Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The world's most powerful handgun, and the fastest!
És íme az utolsó tõlem mára<#wink>

Punker

így egyszerûbb 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Komoly<#taps> Megfontolt mint a magyar<#nevetes1>

Molnibalage
Az ideális NATO katonák.

http://users.cwi.hu/sgupload/1179931337.jpg
http://users.cwi.hu/sgupload/1179931423.jpg

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sadist
neked kell ilyen fegyver adni picit occójé nézni van rajta szörétecpucka meg távcõ lõni ellenszég pontoszan fejit occójé adom

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

PrasCo
Már csak egy gránátvetõ kellene rá (meg egy csigás íj kumulatív robbanófejes nyilakkal, mwöhheh...), és indulhat a Rambo IV. Õ legalább képes lenne megemelni egy négyperces tûzharc után is. =)
degenerator
most hogy mondod, összekevertem

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Punker
1 japán AS fegyver, biztos valami rajzfilmbõl jött az ötlet 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Én csak egyet látok. A válltámasz a fegyver tetején van és azon egy lámpa az oldalán és az egész felett meg az optika. Vagy én vagyok vak?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

degenerator
nem két fegyver?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
Hát kézifegyverekben nem vagyok túl jártas, de ez tényleg baromságnak néz ki. Egy shotgun szerûségre távcsõ?? Minek az?

Szûz Mária hogy néz ki ez a fegyver. Hagyjuk már a hülyeséget.

Kicsit eltúlzottnak vélem a tuningot... =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Seaweed
http://www.jetfly.hu/rovatok/tipusok/jas39/gripen_0705252/

"A gyakorlaton résztvevõ más repülõgép típusokhoz képest szembeötlõ különbség, hogy míg a Gripen repülésre történõ közvetlen elõkészítéséhez, kiszolgálásához két repülõmûszaki szakember elégséges addig más típusokon akár 4-6 személy látja el ugyanazokat a feladatokat. A gyakorlaton résztvevõ nemzetek technikusai szakmai érdeklõdéssel figyelik a típus egyszerû kiszolgálási igényét, amelyet a gépbe épített önellenõrzõ számítógépes rendszer is segít."

Azert ez jokis hasbakasztos szoveg! A 29-est is ket muszaki uzemelteti(mi idonkebn meg 1 muszaki+1 soros)..soot a 21-esen is 1 muszaki es egy sorallomanyu vegezte a munkat...de lattam en mar 4 emberes F-16 uzemletetest is...amibol jo ha 1 csinalt erdemi munkat..sot Belgaktol lattam 1 emberes muszaki uzemeletetest is F-16-on....soot olyat his ogy a nemet Mig-29, F-4F Phantom, Tornado gepekkel leszalltak es a pilota/operator csinalt meg mindent maguknak....segitseget max anyit kertek hogy a fektuskot jelzesre huzza el valaki........
Persze ez nem von le semmit a Gripen fedelzeti diagnosztikai rendszerenek nagyszerusegebol, ami mindenkepp megkonnyiti a kiszolgalast, de azert nagyon propaganda szagu az idezet!
Seaweed
TV-s AGM-65B Maverick -en kivul szoba johet meg az infrafejes (jokerdes alapjaban hogy mit latunk?! TV kepet vagy IR kepet?!) Ha IR akkor szoba johet meg az AGM-65D/F/G* esetleg az AGM-84E SLAM...de ez csak talalgatas.

*.:Nezegetve az IR kepeket szvsz a videon IR kep van, ergo a legvaloszinubb az AGM-65D/F/G.
Molnibalage
Én is erre gondoltam és volt is nekeik, de egyes dolgok olyan furán állnak a felvételen és ez zavart meg enegem, én is SA-2-re gyanakodtam.

Külön érdekesség az, hogy nem sugárzott (leglábbis a felvételen, de lehet, hogy röviddel elõtte igen) mégis szétlõtték. Továbbá az is, hogy a fegyver célzófeje visszaközvetített jelet. Akkor ez TV vezérlésû Mavercik lett volna? Milyen más fegyver jöhet még szóba?

Seaweed
Most mar ember legyen a talpan aki megmondja....en mar nem is vallalkozok ra..mar a videot keresem hatha valahol korabeli infok alapjan konkretan le van irva mit lottek ki...
Seaweed
vagy S-75MK Fansong Radar

Seaweed
Esetleg lehet meg Fansong radar...de az SA-2-eshez van..ketlem hogy olyat hasznaltak volna meg akkor (bar ki tudja)

Seaweed
par kep meg rola....de tipust meg nem tudtam kideriteni...

Seaweed
Megisvan....nah mar csak tipus es jobb kep kell rola:

Seaweed
Hmmm igy sokadjara megnezve talan nem is Nyeva lokatora..hanem mas...Kecelen lattam ilyen lokatort...nah mingyart utanakeresek!
Seaweed

"Sailors and Marines work together to prepare an F/A-18C from the "Death Rattlers" of Marine Strike Fighter Squadron (VMFA) 323 to be towed to a new position on the flight deck aboard the Nimitz-class aircraft carrier USS John C. Stennis"
Seaweed
..egyeb szerb lokatorok es utegek (KU😎

Seaweed
ilyen(S-125M Nyeva uteg lokatora):

(Egyebkent meg jo hogy ez egy Maverick kepe...es nem bombae... 😄)

A kepek teljesen autentikusak, mivel szerb utegek es raketak es inditok lethatoak rajta!

Molnibalage
http://www.indavideo.hu/video/Szerbiai_bombazas

Tudom, hogy ezer éve isemert, de nem tudom beazonosítnai, hogy ez milyen radar is akar lenni.

Seaweed
Mellek allas 😄
Koszi. (a kopott ruhas csavo ugy nez ki mint Van Dame) 😊))

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Seaweed
nah szal...ez van ha rohan az ember...

szal nem reg volt errol egy dokfilm a tiviben...
Seaweed
Azt se mart tudni Del-Afrikaval kapcsolatban hogy az ott elo feherboru nepesseg joresze kettos allampolgar! Legtobb kozulluk brit allampolgar es szazaval voltak olyan csaladok akik elhagytak Del-Afrikat az Apartheid bukasa utan, es "visszakoltoztek" Angliaba vagy egyszeruen elkoltoztek onnan valamelyik "fejlett nyugati" allamba (pl USA).
Nemreg volt pont errol, es a 1993-94-es esemenyek utani idoszakrol.

wikin delafrika:
http://en.wikipedia.org/wiki/South_Africa

legiero:
http://en.wikipedia.org/wiki/South_African_Air_Force

hadsereg:
http://en.wikipedia.org/wiki/South_African_National_Defence_Force
Seaweed
Igen elkezdtek feltolteni...mivel mas valasztasuk nem igazan volt.
Gripen pilotak is szinesboruek akik a svedeknel a gep mellett pozolnak...

Es a hadsereget elkezdtek feltolteni fekete katonakkal, vagy az a maradek feher az egesz hadsereg.

Akkor gyakorlatilag mindenkinek vannak ott maganhadseregei, es azok vedik oket?
A feherek igy hol elnek? Korbekeritett varosok?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

VRSDM
hmm, asszem rangotléptél 😊 mindent te teszel szinte a topicért... 😊

u dont have to listen anybody else but me

Molnibalage
Aztakurva. GYÕNYRÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ!

Seaweed
Nah meg par Axalp-i kep....Itt meg meg tobb kep...mar evek ota a kedvencek kozt ez az oldal eszmeletlen szep kepeket csinal a gazdaja!

Seaweed

Seaweed
..es egy kep hozza:

Seaweed
De karpotlasul Axalp video..itt latszik minden rendesen<#wink>

video1

video2
Seaweed
konkretan nem..mivel szegeny kameramann nem tud repulni es csak a fedezek jutott osztalyreszeul...de azert orulnek nagyon a videon <#vigyor3>
Molnibalage
Hát ebbõl sajnos nem sok látszik.

Seaweed
<#nevetes1>
Punker
nem véletlenül ûzték õket 1 szigetre 😊

Seaweed
Seaweed
Seaweed
Seaweed
Omani Jaguarok