilvánvaló!
Satöbbisatöbbi. Nem azzal van gondom, ha valaki nem okos, hanem ha valaki így akar "okos" lenni.
(Például meg lehet számolni négy végtagodon, hogy hányszor szóltam hozzá a topichoz. Viszont ez már off, pluszban nem érzem, hogy további magyaráz(kodás/att)al kéne, hogy tartozzak.)
Na, de látod hogy tudja! Meg is esküdne a mamira is! Az nem érdekli hogyha gondolkodna még mennyi érdekes dologra jöhetne rá...

degenerator
téged érdekel a vetõgépek közti különbség?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

PrasCo
Nem azzal van a bajom, hogy nem tudja; hanem hogy nem tudja, hogy nem tudja, és a jelek szerint ez nem is nagyon érdekli.
degenerator
a pórnép honnan tudná az igazságot, kezitcsókolom...

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

PrasCo
Könyörögve kérem, mondjátok, hogy csak viccelnek. Mondjátok, hogy nem tekint magára atomfizikusként, aki megmondja a f*szát, miközben ismételgeti, hogy "felhajtóerõ", meg "makett"...
Meg amikor megcáfolja csuklóból, hogy nem szinkronizáció, Édes Istenem...
Sadist
"Nem egy résznél látni a videóban,hogy a helikopter egy kábel segítségével rögzítve van a fõrotornál! Fentrl meg már egy nagyobb helikopter is emelgetheti (pl.: Chinok,Mi-26)! Nézzétek meg alaposan a felvételt!"

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Gundark
Ó ilyen tipusú emberekkel lehet találkozni a "holdraszállás, mi az igazság" topicban 😊 De volt sok jó ötlet. (a 2. hozzászólás megoldja az egészet) Nekem speciel legjobban a sugárhajtómûves tetszett, de az üveg mögötti modell, vagy az antigrav sem rossz 😊

VRSDM
na bumm énis 😄 sztem mindenki, gyerekek - füllentõsek, én csak veszek egy nagy levegõt, hüüühhhhmmmm, és ennyi 😄

u dont have to listen anybody else but me

Molnibalage
Hát én is számtalanszor találkoztam már ilyennel....

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bucser
Én meg inkább ha 14 éveseket hallok mig31-rõl és apacsról (meg általában haditechnikáról) beszélni inkább messze elkerülöm õket... sajna sokszor buszon nem tudom, így hallgathatom a hülyeségeiket egész úton...

A Kedvenc részem mindig az amikor valamelyik azzal látja iiazolni az igazát, hogy az apukája a nagypapaája unokatestvére dolgozott egy olyan gép közelében (egyébként az állítás meg alapvetõen hülyeség)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Tudom, ott is közöltem, hogy ez már egy rég lejárt lemez. Én már 15 éve láttam ilyen videot...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

VRSDM
"Ha nem trükkfelvétel, akkor még egy dolog nyújthatja a felhajtóerõt: Lentrõl egy hatalmas ventillátor.
A farokrotor azért kell, hogy ne pördöljön semerre, a feljajtóerõ meg jöhet kívülrõl.
(Pl a Szélcsatornák kifúvónyílásánál is tudsz "lebegni" egy kabátban, mint a denevér 😊 )"

"Agyasok!
Ismeritek a Harrier típusú repülõt???
Sugárhajtómû, aztán csókolom. Ez nem egy kis pöcs Apacs..., ezek ruszkik!
USSR RLZ!"

ROTFL 😄

ghost cb
ez most van harmadszorra belinkelve..

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Molnibalage

Egész pofás gyalogsági fegyvereket tudnak gyártani a kinaiak ! Az uj rohamfegyverük hasonlit a francia FA-MAS-ra de azért jól néz ki ! Harcba még nem debütáltak de még ki tudja mikor fognak ? A jó öreg Type-56 (AK-47) koppincs meg megy a kinai hadseregraktárból afrikába ! Mint annak idején a PPSH , SKS ,Moszin-Nagant II. világháborús fegyverek a Szovjet hadiraktárakból a III. világ országaiba !

http://www.youtube.com/watch?v=cDb2Q-8QJ44&mode=related&search=
Hát, momentán sajnos logikát nem tanítanak nekünk, van helyette viszont statisztika! (utálja is mindenki rendesen)

Punker
NA!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nagyon off, de minden jogásznak kötelezõvé tennék egy igen komoly matematika (logika) oktatást, amelynek köszönhetõen végre eljutnánk oda, hogy az X esetet mindenki egységesen tudná megítélni, és nem születne a különbözõ fokokon homlokegyenest más ítélet. Ha a jogászok a logika (és nem a sajátjuk) szerint értelmeznék a törvényeket, akkor talán a törvények szövege is lehetne egyértelmû. Ezek után már csak azt kellene elérni, hogy az egyes törvények ne mondjanak egymásnak ellent, és akkor eljönne a Kánaán. (Tény, hogy ma itthon, ha 110%-ig biztos vagy az igazadban, és ezt a 10.000.000 emberbõl 9.999.999 tudja, ez még nem garantálja, hogy nem a bíró az az 1, aki rosszul értelmezi a törvényt (márha egyáltalán megérti)). Ha egy ügyvéd azt mondja, hogy garantáltan megnyeri az ügyet, akkor az hazudik.
Sajnos saját tapasztalat - sok körülöttem a jogász -, hogy a jogászok és a matematikusok teljesen másként értelmeznek egy jogszabályt, mert elõbbiek képesek egy (X és Y)-t úgy értelmezni, hogy ha valamelyik is teljesül, akkor az állítás igaz. Pedig ugyebár nem. 😊

on:

A H&K eladta az MP7 jogait valamelyik cégnek, aki továbbfejleszti mostanában és próbálja a piacon tartani.
Molnibalage
Mellesleg a Patriot sem bizonyított, ha valós komoly harchelyzetet veszünk alalpul. A SCUD vadászat nem volt az és, mint lentebb írtam nem is arra lett tervezve.

Molnibalage
S-300-as nem volt üzemképes a szerbeknek, szó se róla, ha jól emlékszem pont náluk a határon tartóztattak fel vasúti szerelvényeket amik vitték volna a cuccot.

Mellesleg egy túlerõben levõ elleféllel szemben nem túl fair az összehasonlítás még, ha lett is volna 1 vagy 2 üteg. Ha több SA-10 van telepítve vegyítve mással akkor számít valamig. A szerb légierõ sem tudott eredményesen közbelépni. Háborúban FEGYVERRENDSZEREK csapnak össze, na ez ami összevetve a koalíciós erõk fegyverrendszerével szemben a szerb elég foghíjas volt.

A SAM-ek önmagukban elég jól kontrollálható fenyegetések, de ha már ellenséges repülõk is megjelennek a helyzet igen forróvá válik. Ez utóbbi zavaró tényezõ igazából nem is volt az AF hadmûvelet idején.

Az S-300 éles körülmények között még nem bizonyította a képességeit. Alkalma lett volna rá Boszniában, de a NATO lebombázta, mielõtt egy rakétát is indíthattak volna.
Sadist
Pedig az egyenletrendszerekkel gusztustalanul sokat lehet keresni, elég ha csak a haditechnikára gondolsz. Jogismerettel BECSÜLETES úton az életben nem szeded meg magad 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Na igen, ez a rakéta teszt is igazolta, hogy az orosz hadsereg kezd kijönni a kátyúból. Putyin már többször is lemondta hogy egyik legfõbb feladatának látja azt hogy fejlessze a hadsereget. Én úgy vagyok vele ha amcsinak lehet akkor nekik miért ne? Persze nem akarom eltúlozni a dolgot, tudom hogy közelsem olyan mint azelõtt,de azért már megfigyelhetõ egy megújulási folyamat.

Nem értek annyira ehhez úgy hogy javítsatok ki ha tévedek.
Mondta itt valaki hogy ügyvéd akarok lenni a jogi diplomámmal?
Elmondanám, hogy jogi diplomával több dolgot is lehet kezdeni, nem kell feltétlenül ügyvédnek/ügyésznek/bírónak állni. Van ám élet a tárgyalótermen kívül is.

Szerintem legközelebb elõbb tájékozódj.
És az se túl jó, hogy szétoffoljuk itt a topicot!

Molnibalage
"Hogy az összes ügyvéd hazug? Nem mondod! Szerintem az egész magyar jogszolgáltatási rendszer az."

És ennek ellenére beállsz közéjük, hogy még ezt le is írod. Hát ezekután megvan a véleményem rólad is.

Hát, nekem már csak megmarad ez a rossz véleményem a matekról.
Mellesleg ha dönteni kéne, hogy mivel megyek többre az életben, mondjuk a polgári jog ismeretével vagy az egyenletrendszerekével, akkor számomra nem kétséges a gyõztes.

Hogy az összes ügyvéd hazug? Nem mondod! Szerintem az egész magyar jogszolgáltatási rendszer az.

Nem, politikusnak nem szándékozom menni. 😊
Bár elég vonzó életpálya. Sok a lóvé, kicsi a munkaidõ és nem kell bármilyen valódi munkát végezni.

Molnibalage
OFF

"A matekról meg annyit, hogy szerencsére nálunk itt a jogon nem tanítanak ilyen gyökérségeket"

Ez a gyökérség teszi lehetõvé, hogy netezz és nem a jog. Sajnos én sem vagyok egy matekzseni, de azért ilyen sértõ dolgot nem kéne leírni. Ennyi erõvel meg az az össszes ügyvéd hazug és csaló.

ON

Hát nem sok mindent tudni a J-10-rõl azon kívül, hogy van és már rendszerben áll. Rekorddöntésre a gép biztosan nem alkalmas, ahhoz nem elég jó. Kb. az F-16A Block 15-sel tekintik egyenértékûnek, bár ezt nem tudom hogyan hozták ki, mert a J-10-re lehet tenni BVR légiharcrakétát (igaz, hogy csak SARH, de legalább van).

Pluskast
Te jó isten mégegy kolléga😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Bucser
Ugye politikusi pályára nem lépsz?😊 (only kidding)

Egyébként ha az alapváltozat 50%-a az összes rendszerben álló változatnak akkor belátható,hogy a modernebb fajtákból (mivel nem csak 1 féle modernebb verzió van) kevesebb van ergó valóban az alapváltozat van többségben😊

Egyébként hogy ontopic is legyek a kínai J-10-rõl lehet tudni bármi pontosat is? Ami nem becslés, hanem mondjuk bejelentett rekord vagy tesztrepülési adat egyebek?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ha már ilyen remekül kötekszel, láthatod hogy korrigáltam a #25423-ben.
Másfelõl ettõl még tény, hogy a felhasználók felénél még mindig az alapváltozat van, és ez nem változik meg, bárhogyan kötekszel is.

A Patriot nevét valóban a politikusok és a média szennyezte be, de ez sikerült is nekik. Az, hogy azt az alváltozatot nem ABM-nek tervezték, a médiát és a politikusokat nem különösebben érdekli.
Márcsak azért sem, mert a botrányok elõtt az amerikai médiának sikerült egyfajta "mindent 100% biztosággal lelövõ csodacuccnak" beállítani a Patriotot, így aztán nagy volt a pofáraesés, amikor kideült az ellenkezõje. De ez tényleg nem magát az eszközt minõsíti, hanem az embereket.

A matekról meg annyit, hogy szerencsére nálunk itt a jogon nem tanítanak ilyen gyökérségeket. Így is túl sok idõt fecséreltem el rá a középiskolában.

Molnibalage
Miért a Patriotét mi szennyezte be? A Scudok ellen nem vált be, na de azt a verziót nem ABM-nek terveték... Az, hogy egyes politikusok meg miket hazudtak róla, az nem a fegyvert szennyezi be, hanem a hülye politikust.

Lelõttek vele egy baráti gépet. Errõl sem a rendszer, hanem az idióta kezelõje tehet, mert mikor olvastam a sztorit nem akartam elhinni. A közeledõ Torndao-t rakétafenyegtésenk vélte a személyzet. Egy repülõgp sebességével közeledõ valamit és még csak nem is változtatva magasságot. Ez is a kezelõk hülyesége volt, kicsit morbid, de a rendszer letötölte a cél az égrõl, csak sajnos rossz volt a cél.

" S-300 legtöbb üzemeltetõjénél bizony még az alapváltozat van"

Bocs, hogy kötekszem, de a kb. 50% az nálad a legtöbbet jelenti? Fura egy matekot ismersz.

Ez ésszerûen hangzik. Ráadásul az S-300 nevét még nem is szennyezték be olyan botrányok, mint a Patriotét.

Jaja, a másik felénél pedig még mindig az alap cucc van. Hol itt a kérdés?

[NST]Cifu
Én általában kettéválasztom azért a dolgot. Hogy ha egy adott típuscsaládról beszélünk, akkor az egyik oldal az, amire technikailag képesek az adott család tagjai, a másik pedig az, hogy az üzeletetõi milyen szinten tartják õket. Ami tény, hogy az S-300 egy igencsak jó kis SAM rendszer, azonos generációkat tekintve a Patriottal végig versenyben van, bizonyos tereken a Patriot jobb (ilyen pl. az adatkapcsolat), bizonyos tereken jobb az S-300 (pl. jobban mobilizálható, a legtöbb esetben a rendszerek rakétáit összevetve az S-300 rendszer rakétái nagyobb teljesítményre képesek).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Kicsi csillagom még olvasni sem tudsz?

http://en.wikipedia.org/wiki/S-300#S-300PMU-1.2F2_.28SA-20.29

Itt az operátork felélnél 1992 utáni vagy még késõbbi fejlesztések vannak? Mutass akkor valami olyan referenciát ami téged igazol.

Ez igaz, de a patriot üzemeltetõitõl eltérõen, akik folyamatosan modernizálják a saját patriotjaikat (pl:izrael), az S-300 legtöbb üzemeltetõjénél bizony még az alapváltozat van. Ami valóban húszéves.

[NST]Cifu
Mellesleg mielõtt bárki abba a hibába esne, hogy túlmisztifikálja az S-300 ast,ne feledjük el, hogy egy majd húszéves szerkezetrõl beszélünk, amibõl több olyan ország is kapott anno, (Örményország, Szlovákia) akiknél némi pénzért bárki nyugati alaposan megvizsgálhatta a cuccot.

Ha így nézzük, akkor a Patriot is jó húsz éves...
Az S-300, akárcsak a Patriot, többször is ráncfelvarráson esett át, az S-300PMU-1 és PMU-2 az 1990-es évek végén jelent meg, és ma is folyamatosan fejlesztgetik (az Algériának szánt verziókban állítólag már teljesen új számítógépek kerültek, LCD kijelzõk a CRT-k helyére, stb., tehát semmi oka a szégyenkezésre).

A másik dolog az az eset (amirõl aranysasban is írtak nemrég), hogy anno az S-300as radarjának tervezésekor a CIA nak volt egy ügynöke a Fazotronnál, akinek több akkor futó fejlesztésre rálátása volt, pl a MiG-31M vagy az S-300.

A Tolkacsev-féle árulás 1985-ben volt, az eset után a szovjetek teljesen lecserélték az érintett radarrendszereket (a MiG-31 esetén így jött ki a MiG-31B/BS). A PMU-1/-2 is új radart kapott már az érintett S-300P-hez képest.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Bucser
miért az Mg42 különbözõ variációi mióta vannak szolgálatban napjainkig?

De az továbbra is fennáll, hogy az amerikaiak több nagyságrenddel több pénzt tudnak fejlesztésre költeni, valamint az orosz mikroelektronika a 90-es évekig nem volt igazán a topon, csak azóta már mindent meg lehet venni.

Molnibalage
Na ja, de az az S-300 ÕSRÉGI alapváltozatára vonatkozott az info. Hát hol van az már...

http://en.wikipedia.org/wiki/S-300

Vizsgálgasd, hogy azóta csak nagyjából hány fejlesztés történt. Ennyi erõvel a Patriot is szar, mert azt is a '70-es években kezték fejleszteni és kb. '82-óta áll hadrendben? Meg az F-15 és többi vadászgép is? Ne röhögtess, mert sírógörcsök kapok. Ezeket mind úgy továbbfejlesztették, hogy nagyjából kívülrõl hasonlítanak, de a képességeik "némileg" javultak.

Bar lehet hogy valamit felreneztem,mert itt a szokasos infonal a jo regi gyarto szerepel:
H&K MP7
Azert a kevlaros teszt elegge szepre sikerult benne.
MP7 kontra MP5

Nezte valaki szerdan a Discovery-t este 9-tol?
Jollattam hogy az MP7-et az amcsik fejlesztik?

detto 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

VRSDM
mit vártál ez sg ... én legalább nem szólok hozzá ha nem értek hozzá, csak azért hogy irhassak ... -.-

Idõközben megtudtam mi történt, meg vissza is olvastam kicsit többet ennél az oldalnál. Ha tényleg ilyen színvonalon akarjátok tágyalni ezt a témát ám legyen, a többésg akarata.

További jó szakértést mindenkinek! 😄

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Remélhetõleg a legutóbbi balhéja után most egy jó darabig nem tolja ide a képét.