Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Valaki kérem mondja meg mi a különbség az LVTP-7 és AAV-7 partraszálló lövészpáncélos között! 😄
Mert külsõre szerintem úgyanolyan, viszont szerintem talán a belsõ tulajdonságuk más!

Elõre is köszi fiúk!

Köszönettel: Robi
[email protected]
degenerator
mint egy használt yugo AK

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Stryker MGS akcióban

Kuvaiti éleslövészet:

Bevetés közben Irakban:

[NST]Cifu
Pardon, e felett elsiklottam. Igen, lehet, de egy ilyen CO2-es légpuska ára 150-250e Ft körül mozog.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Ahogy mondani szokták, érdekes módon mindig kiderül, hogy amire a fejesek szerint kell pénz, arra úgyis lesz.

Abban mondjuk igazad van, hogy elõször a hadsereget kellene rendbe szedni, de a tartalékosok kérdése legalább ennyire fontos...

Fenrir
Nyugodj már meg Seawe...akarom mondani Balage 😊

A halál csupán a kezdet...

Maga az ötlet tényleg kiválló, csak nem értem, minek veti föl a KDMP ezt az ország mostani helyzetében. Alapvetõ dolgokra sincs pénz, nemhogy nemzeti gárdára. Félreértés ne essék, ha amerikai lennék, szívesen lennék a nemzeti gárda tagja, remek ötlet az egész. Csak éppen magyarországon jelenleg teljesen irreális. És ahogy mások is mondták már, minek legyen Nemzeti Gárdánk, amikor a "hadseregünk" is az utolsókat rúgja?

Molnibalage
Gyerekek valaki szoktassa már le a sok tudtalan embert arról, hogy a Gripen-t, kis G-vel vagy dulpa p-vel írják, mert az agyamra megy. A Gripen a gép neve, tehát tulajdonnév, illene jól leírni és jól is kimondani.

Ma is a TV mûsorokban a hátamon felállt a szõr mikor halottam:

"... a magyar Girpppppenek...." Kb. így ejtették ki. Boooooa!

A MIG-29-est sem MÍÍÍÍÍÍG-29-nek mondjuk.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

degenerator
a nemzetõrség se jobb

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

[NST]Cifu
Nyilván pénz nélkül a rabbi sem megy le imádkozni, de még mindig olcsóbb ilyen módszerekkel egy 10.000-20.000 fõs tartalékosállományt készenlétben tartani, mint egy komoly katasztrófahelyzetnél bekövetkezõ kárenyhítéseket fizetni.

Másik oldalról, a mai helyzetben a piaci versenyre tekintettel, melyik cég engedi el a dolgozóját napokra, hetekre katonásdit játszani???

Ez egy mókás dolog, de elvileg ugyanaz, amelynek el kell engednie a várandós anyukát, majd két év múlva vissza kell vennie. A törvény megvan rá, a kérdés az, hogy mennyire sikerül neki érvényt szerezni...

SgtChris
De a miértet és a hogyant is megelõzi egy kérdés, hogy mibõl? Kitõl veszik el azt a pénzt, amibõl a kiképzést, az adókedvezményt, egyéb pótlékokat fizetnék? Másik oldalról, a mai helyzetben a piaci versenyre tekintettel, melyik cég engedi el a dolgozóját napokra, hetekre katonásdit játszani??? Vagy oda is valami kedvezményt kell megvillantani? ÉS akkor már megint odaértünk, hogy mibõl, vagy kitõl??? Amúgy félre ne érts, szerintem nem rossz az ötlet, de ismerve az emberek mentalitását "Krisztus koporsóját sem õrizték ingyen.." nehezen tudom elképzelni, hogy mûködõ dolgot sikerülne összehozni.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

[NST]Cifu
Kicsit összetetteb a kérdés. Magyarországon jelenleg nincs semmiféle törvény vagy jogszabály a tartalékosokról. Vannak civil szervezetek, amelyek kvázi próbálják betömni a rést, de ezek törvényi úton nem szentesített próbálkozások, tehát hiába vagy mondjuk te tartalékos a MATASZ-nál, ez semmit sem jelent, nem fognak vészhelyzetben mozgósítani téged, nem kapsz valódi katonai kiképzést, és a többi.

Egy ideje mennek a próbálkozások, hogy legyen végre valami megoldás, mert az vicc, hogy egy katasztrófahelyzetnél kis túlzással a katonai felsõoktatásban lévõkat, meg a pilótákat lehet mozgósítani, és kész. Pár ezer lelkes embert össze lehetne szedni, figyelembe véve a civil kezdeményezéseket, lenne is rá reális esély. Ugyanúgy, mint a legtöbb országban, itthon is akad tartalékos, nemzetõr, meg hasonló affinitású emberke, vágyik egy kicsit a katonaéletre, de csak mint "másodállásra". Ha helyzet van mozgósítják, õ meg megy és csinálja amit mondanak neki (remélhetõleg 😊)). Évi mondjuk 3-4 alkalommal egy hétvégés kiképzés, meg egy egy hetes. Megtanítják az alapvetõ alakiságra, arra, hogy a puska melyik végét fogja meg, õ meg cserébe kap adókedvezményt vagy valami hasonló juttatást, illetve ha olyan dolgot csinál, ami veszélyes, akkor jóváírnak neki valamennyi pénzbeli juttatást veszélyességi pótlékként.

Maga az elképzelés amúgy nem lenne rossz, ahol a gondok kezdõdnek, az a megvalósítás mikéntje és hogyanja...

SgtChris
Hát srácok, nem tudom... Nem zörög a haraszt. Láttunk már karón Gripent.. <#violent> A sok okos majd leosztja a lapokat és zöld utat kap az ügy. Bár volt már így az önkéntes tartalékos rendszerrel -illetve az még ma is meglevõ dolog - igaz, nem mûködõképes.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Punker
KDNP nyomja szal tök mindegy pénz úgyse lesz rá.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bucser
Nemzeti gárda párhuzam vagy a régi munkásõrség remélem mond valamit😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

SgtChris
Honi Gárda
Na ezt nem hiszem el...pedig hányszor elolvastam...<#conf> Jól felszerelt Honvédségre nincs pénz, de egy 20 ezer fõs Honi Gárdát már fenn tud tartani az ország plusszban? Vagy ez olyan hazafias kötelességbõl végzett ingyenes szolgálat lenne? Ismerve a jelenlegi körülményeket erõsen valószínû, hogy ezrével tódulnának a zászlók alá a honpolgárok, mondjuk zsákot hordani a Tiszára. Láthattuk tavaly is, meg azelõtt is a hozzáállást...<#idiota>

Fenrir
Szerintem nem véletlenül.

A halál csupán a kezdet...

degenerator
és most ahogy nézem, te is két p-vel írtad az elsõ posztomra, szóval....

degenerator
mint már említettem, engem hidegen hagynak a repülõgépek, és a rakéták, a topikot csak a kézifegyverek, meg a tankok miatt látogatom, nem érdekel, hogy írják, se az adatai, csk megjegyeztme, hogy mit mondtak róla a királyi rádióban.

Bucser
Jó alap dolog: nincs olyan hogy grippen. csak Gripen. ha grippenre keresel nem fogsz találni semmit ami repülõvel kapcsolatos. Gripen-t bepötyögve a Google-be elég sok infohoz lehet jutni.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

degenerator
igen, tegnap hallgattam a rádióba. asszem a kossuthon volt

Tikal
Magukra vannak hagyva? Persze...amig az olajtársaságok, bányatársaságok kizsákmányolják, addig ez igy is lesz, és hasznuk igy is van, a cégeknek...Nigéria ma szegényebb mint mikor odamentek az olajcégek, ma is ugyanaz megy mint 200éve, még mindig lop a nyugat, gyarmatosit, csak ma már más eszközökkel és máshogy hivják....

aki pedig az ilyen képeken nevet inkább titkolja el és szégyelje magát...

és nem, nem kell az egyiknek szegénynek lennie ahhpz hogy a másik jol éljen, csak tudod az a baj hogy egyesek már TÚL jol élnek és szarnak azokra akik ebben "segitik" õket...
bocs az offért...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Bucser
A mi és a csehek által vásárolt Gripenek biza NATO kompatibilissá lettek téve. IFF, Link16 rendszer, fegyverzet, a rendszerek nyelvezete, az üzemanyag utántöltési rendszer kialakítása.

Molnibalage
Talán mert nem NATO tagország fejlesztette. Egyébként most az vagy nem? Én ha igen miért igen és ha nem, akkor miét nem. Nagy a zavar ezen a téren.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bucser
Mondott valak ilyet?

egyébként a grippenek valóban nem azok.

degenerator
a grippenek miért nem nato kompatibilisek?

Czdano
<#wow2>

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

[HUN]Crassus

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Palinko
a csövérõl láttad?
Boconadi
Kösz!
Bucser
Tudtommal is 2009-tõl érkeznek az AMRAAM-ok és utána vonják ki a MIgeket folyamatosan.

Punker
nem 2009-tõl váltják teljesen a mig-eket?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Boconadi
Mikor lesznek aktív szolgálatban a Gripenek? Ha mindegyik le lesz szállítva? Vagy ezt nem tudni?
Adam II
Ilyen légpuskákat lehet kapni Mo.-n is? Én legtöbbször cseh légpuskákat látok.

Bucser
Ez nem igaz.

Kína és India életszínvonalbeli felzárkózása után a következõ kizsákmányolt bányavidék biza Afrika lesz. iszonyatos mennyiségû ásványi kincsek vannak náluk. Jelenleg pont azért van ott az a méretû nyomor és népírtás mert senkinek nem érdeke a gazdaság felélénkítése. Majd nézd meg Afrikat 15 év múlva. Véleményem szerint 15-20 év múlva létrejön egy egyesült Afrika (az, hogy ez diktatátori, föderalista vagy szövetségi rendszerben majd az idõ megmondja). Egyszerûen szükség lesz az ott lévõ hatalmas emberi erõforrás tartalékokra. És ebben Dél-Afrika lesz a húzóerõ.

Majd látjuk mikor kezd el ömleni a nyugati és legfõkébb Kínai tõke a térségbe. Ahogy ez elkezdõdik a törzsi háborúk sem lesznek mindennaposak. (lásd ahogy a Közel Kelet olajára szükség lett a törzsi háborúk 5 éven belül végetértek és azért ha úgy vesszük az egész térség fejlõdésnek indult. Mindegyik más ideológiai alapon, de mindegyik fejlõdik.)

Jelenleg magukra vannak hagyva. Az évszázados törzsi gyûlölködések oktatásnélküliség és fehér elnyomás vezetett odáig ahol mostállnak. De ebbõl kb senkinek semmi haszna. Ha én szarul élnék õk akkor is gyilkolnák egymást. Ha Európában és az USA-ban alacsonyabb lenne az életszínvonal ugyanúgy gyilkolnák egymást. a különbség annyi lenne, hogy fiatal srácok nem linkelgetnének az ott harcoló kölkökrõl képeket internetes fórumokba és nem röhögnének rajta. Ugyanis meglenne a saját problémájuk is.

Na mindegy Long story short: nem viccesek abszolút ezek a képek és a humor ilyen formááját én személy szerint nem tudom értékelni.

Bocs Cifu az offért.

[NST]Cifu
A felsõ képen a kislánynál egy légpuska van.

Punker
azt csak hiszed.....

[NST]Cifu
A Gripenek még nincsenek aktív szolgálatban, nem adnak készenléti szolgálatot, tehát éles fegyver sem sûrûn lesz rajtuk. Amúgy a Sidewinderek még mindig nincsenek meg hozájuk, csak az AMRAAM-ok.

VRSDM
akkor így írom: a földön nem élhetne mindenki amerikai/európai szinten szép magas házakban, betonozott utcákkal stb. van erõsebb vagy gyengébb, ez itt hülye megfogalmazás, és nem az Õ hibájukra róvom fel azt hogy hova került pl. afrika, de mindenki nem élhet nyugat-európai szinten mert azt a föld nem bírná el...

u dont have to listen anybody else but me

Bucser
Miután fekete afrikában semmilyen civilizált értéket nem állítanak elõ nem tudom mire alapozod az állításodat? Ott etnikai törzsi háborúk folytak és nem gazdasági érdekek miatt. kb úgy mint Boszniában.

Ennek semmi köze sincs az én jólétemhez. Ott népírtás folyt ideológiai alapon. Mind Ruandában mind Liberiában és azelõtt más afrikai országokban. És ezekbõl egyvalakik jártak jól. A fegyverkereskedõk.

Ha a közelkeletere mondod, hogy a a háború miat élek így azt sem hiszem el, hisz mióta Irakot megtámadták a nyers olaj Brent hordónkénti ára közel 60%-al emelkedett.

VRSDM
off ugyan, de ha õk nem így élnének akkor te most nem ülhetnél lékkondival, internettel, de még csak árammal sem -.-
ahhoz hogy mi így éljünk valakiknek úgy kell ... sajnos

Bucser
vicces vicces, de valahogy nem tudok ezen nevetni...

Valahogy mindig eszembejut, hogy ezek a kölkök 8-9 éves koruk óta LSD-re szoktatva gyilkolják a sajátjaikat...

Sadist
Az alsó rövidebb, mint zöld.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Palinko
atyám! remélem a felsõ csak airsoft, vagy kell bele tár?
RatBaG
Ez nem lesz olyan vicces... <#rolleyes>
Találd meg a különbséget a két kép között.

Per Aspera Ad Inferi.

Palinko
ja igen ez a legújabb rajtaütõ támadási módszer:
1. az ellenséges katona megijed az erõltetett arctól
2. halálra röhögi magát a rózsaszín maci és a strandpapucs láttán
és a különleged állás lehetõvé teszi még azt is,hogy a töltényhüvelyek ránkessenek és nehezebben bírjuk cserélni a tárat. a célzás így valszeg sokkal pontosabb
VRSDM
ilyet bármikor bármennyit, imádom õket <#puszi>

Punker
a legjobb a málha 😊

RatBaG
bocs, nem bírom megállni. ezek a csokik még mindig tudnak újat mutatni <#taps>

Per Aspera Ad Inferi.

nekem csak helikopter rakéta van :C

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"