Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Persze, értem én hogy mennyivel fejlettebb mûszerek az amerikaiak, de akkos sem értem hogy kerülhetnek adott esetben 5X annyiba.
Azt sem értem például, hogy a Comanche program hogy nyelhetett el
8 milliárd dollárt mire leállították.
Szintén soha nem értettem, hogy kerülhettek a B2-esek darabonként
2,2 milliárd dollárba.
ha nem,akkor hamar elokerultek a mezitlabasok(gerilla harctevekenyseget folytatok)1 szal AK-val,vagy molotov koktellal,vagy akarmivel ami adott korulmenyek kozott hatasos volt(es mindig megtalaltak es talaljak)es veres szinhazza valtoztattak a"harcteret"hogy szukolve menekuljon a hozzajuk kepest csucstechnikaval felszerelt regularis katonasag...
AK-kkal és Molotov koktélokkal nehezen fogsz egy harci helikoptert vagy egy repülõgépet lelõni. És ott van persze az áldozatok aránya is. Igen, az USA vesztett Vietnamban, a szovjetek Afghanisztánban. De mindkét oldalon több millió helyi lakos és katona halt meg, míg az agresszorból mindössze néhány tízezer.
Az ilyen helyzetekre megoldást a robotok nagyfokú alkalmazása hozhat. De azzal is az a probléma, hogy drága. Nagyon. Tehát az agresszornak akkor komoly árat kell fizetnie azért, hogy kevesebb élõáldozattot kelljen hoznia.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egy RPG-7 indító a származási helyétõl és a körülményektõl függõen 250-1000$ körül van, a rakétagránát hozzá a típusától függõen 50-250$ között mozog (egy GAO elemzés, amely az Osprey sebezhetõségérõl szóló részben úgy számolt, hogy a 40 milliós nyers vételárú Osprey lebegés közben leszedhetõ egy RPG-7-essel, ami 200$-ba kerül az iraki feketepiacon, egy rakétagránát pedig 20-30$-ba).
Egy M136 AT-4, ami az US ARMY rendszeresített pct. eszköze, olyan 2500-3000$.
Az irányított jószágok egy kategóriával feljebb mennek, egy orosz 9P151 indítóállás hõérzékelõ kamerával olyan 75.000$, egy 9M131 rakéta hozzá olyan 15.000$.
Az amerikai Javelin indítóegysége ~170.000$, egy Javelin rakéta pedig 75.000$.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Egyebkent jo sorozat ez ajanlom mindenkinek,de vannak benne elegge sok ertelmetlen dolgok is,amiket szerintem tok feleslegesen fejlesztenek.
Ráadásúl ki tudja, hogy miket fejlesztenek titokban most a szuperhatalmak amirõl fogalmunk sincsen.
A halál csupán a kezdet...
hogy miert?
minden attol fuggot hogy akik az adott teruleten laktak ahol a harctevekenyseg folyt kernek e belole vagy sem..
ha nem,akkor hamar elokerultek a mezitlabasok(gerilla harctevekenyseget folytatok)1 szal AK-val,vagy molotov koktellal,vagy akarmivel ami adott korulmenyek kozott hatasos volt(es mindig megtalaltak es talaljak)es veres szinhazza valtoztattak a"harcteret"hogy szukolve menekuljon a hozzajuk kepest csucstechnikaval felszerelt regularis katonasag...
aminek sztem lejart az ideje...vele egyutt a modern technikanak is,bar a"fejlodes"feltartoztathatatlan...."
Ne haragudj, de ez hülyeség.
Ha igy lenne akkor a II. háború alatta Market Garden hadmûveletbe a valóban megbizhatatlan tankokkal rendelkezõ német SS panzer hadosztályok nem mészárolták volna le az angol és lengyel ejtõernyõsöket akikhez képes az átlag arab egy nagy nulla.
Modern technika annyit ér amennyit az alkalmazója.
Ha egy Abrams-t valaki egy magában világos nappal beküld egy kb. 10 m széles sikátorba akkor nem kérdés ki nyer. De ha éjjel gyalogsági fedezettel ugy hogy az ég tele van UAV és C-130-kal és ügyelnek arra hogy tank ne menjen be szûk sikátorokba, hanem hõkamerás felderítést és távoli tûz támogatást adjon ott semmi esélye sincs molotov koktélosnak vele szemben.
Mert azért az nagy elõny ha beszólnak, hogy " lõnek ránk a harnadik házból" és már megy is válaszul harckocsigránát.
A másik érdekes dolog, hogy azoknak a fejlett nyugati hadseregeknek, akik rendelkeznek ezekkel az eszközökkel, eszükbe sem jut kiselejtezni a tankjaikat.
De ez már sci-fi, de semmi sem lehetetlen a technikai fejlõdési mai sebességét megnézve.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nyilván velünk van a baj...
Szerintem most tarunk annál az idõszaknál amikor ezeket a technológiákat tökéletesyteni kell.
Lehet, hogy tévedek,de én most így gondolom.
a technikara IGAZABOL meg soha nem lehetett szamitani a harcteren....
hogy miert?
minden attol fuggot hogy akik az adott teruleten laktak ahol a harctevekenyseg folyt kernek e belole vagy sem..
aminek sztem lejart az ideje...vele egyutt a modern technikanak is,bar a"fejlodes"feltartoztathatatlan....
Seven-Four-Seven--Heavy
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
M1A2: ~ 5 millió US$
Leopard 2A6: ~ 6.5 millió US$
M1A2SEP: ~ 7 millió US$
Az árak azonban nagyban függnek a beszerzési feltételektõl. Görögország például a Leo 2A6 egy speciális változatért, 170db Leo2 HEL-ért 1.7 milliárd EURO-t fizet, ebben azonban benne vannak a pótalkatrészek, a kiszolgáló berendezések, stb.
A régi harckocsik beszerzési ára elég macerás dolog, de pl. a T-54/55 család kínai leszármazottja, a Type 69 újonnan most olyan 300.000-400.000 US$ körüli összeget ér a piacon.
A Berkeley-féle exoszkeleton, a cél itt nem a mozgékonyság, hanem a teher cipelése
Most két lehetõség van tehát:
1.: Lesz egy nehézgyalogság, ahol a mozgékonyság másodrendû, és a fõ cél a túlélõképesség növelése közvetlen találatoktól, illetve a hordozható tömeg növelése (nehezebb fegyverek és több lõszer). Ez a jelenlegi fantáziák szerint valahogy így néz ki: Powered Armor (wiki)
2.: Megvárják, amíg a technológia eljut a "puha" exoig. Ez olyan páncél, amely alapvetõen a tömeg megtartását és az erõkifejtést izomszallagszerûen felépülõ ruha felel. A Future Warrior 2020 program egy ilyen ruhát képzel el: Future Warrior 2020 demo.
Az elsõ verzió megvalósulása szerintem úgy 10-15 év még. A második verzió legalább 25, hacsak nem történik valami komoly áttörés a nanotechnológiában.
Még mindig kérdéses ugyanakkor a megtérülés kérdése. Egy olyan országnak, mint az USA, olyan hadmûveletekben, mint az Iraki invázió, nyilván megéri majd a Exok használata. De például egy komoly tömegháború (fantázia szintjén Kína vs. Tajva / Usa), vagy egy, a jelenlegi iraki helyzetben való használatra már aligha fog megtérülni a várhatóan elég drága hacuka...
a mai tankoknak mennyi a piaci értéke? pl a T-90esnek, a merkavának, az abramsnek...
de ha a régi klasszikusokat is tudjátok, pl a t-34esét átszámolva mai értékre, annak mégjobban örülnék.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Szerintem ha eléggé kiforr majd akkor eléggé hasznos lehet majd. A jövõbeli fejlesztésekben meg majd fõleg jól jöhet az exoskeleton: Nem kell az egész terhet a katonának cipelnie mert a "váz" tartja a súly egyrészét, ha eljutnak odaáig akkor lehet akár majd épületekre is ugrálhatnak majd felfelé elég könnyedén. Persze ez még a jövõzenéje.
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
de én is valóban inkább bízok magamban mint a kütyükben, és ez nem a technika iránti ellenszenvem, de ha az bizonyos esetekben hátráltatna akkro köszönöm szépen nem kérem ...
u dont have to listen anybody else but me
Nem lehet olyan páncélt csinálni, ami minden létezõ veszélyforrás ellen hatásos védelmet nyújt, de közben kényelmes viselet akár akkor is, ha 12 órát járõrözöl, és elég felxibilis ahhoz, hogy azért például egy ablakon be tudj vetõdni benne, ha alád vágnak egy kézigránátot. Néha a kevesebb több...
Ne az elefántölõ puska lövedékét állítsa meg, hanem a 7.62x39mm-eset. 😊
Katonákra inkább az utóbbival lõnek. 😉
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Valóban inkább Ignore kétoldalúan.
(3-nál megy a ban!)
Anyámat meg hagyd ki belõle... Btw kurvára nem értem hogy a faszért kellett belémkötnöd.