Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Hmm. mindig úgy tudtam, hogy általában a Nemzeti Gárda le van maradva hadifelszerelés terén az Armyval vagy az Air Force-al szemben.

Raptor a Gárdánál

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Hát hogy kezdték el, az már olyasmi kifejezés, hogy most napi rendszereséggel majd kéksapkásokat fognak a levegõbe röpíteni, ami azért nem valószinû.

Annyi tény, hogy vasárnap reggel egy spanyol UNIFIL (Izrael és Libanon közötti "kék zónát" ellenõrzõ békefenntartók) egységet feltehetõen egy útszéli autóba rejtett pokolgéppel felrobbantottak (más források feltételése szerint egy öreg, még az 1970-es évekbeli Izraeli-Libanoni konfliktusokból maradt harckocsiakna robbant fel, és nem direkt támadás történt). Hat halottról szólnak a hírek, három közülük spanyol származású, három pedig kolumbiai születésû (bizonyos volt spanyol gyarmatokról lehetõség van a spanyol hadseregbe jelentkezni). Az életkoruk 18 és 21 év közötti.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
durva 😊

libanonban kezdték el most a kék sapkásokat robbantgatni?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
A németek úgy döntöttek, hogy a páncélozott jármûcsaládot teljessé teszik. Az elsõ lépcsõ ugye a 12.5 tonnás Dingo II., amihez képest a Humvee olyan, mint egy izomsorvadásos lúzer egy testépítõ bajnokhoz képest. A felsõ kategóriába a 33 tonnás MRAV Boxer gumikerekes PSZH, illetve 43 tonnás lánctalpas PUMA lövészpáncélos indul. A Dingo és a Boxer közé készülõdik egy 25 tonnás páncélzott teherautó, ami a Grizzly nevet kapta. A terv az, hogy a német hadseregnek a teljes jármûpalettáján legyenek olyan jármûvek, amelyek képesek túlélni a missziós küldetéseknél az akna és IED támadásokat, valamint a könnyûfegyveres rajtaütéseket.

A Grizzly koncepcióterve

Czdano
Érdekes..eddig én is csak goliathrol hallottam o.0

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

[NST]Cifu
Azért olyat ne írjunk már le, hogy az F-16 Block30/32 szintjén mozog a C Gripen (vagy az EBS HU). Elõször is ott van az AIM-120C hordozásának a képessége, ott van egy elég potens kis radar, és amit nagyon sokan elfelejtenek, egy nagyon korrekt adatkapcsolat. A svédek rendszere konkrétan hülyére veri a Link16-ot, de mivel a NATO szabvány a mégiscsak az, ezért itthon is azt fogják eröltetni...

"A gépek vásrálásakor kijelentették, hogy minden pilóta lehetõséget kap évi 110-120 órát repülni."

Ugyanúgy, ahogy a MiG-29 pilóták. Csak éppen ebbõl mennyit repülnek vadászgéppel, és mennyit kiképzõgéppel (Albával)?

Bucser
" Ennél minden más megoldás olcsóbb és technikailag sokkal jobb lett volna."

Írd le mibõl vehettünk volna 14 darabot még a 35 milliárdos kötbér kifizetése után, gazdasági ellentételezés mellett?230 milliárdból összesen? (és nem dupla lévén az orbán kormány beszerzésének végsõ összege 160 milliárd lett volna szóval 1/3-addal több)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Az a 2-szeres árrés egyrész elment az új altípus kifejlesztésére ami arra kellett, hogy a gép egy hibryd példány lévén ha felmondják a szerzõdést akkor a semmire kellett volna kifizetni 35 milliárdnyi kötbért. ez sem a Saabnak (mert az üres sárkányok a nyakukon rohadnak) sem nekünk nem lett volna jó. Így létrejött az új altípus amit EBS-HU-ként emlegetnek ha jól tudom. Melyí esetén az A/B sárkányába passzintották be a C/D rendszereinek egy részét.

Eredetileg a gépek földi csapásmérésre alkalmatlanok voltak. Nem volt meg a link 16 tudtommal. De olvasgasd a linkelt topicot.

ráadásul az hogy lízingeljük agépeket 10 évig és utána tulajdonba keróül azt jelenti, hogy minden meghibásodás, repeseménnyel kapcsolatos költség a Lízingbe adót terheli!!

Ha törik a gép akkor õk hoznak újat ingyé és bérmentve.

Errõl hallotattok már?
Teletank

Röviden: Rádió távirányításúvá átalakított szovjet könnyûharckocsik 1941-ben, a "nagy honvédõ háború" idején. A források szerint legalább két zászlóaljnyi került a frontra belõlük.

Azt hittem, hasonló távirányítású cuccuk csak a németeknek volt a Goliath képében.

A szöveg szerint a szovjet 'teletankok' még a géppuskájukat/lángszórójukat is használhatták. A löveget nyilván nem. De használták õket robbanóanyaggal megrakodva a Goliath szerepkörében is.

Goliath

Molnibalage
Na de több mint KÉTSZERES árrés? Hát azért ez durva. Ennél minden más megoldás olcsóbb és technikailag sokkal jobb lett volna.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azért az a pénz nem kizárólag a légiutántöltésre ment el. Eredetileg A/B verziókat vettünk volna, ehhez képest a JAS 39 EBS HU sokkal modernebb: a C/D avionikáját kapta, link-16, nato-szabvány függesztési pontok, iff, obogs, stb. Ha valami, akkor az egyátalán nem NATO kompatibilis A/B verziók megvétele, tényleg irtó nagy hülyeség lett volna.

Bucser
Sok adatra lenne szükséged.
Például Az alap, hogy a GDP mrtéke. Aztán, hogy mennyi a GDP 2%-a amit vállaltunk (1,2 körül teljesítünk évente).

Azután szükséged van a bérterhek, járulékok mértékének ismeretére milyen bérezést kapnak a tisztek fõtisztek minisztérium fenntartási költsége, bázisok mûködési költsége és beszerzések költségei.

Egyébként Indexen erre van szaktopic ahol elég sok okos vélemény és bennfentes info fordul meg.

nem reklám sak érdemes végigolvasni (kb 20K hsz van benne) Itt ->A Magyar honvédség megsemmisült címmel

megmondom õszinítén nem nagyon vagyok tisztában így a számokkal. költségvetés mit mennyire költünk, szóval engem kifejezetten érdekelne

Molnibalage
Eleve ott kezdõdik, hogy a szükségesnél kevesebbet költünk rá és a meglevõ pénzeket is hülye helyre tolják. Amíg olyan vezetés lesz akik õrkutyáknak építenek kutyaházat 14 millióból és civil õrzõ-védõk vigyáznak (!!) a katonai laktanyákra addig mit reméljünk??

Leírhatnám, hogy én kb. hogyan képzelem el, hogy mi kéne és mire telne, de számítana valamit is??

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az itt jelenlevõ fórumozók igen tekintélyes hányadából jobb honvédelmi miniszter lehetne, mint bárki aki eddig betöltötte a posztot.

kíváncsi vagyok hol fog tartani a honvédelem 10 év múlva?!
de nem szeretnék ilyen negatívan és egyoldalúan itélni senki és semmi felett. hiszem hogy majd lesz sokkal jobb is😊

Egy kis kedvcsináló-JAS 39 Gripen Wings of fire !

Punker
illetékes? mikor ült hozzáértõ ember döntéshozó székben?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

de az ilyen dolgokkal az illetékesek nincsenek tisztában?

Molnibalage
Igen, csak ha egy áltagember ilyen arányban elbasz pénzt arra amit soha nem lehet használni azt minimum kirúgják, "fennt" meg nem történi semmi. Ez ami történt az én szemben LOPÁS. Mennyi pluszköltség lett? 130 milliárd forint. Egy repült órája a Gripnnek kb. 2500 dollár, de nálunk ez a kiszolgáló személyzet bére miatt kevesebb. Amkior ez az érték ismert volt, akkor 250Ft/USD váltási arány volt.

Akkor számolgassunk: 130*10^9/2500*250= 208000 (!)
Tehát kerekítsük lefele (200'000 óra legyen), ekkor az elkövetkezõ 25 évre (eddig nagy valószínûséggel meglesznek, persze modernizálni is kell, de azt a svédek a bérleti idõ alatt automatikusan megteszik, mert tudtommal a szerzõdésben benne van) évenként kijön plusz kb. 6500 PLUSZ repült idõ. Ha azt mondom, hogy 24 plióta lesz (lesz?) ez fejenként 275 óra PLUSZ lenne. Látható, hogy simán kijönne belõle egy NAGYON tisztességes repóra minden pilótára és igaz, hogy légiutántölhetõség, de legalább a meglevõ dolgokat tudnák használni és éleslövészetre is lenne pénz.

Nekem ez véleményem.

Abból a pénzbõl amit elbasztak a légiutátöltésre (mint írtam nem rossz dolog, csak így...) kijönne soktízezer repült óra vagy bármi más hasznos.

Palinko
én szeretem 😄
Ez az f-15-ös videó miért kapcsolódna az iraki háborúhoz. én azt hittem ilyen toborzó videó.
A Gripenekhez meg csak annyit hogy hol ezt halja az ember hol azt.
Aki nem ért hozzá az biztos rábólint a dologra, de ez olyan 22-es csapdája. Bárhogy próbálnák törekedni a jobbra valami sosincs meg igazán.
Nem igaz hogy ott "fent" valahol nincs pár hozzáértõ ember aki tudná kezelni ezeket a dolgokat.
Néha azon gondolkozom hogy vajon olvassa-e valaki ezt a fórumot a felsõ tízezerbõl. Megnézném az arcát😊

Molnibalage
A Gripen annyira azér nem rossz gép, de azért sztárolni sem kéne. Szerintem a legújabb Gripen képességei is alig haladják meg egy F-16C Block 32-esét (vagy még azt sem), de egy Block 50/52-vel összevetve már harmatgyenge, de a Block 60-sal szembem meg már szinte röhejesen gyenge.

A gép alapvetõ problémái:

1. Gyenge a hajtómûve.
2. Kicsi a gép, ergo kevés cucc rakható rá.

Ez a kettõ össze is függ, mert erõsebb hajtómûvel még ekkora sem lenne a hatótávolsága, mint most. A gép tolóerõ tömeg aránya a többi modern géppel szemben elég harmatos. A gép hatótávolsága borzalmas, de ha meg póttartályt teszünk rá a fegyverzete redukálódik le nevetséges szintre. Sokan sajnos nem veszik figyelembe, hogy a nagy hatótávolság = hosszú õrjáratozási idõ, és azzal érvelnek, hogy amúgy sem kell messzire repülni. Ebben az idióta cikben is elhangzik a tipikus bicskanyitogató kijelentés.

"Minek légi utántöltés egy magyar vadászgépnek? Kicsit felgyorsít és már fordulhat is vissza a határtól."

Aki ezt mégegyszer leírja virtuálisan jól pofánverem. HOGY LEHET EKKORA baromságot leírni?? A gép 5-6 km alatt még teljes fegyverzettel is eléri a reális harchelyzetbeli csúcssebességét felszállás után.

A légiutántöltés képessége valós harchelyzet TÉNYLEG KELL és jó, csak a gond az, hogy hiába lesz meg a gép képessége, NATO tankergép közelébe 180 repült óra alatt nem is lehet menni gyakorloni az utántöltést. Magyarán vásárolt a kormány egy olyan képességet amit a HIVATALOS kijelentések alapján nem lehet majd kihasználni. GRATULÁLOK! A gépek vásrálásakor kijelentették, hogy minden pilóta lehetõséget kap évi 110-120 órát repülni. Szeretném tudni, hogy ki kavarja a lapokat, hogy jól agyonverhessem, aki ekkora baromságot csinál. SEMMIT nem tudnak ezek a döntéshozó idióták? Ezek vigyáznak RÁNK? RÖHEJ....

És akkor még hülyítik is ilyen szarságokkal az átlagpolgárt. Ráférne egyesekre egy kis verés.

ColdFire
És a Gripen mi? A vadászgépek Volkswagenje? Vagy Skodája? 😛PP

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Sadist
Mert az embernek egyszerûen a vérében van a fikázhatnék 😄 Heti Hetesben is mindig azon röhögök, hogy elvben senki nem nézi a mûsort, gyakorlatban viszont mindenki szerint rohadt kommunisták gyülekezete, és utálják mint a szart 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Molnibalage
Más küldte nekem a linket.

Adam II
Ha idegesít akkor miért olvasod az indexet?

Ahogy mondani szoktak: "Ne olvass indexet, mert agykarosult leszel!"
😊 Fikazas 100% hozzaertes 0%. Tipikus magyar bulvar szinvonal 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

[HUN]Crassus
Viszont van nála 180db 7.62-es lõszer szal qssoljunk be😛😊

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

ColdFire
hálálálálálá 😄DDDDD

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Fenrir
<#worship>

A halál csupán a kezdet...

RatBaG
random szoktam ilyeneket találni...

Bucser ne nézz ide!!!

Per Aspera Ad Inferi.

Boconadi
Az lesz a következõ hír hogy gripenek támadták meg a WTC-t.
ColdFire
http://index.hu/politika/belfold/grip7866/

2001. szeptember 10-én döntöttek? Másnap támadták meg a World Trade Centert. Van itt valami összefüggés?

Nincs.

😄DDDDD

Fenrir
Van ezekrõl az afrikai kommandósokról valami nagyobb oldal ahol sok kép van róluk?

A halál csupán a kezdet...

I.C.ram
mackós hátizsák nagyon bebüntet 😄
Molnibalage

Hm..
Én szívesen lennék a Honi gárda tagja.
CIFU val egyetértek, amire akarnak arra van pénz. Ráadásúl a Makói földgáz és olajmezõbõl jövõ ilyenkortól nettó exportálók leszünk, abból
"sok mindenre" futja majd...

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Boconadi
ez tök jó 😄
Sadist

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

RatBaG
biztos megpróbálta fordítva is csak úgy kiesett

Per Aspera Ad Inferi.

Punker
miért zöld? 😊

RatBaG
bocs <#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Siluro
Mondja ezt egy kamov nevû ember. 😊

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Bucser
egy vadászgépet hogyan tudsz megvetni? (számomra ez érdekes analógia...)

Vagy vegyük máshogy hogyan tudnád pl.: BuciMaci-t megvetni??

Nem mindig tudatlanság.
Inkább a megvetés jele.
Azért kérdeztem mert most egy ilyen RC modellt fogok csinálni 1:16 arányban! Elötte a makettet meg akarom venni, de sajna nemtudom melyiket vegyem meg!
Szóval régen LVTP-nek hívták, aztán valami okos átnevezte AAV-7 -nek 😄
Elvileg semmi 😊 Eredetileg LTV-7 néven rendszeresítették 1972-ben de késöbb (valamikor az 1980-as évek elején) átnevezték.