Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez valami helyi perverzio lehet😊
Csodalom hogy nem keverik ossze.
Bar most rakerestem a Type 87 re, es mindenhol a PLA Type 87 granatveto jott be😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Viszont ez azt jelenti, hogy a jovoben gondolkodnak komolyabb hordozokon. Ha nem, minek kellene a tapasztalat?
1.: Japán alkotmányának 2. paragrafusának 9. bekezdése elõírja, hogy csak önvédelmi képességekkel lehet felruházni a hadsereget, offenzív képességgel nem. Ennek részeként Japán nem birtokolhat Ballisztikus rakétákat, Stratégiai bombázókat és offenzív repülõgép-hordozót. Ez utóbbi alatt azt lehet érteni, hogy szinte semmilyen repülõgép-hordozót nem építhet.
2.: Japán már az 1980-as években tervezett egy 20.000 tonnás könnyû hordozót 20db helikopter és/vagy AV-8B Harrier II. számára. Az USA akkor ezt a kezdeményezést letörte, helyette inkább további rombolók építését javasolta (feltehetõen a teljes értékû AEGIS rendszer átadása sem véletlen emiatt, ezzel kenyerezték le a japánokat). Japán szeretné a repülõgép-hordozó építés és üzemeltetés terén minél több tapasztalatot szerezni, ehhez pedig (jobb hijján) az ehhez hasonló DDH osztályok adják a legjob lehetõséget.
3.: A hajó ettõl függetlenül többszörösen is kihasználható. Bár nem tûnik soknak a 3x SH-60J ASW és 1x EH-101 aknakutató/mentesítõ heli, de további 7 helikopternek van hely, és a hordozó képes akár MH-53E nehéz helikopter fogadására is, ezek pedig egyenként 55 katonát szállíthatnak, tehát oldalvágásként mint LST is mûködhet. A hajó roppant fejlett radarokkal, szonárrendszerrel és kommunikációs berendezésekkel rendelkezik, beosztása szerint zászlóshajó, tehát egy egész flotta irányítását róla végzik. Fegyverzete 16 VLS indító, amikbe ASROC és Sea Sparrow fegyverek foglalnak helyet, két tripla torpedóvetõje van, önvédelemre pedig Phalanx CIWS-el látták el. Mint ASW egység, roppant komoly képeségekkel bír ezek alapján.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Eloszor azt hittem torz a kep, de mindenhol igy nez ki. Mint a varosi autojuk, magas, es mintha seggberugtak volna 😊
Biztos ezekkel is parkolohely gondok vannak 😊

Se a fegyverrendszererol, se a hordozhato helik szamarol semmi. Pedig erdekelne ez a gyonyoruseg 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem nem lehet egyszerûen elmonda a fegyver paramétereit és tulajdonságát objektív módon mert ez kell a népnek:
XY vagyok exNavy Seal (persze ki más) ma bemutatom a leghalálosabb gépkarabélyt a Tavort ami a legújabb legjobb fegyver a hadszintéren és pontosabb egy mesterlövészpuskánál de a közkedvelt (!?) M16os tûzgyorsaságával bír. WOW Elképesztõ pontosság nem szívesen lennék az ellenfél helyében. Ez a feygver a világ legjobb fegyvere maga Isten faragta ki a legkeményebb és mégis a legkönnyebb ultrhiperamodern szuperkompzit anyagokból.
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
1.: Még a második világháborúban kezdték el kidolgozni a távirányítás azon formáját, hogy a bomba hátsó vezérsíkján volt egy fáklya, amely a ledobáskor begyulladt. Ezt a fényt követhette a bombavetõ tiszt szemmel, és korrigálhatta rádiótávirányítással a bomba pályáját, ha az eltért a célponttól. Ilyen volt az USAAF VB-1 Azon irányított bombája (1942-44)
2.: A második verzió, hogy a bomba orrába egy kamerát szereltek, a bomba és a ledobó (vagy külön irányító) bombázó gép között kétirányú adatkapcsolat volt, a bomba orrában lévõ kamera képét egy képernyõn látta az irányító, és egy kis botkormányal irányíthatta a bombát rá a célra, ilyen volt az USAAF GB-4 siklóbombája a II.Vh-ban (1945).
3.: A harmadik verzió esetén a bomba orrában lévõ kamera képe rögzítésre kerül a kioldás elõtt, a bombázótiszt tehát a bomba kamerájával megcélozza a célpontot, és "rögzíti" a célt. A bomba a ledobás után megpróbálja az adott célpont kontrasztjának közepén maradni. Ezen megoldás hátránya, hogy csak olyan célpontnál mûködhet, ami erõs kontrasztot nyújt a környezetével (pl. egy sötét hangár egy világos beton reptér közepén). Ilyen volt például a GBU-8 kit.
3.a.: Természetesen az egyre jobb elektrikai rendszerekkel egyre apróbb részleteit tudták követni a bombák a rögzített képnek, a következõ lépés viszont az volt, hogy a bombázónak ne kelljen a cél közelébe repülnie, ezért a bombát a céltól még viszonylag nagy távolságra oldották le, és a bomba által a siklás közben látott képet továbbította a leoldó (vagy irányító) gépre, amelynek a bombázótisztje kijelölhette a célt akkor, amikor már elég közel volt a bomba hozzá, hogy azonosítani lehessen. Ilyen volt a AGM-62 Walleye I. és II..
4.: A legújabb TV irányítású eszközöknél, mint a GBU-15/EGBU-15 mindkét lehetõség lehetõvé válik. Az irányítórendszer képes azonosítani a célpontot a körvonalai alapján, és ez alapján saját magát rávezetni. A célpont kiválasztása lehet a ledobás elõtt, de lehetséges a ledobás után. A bomba orrában lévõ kép alapján a bombázótiszt akár új célpontot is kijelölhet a bombának. De lehetõsége van arra is, hogy végig kézzel irányítsa a bombát (ha pl. a bomba nem tudja befogni a célt, mert túlságosan beleolvad a háttérba).
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
M3A1 1942
M1 Carbine 1941
M14 1953-
AR-15(M16) 1959-tõl
nem kerestem csak kapásból ezek jutottak eszembe, biztos vanmég ezen kívül más is.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Hétvégén megy valaki csobánkára a hadijátékra?
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Igen, Caesar jó ember, nagyszerû vezetõ, megértõ ellenfél, igazából csak a csúnya Vercingetorix kényszerített rá bennünket, hogy ellene harcoljunk, pedig mi szerettük volna, ha idejön, és lerombolja az addigi világunkat, és bevezeti nálunk a romanizmust."
Egy ideig rajongtak Hitlerért és Mussoliniért. Francoról és a Japán rezsimrõl nem is beszélve!
Egyébként Caesart azért vettem bele, mert õ is diktátor volt, és személyi kultusz övezte/övezi.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Nemigazán hiszem, hogy az egész ókori történelmet éppen te megkérdõjelezhetnéd meg.
Hogy Caesar nem volt e jobb vezetõ mint Hitler és Sztálin? Ekkora baromságot! Olvasgass utána, aztán handabandázz tovább.
ráaádsul a közelmultat hasonlitgatni egy olyan korral amirõl ezred annyi informácio nincs mint a 20. századrol eleve butaság...
Ha egy egyeduralodó/király/diktátor kultuszának próbálsz ellentmondani, akkor megölnek.
szent istvánt rühellték a maga idejében, kemény diktátor volt, most meg ugye, szent. napóleon is nézõpont kérdése, megosztotta az embereket, volt, aki európa új urát látja benne, volt, aki az antikrisztust.
és ha már a filmeknél vagyunk, én arról is készítenék pár filmet, hogy a nyugati demokráciák milyen szenvedéseket hoztak dél ázsiába anno, és most afrikába.