Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Fenrir meg Ferihegyen dolgozik mint repülõgép-szerelõ, szóval most meg rajtad mosolyog mindenki... <#eplus2>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

VRSDM
öhm apám pilóta ... a 3-4 napon jót mosolyogtam 😉

u dont have to listen anybody else but me

Molnibalage
Hát igen, net'tom mennyire laikus a lenti srác, de a repülõgépeknél a ciklusiõdekt figyelik. Utasszáítóknál tudtommal kb. 100 ('80-as években enniyt brtak) leszállást bírnak ki a futók, de talán ma már a 150-200 is lehet. A vadászgépeknél egy 25-50. (25 az egyes MIG-21 verzióra igaz, 50 az F-15E-re)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Punker
3-4 nap? az hány leszállás?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Az A-20-as esetében biztos nem volt meghajtómotor, az XB-36 esetén nem tudom, de nem tartom túl valszinûnek. Az XB-36 esetén mondjuk a fõ probléma az egész rendszer tömegével, bonyolultságával és azzal volt, hogy eszméletlenül nagy zajt produkált.

Fenrir
Érdekes kép. A lánctalpat vajon felpörgették valamilyen sebességre vagy állva hagyták és úgy tették le a gépet? Régi gépeken volt olyan megoldás, hogy villanymotorral bizonyos fordulatszámra felpörgették a kerekeket, de nem bizonyolt életképesnek mert bonyolult volt és nehéz volt kiszámolni a megfelelõ fordulatszámot. Inkább hagyták csak úgy simán natúrban, ennek folyományaképpen most kb 3-4 naponta cserélhetjük le a kerekeket 😊

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Az élet sokkal több különlegességet tartogat, mint Hollywood, higyjétek el...

A felsõ egy A-20 Havoc a II.Vh-ból, az alsó egy XB-36 az 1940-es évek végérõl. A kisérlet célja az volt, hogy puhább talajú reptereken is le lehessen szálni (A-20), illetve hogy csökkentsék a kerékdeffekteknél a katasztrófa esélyt, illetve a reptér kifutóját kíméljék (XB-36). Ez utóbbi azért volt lényeges, mert a B-36-os eredetileg valami érdekes megfontolásból egykerekes fõfutóval rendelkezett (már a második világháborúban és utána is a nagy tömegû gépeknél inkább a sok apró kerekes megoldást használták máshol, lásd Me-323 Gigant vagy An-124), ez egyfelõl nagy talajnyomást jelentett, ami a kerékdefekt esélyének megnövekedése mellett a nem kellõen erõs betonból készült kifutók esetén konkrétan annyit tett, hogy széttörte a betont a talajra való leérkezéskor. A lánctalpas megoldás nem bizonyult életképesnek, ezért a B-36 késõbb egy négykerekes futózsámolyt kapott a fõfutóira.

Adam II
Ok csak beraktam mert mint ahogy írtad szakavatott szemmel vicces. Más célom nem volt vele.

VRSDM
na de mostmár választ akarunk...

Tikal
meg lehet a transformerek eltakarhatják a napot bármely pillanatban...😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
lehet kidobták õket a semmi közepére a csoka meg ugy gondolta minek a zsákjában legyen az izé, hát felteszi a puskára, oszt azé...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

VRSDM
de én mint laikus mégis "feszülten" nézem a vészhelyzetet és õszintén? le is szarom hogy mit halandzsáznak össze vissza a lényeg hogy élvezzem és azt higgyem hogy igaz. akik elmennek ezt megnézni, szintén ezt várják, azt hogy látványos legyen, namármost ne mondd hogy szerinted nem látványosabb egy ilyen mindennel teleaggatott fegyver mint egy csupasz? dehogynem... az más kérdés hogy "szakavatott" szemmel vicces 😊
/másrészt nem láttam még a filmet, de kitugyja hogy nem épp virradat van és esti õrjárat vár épp a váltásra... akkor meg elfér ott az éjjellátó.
/am valaki írhatna arról hogyan mûködik az éjjellátó mert érdekel ha már így szóbakerült

Adam II
Jah bocs félreértettük ...LOL... kéne egy irónikus szmájli

[NST]Cifu
Pár katonának, egységnek megengedték, hogy viseljen ilyen álcamintát. De ez nem hivatalos teszt, hasonló "próbababák" mindig is voltak fegyverek, felszerelések, bakancsok, stb. terén.

probáltam ironikus lenni a nagy felháborodásra hogy hogy képzelik a sivatagba az éjjellátót...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Punker
uccsó cikk szerint még tesztelik nem?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Mikor is rendszeresítette a Multicam álcamintát az US ARMY? 😉

Adam II
De jelen pillanatban nappal van és akkor egy éjjellátó használhatatlan szóval már reggel leszerelték volna de mindegy

VRSDM
ezt hol hallottad hogy nincs este soha? van este nem is akármilyen, mínusz 20 fokos...
gúgli sivatag este

izé, a sivatagnban nem esteledik be soha? csak hogy minek az éjjellátó... a sivatagba... 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Punker
na így vágom, de oldalról nem ismertem fel 😊

Adam II
Itt van angolul leírás.
Célpont lézerrel történõ kijelölésére használják.

Adam II
Tudom ,hogy õket nem érdekli de éppen ezért az sem érdekelné õket ha csak egy natur M4-es lenne a kezükben csak gondolom így a film készítõi azt hiszik látványosabb.
A Vészhelyzetet is lehet egy igazi orvos sírva röhögve nézi végig akkora baromságok vannak benne.

Punker
nem tom mi az.

Adam II
Szerintem egy gagyi AN/PEQ-2 replika.

Punker
a kis dobozról mesélj nekem, mi az digtafon? 😊

Sadist
Szerinted a legtöbb laikus egyáltalán meg tud különböztetni egy éjjellátót egy bipodtól? Majd nyílván leakadnak azon, hogy egy éjjellátó van a fegyverén a sivatag kellõs közepén 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Adam II
Amúgy csak azért raktam be mert ez egy újabb példa arra ,hogy Hollywood milyen túlzásokba esik csak ,hogy több bevételhez jusson. Most tényleg az embereket ennyire lehet befolyásolni ahzzal ,hogy mindent ráaggatunk a fegyverre?

A hátsó valóban éjjellátó (AN/PVS-valahányas) és fel is lehet szerelni Aimpoint mögé csak mi szükség van rá fényes nappal a sivatagban. Ráadásul a fickó annak ellenére ,hogy kemény szpesöl forszos nagyon félhet a sötéttõl mert az éjjellátó mellé még taktikai lámpát is tett a fegyverére. De az Aimpointon rajta hagyta a védõkupakot nehogy célózni tudjon egy hirtelen támadás esetén.

Miert, ez nem Multicam BDU? Az jo az amikhoz.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Sadist
e-e, a red dotoknál állítható a fényerõ, hogy éjjellátóval is lehessen használni. Mondjuk ettõl függetlenül tényleg fasság tûzõ napsütésbe éjjellátót vinni. Plusz még az objektívsapkát se vette le.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
szín? nem BDU van rajtuk, multicam-re hasonlít inkább.

A hatso valoszinuleg ejjellato. Ami egy jo nagy fassag, mert az APbol a piros pont jol szetkurja. Forditva kell felszerelni. Elore az ejjellato, es hatra az AP.

Amugy nemtom mi lehet a talalos kerdes lenyege. 😛

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

VRSDM
rossz a bdu színe az amikhoz? amúgy nálam is passz,
meg fura ez a pozicíó is, mármint úgytûnik keresnek valamit, ahhoz képest, eléggé hülyén állnak :S

Boconadi
A faszi órája nem azt mutatja mint amennyi most az idõ :\

amúgy passz.
Czdano
Az amerikai hadseregben több feka katona van <#hehe>

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

RatBaG
"Mi nem stimmel a képen?"

a csoki még él <#wilting>

Per Aspera Ad Inferi.

Sadist
Jó, akkor valami más távcsõ, lényeg, hogy elég hülyeség egy Aimpoint red dot optika mögé rakni egy távcsövet.

Adam II
A hátsó nem Aimpoint

Punker
a kérdések attól még megmaradnak, valmai célja csak volt a filmben is max mint látványelem 😊

Adam II
Igen abból van. Tudom Hollywood csak gondoltam jól jön egy kis fejtörõ.

[NST]Cifu
Tippre: a Transformers c. filmbõl származhat a képkocka (a környezet és a csókák ismerõseknek tünnek a trailerbõl), innen kezdve kár is benne úgymond bármi értelmet keresni. 😉

A lényeg hogy coolan nézzen ki, 'osz jóvan.

Punker
mi az a doboz a keze fölött? és a feka srácnál mi az a "láthatósági" rongy?

Sadist
Az, hogy a hf-ért rak két aimpoint optikát a fegyverre 😊

Adam II
Nah egy kis találós kérdés
Mi nem stimmel a képen?

Punker
viccbõl mondtam én is, ezek a nagyon olcsó kínai replikák max AS fegyverre jók 😊

[NST]Cifu
Ha a lencsék elmozdulnak, akkor az nem valami komoly fegyvertávcsõ. 😉

Én tartom magam ahhoz, hogy bármelyik fegyverboltba bemész, és a komolyabb (nem 10-20-30e Ft-s) távcsövek közül a legtöbb gond nélkül elvegetálna egy rombolópuskára szerelve.

[NST]Cifu
Az mondjuk alap, hogy nem kínai piacos 5000 forintost rakok rá, de egy fegyverboltban vagy fegyveroptikai boltban (ezt említettem ugyanis) úgysem ezt fogják árulni. BTW azért a piacos távcsövekkel vigyázzunk, láttam már PSZO-1-est piacon (akkor nem fogtam fel, micsoda üzlet lett volna 10e Ft-ért 😊).

Boconadi
<#eljen>
sorry itt van.
50

Itt azt hiszem mindenki meg tudja nézni milyen erõhatások is vannak egy scope-on .50-nél.
high-speed video of scope and barrel flexing on a 50BMG