Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
Szerintem már vietnámban is harcolt 😄
Vagy igazából csak 3 napja nem evett semmit, nem borotválkozott, és 1 hete folyamatosan harcol...
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
És akkor arról már nem is beszélve, hogy maga a "tank" szó is csupán a kezdet kezdetérõl rajta ragadt fedõnév. Rossz példa, tudom, de a németek pl. mezõgazdasági vontató címszó alatt futtatták a Pz. I-II fejlesztéseit, mégsem traktorozzuk le õket. =)
Túl nagy.Átméretezem.
Egy .50-es Browning testközelbõl.Szvsz elég félelmetes hogy a csöve egy játszótér(?) felé néz.A kép a második iraki háborúkor készült, Irakban(mily meglepõ 😄)Browning
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A robbanás kifejezés pedig nem azt jelenti, hogy a szerkezet is szétesik, így nem kell a motornak se szétesni.A kopogó motor se esik azonnal szét, pedig ott nagyságrenddel gyorsabb az égés.
Viszont a szó nagyszerûen kifejezi a különféle belsõ égésû motorok mûködése közötti különbséget. Gázturbinánál lényegében csak a hõmérséklet nõ a tüzelõtérben, míg dugattyús motoroknál hirtelen hõmérséklet növekedés mellett hirtelen nyomásnövekedés is fellép.;-)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A tank meg tank, bár a magyar terminológia szerint harckocsi, de sokszor magyarosítanak, csak éppen mindenki az idegen szót használja. Az anyahajó helyes a terminológia szerint, csak éppen már jó 80 éve nem léteznek.
Anno a TV2 bevágott a híradójába két hírt valamelyik amerikai háborúskodásról (az éppen aktuálisról). Ott derült ki, hogy az F-16 kifejezetten bombázó, míg a B-52-eseket "levadászgépezték". A mocskos tenoristák azóta is mozsárágyúval támadják a hõs amerikaikat, hiába látszik messzirõl, hogy az aknavetõ. Kereskedelmi tévé: nulla szakértelem, 100% szenzáció.
Egyetemen egy tanárom szerint olyan, hogy számítógép nem létezik, csak számológép, tehát computer = számológép. A gép ugyanis nem számít (tehát gondolkodik), hanem csak számol. Ennyit arról, hogy mit tanítanak a tanárok, és azt mindig komolyan kell-e venni. Logikailag igaza van, de akkor is 😊
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
StuG, Sturmgeschütz, tehát rohamlöveg. Még ha páncélvadász szerepkörben vetik is be, akkor is. A rohamtarack a StuH széria.
PzJg, Panzerjäger, magyarán páncélvadász. A Jagdpanther soha nem volt önjáró löveg, önjáró löveg tipikus példája példának okáért a Wespe. A StuG sem volt az, mint rohamlöveg, elsõdlegesen gyalogsági támogató páncélosként üzemelt, mikor megkapta az L/43-at, sem lett belõle más. A Jagdpanther elsõdlegesen a Nashornokat váltotta le, de az adott alvázakra szerelt stabil felépítménnyel védelmezett nagy erejû páncéltörõ löveggel ellátott páncélvadász alapkoncepciója valójában nem érintkezett a StuG-okkal. Még a StuG-ot inkább lehetne önjáró lövegnek nevezni, de ebben a formában így ez sem igaz.
A Stug III-ra eddig már láttam jó sokfélét. Önjáró löveg, páncélvadász, rohamlöveg csakhogy a 3 leggyakoribbat említsem. A Jagdpahtert még senkitõl sem halottam õnjáró lövegnek nevezni, pedig lényegében egy olyan koncepció szülötte, mint a Stug III. Zavaros a javából...
Mondjuk a Stug III-ban kezdetben csak rövidcsövõ ágyú volt, inkább tarack jellegû, késõbb kapott hosszúcsövû PaK-ot.
Az oroszok viszont elég következetesen elkülönítették típusjlezéssel (legalábbi én úgy látom). ISU-k voltak a pácélvadászok, a hosszú csövõ kicsikét, az a SU-k meg az önjáró tarackok és lövegek, tehát amik nem közvetlen irnáyzással tüzeltek.
Lehet az a bajuk vele ,hogy az átlag ember minden páncélozott jármûvet tanknak nevez.