Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
itt van youtuberól, ezt talán nem törlik.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Adam II
Leszedték a videot de az idézet azért LOL.
Amúgy nem tök logikus ha keresztülõnek dermedten állsz? System errort kapott az õz és lefagyott van ilyen<#idiota>

Sadist
Az UFO Hind-ra kontra:
Õz vs. Vadász 3:0
"It is quite possible he hit the deer every time, judging from the angle the bullet was traveling, the bullet may have went straight through the deer and caused the deer to freeze."

Igen, máshol is vannak hülye emberek 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

retard
Hello!
egy második világháborús (kis oldalnézetes) játékon dolgozunk, és kéne segítség
aki úgyérzi jól tud rajzolni, pl: ház, tank (kicsit, oldalnézet)
az vegyen fel MSN-en
[email protected]

jó kis fûnyíró 😊

http://vicclap.hu/pic/4015/?a=n

VRSDM
ja és csak nektek csak most csak tõlem...
feltettem nektek, hátha tetszik ;]
navy seals tactics
/szórják neki rendesen

u dont have to listen anybody else but me

Fenrir
Jaja, sárga békát is láttunk már 😊

A halál csupán a kezdet...

VRSDM
gondolom akkor ez is ...?

degenerator
ezek a képek nem is olyan rég voltak már

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Tipikus...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Fenrir
Van még:

Punker
mi ez mad max 4 forgatás? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Fenrir

😛

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=211911

itt a hír

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Punker
mit tudni az afganisztáni sérült magyarról?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

VRSDM
uram.értettem.uram
/on

Punker
sorozat és alap film, és itt OFF 😊

VRSDM
te nyertél 😄 /máker :]
tegnap nézte valaki este az m2-õt? egész jó WW II-es film ment

Tigristank
Ehh, tegnap pont az ûrhajózásról néztem infókat a wikipédián és én is megtaláltam ezt a képet 2 helyen is. Itt a magyar változatot, míg itt az angolt.
Amúgy tényleg az Atlantis egyik 2001-es kilövésérõl van szó.
Mellesleg szép kép. <#smile>

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Hmm, naon nem bír engem ez az SG fórummotor, állandóan megeszi a képeket. :S

#1 : http://www.ibiblio.org/Dave/Dr-Fun/collections/1988-color/images/df1988-color-01.jpg

#2: http://htka.hu/index.php?action=dlattach;topic=69.0;attach=271;image

htka.hu

Hasonló stuff: http://youtube.com/watch?v=Id8nNOOmE1Y

Hát ha mondjuk 1x csak azt veszed észre, hogy a szomszéd farmjáról fehér füstcsíkok emelkednek az égnek, akkor még jó esetben görcsölhetsz úgy 30 percet azon, hogy miért nem építettél masszív fallout sheltert, míg a nyakadba nem esik néhány 100 orosz kT-a 😄 Ha látod a villanást és nem vagy elég messze, akkor egybõl begyulladsz. De nem kell félni, nem tart soká, mert bár a lökéshullám csigatempóban érkezik a fényhez képest, hamar odaér így is. És ekkor meg már tuti nem izgat majd a tény, hogy hirtelen qrva meleged lett 😊 Ha már ilyen filmbejátszások akkor pl.: Terminátor 2, LA sziluettje a héttérben, játszótér 😛 Helyesen van a jelenet elkészítve 😄

"Figyelje, amint szomszédai az életükért küzdenek saját Vizual-o-bunker látványóvóhelyének biztonságából, és kényelmébõl!"

"... összességében véve tehát egy atomcsapás valószínûsége igen csekély ... ... a pics@ba"

Btw van fent egy BBC szemléltetõ anyag "Nuclear War: A Guide To Armageddon" címmel 1983-ból, arról várhatóan milyen hatásailennének, ha Londont lenuke-oznák egy 1 Mt-ás city buster-el.

Part 1 (heat): http://youtube.com/watch?v=1vdzyqQIEAIû
Part 2 (blast): http://youtube.com/watch?v=fPnMOZn7v20
Part 3 (radiation): http://youtube.com/watch?v=Oa2jNFieGGw

Ahh na jó, nem fárasztok senkit a nuke fanatizmusom eme kis szösszenetén túl 😄 (Mielött valaki megkövez: nem, nem szeretnék nukewart, csak valamilyen megmagyarázhatatlan okból erõsen vonzódom a témához 😊)

htka.hu

RatBaG
"Sauron érdeklõdéssel figyeli az Atlantis fellövését".... címû kép

Per Aspera Ad Inferi.

VRSDM
pedig a kép jó...
mind1, aki megunná annak ittvan
EZ

rémisztõ. alias mi lesz ha elhangzik ez a szó a fejesek szájából " defcon_1 "
<#rinya><#sir>

Czdano
o.0

>URLbõl vmi NASA-s dologra következtetek xD<

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Molnibalage
Nem jön be a kép..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

VRSDM
<#nyes> nem...

teszt augusztus 20-ra?😊)

VRSDM
na ki fejti meg miez?

VRSDM
inkább pangás mint flém ...

Nagyon pang a topic legnagyobb sajnálatomra😞
Egy kis videó
OH-58 Stinger Missile Shoots down Helicopter

JohnnySmith
"katona, ha azt mondom ugorj azt kérdi milyen magasra!"
😊

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

plas
TheBudgetGraph
Az amerikai 2007-es költségvetés

Fédération Internationale Des Ingénieurs-Conseils L ë t z e b u e r g

thx, régen olvastam már ilyenekrõl...ideje feleleveníteni a dolgokat 😉

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

RatBaG
errõl az új láthatatlan APC-rõl tudnátok vmi infot mondani? <#zavart2>

Per Aspera Ad Inferi.

Találtam egy weboldalt ha már egyszer tankokról irogatunk az 1982-es libanoni háborúról ! Érdekessége hogy nem a megszokott Izraeli sajtópublikáció hanem Sziriai részrõl mutat be dolgokat ! A Sziriai tankvadász csapatokról ! Aztán hogy mi igaz mi nem azt döntsétek el !
Mert általában mindkét fél egy háborúban a szöges ellentétét állitja !
Az tény hogy 1982-ben az Izraeliek nyertek de azért ez is érdekes kár hogy angol nyelvû anyag !

http://www.acig.org/artman/publish/printer_279.shtml
Punker
ja, én meg kapásból zubbonyra való felvarróban gondolkodtam 😊

Molnibalage
OFF

Igazából egy videoklippkészítõ versenyen 3-dik lettem és a díj az volt, hogy elkészítenek nekem a FreeFalcon4-hez egy tetszõleges vezérsík logo-t, ezért készült. Magyarosat akartam, hogy a magyar skacokkal ezzel repkedjünk.

ON

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Lehet rajta egyszerûsíteni, és akkor már használható. Ez csak ponéból tettem fel, de ha valaki ebbõl pénzt csinál a tesó üzeni, hogy agyoncsapja. 😊

Punker
király, bár ez tfelvarrónak kivarratni nem egyszerû 😊

Molnibalage
Egy kis off én ponékodás. Tesóm csinálta amolyan századjelvénynek nekem.

[NST]Cifu
3 fõ kérdés van: milyen lõszerrel, milyen távolságból és hogy hol találja el.

Elõre csak annyit mondanék, hogy nincs erre megbízható információ, csak becslések a közzétett teljesítményadatok alapján, meg félhivatalos információmorzsák, amiket a tûzhöz kicsivel közelebb lévõk esetleg elhinthettek.

A sima M1A1(HA) és az M1A2 tornyának front része 2km-rõl szinte sebezhetettlen az általánosan használt export nyillövedékek számára, de létezik olyan 125mm-es nyillövedék, amely már komolyabb gondokat okozhat, de ez is csak közelrõl. Oldalról és hátulról már kínosabb a dolog...

De ez amúgy fordítva is igaz (lehet), a Kontakt-5 reaktív páncélzattal felszerelt T-72-esek is igencsak jó túlélõképességel rendelkeznek a szembõl kilõtt 120mm-es nyillövedékekkel szemben.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Van olyan orosz 125 mm-es harckocsi lövedék ( nyillövedék ) amivel ki lehet lõni az Amrams vagy Leopard-2 harckocsikat ? Mert soha nem felejtem el azokat az 1991-es öbölháborús cikkeket amelyek büszkén irták hogy a T-72 speciális ürméret alatti nyillövedékei is csak árkokat szántottak az uránium-karbid páncélzatú M1A1 Amrambs harckocsik toronypáncélzatán ! A 2003-as öbölháborúban se láttam T-72-es által kilött harckocsikat . Vagy csak nem reklámozták öket ? Vagy max oldalról lehet csak kilõni az Amrams vagy Leopard-2-es harckocsit orosz gyártásu löszerekkel ?
Még egy kicsit a Type 99-hez visszatérve: mint irtam kb 200 darabot gyártottak belõle, a PLA elit harckocsihadosztályai egyébként a Type 96-tal vannak felszerelve, ami szvsz T-72 kategóriájú (42t, 125mm-es löveg) ebbõl 1500-2000 darab van. A több egység az elvault Type 69/59-cel (T-54) van felszerekve.

Igen, azok KE (kinetikus energiával pusztító) lõszerek. Wolframból vagy szegényített urániumból (állitólag ilyen is van rendszeresítve a Type 99-hez) készített nyillövedékek, körülötte a leváló köpeny. Mivel osztott lõszert tüzel, amit látsz az csak a lövedék rész, ami effektive kirepül a csõbõl, a meghajtó töltet külön van.

gyenge a tudásom haditechnikai téren, de azok a cuccok amiket bepakolnak a tankba az az amire gondolok? (tipikus vékony lövedék)

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Siluro
Szerintem hogyha robban akkor már mindegy.

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

sz4bolcs
Ez mennyire durva. Szomszéd topicban is ilyenek szoktak menni..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

[NST]Cifu
Annyit tennék hozzá, hogy több téren is azért vérzik az oroszlán. Elsõ körben a szovjet T-72-es stílusú utántöltõ automatika miatt továbbra is a harctérben található az összes lõszer. Ez kissé kínos, akárhogy is nézzük (ráadásul pont a padlólemez felett van, harckocsiaknáknak jóóól kitéve). Új fejlesztésnek tûnõ, elvileg modern reaktív páncélzata van, de csak "körben", a torony tetején nem látni, pedig sok csúnyaság támad mostanság felülrõl. Összeségében amúgy kb. a T-90S környékén mozog tudásban.

Leopard 2 és M1A1/A2 hasonlatban nehéz a véleményezés, a Leo2 és az Abrams is a passzív páncélzatra esküszik még, ahogy a Merkava 4 fõ védelmi vonala is az maradt. Az orosz/kínai megközelítés inkább a reaktív páncélzat felé fordult. Harcképesség terén megkockáztatom, hogy felveszi a versenyt a nyugati modern harckocsikkal (állítólag adatkapcsolat is van bennük), de ha a legénység túlélõképessége a kérdés, inkább egy Merkava vagy egy Leo2. 😉

BTW, Tajvan esetén a harckocsik létjogosultsága viszonylagos. Nézd meg mekkora az egész sziget. Egy harckocsi egyetlen feltöltéssel el tud repeszteni az egyik végétõl a másikig. Itt a harckocsi mint védelmi eszköz nem sokat játszik, inkább a statikus védelmi mûvek, erõdítések, aknazárak, és persze a légierõ, meg a légvédelem a kérdés.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

RatBaG
ez így mennyire szakszerû? <#szomoru1>

Per Aspera Ad Inferi.

degenerator
ejha. tudnak valamit. látta valaki a mai metróban a merkavákat?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)